Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΡΤ, o Victor Vernicos επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision 2023, ανάμεσα σε 3 φιναλίστ, μετά από απόφαση ειδικής 7μελούς επιτροπής. Ο Victor Vernicos είναι μόλις 16 χρονών και θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στο Λίβερπουλ, με το τραγούδι «What They Say», που έγραψε ο ίδιος!

Έμφυτο ταλέντο, ο Victor Vernicos, ο πιο μικρός ηλικιακά artist της Panik Records, είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision και ο πρώτος solo άνδρας εδώ και 12 χρόνια.

Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας. Αυτήν την περίοδο κάνει μαθήματα φωνητικής και performance με τη Νίνα Λοτσάρη.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Fake Club”, στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους αλλά έκανε και την παραγωγή μόνος του.

Το τραγούδι “What They Say” είναι μια μπαλάντα με αγγλικό στίχο που όπως είπε ο ίδιος Βίκτωρ Βερνίκος, το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη κατάσταση… Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να γυριστεί και το επίσημο video clip της Ελληνικής συμμετοχής και αμέσως μετά να δημοσιοποιηθεί το τραγούδι.

Στην τελική τριάδα ήταν επίσης το τραγούδι «Liar» με τη Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» από το ντουέτο Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού.

Το τραγούδι της Ελλάδας επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Η επταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση από δύο Επιτροπές, ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας.

Τα εβδομήντα μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Κληρώθηκαν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.

Να θυμίσουμε ότι o 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here