Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Re: EΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fylakas_aggelos »

Κι εγώ ήμουν χτες!!!Γινόταν το αδιαχώρητο από κόσμο.Τέλεια συναυλία!!!! :give_rose: :give_rose: :give_rose: :give_rose:
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
Άβαταρ μέλους
panosif

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

Μπράβο Slim και fylaka που πήγατε και περάσατε τέλεια. :give_rose:
Όλοι πιάσαμε από μια μέρα. :fan:
Πάντως απ' ότι είδα και στο facebook από γνωστούς μου πέρασαν οι πάντες από τις τρεις συναυλίες.Σάρωσε. :clap:
Περιμένουμε και τις εντυπώσεις του Billakou που ήταν κι αυτός χθες. :belly-dance:
Άβαταρ μέλους
panosif

[youtube]3iro3p5YaZ4[/youtube]
Άβαταρ μέλους
panosif

[youtube]dK_zVKeTgck[/youtube]
Άβαταρ μέλους
panosif

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έδειξε τη δύναμή της στον Κήπο του Μεγάρου!

Η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τίτλο «Η Δύναμή σου, Δύναμή μου» επρόκειτο να ολοκληρωθεί με μία εμφάνιση στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Η εξαιρετικά μεγάλη προπώληση, ωστόσο, έκανε τους διοργανωτές να προσθέσουν δύο ακόμη παραστάσεις κι έτσι εμείς βρεθήκαμε στην πρεμιέρα των τριών αποχαιρετιστήριων αυτών live.

Η έναρξη δόθηκε ακριβώς στις 21:00 με ένα μάλλον μη αναμενόμενο τραγούδι, το «Είναι Τόσο Απλό». Κι όμως αυτός ήταν ο τρόπος της Ελεωνόρας να δώσει το στίγμα της βραδιάς: «Η μισή μας αλήθεια / ζει με τα παραμύθια/ μη ρωτάς τι και πώς»… Επικοινωνιακή όπως πάντα, το μόνο που ζήτησε από μας ήταν να τραγουδήσουμε μαζί της και να περάσουμε καλά. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, βέβαια. Η αστείρευτη ενέργεια της οικοδέσποινας και το απίστευτο μεράκι γι” αυτό που κάνει, δεν θα συμβιβάζονταν με κάτι λιγότερο…

Εικόνα

Ακούσαμε όλα τα τραγούδια που περιμέναμε -από τα παλιότερα «Μικρά Βεγγαλικά» και «Έλα» περάσαμε στα «Η Αγάπη Αργεί» και «Πού να Σε Βρω», έως το «Είναι η Αγάπη» και το «Μετακόμιση Τώρα». Το ενδιαφέρον σε όλα αυτά τα τόσο οικεία πια ακούσματα είναι ότι η καλλιτέχνις φροντίζει -μαζί με τον ενορχηστρωτή της, Ευριπίδη Ζεμενίδη, και τους εξαιρετικούς μουσικούς της- να μας προσφέρει μια καινούργια εκδοχή τους, τόσο με τις ξεχωριστές ερμηνείες της, όσο και με «έξυπνες» ενορχηστρωτικές πινελιές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η νέα ηλεκτρική εκδοχή της «Αττικής Οδού», το ευφυές ταίριασμα του «Μέτρησα» του Νίκου Ζούδιαρη με τη «Δεύτερη Φορά», η συγκινητικά «αθόρυβη» ερμηνεία του υπέροχου «Να ‘σαι καλά», αλλά και το μπλέξιμο του «Βαλς για Ένα Φιλί» με το “Padam Padam” της Edith Piaf. Το τελευταίο, μάλιστα, αποτελεί και υπόμνηση για την πολυαναμενόμενη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία η Ζουγανέλη θα υποδυθεί τη θρυλική γαλλίδα ερμηνεύτρια, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Αλλά γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον χειμώνα…

Εικόνα

Η Ελεωνόρα μοιράστηκε μαζί μας ένα νέο τραγούδι από τη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει με τον Μίνωα Μάτσα και την Ελένη Φωτάκη -κι αυτό το πρώτο δείγμα υπόσχεται πολλά, νομίζω. Αποκάλυψε επίσης ότι από μικρή αγαπούσε τα λυπητερά τραγούδια και χαρακτήρισε το «Τα Λέμε» ως την «εκδίκησή μου απέναντι σε όλους τους χαρούμενους του κόσμου!», με το κοινό που είχε πλημμυρίσει τον Κήπο κυριολεκτικά να… παραληρεί στο ρεφρέν!

