Δεν ξέρω για live ερμηνεία (στην οποία π.χ. το Τερμα το Ράδιο το απογείωσε) όμως εγώ έχω ξεχωρίσει 4-5 τραγούδια που θα τα ακούνε οι Νοτικοί για πολλά χρόνια ακόμα. "Καλέ μου Αγγελε", "Μα Εγώ είμαι Έλληνας", "Μια μικρή Μαυροφορούσα", "Τ' Αθανάτο Νερό", "Εγώ". "Οτι και να κάνεις" και το "Πέτα ψηλά". Δεν με ενδιαφέρει εάν τα έπαιξε το ραδιόφωνο και δεν συμφωνώ ότι δεν πρόσφερε στον Νότη κάτι ο δίσκος. Δεν πρόσφερε με την λογική ότι κανένα δεν έγινε (και δεν θα γίνει) ραδιοφωνική επιτυχία? Μα ο Νότης έχει πάψει να αρκείται στην ραδιοφωνική διάδοση ενός κομματιού. Από τον δικό του κοινό (που είναι μεγάλο) γίνεται κάτι επιτυχία ή όχι και μέσω των εμφανίσεων του. Ο χρόνος θα δείξει ποια τραγούδια θα κρατήσει στο πρόγραμμα και θα τα παίζει για παράδειγμα σε 2-3 χρόνια. Aν και δεν είναι πάντα κριτήριο αυτό. Π.χ. την Μεσόγειο την τραγούδησε προχθές και είχε να την πει κι εγώ δεν ξέρω από πότε. Τι πάει να πει ότι η Μεσόγειος δεν του πρόσφερε κάτι?jdarmody έγραψε:Ότι και να γίνει, τώρα που τελείωσαν οι εμφανίσεις κι έχει περάσει κι ένα μεγάλο διάστημα από την κυκλοφορία του δίσκου, δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ο δίσκος αυτός δεν προσέφερε τίποτα στον Νότη. Δεν σου κάνει κανένα τραγούδι τόσο μεγάλη αίσθηση, ώστε να θες να το ακούσεις live.Scorpion86 έγραψε:Καλό καλοκαίρι πλέον (εάν δεν γίνει το Ριμπας), και για τον δίσκο ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ...τότε άλλωστε θα γίνει και η απονομή και θα μάθουμε ακριβή αριθμό σε πλατίνες και πωλήσεις.
Νότης Σφακιανάκης
- Scorpion86
Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Εγώ δεν βλέπω να αναπαράγονται πουθενά (όχι μόνο στο ραδιόφωνο) αυτά τα τραγούδια όμως και μιλάω με γνώμονα πάντα έναν ουδέτερο ακροατή, δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι νοτικοί. Ένα τραγούδι έπαιξε στο ράδιο και με αυτό γίνεται χαμός όταν το λέει, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τη δυναμική που αναπτύσσει ένα τραγούδι σε ευρύτερο κοινό, γι' αυτό υπάρχουν τα ραδιόφωνα. Αλλά και πάλι τα τραγούδια τα καλά δε χάνονται. Για παράδειγμα, το Εσύ η θάλασσα ή το Αν θα σε χάσω ή το Δεν υπολόγισες καλά έπαιξαν ιδιαίτερα στο ράδιο; Ωστόσο, επειδή άξιζαν σαν κομμάτια τα έβγαλε μπροστά ο κόσμος. Δεν βλέπω κάποιο τραγούδι με αντίστοιχη δυναμική στον Μαζί.
Γενικά είμαι της άποψης ότι χρειάζεται μια επανεκκίνηση ο Νότης. Ίσως πρέπει να αποφασίσει και ο ίδιος πως θέλει να πορευτεί τα επόμενα χρόνια. Καλώς ή κακώς δεν τον βοηθάει η εποχή, δεν τον βοηθούν τα ΜΜΕ πείτε το όπως θέλετε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως κοινωνικός τραγουδιστής, σε ένα κοινό δηλαδή που χάνει συνεχώς υποστηρικτές. Θεωρώ ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του τα τελευταία δύο χρόνια και θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα, διότι τον ενδιαφέρει πλέον πιο πολύ να εκφράσει σε έναν δίσκο τις δικές του ανησυχίες και τα δικά του θέλω παραμερίζοντας τα θέλω του κοινού του. Κακά τα ψέματα, ο κόσμος αγάπησε το Νότη για τα ερωτικά του κομμάτια, τα ζειμπέκικα και τον εξύψωσε γιατί τραγουδούσε και το κάτι διαφορετικό, αυτό που δεν αγγίζουν καν οι υπόλοιποι. Το έκανε όμως στη σωστή αναλογία. Πλέον καταναλώνει όλη του την ενέργεια και διάθεση στο τελευταίο σκέλος με συνέπεια τα μέτρια αποτελέσματα στα τραγούδια που τον έκαναν ευρύτατα αγαπημένο.
