Γιάννης Πλούταρχος

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
stelios

Re: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelios »

Ο Γιαννης Πλουταρχος στο Μεγαρο Μουσικης!
Εικόνα
I like people too much or not at all.
stelios

Πλούταρχος – Βουτσάς – Τσαλνταμπάσης: Ετοιμάζουν συνεργασία - έκπληξη στη σκηνή!
Εικόνα
Μια ξεχωριστή συνεργασία επί σκηνής ετοιμάζονται να κάνουν ο Κώστας Βουτσάς με τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Θανάση Τσαλνταμπάση. Οι τρεις τους θα συνεργαστούν στην μουσική παράσταση “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το TLIFE βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, όπου οι τρεις καλλιτέχνες μαζί με τους συντελεστές της παράστασης μίλησαν για αυτήν την ξεχωριστή συνεργασία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο τρυφερά βιβλία των εφηβικών μας χρόνων αλλά και αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδιών, το “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” του Μενέλαου Λουντέμη, θα “ζωντανέψει” ξανά με τη μορφή μουσικής παράστασης που φέρει τον ομώνυμο τίτλο, την Κυριακή 21 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Εικόνα
Ο διαχρονικός Κώστας Βουτσάς και ο δυναμικός Θανάσης Τσαλταμπάσης μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Μπαρμπα-Ανέστη και του Μέλιου. Ενώ, ο Γιάννης Πλούταρχος θα μας ταξιδέψει με τη φωνή του και τα τραγούδια του. Αξίζει να αναφέρουμε, μάλιστα πως ο γνωστός ερμηνευτής συμμετέχει ανιδιοτελώς σε αυτή την παραγωγή θέλοντας και εκείνος να προσφέρει τη δική του στιγμή στο παιδικό όνειρο, τη χαρά και στον αγώνα των παιδιών για μόρφωση.

Στην εν λόγω παραγωγή θα υπάρχει η συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου (που αριθμεί 50 μέλη).

Δες φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

http://www.tlife.gr/Article/news-plouta ... 45132.html
kostakisss91
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostakisss91 »

και τα λεγα εγω..ας αλλαξει προφιλ!!! :fan:
yakinthos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από yakinthos »

:lol: :lol: :lol: :lol:
τι είμαι για ν' αρέσω σε όλους; Μερέντα;
stelios

Manolis8888

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manolis8888 »

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Star...
Να το περιμένουμε δηλαδή Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά; :525807:
stelios

