28/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με τον τίτλο “Valtari” θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου το νέο άλμπουμ των Sigur Ros. Τέσσερα χρόνια μετά το “Meo su i eyrum vio spilum endalaust”, που έφτασε στο Νο5 των βρετανικών και στο Νο15 των αμερικανικών charts, το συγκρότημα επιστρέφει στη δισκογραφία με έναν διπλό δίσκο που θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο.

Το ισλανδικό συγκρότημα μετά το «διάλειμμα» που έκανε στην καριέρα του, ηχογράφησε οκτώ νέα κομμάτια, διάρκειας 54 λεπτών, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το άλμπουμ που πάντα ήθελαν να ηχογραφήσουν, ή το άλμπουμ που δεν κατάφεραν να κάνουν μέχρι τώρα.

Όπως και να το δει κανείς, η ουσία είναι ότι οι Sigur Ros στο “Valtari” επιστρέφουν στα μουσικά «μονοπάτια» που δεν ακολούθησαν μετά το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2002. Κομμάτια ακόμα πιο ατμοσφαιρικά και πολύ μεγάλης διάρκειας κατά την οποία ξεδιπλώνονται όλες οι πτυχές του ιδιαίτερου ήχου τους.

Ο μπασίστας του συγκροτήματος Georg Holm περιέγραψε το άλμπουμ ως «πιο ηλεκτρονικό από άλλες φορές, αλλά όχι ένα dance άλμπουμ». Η ανακοίνωση του νέου άλμπουμ έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης στο περιοδικό Q. Σχεδόν ταυτόχρονα, στο επίσημο site του συγκροτήματος ανέβηκε σε streaming το clip από το τραγούδι “Ekki Mukk”.

Τα κομμάτια του “Valtari” :
Eg Anda
Ekki Mukk
Varuo
Rembihnutur
Dauoalogn
Varoeldur
Valtari
Fjogur Piano

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here