Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Μας ενθουσίασε, ξεσήκωσε…Δείτε ΦΩΤΟ
Όλα έδειχναν ότι θα γινόταν το αδιαχώρητο μιας και ο κόσμος έφτανε από τις 7 το απόγευμα στον τόπο τεχνών Χώρα για τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.
Μια δύσκολη μέρα για όλους μας! Στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα η «τρομοκρατία» καλά κρατεί αλλά παρόλα αυτά οι Λαμιώτες ξέφυγαν έστω και για λίγο από τη μίζερη αυτή κατάσταση και προτίμησαν να τραγουδήσουν, χορέψουν με την μοναδική Ελεωνόρα!
Ένα πρόγραμμα με δικά της αγαπημένα τραγούδια, γνωστά δημοφιλή λαϊκά αλλά κυρίως με μια εκπληκτική ορχήστρα! Μετά το πρώτο μισάωρο, όλοι άρχισαν σιγά σιγά να κουνιούνται στους ρυθμούς που η Ελεωνόρα «επέβαλλε». Κάποια στιγμή «μάλωσε» τον κόσμο μιας και τους ήθελε ακόμα πιο «ενεργούς» και μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι χιλιάδες των θεατών έγινα μια παρέα με την τραγουδίστρια, που ανεβο - κατέβαινε ανάμεσα στον κόσμο και τη σκηνή!
Απαντήστε στις τρεις ερωτήσεις που θα βρείτε στο link που ακολουθεί http://goo.gl/forms/3qLUXjSWFh
και μπείτε στην κλήρωση για μία διπλή πρόσκληση, για τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο θέατρο Βράχων, την Τετάρτη 24/6/2015!!!
(Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 23/6/2015 στις 21:00.)
Ο νικητής, εκτός από τη διπλή πρόσκληση, θα παραλάβει και δύο καπέλα Έλεως!!!
Τι ήταν κι αυτό απόψε;
Tι να γράψω πάλι γι' αυτό το πλάσμα που δεν το έχω ξαναπεί; Θα πρωτοτυπήσω πάλι.
Φωνάρα,κουκλάρα,καλλιτεχνάρα,θεάρα.
Την γνώμη μου για το τι είναι η Ελεωνόρα καλλιτεχνικά την έχω πει ουκ ολίγες φορές και επειδή είμαι ένα κλικ πριν γίνω γραφικός θα μείνω στα της συναυλίας.
2,5 ώρες γεμάτες συγκλονιστικές ερμηνείες,ενέργεια,πάθος,ένταση,χορό (πάρα πολύ χορό) και ατάκες.
Θα προσπαθήσω να ξεχωρίσω τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς όσο γίνεται.
- H έναρξη με την πολύ επιτυχημένη μίξη του Derniere Danse της Indila με το Η αγάπη αργεί.
- Η στιγμή που είπε το Μικρά βεγγαλικά και όλος ο ουρανός φωτίστηκε από πολύχρωμα βεγγαλικά και η θεική ατάκα Ήθελα τέτοια χαρά στον γάμο μου αλλά επειδή γάμο δεν βλέπω ας το χαρώ εδώ.
- Ο τρόπος που παρουσίασε την Βαλίτσα.Κέφι,μπρίο και θεατρικότητα μέσα σε λιγότερα από 3 λεπτά.
- Το λαικό μέρος που είπε από το Ο μήνας έχει δεκατρείς και το Πες πως μ' αντάμωσες μέχρι το Μου ΄χεις κάνει τη ζωή μου κόλαση.
- Να 'ταν η χαρά οικόπεδο - Η επιμονή σου - Ακρογιαλιές δειλινά - Δεν έχουμε μυαλό και ο απόλυτος πανικός που επικράτησε.
- Οι ανατριχιαστικές της ερμηνείες στο Μακρυά μου να φύγεις και Παράπονο/Η ξενιτιά.
- Το δυνατό φινάλε με το Έλα.
Επίσης έδωσε ρέστα με τις ατάκες της απόψε.
Σε κάθε συναυλία γίνεται κλήρωση για να αναδειχθεί ο μουσικός που στην επόμενη συναυλία θα κοιμηθεί στο μονόκλινο δωμάτιο του ξενοδοχείου.Όποιος κληρώνεται βγάζει selfie με την Ελεωνόρα και το κοινό.Το ίδιο έγινε και σήμερα.
Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε και μάλλον θα προβληθεί τα Χριστούγεννα από το Mega που ήταν χορηγός επικοινωνίας.
Η καλύτερη μέχρι στιγμής συναυλία για το φετινό καλοκαίρι.
Ανυπομονώ από τώρα για την συναυλία στο Βεάκειο τον Σεπτέμβριο.