Αυτό όμως που έκανε τη συγκεκριμένη συναυλία να ξεχωρίζει ήταν οι επιλογές της καλλιτέχνιδος σε τραγούδια που δεν είναι δικά της. Ακούσαμε μια αναπάντεχη ηλεκτρική διασκευή στο «Καλοκαίρια και Χειμώνες», ενώ απολαύσαμε τις ερμηνείες της στα αγαπημένα «Θα Με Θυμηθείς» και «Κάτω απ” τη Μαρκίζα». Κι αν θα ‘πρεπε να κλείσω την ανάμνηση αυτής της συναυλίας σε μία μόνο στιγμή, αυτή αδιαμφισβήτητα θα ήταν, η συγκλονιστική ερμηνεία της στον «Βυθό» του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Έκανε το τραγούδι εντελώς δικό της κι εγώ επιβεβαίωσα για πολλοστή φορά το πόσο την απολαμβάνω σε τραγούδια πιο χαμηλών -κυριολεκτικά και μεταφορικά- τόνων, τα οποία της δίνουν την ευκαιρία να αναδείξει την ευαισθησία και τις τεράστιες ερμηνευτικές της δυνατότητες.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που κάνει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η φωνή της με τις απίστευτες ικανότητες, ούτε και ο συνδυασμός με το ήθος της -εντός και εκτός σκηνής. Νομίζω ότι η Ελεωνόρα έχει κερδίσει μέσα σε λίγα χρόνια σπουδαία θέση στην καρδιά του κόσμου γιατί είναι αυθεντική, έχει προσωπικότητα και, πάνω απ” όλα, καταθέτει ψυχή σε ό,τι ερμηνεύει. Το αποδεικνύει, άλλωστε, και με την επιλογή της να εντάξει στο πρόγραμμα μια ενότητα από αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, τα οποία -κακά τα ψέματα- δεν μπορεί να τα πει οποιοσδήποτε με τρόπο αντάξιό τους: «Τι Σου “κανα και Πίνεις», «Θα Κλείσω τα Μάτια», «Πέφτεις σε Λάθη», «Ζήλια μου»… Μέσα στα κλασικά μάλιστα, στάθηκε άψογα και το δικό της ζεϊμπέκικο, «Μονάχα Εγώ», δια χειρός Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Εικόνα

Ενεργή συμμετοχή στη συναυλία και με τις φωνητικές τους δυνάμεις είχαν σχεδόν όλοι οι μουσικοί της μπάντας -με τον Παρασκευά Κίτσο να κλέβει παράσταση τραγουδώντας το “The Best” της Tina Turner!-, ενώ πολύ καλή ήταν και η παρουσία της νεαρής Αφροδίτης Παπαχριστοδούλου, η οποία συνόδευε τη Ζουγανέλη σε ολόκληρη την περιοδεία της, ενώ μοιράστηκαν επί σκηνής το «Κι Είμαστε Ακόμα Ζωντανοί».

Εικόνα

Το κλείσιμο του live έγινε -ως όφειλε- με πολύ χορό. Από πεντοζάλη με τη “Rasta Susta” του Ευριπίδη Ζεμενίδη, έως «Ικαριώτικο» και μπάλο με την «Επιμονή σου», με έντονη τη συμμετοχή του κόσμου. Το φινάλε θριαμβευτικό, με «Κόψε και Μοίρασε», το οποίο επέβαλε ανκόρ. Η Ελεωνόρα δεν μας το αρνήθηκε, φροντίζοντας μάλιστα να είναι ιδιαιτέρως τρυφερό, αφού διάλεξε το «Και θα Χαθώ», το οποίο έχει ερμηνεύσει πρώτη η μητέρα της, Ισιδώρα Σιδέρη.

