Το νέο άλμπουμ του Εισβολέα αποτελεί μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση: τραγούδια και αφηγήσεις εξιστορούν στο σήμερα τα ανεξίτηλα σημάδια που μας άφησε μια ολόκληρη εποχή.

Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό trolling, που αποτυπώνει την κοινωνία και τις παθογένειές της: η σύγχρονη εργασία, οι κοινωνικές τάξεις, τα άκρα και οι φασίζουσες συμπεριφορές, η εκκλησία, τα σκάνδαλα. Αυτά που ζήσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά, με όλα τα κοινωνικά στερεότυπα, τα ίχνη σε λαιμούς από κολάρα γονικών υποδείξεων, τον εγωκεντρισμό που χτίζουν τα μίντια, τις πλαστικές μας ανάγκες και με όλους εμάς εθισμένους στη νοοτροπία του ωχαδερφισμού. Ιδωμένα όλα αυτά μέσα από τη σάτιρα και την ειρωνεία.

Τα πρωτότυπα τραγούδια του δίσκου συνδυάζουν την Ανατολή με τη Δύση, παντρεύουν τη λαϊκή μουσική με το ραπ, την παραδοσιακή με την ηλεκτρονική μουσική, τα beats με κρουστά και 808s, τα σαξόφωνα με κλαρίνα και τσαμπούνες.

Εκτός από τους στίχους και τη μουσική, ο Εισβολέας υπογράφει και τα κείμενα των αφηγήσεων, τα οποία ακούμε μέσα από φωνές γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών.

Αφηγήτρια: Βαλέρια Κουρούπη
Μπάμπης: Σταύρος Σβήγκος
Παντελής: Λαέρτης Μαλκότσης
Κείμενα: Ηλίας Παπανικολός

«Ήταν σχεδόν πέντε χρόνια, απολαυστικά με πολύ δουλειά και κόπο, με πάρα πολύ πείσμα και αμφιβολίες, αμέτρητα ξενύχτια, αποκομμένος από τον κόσμο, η αφοσίωση θέλει θυσία και πιστέψτε με… με πολύ μοναξιά, έμαθα πολλά, Γιατί η γνώση θέλει να ματώσεις, σε θέλει μόνο δικό της!
θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν μουσικά, σε όσους με βοήθησαν να κυκλοφορήσει αυτή η δουλειά, με το βίντεο, τα γραφιστικά… όλους έναν – έναν!»

Παραγωγή & Μίξη: Ηλίας Παπανικολός
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Artwork: Studio Hervik
Ψηφιακή διανομή: Fishbowl Music Tank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here