Γενικά είμαι της άποψης ότι χρειάζεται μια επανεκκίνηση ο Νότης. Ίσως πρέπει να αποφασίσει και ο ίδιος πως θέλει να πορευτεί τα επόμενα χρόνια. Καλώς ή κακώς δεν τον βοηθάει η εποχή, δεν τον βοηθούν τα ΜΜΕ πείτε το όπως θέλετε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως κοινωνικός τραγουδιστής, σε ένα κοινό δηλαδή που χάνει συνεχώς υποστηρικτές. Θεωρώ ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του τα τελευταία δύο χρόνια και θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα, διότι τον ενδιαφέρει πλέον πιο πολύ να εκφράσει σε έναν δίσκο τις δικές του ανησυχίες και τα δικά του θέλω παραμερίζοντας τα θέλω του κοινού του. Κακά τα ψέματα, ο κόσμος αγάπησε το Νότη για τα ερωτικά του κομμάτια, τα ζειμπέκικα και τον εξύψωσε γιατί τραγουδούσε και το κάτι διαφορετικό, αυτό που δεν αγγίζουν καν οι υπόλοιποι. Το έκανε όμως στη σωστή αναλογία. Πλέον καταναλώνει όλη του την ενέργεια και διάθεση στο τελευταίο σκέλος με συνέπεια τα μέτρια αποτελέσματα στα τραγούδια που τον έκαναν ευρύτατα αγαπημένο.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
- SFAKattack10
Παντως εδω https://www.facebook.com/pages/%CE%91%C ... 3260090160Scorpion86 έγραψε:Καλό καλοκαίρι πλέον (εάν δεν γίνει το Ριμπας)
γραφει RIBAS RIVIERA SUMMER 2015 :
POOL BAR AXILLION OPENING 22/5/2015 RIBA'S VINILIO OPENING : 6/6/2015
Και εγώ θεωρώ ότι ίσως είναι και ευκαιρία να σκεφτεί την αποχή από πίστες του χρόνου όσο και να μη το θέλουμε..Καλύτερα να κάτσει να ασχοληθεί να συλλέξει κομμάτια για ένα δίσκο σταθμό παρά να κάνει εμφανίσεις με το 80-90 % κλασσικό πρόγραμμα..Και αν μπορέσει μες την επόμενη άνοιξη να το κυκλοφορήσει και να κάνει εμφανίσεις καλοκαιρίνες ή το μεθεπόμενο χειμώνα δε χάθηκε ο κόσμος..Πάντως για αυτόν τον δίσκο νομίζω τον αδικούμαι όλοι επηρεασμένοι από τη μέτρια πορεία των σινγκλς..Εμένα δε μου φαίνεται κατώτερος από το προηγούμενο απλώς έχει πολύ κοινωνικό στοιχείο μέσα και μέχρι τώρα μέτρια πορεία στο ράδιο..Κατά τα άλλα οι ηχογραφήσεις είναι ένα επίπεδο πάνω..Αν μπορέσει και κάνει 1-2 καλές επιλογές σινγκλ από δω και πέρα είμαι σίγουρος ότι θα το δούμε όλοι με άλλο μάτι..'Οχι ότι είναι αυτό που περιμένουμε από την πιο ώριμη περίοδο του Νότη αλλά όχι να λέμε ότι είναι όλος ο δίσκος σκάρτος..Επίσης είμαι βέβαιος ότι και στα επόμενα χρόνια 1-2 κοινωνικα(ειδικά το Ελλήνας) θα υπάρχουν στο πρόγραμμα του και από τα υπόλοιπα σίγουρα κάποια στο ακουστικό μέρος (εγώ,καλέ μου άγγελε)..
-
Δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο να απέχει τον χειμώνα με την εξής απλή λογική, ότι μετά από μια σεζόν απόλυτης επιτυχίας που είχε μερικά χρόνια να συμβεί δεν σταματάς.
Όσο για το νέο δίσκο εμένα μου αρέσουν πολύ και το Κράτησε με και Του Αυγούστου το φεγγάρι ενώ το Ότι και να κάνεις το θεωρώ πολυ μέτριο ζεϊμπέκικο, είναι πολύ υποκειμενικό το να κρίνουμε.
Πάντως κι ο ίδιος παρόλο που δεν παρακολουθεί το τι συμβαίνει π.χ. ραδιοφωνικά κλπ ξέρει ότι το Δώσε ένα τέλος έκανε τεράστια επιτυχία και για αυτό το καθιέρωσε και το λέει πάντα.