Εικόνα

zouganeli_live_2014_09_044

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον χειμώνα, καθώς η ερμηνεύτρια μας επιφυλάσσει δισκογραφικές και θεατρικές εκπλήξεις, αλλά και την επανάληψη του επιτυχημένου αφιερώματος για τη Μελίνα Μερκούρη στο Ηρώδειο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής. Αφήνοντας τον όμορφο Κήπο του αργά το βράδυ με καρφωμένο στον μυαλό τον στίχο «Πάντα η αγάπη θέλει δύο» από το «Κόψε και Μοίρασε», σκεφτόμουν ότι στην περίπτωση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη αυτό δεν είναι εντελώς αληθές. Το «έτερον ήμισυ» του δύο για εκείνη μεταφράζεται στις χιλιάδες κόσμου που της χαρίζουν απλόχερα την αγάπη τους, έχοντας ήδη -προφανώς- εισπράξει τη δική της αλήθεια…

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panosif

Ελεωνόρα Ζουγανέλη @ Κήπος Μεγάρου Μουσικής «Αυθεντικότητα, όνομα ουσιαστικό»: Φωτογραφίες & Ρεπορτάζ!

Εικόνα

Αχ να’ ξερες τι δύναμη μας δίνει η δύναμη σου μέσα από τα τραγούδια σου και τη φλόγα της φωνής σου.. Ανθίζει η καρδιά μας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ανθίζουμε κι εμείς και δυναμώνουμε, γεμίζουμε χρώμα τον κόσμο τριγύρω, αμφιταλαντευόμαστε και ταυτόχρονα σκληραίνουμε στο άκουσμα στίχων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «γροθιές ρεαλισμού» και ενός βαθύ πόνου. Απώλεια και χάος και δύναμη εσωστρεφής, χωρισμός και λευκά μαντήλια σημαίνουν «αντίο, θα μου λείψεις, γαμώτο..» όμως όχι, εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο «μελό». Εδώ μιλάμε για δύναμη, της αγάπης ισοδύναμη και το μόνο πράγμα που ζητάμε είναι κάτι απλό. Προτεραιότητα. Φύση. Θέση. Ιδιότητα. Ελεωνόρα Ζουγανέλη κυρίες και κύριοι.. Ελεωνόρα πάντα απλή, πάντα ανθρώπινη, ενεργητική, εκρηκτικά ουσιαστική, πάντα ωραία..

«Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για μένα είναι πως σιχαίνομαι τα χαρούμενα τραγούδια! Από πάρα πολύ μικρό παιδί, δε μου αρέσανε και οι γονείς μου πιστεύανε ότι έχω πρόβλημα. Μπορεί και να έχω! Όπως καταλάβατε, το ρεπερτόριο μου αποτελείται κυρίως από τραγούδια που μιλούν για χωρισμούς, κλάματα, οδυρμούς και παρακάλια, άρα θα ήταν αδύνατο να μην τα τιμάω στα live μου. Οπότε, όποιος έχει έρθει εδώ για να περάσει καλά, έκανε λάθος!» δηλώνει με αστείρευτο χιούμορ κιόλας από την αρχή και το κοινό ξεσπάει σε γέλια, χειροκροτήματα και επευφημίες. Αέρας και φωτιά η παρουσία της, στοιχεία αντιφατικά, οξύμωρα ερωτεύσιμα και νιώθεις πως χάνεται πάνω στη σκηνή και πως ταυτόχρονα είναι τόσο εκεί για σένα και για τον κάθε «εσένα». Μιλάει για σένα, για όσα βιώνεις, τραγουδάει για σένα, σε συναισθάνεται, σε αγγίζει και απλά ζει μέσα σου. Αυτή η δύναμη. Αυτή η ατέλειωτη η δίψα σου για της ζωής το άγνωστο. Αυτή η Ελεωνόρα που σε κέρδισε κιόλας από το πρώτο της άκουσμα. Γιατί; Γιατί η αυθεντικότητα είναι ουσιαστικό, πολύ ουσιαστικό και ταυτόχρονα είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας. Εκείνη λοιπόν ομολογουμένως, την κατέχει και με το παραπάνω!