Συμβαινει τωρα!
Εικόνα
Εικόνα
stelios

«Ένα Παιδί Μετράει τ’ Άστρα»! Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου!
Εικόνα
Ηλιόλουστο μεσημέρι Τρίτης και φθάνουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προκειμένου να παρακολουθήσουμε τη συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Ένα Παιδί Μετράει τ’ Άστρα». Το αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη διασκευάστηκε θεατρικά από τη Μαίρη Βούκανου, ενώ ο αδελφός της, Γιώργος, ανέλαβε να μελοποιήσει τους στίχους της, αλλά και να γράψει μουσική για την παράσταση.
Η θεατρική αυτή εκδοχή έκανε τα πρώτα της βήματα στη σκηνή του Μεγάρου τον Νοέμβριο του 2009 με δύο sold out παραστάσεις, ενώ ακολούθησαν περισσότερες από εκατό ακόμη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στην Κύπρο. Φέτος, και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου, το έργο επιστρέφει ανανεωμένο στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση, αλλά και τον Γιάννη Πλούταρχο, ο οποίος ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης.
Στη συνέντευξη τύπου, τον λόγο πήρε πρώτος ο παραγωγός της παράστασης, Άκης Ευαγγέλου, ο οποίος ανέφερε πώς αυτή είναι μόνο η αρχή ενός πολύ όμορφου ταξιδιού, καθώς η παράσταση πρόκειται να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.
Ο συνθέτης, Γιώργος Βούκανος, μίλησε για έναν νέο κύκλο που ανοίγει τέσσερα χρόνια μετά, στον ίδιο χώρο. «Το βιβλίο του Λουντέμη έχει στοιχεία επίκαιρα που τα χρειαζόμαστε σε αυτήν την εποχή. Μας δείχνει πώς να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας και να οδηγούμαστε απ’ αυτά».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη σκηνοθέτιδα, Ισμήνη Σακελλαροπούλου, η οποία, όπως τόνισε, καταφέρνει να βρίσκει την ισορροπία ανάμεσα σε όλους τους συντελεστές. Εκείνη, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε: «Ελπίζω αυτό το πάθος που έχουμε όλοι μας γι’ αυτή τη δουλειά να το δείτε στις 21 Απριλίου».
Ο Κώστας Βουτσάς κρατά τον ρόλο του μπαρμπα-Ανέστη. Όπως είπε, νιώθει «Ευτυχία που συμμετέχω σε ένα έργο ελληνικό, που απευθύνεται στην ψυχή των ανθρώπων. Μιλά για την αγάπη, το καλό, το όμορφο. Είναι μια ευαισθησία! Νομίζω ότι είναι κυρίως για μεγάλους. Και τα παιδιά θα περάσουν καλά, αλλά οι μεγάλοι θα το δουν διαφορετικά».
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης υποδύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μέλιου, του μικρού που διψά για μάθηση και μετρά τα άστρα, όπως μετρά με αγωνία τα όνειρά του. Γράφει ο Λουντέμης: «Ποτέ πριν δεν είχε πάει σε σχολείο… Και τώρα το Γυμνάσιο φάνταζε στην καρδιά του σαν το ωραιότερο του κόσμου μέρος… Γράμματα θα μάθαινε εκεί, γράμματα σπουδαία…»
«Ποιος να μου το ‘λεγε όταν έβλεπα όλες αυτές τις ταινίες ότι θα είμαι στη σκηνή με τον Κώστα Βουτσά!», είπε χαμογελώντας πλατειά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Χαρακτήρισε απίστευτη την εμπειρία της συγκεκριμένης παράστασης, η οποία ξεχωρίζει χάρη στο συνδυασμό ηθοποιών και τραγουδιστών, ενώ ως μεγαλύτερο προτέρημα του έργου εντοπίζει το γεγονός ότι «δίνει ελπίδα».
«Τί να πω εγώ τώρα;», ρώτησε λίγο αμήχανα ο Γιάννης Πλούταρχος. «Τραγούδα!», ήρθε η αποστομωτική παρότρυνση από τον, πάντοτε αυθόρμητο, Κώστα Βουτσά. «Το μόνο εύκολο είναι αυτό!», απάντησε γελώντας ο ερμηνευτής. Αποκάλυψε πως είναι συγκινημένος για τη συμμετοχή του στην παράσταση, καθώς το έργο του θυμίζει την παιδική του ηλικία και τα όνειρα που έκανε να ανοίξει τα φτερά του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι δίπλα σε σπουδαίους ανθρώπους και ζω αυτήν την καινούργια εμπειρία», κατέληξε.
Εικόνα
«Ο Γιάννης θα σας ομορφύνει τα αφτιά και την ψυχή!», τόνισε ο κύριος Βουτσάς, ενώ όλοι οι συντελεστές κάλεσαν κοντά τους τα παιδιά της Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου. Οι νεαροί μαθητές, υπό τη διδασκαλία της Γιολάντας Μπαξεβανίδου, ερμήνευσαν, μαζί με τον Θανάση Τσαλταμπάση, για όλους εμάς το τραγούδι «Μόνος στην Πόλη», δίνοντάς μας μια γλυκιά μουσική πρόγευση αυτής της, όπως φαίνεται, ξεχωριστής μουσικής παράστασης…
Εικόνα
Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Γιάννης Πλούταρχος έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στο Music Corner:
Music Corner: Όπως είπατε στη συνέντευξη τύπου, ταυτιστήκατε με τα θέματα για τα οποία μιλά το έργο…

Γιάννης Πλούταρχος: Ταιριάζει πάρα πολύ η ιστορία του Μενέλαου Λουντέμη με την παιδική μου ηλικία. Και όχι μόνο με τη δική μου. Νομίζω ότι ταυτίζεται πάρα πολύς κόσμος με μια ιστορία που μιλά για το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή, το δικαίωμα στη μόρφωση, στο να μπορεί να μορφωθεί κάποιος για να μπορεί να ανοίξει τα φτερά του, να μπορεί να ταξιδέψει σ’ αυτό το τόσο όμορφο και δύσκολο ταξίδι της ζωής. Βλέπω πολλά παρόμοια πράγματα με τη δική μου παιδική ηλικία, με τις αποφάσεις που πήρα, με το χωριό μου από το οποίο έφυγα για να ξεκινήσω το όνειρό μου… Όλα αυτά τα βλέπω τόσο όμοια και συναισθηματικά είμαι πάρα πολύ ταυτισμένος. Ειλικρινά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος που μπορώ και συμμετέχω στην παράσταση αυτή.

