Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και αφού είδαμε τους 6 που θα είναι σίγουρα στον τελικό, πάμε να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που θα περάσουν τη δοκιμασία των ημιτελικών, προκείμενου να πάρουν το χρυσό εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά. Θα ξεκινήσουμε με τις χώρες που απαρτίζουν τον Α’ ημιτελικό, που θα γίνει στις 8 Μαΐου, και που μας ενδιαφέρει …κολασμένα, γιατί Ελλάδα και Κύπρος διαγωνίζονται σε αυτόν. Η σειρά εμφάνισης, δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

ΑΛΒΑΝΙΑ:
Μοιρασμένες στα δύο, οι αποκλίσεις και οι προκρίσεις για την Αλβανία. Ο 15ος εκπρόσωπος της χώρας είναι ο Eugent με το τραγούδι “Mall“. Μια δυναμική μπαλάντα, στη γλώσσα της χώρας, με πολύ καλή φωνή ο ερμηνευτής, που όμως θα χρειαστεί μια διαμόρφωση, γιατί το κομμάτι υπερβαίνει τα 3 λεπτά, που είναι ο κανονισμός της EBU. Θαρρώ, πως είναι, από τις πιο αξιόλογες συμμετοχές της χώρας, που δυστυχώς για εκείνη, βρίσκεται σε έναν πολύ δύσκολο ημιτελικό.

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ:
O Δημήτρης Κοντόπουλος ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά -όχι η πρώτη φυσικά- με το Αζερμπαϊτζάν και την Aisel και το X my heart“. Ένα ευχάριστο pop dance κομμάτι, με ωραίο ρυθμό, που σίγουρα θα έχει και ένα χορευτικό για να ξεσηκώσει το κοινό στο στάδιο. Για χιλιοστή φορά -στοιχηματίζω ότι θέλετε!- θα έχει και πύρινη βροχή. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μια συνηθισμένη συνταγή για τη χώρα, που πλέον κουράζει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός τελικού.

ΒΕΛΓΙΟ:
Tα τελευταία χρόνια το Βέλγιο “γυροφέρνει” τη νίκη. Είναι από τις χώρες, που όπως φαίνεται, θέλει να ξανακερδίσει και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να το καταφέρει. Φέτος η Sennek, θα προσπαθήσει για 4η συνεχόμενη φορά να βάλει τη χώρα στην δεκάδα με το τραγούδι “A matter of time“. Ιδιαίτερο, χαλαρωτικό, όμορφο τραγούδι που άνετα θα έπαιζε σε ένα ωραίο μπαρ ή θα μπορούσε να είναι soundtrack για τη νέα ταινία του James Bond. Αρκετά ενδιαφέρον και κατά τη γνώμη μου, με μεγάλες προοπτικές για ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις, με ένα ωραίο ατμοσφαιρικό στήσιμο επί σκηνής.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ:
Πιο πολλούς αποκλεισμούς, μετρά η Λευκορωσία, παρά συμμετοχές σε τελικούς. Αυτή τη φορά, στέλνει τον Alekseev με το τραγούδι “Forever“. Φωνητικά αν ήταν σε talent show, θα έβγαινε σίγουρα …προτεινόμενος για αποχώρηση! Σκηνικά, αυτό που παρουσίασε, σου τραβούσε αρκετά την προσοχή. Πίσω του οθόνη με φωτάκια led, πάνω του φωτάκια led, δεξιά και αριστερά led, που όμως καταφέρνουν να συγχρονίζονται και να δίνουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, κλέβοντας έτσι την παράσταση. Αν βελτιωθεί φωνητικά, τότε η Λευκορωσία θα κάνει την έκπληξη και θα πάει καλά, διότι το τραγούδι δεν είναι και τόσο άσχημο. Ίσα ίσα που έχει αρχίσει και μου αρέσει κιόλας. Εντάξει …θα βάλω θερμόμετρο σε λίγο!

ΤΣΕΧΙΑ:
Μια φορά μόνο έχει γευτεί τη χαρά να δει τελικό και στο τέλος της βγήκε ξινό γιατί ήρθε προτελευταία. Φέτος όμως, ο Mikolas Josef με το  Lie to me“, έχει καταφέρει να πλασάρει την Τσεχία στην πρώτη τριάδα στα στοιχήματα. Κάτι μεταξύ Nick Carter και Justin Bieber, με ένα pop–rnb κομμάτι, το όποιο είτε θα το αγαπήσεις είτε θα το σιχαθείς. Μια μικρή επιφύλαξη θα κρατήσω μόνο, για το πώς θα το αποδώσει live ο νεαρός και για το πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει η Τσεχία στον τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο MusicCorner.gr για το Β’ μέρος των χωρών του πρώτου ημιτελικού…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here