Εικόνα

Μη ρωτάτε λοιπόν τι και πώς, γιατί το ζήτημα είναι τόσο απλό... Η ζωή είναι μικρή και η μισή μας αλήθεια ζει με τα παραμύθια. Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί αυτούς τους στίχους; Ποιος βρέθηκε στην Εθνική οδό και δεν τραγούδησε το «Πίνω κι οδηγώ» με τόσο πάθος; Ποιος δεν ερωτεύτηκε τα «Μικρά βεγγαλικά» και ποιος δεν έγινε ένα με το «Έλα» της, έξαλλος και παράφορα, παθολογικά ερωτευμένος; Ποιος αρνήθηκε πως «πάντα η αγάπη θέλει δύο» και ποιος μέσα από την δύναμη του για ΖΩΗ δε γύρισε να της χαμογελάσει και να βροντοφωνάξει «Μετακόμιση ΤΩΡΑ»; Δώρα απλόχερα τα άσματα της σε ένα καταπράσινο, γεμάτο ενέργεια και δίψα για «αύριο» τοπίο με περάσματα νησιώτικα, ελληνικά και παλμούς καρδιάς διαρκώς να αυξάνονται.

Ένα βράδυ αξέχαστο, ένα βράδυ αποθέωσης και πραγματικής λύτρωσης. Ένα «Μείνε» καθηλωτικό που αποτελεί τη νέα δισκογραφική δουλειά της Ελεωνόρας σε μουσική του Μίνωα Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη, μας έκανε να μείνουμε τόσο εκεί και να ανατριχιάσουμε για ακόμα μια φορά. Πάθη και αλήθειες, λάθη και αμαρτίες, έρωτας και θλίψη, πόνος και «γιατί». Παντού. «Γιατί» που μια ζωή θα μας περικλείουν και πάντα θα μας στοιχειώνουν. Όχι, δεν επιβιώνουμε χωρίς αυτά. Αλλά πάντα η θέληση για το «κάτι άλλο», το «παραπάνω», αυτό της «ζωής το άγνωστο» πάντα υπερισχύει. Η επιμονή μας για αληθινή ζωή. Είμαστε εδώ και ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή σα ροκ συγκρότημα και η Ελεωνόρα επίσης πιο πολύ από ποτέ, εδώ είναι. Κλείνει τη βραδιά με το «Μακριά μου να φύγεις» κι όμως εμείς δεν πάμε πουθενά..!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
http://www.musicity.gr/musicity-live/fo ... icity-2014
just feel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από just feel »

Kαραεσκισε φετος η τριαδα (Ζουγανελη,Μποφιλιου,Χαρουλης) στις συναυλιες! :surprised: :clap: :clap:
λίγα και πολλά
όλα είναι στο πλάνο..
Άβαταρ μέλους
killbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killbill »

just feel έγραψε:Kαραεσκισε φετος η τριαδα (Ζουγανελη,Μποφιλιου,Χαρουλης) στις συναυλιες! :surprised: :clap: :clap:
Συμφωνώ είναι το νέο αίμα και γίνεται το αδιαχώρητο στις εμφανίσεις τους :thumbup: ξέχασες όμως την θεοδωρίδου :fan:
Άβαταρ μέλους
billakos24

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από billakos24 »

Να γράψω κι εγώ μετά απο κάποιες μέρες λοιπόν αφού ήρθε και στέριωσε μέσα μου βαθιά η εμπειρία! :fan:

Ήταν η 4η φορά που βλέπω την Ελεωνόρα live απο το 2010 ως σήμερα. Κανονικά θα ήταν η 5η αλλά ο στρατός μας άλλαξε τα σχέδια το καλοκαίρι του '11! :twisted: :fan:

To εντυπωσιακό είναι ότι κάθε καλοκαίρι τη βλέπω και σε άλλο χώρο! Έχω γυρίσει μαζί της τους ωραιότερους συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα! Ωραίο αυτό!