Music Corner: Αποτελεί και ευκαιρία για εσάς να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα. Φαντάζομαι ότι είναι ιδιαίτερη εμπειρία η συμμετοχή σας σε θεατρική παράσταση…

Γιάννης Πλούταρχος: Ακριβώς! Όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο. Πιστεύω ότι είναι όντως πολύ όμορφη εμπειρία!

Music Corner: Η συμμετοχή σας προέκυψε μέσω του παραγωγού, Άκη Ευαγγέλου;

Γιάννης Πλούταρχος: Ακριβώς. Θα συμμετέχω στην παράσταση του Μεγάρου, ερμηνεύοντας τα τραγούδια που θα ενώσουν τα κομμάτια της.
Εικόνα

Music Corner: Πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε η απονομή για τον νέο σας δίσκο «Κάτω απ’ τον Ίδιο Ήλιο», ο οποίος έγινε διπλά πλατινένιος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τη δισκογραφία. Όλες οι διακρίσεις που έχετε αποσπάσει κατά καιρούς, σας κάνουν να θέτετε κάθε φορά και υψηλότερους στόχους;

Γιάννης Πλούταρχος: Αφήνω τη ζωή μου να κυλήσει απλά. Δεν ξέρω αν βάζω στόχους ή αν αφήνω τον καιρό και τις καταστάσεις να με ταξιδεύουν. Απλά καλούμαι να χαλιναγωγήσω τις καταστάσεις και να τις αντιμετωπίσω. Από ‘κει και πέρα, να σου πω την αλήθεια, ακολουθώ πραγματικά το ένστικτό μου και ό,τι με κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο μέσα μου. Μόνο αυτό ακολουθώ! Τι, δηλαδή; Το τραγούδι! Αυτό υπηρετώ σε όλες του τις μορφές!

Music Corner: Θέλετε να πούμε και δυο λόγια για τις μελλοντικές σας εμφανίσεις;

Γιάννης Πλούταρχος: Στις 12 Απριλίου, ξεκινάμε στο «Θέα», έναν παραλιακό χώρο, μαζί με την αγαπημένη μου Πέγκυ Ζήνα. Οι φωνές μας είναι απίστευτο πόσο ταιριάζουν –πιστεύω θα το διαπιστώσετε και εσείς. Είναι η πρώτη μου συνεργασία και χαίρομαι πάρα πολύ που την κάνω με μια πολύ αγαπημένη μου φίλη…!
Εικόνα
Η παράσταση «Ένα Παιδί Μετράει τ’ Άστρα» θα παρουσιαστεί στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 18:00, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου και διεύθυνση ορχήστρας Γιώργου Αραβίδη.
Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Βίκυ Μαραγκάκη, Κώστας Λάσκος, Κωστής Ρασιδάκης, Θάνος Χρόνης, Αλίκη Κατσαβού, Άντα Αθανασοπούλου, Κατερίνα Κρασσά, Σωτήρης Δούβρης, Νικόλας Βαρθακούρης και Νίκος Φιλημέγκας…
Εικόνα

http://www.musiccorner.gr/?p=71763
stelios

stelios έγραψε:Συμβαινει τωρα!
Εικόνα
Εικόνα
Για τα κομμάτια που θα πει στο Μέγαρο μουσικής. :biggrin:
stelios

Γιάννης Πλούταρχος: «Από 7 χρονών παρακαλούσα το Θεό να γίνω τραγουδιστής. Και τα κατάφερα!»
Εικόνα
Για τα social media, τα παιδιά του, το Χάρη Βαρθακούρη, τη συνεργασία του με την Πέγκυ Ζήνα, αλλά και τις ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά, μίλησε ο Γιάννης Πλούταρχος στον 89,8 «Δρόμος Fm», και στον Θέμη Γεωργαντά.
Εικόνα
Ο τραγουδιστής που δηλώνει «παραδοσιακός τύπος», δεν διστάζει να ρίξει άκυρο στο Twitter, το οποίο όπως λέει, «έχει κάνει πολλές ζημιές. Παραπλανούνται πολλοί άνθρωποι και νομίζουν πως είναι προστατευμένοι. Εκτός κι αν έτσι βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό!»

Μάλιστα όπως λέει, μέχρι πρόσφατα δεν είχε ούτε κινητό. Αλλά και τώρα που το έχει, πολλές φορές ξεχνά να το πάρει μαζί του.
Εικόνα
Για όσους πάντως θέλετε να τον βρείτε στα social media, αποκάλυψε πως «φρόντισα να φτιάξω νέα σελίδα του fan club. Θα λέγεται giannisploutarxos.gr που θα καλεί όλα τα fan club που υπάρχουν, να μπουν εκεί. Θα τα συντονίζουν όλα, τα παιδιά του fan club. Εγώ θα ελέγχω, αλλά δεν θα γράφω».

