Η Βιολέτα Ίκαρη είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Έχει ξεχωρίσει με την αφοπλιστική φωνή της και την τρυφερότητα της ψυχή της. Σήμερα η Βιολέτα μοιράζεται μαζί μας το νέο της δίσκο με τίτλο “Πορτοκάλι”, σε στίχους και μουσική του Νίκου Ξύδη.

Το “Πορτοκάλι” είναι ένας ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών, με αρχή, μέση και τέλος. Σαν μια ταινία με 11 σπονδυλωτές ιστορίες. Με την αισθαντική φωνή και την μεστή ερμηνεία της, η Βιολέτα Ίκαρη γίνεται το πρόσωπο στα εμπνευσμένα τραγούδια του Νίκου Ξύδη και το «Πορτοκάλι» είναι το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής τους ένωσης.

Με άρωμα που σε ταξιδεύει σε μνήμες, με την πικρή του φλούδα να υπογραμμίζει τα κακώς κείμενα των καιρών μας και με γεύση γλυκόξινη που ζωντανεύει τις αισθήσεις, το «Πορτοκάλι» μοιάζει με την ψυχή και τη ζωή μας. Πρόκειται για ένα σύνολο τραγουδιών που αποτελεί μια μοναδική μουσική πρόταση, παντρεύοντας επιρροές απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε CD στα φυσικά καταστήματα και ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες και streaming services από την Walnut Entertainment!

Λίγα λόγια της Βιολέτας Ίκαρη για το «Πορτοκάλι»:
«Το άλμπουμ αυτό είναι μια σύντομη αποτύπωση της ζωής μας μέσα από τα μάτια του Νίκου Ξύδη και εγώ είμαι η τυχερή πού κάθε λέξη, κάθε νότα και κάθε παύση, χορεύουν τους χτύπους της καρδιάς μου.
Είμαι περήφανη για αυτό το έργο και για ό,τι το αποτελεί, αλλά πιο πολύ για τον Νίκο που είχε την καρδιά να το μοιραστεί μαζί μου, καθώς είναι από τα ακριβά του υπάρχοντα.»

Λίγα λόγια του Νίκου Ξύδη για το «Πορτοκάλι»:
«Μια για πάντα αυτά τα τραγούδια θα υπάρχουν σε αυτή τους την «φωτογραφία». Με την ομορφιά της τυχαιότητας εκείνης της στιγμής. Εκείνης της στιγμής που περνάει και μένει για όσο χάνεται.
Βιολέτα.. τα λόγια είναι λίγα και λειψά. Θα γυρίσω στη σιωπή για να λάμψει η ψυχή της φωνής της και να φωτίσει με το δικό της πρόσωπο τα τραγούδια μου.»

Δείτε στη συνέχεια το official music video του τραγουδιού «Καμένη Γη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here