Καλοκαίρι 2010 > Τεχνόπολη με Δήμο Αναστασιάδη
Καλοκαίρι 2012 > Θέατρο Λυκαβηττού με Φίλιππο Πλιάτσικα
Καλοκαίρι 2013 > Θέατρο Βράχων μόνη της
Καλοκαίρι 2014 > Κήπος Μεγάρου μουσικής μόνη της

Χαίρομαι όταν διαπιστώνω απο χρονιά σε χρονιά πόσο εξελίσσεται πάνω στη σκηνή αλλά ταυτόχρονα πόσο δεν χάνει την ταυτότητα της. Επίσης νομίζω όντως η λέξη ''αυθεντικότητα'' όπως γράφει και ο αρθρογράφος παραπάνω είναι η καταλληλότερη για να χαρακτηρίσεις την Ελεωνόρα on stage.

Εικόνα

Επικοινωνιακή, μας πείραζε, αυτοσαρκαζόταν, τα έδινε όλα, ένιωθες πως ''χανόταν'' στα πιο εσωτερικά τραγούδια. Σε καμία στιγμή όμως δεν έπαυες να αισθάνεσαι ότι είναι ένας συνεσταλμένος άνθρωπος που ακόμα δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας της - ευτυχώς!

Μου αρέσει που κάθε χρόνο ''πειράζει'' τις ενορχηστρώσεις των δικών της τραγουδιών ξανά και ξανά και κάνει ενδιαφέρουσες διασκευές σε τραγούδια άλλων. Επίσης η ροή του προγράμματος ήταν άψογα φτιαγμένη. Το ένα τραγούδι ''έμπαινε'' μέσα στο άλλο. Το δουλεύουν με την ομάδα της όσο δεν πάει και φαίνεται. Γι'αυτό και όσες φορές και να τη δεις θες να ξαναπας. :thumbup:

Χάρηκα που μας είπε όλες τις διασκευές που έχουν πάρει μια δεύτερη ζωή τα τελευταία χρόνια μέσα απο τα live προγράμματα της. ''Δεν μας συγχωρώ'', ''Και θα χαθώ'' της μητέρας της, ''Μακριά μου να φύγεις'', ''Εγώ μιλάω για δύναμη'', ''Ακρογιαλιές,δειλινά'' και το πιο πρόσφατο ''Για να σε συναντήσω'' που της ταιριάζει κι αυτό τόσο πολύ και το λέει με τόση ευαισθησία. Τα δικά της τα ξέσκισε ως συνήθως. Άλλη διασκευή φέτος στην ''Αττική οδό'' - πολύ ωραία κι αυτή - της αρέσει να το πειράζει το κομμάτι. Χαμός στα ''Έλα'', ''Τα λέμε'', ''Η επιμονή σου'', ''Κόψε και μοίρασε'', ''Μονάχα εγώ'', ''Η αγάπη αργεί'', ''Μικρά βεγγαλικά'' κτλ Και φυσικά στο κομμάτι με τα νησιώτικα και τα πιο λαικά! Χαμός!

Μας την έσπασε που έπρεπε να τελειώσει στις 23.00 λόγω σεβασμού στην γύρω πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ξενέρωτοι! Έχουν δουλειές το πρωί λέει. Σιγά... :whatever: :fan:

Ο Κήπος του Μεγάρου ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ! Μια μικρή ''Εδέμ'' μέσα στο κέντρο. Αράζεις στο χορτάρι, παίρνεις την μπιρίτσα σου ή το ποτάκι σου απο δίπλα κι απολαμβάνεις. Κάποιοι έπαιρναν ολόκληρα μπουκάλια κρασί! :fan: Μου άρεσε και η ακουστική. Νόμιζα ότι η Ελεωνόρα μας τραγουδούσε απο 15 διαφορετικές μεριές! Τέλειο! :party: :fan:

