24/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η συνεργασία των Metallica με τον Lou Reed, που κατέληξε στη δημιουργία του άλμπουμ “Lulu” που θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου, ακούστηκε εξ’ αρχής «περίεργη», «παράξενη» και «ασύμβατη».

Οι heavy metal ρόκερς και ο ποιητικός και πειραματιστής Lou Reed, ένωσαν τις δυνάμεις τους πριν δύο χρόνια σε μια συναυλία για λίγα λεπτά, που αποδείχθηκαν πολύ σημαντικά για το μέλλον.

Σε λίγες μέρες το “Lulu” κυκλοφορεί και θα γίνουμε μάρτυρες του αποτελέσματος μιας δισκογραφικής συνεργασίας που εξέπληξε όλο τον κόσμο της μουσικής με την ανακοίνωσή της, λόγω της …ασυμβατότητας των καλλιτεχνών!

Ο Lars Ulrich, των Metallica, και ο Lou Reed μίλησαν στο περιοδικό GQ και αναφέρθηκαν στη συνεργασία τους, στο άλμπουμ τους και στο πώς αυτή η συνεργασία θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα ηχογραφούν στο μέλλον.

Νομίζω ότι είναι η πιο προφανής συνεργασία όλων των εποχών στον πλανήτη. Με κάνει να γελάω κάθε φορά που διαβάζω άρθρα του τύπου : «Είναι η πιο απίθανη συνεργασία». Μπορείτε να σκεφτείτε άλλους ανθρώπους που να ταιριάζουν τόσο πολύ όσο οι Metallica με τον Lou Reed;”, αναρωτήθηκε ο Lars Ulrich.

Μετά τη συνεργασία μου με τους Metallica, τα 60 μίλια την ώρα δεν είναι αρκετά. Ή πας με 110 μίλια ή τίποτα”, σχολίασε ο Lou Reed, θέλοντας προφανώς να τονίσει την ένταση και την ορμητικότητα των Metallica.

Ο Ulrich αναφέρθηκε και στο πώς προέκυψε η συνεργασία : “Συναντηθήκαμε πριν δύο χρόνια στη Madison Square Garden και παίξαμε μαζί. «Ερωτευθήκαμε» ο ένας τον άλλον λίγο ως πολύ ακαριαία”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here