Όσο για το νέο δίσκο εμένα μου αρέσουν πολύ και το Κράτησε με και Του Αυγούστου το φεγγάρι ενώ το Ότι και να κάνεις το θεωρώ πολυ μέτριο ζεϊμπέκικο, είναι πολύ υποκειμενικό το να κρίνουμε.
Πάντως κι ο ίδιος παρόλο που δεν παρακολουθεί το τι συμβαίνει π.χ. ραδιοφωνικά κλπ ξέρει ότι το Δώσε ένα τέλος έκανε τεράστια επιτυχία και για αυτό το καθιέρωσε και το λέει πάντα.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Υποκειμενικά εσένα μπορει να σου αρεσουν όσο θελεις εννοειται, αντικειμενικά ομως δεν τα ξερει κανεις. Αυτο σχολιάζω οτι αντικειμενικά ειναι σαν να μην έβγαλε καν δίσκο ο Νοτης. Το Δώσε ενα τέλος ήταν μεγάλη επιτυχία. Γενικα πολλοί υποτιμάτε τις Αυτοτελείς λόγο ποιότητας ηχογράφησης αλλα έδωσαν πολλα τραγούδια..Εσύ η Θάλασσα, Μη με ρωτάτε, Δώσε ενα τέλος, Δηλώνω μονος, Δεν υπολόγισες καλά, Αν θα σε χάσω για παράδειγμα είναι τραγούδια που έγιναν ευρέως γνωστά. Το θεμα ειναι οτι απο εκει που έβρισκε εστω κι ενα καλο σουξέ ο Νοτης, Ένα Τσιγγανάκι, Εσύ η Θάλλασσα, Δώσε ένα τέλος, το έχασε κι αυτο με αυτόν τον δίσκο.
Όσο για την επιτυχία ειναι σχετικό ως ενα βαθμό. Από ότι φάνηκε χρειάζεται δυνατη συνεργασία για Αθηνα. Θεσσαλονικη ήταν αξιοπρεπέστατη επίδοση δεδομένου οτι υπήρχαν κι αλλα δυο σχήματα ταυτόχρονα.
Όσο για την επιτυχία ειναι σχετικό ως ενα βαθμό. Από ότι φάνηκε χρειάζεται δυνατη συνεργασία για Αθηνα. Θεσσαλονικη ήταν αξιοπρεπέστατη επίδοση δεδομένου οτι υπήρχαν κι αλλα δυο σχήματα ταυτόχρονα.
- MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ
Με λιγη επεξαργασια καταφερα να ανεβασω ηχητικα το τραγουδι 'Μεσογειος' στο κανάλι μου που ειπε προχθες ο Αρχοντας στην Πυλη Αξιου μετα απο αρκετα χρονια!!
- Scorpion86
Πριν λίγο είδα κι εγώ μέσω του Φωταέριου ότι ξεκινά κάθε Παρασκευή-Σαββάτο. Λες?SFAKattack10 έγραψε:Παντως εδω https://www.facebook.com/pages/%CE%91%C ... 3260090160Scorpion86 έγραψε:Καλό καλοκαίρι πλέον (εάν δεν γίνει το Ριμπας)
γραφει RIBAS RIVIERA SUMMER 2015 :
POOL BAR AXILLION OPENING 22/5/2015 RIBA'S VINILIO OPENING : 6/6/2015
Τι τραγουδάρα, τι χρόνια!!!MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ έγραψε:Με λιγη επεξαργασια καταφερα να ανεβασω ηχητικα το τραγουδι 'Μεσογειος' στο κανάλι μου που ειπε προχθες ο Αρχοντας στην Πυλη Αξιου μετα απο αρκετα χρονια!!

Το είχε πει και πέρυσι στο Έναστρον.Μεγάλο τραγούδι.MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ έγραψε:Με λιγη επεξαργασια καταφερα να ανεβασω ηχητικα το τραγουδι 'Μεσογειος' στο κανάλι μου που ειπε προχθες ο Αρχοντας στην Πυλη Αξιου μετα απο αρκετα χρονια!!
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
- Scorpion86
Κάτι γίνεται με Ρίμπας...Επιστρέφω με λεπτομέρειες... 

-
Και στην Ιερά Οδό πρόπερσι που ήταν με τη Δρακοπούλου. Το είχα χορέψει κιόλας για αυτό το θυμάμαι χιχι.nikosp έγραψε:Το είχε πει και πέρυσι στο Έναστρον.Μεγάλο τραγούδι.MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ έγραψε:Με λιγη επεξαργασια καταφερα να ανεβασω ηχητικα το τραγουδι 'Μεσογειος' στο κανάλι μου που ειπε προχθες ο Αρχοντας στην Πυλη Αξιου μετα απο αρκετα χρονια!!