Και του χρόνου! :girl_in_love:
All of our endings can be found in our beginnings...
Άβαταρ μέλους
billakos24

panosif έγραψε:[youtube]By7oAbCvwiM[/youtube]
12.000 κόσμου το τριήμερο δηλ. Super! :clap: :clap: :clap:

panosif έγραψε:[youtube]dK_zVKeTgck[/youtube]
Πόσο ΠΑΝΙΚΟΣ κάθε φορά σε αυτό και στο ''Τα λέμε''! Τώρα προστέθηκε και η ''Επιμονή'' στο top3 της λύσσας! :lol:
Άβαταρ μέλους
billakos24

28 εβδομάδες πλέον(full 7 μήνες) για το τραγούδι στις 2 κορυφαίες θέσεις του airplay απο ελληνικά και στο top5 απο ελληνικά και διεθνή: http://www.airplaychart.gr/index.php?ts=1411742984

''Η επιμονή σου'' - Πορεία μέχρι σήμερα...

Μικτό

...no28 - no16 - no8 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no3 - no3 - no3 - no3 - no4 - no4 - no4 - no3 - no3 - no2 - no3 - no3 - no3 - no3 - no3 - no4 - no3 - no3 - no5 - no5 - no5

Ελληνικά μόνο

...no21 - no17 - no19 - no18 - no8 - no4 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no1 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2 - no2

..........................................................................................................................................................

1,5 χρόνο μετά την κυκλοφορία του το album ''Μετακόμιση τώρα'' συνεχίζει να βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις του ifpi chart έχοντας συμπληρώσει 71 εβδομάδες στο chart: http://www.ifpi.gr/charts_el.html

15 ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ MINOS-EMI/UNIVERSAL (15) (11) (71) 1
Άβαταρ μέλους
killbill

Είναι φωνάρα :007: να συμπληρώσω χαμός γίνεται πάντα και στο αγάπη αργεί και το κόψε και μοίρασε
Ανυπομονώ να την δω και στο θέατρο πιστεύω θα σκίσει και εκεί είναι το επόμενο φαινόμενο στα εγχώρια
ελληνικά δεδομένα, πειραματίζεται και θέλει να δοκιμαστεί στα πάντα α true artist :007:

[youtube]lZkzcFOIjKc[/youtube]
Άβαταρ μέλους
billakos24

killbill έγραψε:Είναι φωνάρα :007: να συμπληρώσω χαμός γίνεται πάντα και στο αγάπη αργεί και το κόψε και μοίρασε
Ναι, ναι τα έχω συμπεριλάβει κι αυτά στο ολοκληρωμένο review μου παραπάνω! :party:
Άβαταρ μέλους
killbill

Άντε και ένα "Τα λέμε" να γουστάρουμε γαμώτο :biggrin:

[youtube]AeWTY0azBAU[/youtube]
Άβαταρ μέλους
billakos24

''Η επιμονή σου'' + ''Ικαριώτικο'' ...ΠΑΝΙΚΟΣ vol1!

Πεθαίνω που κάθε τόσο βάζει τα δάχτυλα στο στόμα και σφυρίζει! :hysterical:

[youtube]rD1u84RPQ4w[/youtube]

''Τα λέμε'' μέσα απο το κοινό ...ΠΑΝΙΚΟΣ vol2!

Τραγούδι επανάσταση πραγματικά! :lol: :lol: :lol:

[youtube]2p5QRR_4QOU[/youtube]
Άβαταρ μέλους
panosif

Στην συναυλία του Σαββάτου δεν είπε ούτε το Δεν μας συγχωρώ,ούτε το Μακρυά μου να φύγεις,
ούτε το Για να σε συναντήσω,ούτε το Εγώ μιλάω για δύναμη. :surprised: :girl_cray: :022:
Τι στο καλό.Σε κάθε συναυλία έκανε διαφορετικό πρόγραμμα; :fan:
Στα υπόλοιπα Billako δεν γίνεται να συμφωνήσω περισσότερο. :d_dance:
Η κοπέλα είναι φωνάρα και καλλιτεχνάρα από τις λίγες. :007: Και υπέροχος άνθρωπος. :give_rose:
Άβαταρ μέλους
panosif