Στη συνέχεια, μιλά και για τις ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά, καλώντας όποιους και όσους θέλουν να τον βρουν στο καμαρίνι του, και να του δώσουν τραγούδια τους!
Εικόνα
«Ακούω ο,τι μου φέρνουν. Πάντα ένα νέο παιδί που ψάχνεται, είναι ευπρόσδεκτο. Κάθε βράδυ, μαζεύω 60-70 στίχους και 2-3 cd. Tους διαβάζω όλους! Δεν υπάρχουν κυκλώματα. Αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Αν ένα τραγούδι είναι καλό, θα βρει το δρόμο του έστω κι αν ο δημιουργός το γράφει για πρώτη φορά».

Άλλωστε και ο ίδιος όταν πρωτοξεκίνησε, ήθελε να πετύχει και τα κατάφερε:

«Από 7-8 χρονών παρακάλαγα το θεό στην προσευχή μου και έλεγα “Θεέ μου κάνε με τραγουδιστή. Αυτό μόνο θέλω και τίποτ’ άλλο”. Δεν ξέρω αν συνωμοτεί το σύμπαν, αλλά η ενέργεια και ο αγώνας που έχουμε ως όντα πάντα βοηθάει. Αν αγαπάς κάτι, με μαθηματική ακρίβεια θα πετύχεις».
Εικόνα
Μιλώντας για την αυριανή πρεμιέρα του στο «Θέα» με την Πέγκυ Ζήνα, δηλώνει ενθουσιασμένος:

«Είναι συγκινητικό το πώς ταιριάζουν οι φωνές μας! Η συνεργασία μας, ήταν απαίτηση πολλών ετών από τον δικό μου κόσμο!» λέει, και τονίζει πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με ένα μεγάλο όνομα.

Μην περιμένετε όμως να τον δείτε να χορεύει, αφού παραδέχεται πως «είμαι εντελώς άμπαλος στο χορό. Ξέρω να χορεύω, αλλά ντρέπομαι. Ούτε στο ένα εκατομμύριο δεν πάω στο Dancing. Άμα δεν το΄χεις να ρεζιλευτείς;»
Εικόνα
Παράλληλα, κλείνει μια για πάντα την κόντρα του με το Χάρη Βαρθακούρη, κάνοντας παράλληλα την αυτοκριτική του:

«Δεν έγινε από πρόθεση. Το τραγούδι το έχω πει, αλλά το έχω κρατήσει για repackaging, και θα κυκλοφορήσει. Εγώ από τη μεριά μου, δεν έχω απολύτως τίποτα με το Χάρη. Απλά ο τρόπος που το χειριστήκαμε το όλο πράγμα, ίσως να μην ήταν και πολύ κομψός. Ίσως έπρεπε να του το είχαμε εξηγήσει από την αρχή. Απλά δεν χρειάζεται να χαλάς τη σχέση σου με τους ανθρώπους. Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα. Τραγούδια κάνουμε, δεν θα σώσουμε τον κόσμο! Μπορεί να μην έπρεπε να εκφραστεί έτσι. Ίσως στεναχωρήθηκε. Έτσι του ήρθε, έτσι έπραξε».
Εικόνα
Τέλος, μίλησε και για τη συμμετοχή του στη μουσική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ΄άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, η οποία θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής, την Κυριακή 21 Απριλίου για μια μόνο ημέρα, με τον Κώστα Βουτσά και το Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Γιάννης Πλούταρχος θα ερμηνεύσει τα τραγούδια της παράστασης, κάτι το οποίο όπως είπε θα κάνει αφιλοκερδώς, μιας και όπως εξηγεί, «με συγκίνησε πολύ αυτή η διαδικασία. Πολλά πράγματα ταίριαζαν με την παιδική μου ηλικία, που έφυγα από το χωριό μου και κυνήγησα το όνειρο μου».

http://www.star.gr/Pages/Lifestyle.aspx ... a_katafera
stelios

Εδώ για κρατήσεις. :biggrin:
http://www.theaclub.gr/reservations/
stelios

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panosif

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

stelios

Εικόνα
minerboh

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από minerboh »

stelios έγραψε:Εικόνα
Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ.............................................. :007:
stelios

Είσοδος στην σκηνή.
Εικόνα
stelios

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα