ΗΛΙΑΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Το φιλί μου ταξιδεύει"
To "Corifeo" σε μια φροντισμένη παραγωγή του Νότη Μαυρουδή παρουσιάζει τη νέα δουλειά του συνθέτη και τραγουδιστή Ηλία Λιούγκου με τίτλο "Το φιλί μου ταξιδεύει". Δεκατέσσερα τραγούδια με τη συμμετοχή σπουδαίων συντελεστών και ερμηνευτών. Σε μουσική Ηλία Λιούγκου και στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, της Ζωής Παναγιωτοπούλου και σε ένα τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά καθώς και με μια σύνθεση του Μάνου Χατζιδάκι, οι ANEMOS, ο Βασίλης Γισδάκης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Νίκος Κουρουπάκης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Νότης Μαυρουδής και ο Ηλίας Λιούγκος μας καταθέτουν τραγούδια με υψηλή αισθητική.

Τραγούδια με διαφορές ως προς το μουσικό τους ύφος και περιεχόμενο που αποπνέουν "σχέση αγάπης" με τη μουσική.
Ο Ηλίας Λιούγκος έχοντας μαθητεύσει για μεγάλο διάστημα κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι επιδιώκει να προσεγγίζει με σεβασμό τον ακροατή του. Αν και οι "χατζιδακικές καταβολές" του είναι αυτονόητες, οι προσωπικές του ηχητικές αναζητήσεις και "μουσικές πινελιές" εκδηλώνουν την ανάγκη για προσωπική μουσική έκφραση.

"Το φιλί μου ταξιδεύει", τραγούδια με ευαίσθητες ερμηνείες και ζωντάνια που μεταδίδεται αβίαστα στον ακροατή. Με ηχοχρώματα και μουσικές μνήμες που ο Ηλίας Λιούγκος τις "φιλτράρει", τις επεξεργάζεται, τις αφομοιώνει και κατασταλάζουν στα τραγούδια τρυφερά και ανεπιτήδευτα. Τραγούδια λυρικά κι ευαίσθητα, με επιδράσεις από τα κλασικά λαϊκά αλλά και τα παραδοσιακά ηχοχρώματα της γενέτειρας του, των Ιωαννίνων κι όλης της Ηπείρου.


Ηλίας Λιούγκος

Ο λόγος ποιητικός, οι μελωδίες και οι ερμηνείες σύγχρονες αλλά και με την ιστορία αυτού του τόπου όπως στον εξαίρετο "ηπειρώτικο" διάλογο της Μελίνας Κανά και του Ηλία Λιούγκου "Μη σκέφτεσαι γερμανικά" (στίχοι: Αγαθή Δημητρούκα). Με τον Δημήτρη Μητροπάνο στην κλασική του φόρμα στο "καθαρό" ζεϊμπέκικο σε στίχους της Ζωής Παναγιωτοπούλου "Σώμα και νους", τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με τη συνοδεία της γκάιντας στους "Εθελοντές" να μας ταξιδεύει με το "αρχαίο καράβι του έρωτα", τον Βασίλη Γισδάκη να "νανουρίζει" τις ψυχούλες με το "Ρο-ρο-ρι", το Νίκο Κουρουπάκη στο "Σαν καλοκαιράκι" σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, το Φοίβο Δεληβοριά να κρύβεται πίσω από τους στίχους στην "Άννα" με τον Ηλία Λιούγκο, τη Μελίνα Κανά να λαχταράει ένα ταγκό με τον "Κύριο Καλομοίρη" και ο Νότης Μαυρουδής με δυο κιθάρες να μας προσκαλεί στο "Βαλς των εθελοντών".

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έκαναν ο Γιάννης Τσόλκας και ο Βασίλης Πιερρακέας και έπαιξαν εξαιρετικοί μουσικοί όπως ο Πετρολούκας Χαλκιάς (κλαρίνο) που έδωσε «παραδοσιακή πνοή» στο «Μη σκέφτεσαι γερμανικά», ο Ηρακλής Βαβάτσικας (ακορντεόν), ο Μανώλης Πάππος (μπουζούκι), ο Βαγγέλης Καρύπης (κρουστά), ο Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), κ.ά.

Οι ANEMOS ενορχήστρωσαν το ομότιτλο "Το φιλί μου ταξιδεύει" με την προσωπική τους γραφή. Το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι "Η Προσευχή του ακροβάτη" ενορχήστρωσε ο Θεόδωρος Κοτεπάνος και έπαιξε σύνολο εγχόρδων.

"Το φιλί μου ταξιδεύει" ο Ηλίας Λιούγκος σε μια κατάθεση ψυχής, με τραγούδια που διηγούνται τα πάθη της ψυχής.
Μια δουλειά με ήθος και συνέπεια και με τον ιδιαίτερο τρόπο του δημιουργού να μας "ταξιδεύει" προς τα ...έσω!

Η επίσημη παρουσίαση του cd...


Music Corner

ΗΛΙΑΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ

Τίτλος CD
"ΤΟ ΦΙΛΙ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ"
Εταιρεία: CORIFEO -
EROS MUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Νότης Μαυρουδής
Φωτογραφίες
Μανώλης Χιώτης
Artwork
Karamella
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD 50:48
5/2002 ©

Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd
1. Όλες οι ψυχούλες - Ηλίας Λιούγκος
2. Εθελοντές - Αλκίνοος Ιωαννίδης
3. Το φιλί μου ταξιδεύει - Anemos
4. Μη σκέφτεσαι γερμανικά - Ηλίας Λιούγκος & Μελίνα Κανά
5. Σώμα και νους - Δημήτρης Μητροπάνος
6. Αντιθέσεις - Ηλίας Λιούγκος
7. Ρο-ρο-ρι (ένα νανούρισμα) - Βασίλης Γισδάκης
8. Άννα - Ηλίας Λιούγκος
9. Ο κύριος Καλομοίρης - Μελίνα Κανά
10. Στις μύτες των κυπαρισσιών - Ηλίας Λιούγκος
11. Σαν καλοκαιράκι - Νίκος Κουρουπάκης
12. Μουντουμαλάι - Ηλίας Λιούγκος
13. Η προσευχή του ακροβάτη - Ηλίας Λιούγκος
14. Το βαλς των εθελοντών - Ορχηστρικό