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fylakas_aggelos »

panosif έγραψε:Στην συναυλία του Σαββάτου δεν είπε ούτε το Δεν μας συγχωρώ,ούτε το Μακρυά μου να φύγεις,
ούτε το Για να σε συναντήσω,ούτε το Εγώ μιλάω για δύναμη. :surprised: :girl_cray: :022:
Η κοπέλα είναι φωνάρα και καλλιτεχνάρα από τις λίγες. :007: Και υπέροχος άνθρωπος. :give_rose:
Το Σάββατο είπε όμως το "Θα με θυμηθείς","Κάτω απ'τη μαρκίζα" και από τα δικά της "Είναι η αγάπη","Που να σε βρω"."Δεύτερη φορά",που δεν τα είπε στη συναυλία της Δευτέρας.
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
Άβαταρ μέλους
panosif

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών για 2 συναυλίες | «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» Τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη!

Εικόνα

«Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς»
Τα τραγούδια της Μελίνας
με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντάει ξανά τη Μελίνα Μερκούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Νοέμβριο του 2014. Η παράσταση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στο Ηρώδειο επαναλαμβάνεται και τον χειμώνα την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου.

Όχι κορίτσι πια, αλλά γυναίκα. Γυναίκα που έσκασε σαν κεραυνός στη σκηνή, κουβάλησε το βάρος μιας τέτοιας προσωπικότητας, κουβάλησε μαζί και το φόβο μιας ενδεχόμενης εξ ορισμού άτοπης μίμησης και τελικά έδειξε πως το πάθος είναι η πιο σπουδαία μορφή πίστης. Έβαλε στο στόμα της τα αγιασμένα τραγούδια και έφτιαξε ένα εικόνισμα στιγμών, που ήθελαν το Ηρώδειο να υπνωτίζεται και να ακολουθεί μια πορεία μυσταγωγίας σε «μια βόλτα στο φεγγάρι». Και ήταν τόσο όμορφα!

Τα τραγούδια της Μελίνας είναι η ίδια η Μελίνα. Λένε την ιστορία μιας γυναίκας που αγάπησε και λατρεύτηκε. Που πόνεσε. Που γέλασε. Που διεκδίκησε. Που ερωτεύτηκε. Που θύμωσε. Που γλέντησε. Στον υπερθετικό βαθμό όλα. Ενός κοριτσιού από την Αθήνα που έκανε τις Κάννες να χορεύουν συρτάκι. Μιας γυναίκας από την Ελλάδα που βρέθηκε αποκλεισμένη από τον τόπο που περισσότερο αγάπησε. Και άρχισε να τον τραγουδάει. Μιας Ελληνίδας πολιτικού που έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για το όραμά της. Τα τραγούδια της Μελίνας είναι η ίδια η Μελίνα. Μια γυναίκα σύμβολο. Μια γυναίκα είδωλο. Η Στέλλα, η Ίλυα της μεγάλης οθόνης. Η Μπλανς, η Αλεξάνδρα ντε Λάγκο, η Τζένη των πειρατών του σανιδιού.

Είκοσι χρόνια μετά το "αντίο" της Μελίνας, τα τραγούδια θα πουν ξανά την ιστορία της. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντάει για δύο βράδια τη Μελίνα Μερκούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια αγκαλιά τραγούδια. Τα τραγούδια της Μελίνας. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Νίκου Γκάτσου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Κ.Χ. Μύρη, του Οδυσσέα Ελύτη, τα τραγούδια της Ελλάδας.