Παιδία δεν νομίζω με όνομα Ρίμπας Βινύλιο, δεν μου φέρνει σε σχήμα με Νότη
,..Επίσης παραλίες και μουσικές κλαμπίστικες προβάλει η σελίδα στο φωτάεριο οπότε δε νομίζω..Scorpion ελπίζω να με διαψεύσεις πάντως..

-
Εγώ δεν θέλω να τραγουδήσει στο Ρίμπας για 2 λόγους:
1ον μένω τελείως αντίθετα στην Αττική και θα θέλω 50 λεπτά να φτάσω.
2ον δεν θα έχει ετοιμάσει νέο προγραμμα και παρουσιάσει λογικά το ίδιο πρόγραμμα που παρουσίαζε μέχρι προχτές.
1ον μένω τελείως αντίθετα στην Αττική και θα θέλω 50 λεπτά να φτάσω.
2ον δεν θα έχει ετοιμάσει νέο προγραμμα και παρουσιάσει λογικά το ίδιο πρόγραμμα που παρουσίαζε μέχρι προχτές.
- SFAKattack10
Το ribas βινυλιο φαινεται οτι ειναι club. Γενικα το ribas δεν ειναι ξενη λεξη για να την αλλαξει ο Νοτης, ελληνικο επιθετο ειναι.bebest έγραψε:Παιδία δεν νομίζω με όνομα Ρίμπας Βινύλιο, δεν μου φέρνει σε σχήμα με Νότη,..Επίσης παραλίες και μουσικές κλαμπίστικες προβάλει η σελίδα στο φωτάεριο οπότε δε νομίζω..Scorpion ελπίζω να με διαψεύσεις πάντως..

Εγω δεν πιστευω οτι θα γινει (αν και θελω) αυτο φετος, μαλλον του χρονου που μπορει να μην παει θεσσαλονικη.
Συμφωνώ κι εγώ, έχω την αίσθηση ότι δε θα γίνει. Όπως και ότι δεν θα πάει τρίτη σερί χρονιά Θεσσαλονίκη, οπότε ίσως κάνει κάτι του χρόνου ή συναυλίες κλπ..SFAKattack10 έγραψε:Το ribas βινυλιο φαινεται οτι ειναι club. Γενικα το ribas δεν ειναι ξενη λεξη για να την αλλαξει ο Νοτης, ελληνικο επιθετο ειναι.bebest έγραψε:Παιδία δεν νομίζω με όνομα Ρίμπας Βινύλιο, δεν μου φέρνει σε σχήμα με Νότη,..Επίσης παραλίες και μουσικές κλαμπίστικες προβάλει η σελίδα στο φωτάεριο οπότε δε νομίζω..Scorpion ελπίζω να με διαψεύσεις πάντως..
![]()
Εγω δεν πιστευω οτι θα γινει (αν και θελω) αυτο φετος, μαλλον του χρονου που μπορει να μην παει θεσσαλονικη.
- Scorpion86
Αναπτυχθηκε χθες μια φημολογια οτι ο Νοτης συμφωνησε με Ριμπας. Τελικα δεν το επιβεβαιωσα απο πουθενα αυτο. Αυτο που εμαθα ειναι οτι ακομα το σκεφτεται και δεν εχει δωσει οριστικη απαντηση. Στενος του συνεργατης πιστευει οτι θα γινει τελικα η συνεργασια με Ριμπας. Προσωπικα δεν το βλεπω...
Αν εισαι 40άρης....ΘΥΜHΣΟΥ.....
Αν είσαι 20άρης...ΜΑΘΕ....
Για περισσότερες πληροφορίες RIBAS - VINILIO
OPENING 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
OPEN DOORS 23:00
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
τιμή εισόδου με ποτό στο bar - 10 ευρώ
τιμή φιάλης (6 άτομα) - 100 ευρώ
Ελεύθερο πάρκιν
RESERVE: 6937363477
Δε μου φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να δούμε το Νότη το καλοκαίρι

OPENING 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ελεύθερο πάρκιν
Δε μου φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να δούμε το Νότη το καλοκαίρι

Θα ήταν υπερβολή να εμφανιστεί σε τρίτο μαγαζί μέσα σε μια σεζόν..Θα μπορούσε να κάνει κάποιες συναυλίες, όπως όλος ο κόσμος αλλά μάλλον έχει πέσει απαγορευτικό δεν εξηγείται αλλιώς...bebest έγραψε:Αν εισαι 40άρης....ΘΥΜHΣΟΥ.....
OPENING 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ελεύθερο πάρκιν
Δε μου φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να δούμε το Νότη το καλοκαίρι![]()