Και πλάι στα τραγούδια της και ένα ακόμα. "Γράψε Ουρανός - Μελίνα" ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που έγραψαν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Λίνα Νικολακοπούλου ειδικά για την παράσταση. Για να το τραγουδήσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη Μελίνα, στην Ίλυα, στην Στέλλα, σε όλους μας.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, ανεβάζει κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά τον ερμηνευτικό της πήχη και στο συγκεκριμένο αφιέρωμα μεταφέρει την ιστορία της Μελίνας στο 2014. Πώς θα μπορούσες να ακούσεις αυτά τα τραγούδια σήμερα; Πόση απουσία και πόση μνήμη έχει περάσει από πάνω τους; Μια μουσική παράσταση που παίζει με την τόσο παρούσα απουσία και με την πιο εμβληματική γυναικεία μορφή της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Σε αυτό της το εγχείρημα η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα έχει στο πλευρό της παλιούς και νέους συνεργάτες, αλλά και συμμετοχές – έκπληξη, όπως αυτή της σπουδαίας ηθοποιού Μπέτυς Βαλάση. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μας διηγηθεί και να μας βάλει στις ζωές ηρωίδων που αγαπήσαμε για πάντα. Τις ενορχηστρώσεις θα κάνουν ο σταθερός συνεργάτης της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, Ευριπίδης Ζεμενίδης αλλά και ο βιολονίστας Αντώνης Σουσάμογλου, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια κειμένων: Πέτρος Ζούλιας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Λεβεντογιάννης
Σκηνογραφική επιμέλεια: Γιάννης Αρβανίτης
Χορογραφίες: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Χειρισμός φώτων: Βασίλης Καραμούζης
Ενορχήστρωση: Ευριπίδης Ζεμενίδης, Aντώνης Σουσάμογλου
Συνεργάτες ενορχήστρωσης: Μιχάλης Καλκάνης, Λάζαρος Τσαβδουρίδης
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης
Επιμέλεια video: Νίκος Μπιτζένης
Ηχολήπτες: Νίκος Παππάς, Αργύρης Λιανός
Τα κοστούμια της Ελεωνόρας Ζουγανέλη είναι του Τάκη Γιαννέτου

Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
Μουσική Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Μουσικοί
Ευριπίδης Ζεμενίδης: κιθάρα
Νίκος Πασσαλίδης: έγχορδα
Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν
Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα
Χρήστος Καλκάνης: κλαρινέτο
Βαγγέλης Παρασκευαϊδης: βιμπράφωνο
Μαρίνος Τρανουδάκης: κρουστά
Μαρία Μπιλντέα: άρπα

Χορευτές: Χρήστος Καφετζής, Νίκος Ράπτης

Ηθοποιοί: Μιχάλης Ζέκης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Πάνος Μπόρας, Μιχάλης Λεβεντογιάννης

Συμμετέχουν: Μπέτυ Βαλάση

Χορωδία Αποφοίτων Αρσάκειων Τοσίτσειων Σχολείων GraduArti
Διεύθυνση χορωδίας: Χριστίνα Βαρσάμη

Επιμέλεια παραγωγής: Κατερίνα Παπαδοπούλου

Διεύθυνση παραγωγής: MINOS-EMI

http://www.musicity.gr/synaylies/item/9 ... thina-2014
Άβαταρ μέλους
billakos24

fylakas_aggelos έγραψε:
panosif έγραψε:Στην συναυλία του Σαββάτου δεν είπε ούτε το Δεν μας συγχωρώ,ούτε το Μακρυά μου να φύγεις,
Το Σάββατο είπε όμως το "Θα με θυμηθείς","Κάτω απ'τη μαρκίζα" και από τα δικά της "Είναι η αγάπη","Που να σε βρω"."Δεύτερη φορά",που δεν τα είπε στη συναυλία της Δευτέρας.
Όπως τα είπε κι ο Φύλακας. Που τα θυμάται όλα αυτό το παιδί ΠΑΝΤΑ με τόση λεπτομέρεια??? :surprised: :fan:

Εγώ κατάλαβα ότι ήταν αλλαγμένο το setlist σε σχέση με αυτά που είχα διαβάσει αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ τι δεν είπε. :fan:

Προφανώς σου λέει ''3 συναυλίες θα κάνω τελικά στον ίδιο χώρο, ας λέω κάθε βράδυ κι απο άλλα να υπάρχει ποικιλία!'' :525807:

Εγώ δεν άκουσα λοιπόν π.χ το ''Θα με θυμηθείς'' που το ήθελα. Κάθε ένας τα δικά του! :-P
Απάντηση