Ελπιζω να ήταν και ο Billakos και να γράψει και αυτός κριτική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panosif την Πέμ Ιουν 25, 2015 1:48 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μωρέ μπράβο η Ελεωνόρα!
Θα περιμένω το βίντεο του mega λοιπόν γιατί από κοντά....
Εκτός αν καταφέρω να πάω στο river party φέτος.
Ευχαριστούμε για την όμορφη κριτική Πάνο!
Λοιπόν ούτε εγώ θα γράψω πολλά για την αγαπημένη μικροσκοπική τραγουδίστρια και θα μείνω στα της συναυλίας κυρίως γιατί κι εγώ κινδυνεύω να γίνω γραφικός.
Πάλι καλύτερη απο πέρυσι που ήταν καλύτερη απο πρόπερσι που ήταν καλύτερη απο αντιπρόπερσι κτλ
Είναι η πιο ολοκληρωμένη καλλιτέχνις στη σκηνή από τη νέα γενιά αδιαμφισβήτητα. Αυτό το πράγμα που ξεσκίζεται στο χορό μαζί με τον κόσμο και στο επόμενο δευτερόλεπτο πετάει τις κορόνες είναι απίστευτο.
Το πρόγραμμα μου άρεσε νομίζω περισσότερο απο κάθε άλλη φορά γιατί ήταν όμορφα χωρισμένο σε τρία στάδια. Αρχικά όλη η κατάθλιψη μαζεμένη μετά ένα πέρασμα σε καλό λαικό/ρεμπέτικο και καψούρα και στο τελευταίο μέρος το ξεσάλωμα, ο χορός και το ξεμπουρδέλεμα. Και extra στο τέλος ένα ερμηνευτικό encore για αποχαιρετισμό. Ωραίες στιγμές στα ''Μικρά Βεγγαλικά'' με τα πολύχρωμα βεγγαλικά στον ουρανό και πολύ ωραία στιγμή επίσης όταν άφησαν ένα κατακόκκινο αερόστατο με φωτιά στον αέρα και το βλέπαμε να φεύγει και να χάνεται στο υπερπέραν.
Νομίζω τέλος είπε περισσότερα τραγούδια άλλων απο κάθε άλλη φορά αφήνοντας έξω δικά της. Ωραίο να μην έχεις τη ματαιοδοξία να λες τα άπαντά σου αλλά να συνεχίζεις να θες να λες άλλων τραγούδια όπως στα πρώτα σου βήματα.
Απο δικά της είπε:
Έλα
Κόψε και μοίρασε
Μικρά Βεγγαλικά
Φεύγω για μένα μια φορά
Η αγάπη αργεί
Δεύτερη φορά
Τα λέμε
Η επιμονή σου (2 φορές)
Μονάχα εγώ
Να'σαι καλά
Βαλς για ένα φιλί
Δεν είμαι αυτή
Απο έρωτα (υπέροχο live)
Σημαντικότερες στιγμές σε τραγούδια άλλων:
Padam Padam (με ελληνικό στίχο απο την παράσταση ''Piaf'')
Ο μήνας έχει δεκατρείς (απο το αφιέρωμα στη Μελίνα)
Παράπονο/ Η ξενιτιά (σε μια ΥΠΕΡΟΧΗ ερμηνεία)
Οι μοίρες (σε μια ωραία πειραγμένη εκδοχή του τραγουδιού)
Μακριά μου να φύγεις
Ακρογιαλιές δειλινά
Για να σε συναντήσω
+ πολλά, πολλά άλλα!
Υπέροχα και φέτος!
Την είδα και μελαχρινή λοιπόν. Μετά το ξανθό, το ξανθό κοντό αγορίστικο, το κόκκινο κοντό αγορίστικο, το ξανθό και ξυρισμένο απο τη μία πλευρά. Κούκλα!
All of our endings can be found in our beginnings...
billakos24 έγραψε:και πολύ ωραία στιγμή επίσης όταν άφησαν ένα κατακόκκινο αερόστατο με φωτιά στον αέρα και το βλέπαμε να φεύγει και να χάνεται στο υπερπέραν.
Ναι πολύ ωραία στιγμή και αυτή μετά το Μονάχα εγώ.
Γενικά μου αρέσει που πάντα σε κάθε παράσταση/συναυλία έχει τέτοια όμορφα στιγμιότυπα.
Ήταν μαγικά χθες από την αρχή ως το τέλος.
Billako μήπως ξέρεις τον τίτλο του τραγουδιού της Χαρούλας που είπε χθες η Ελεωνόρα;
Την Ελεωνόρα στο Θέατρο Βράχων είχα να τη δω από το 2009. Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουνίου 2009, τότε που, σχεδόν στα πρώτα της βήματα, με ένα μόνο προσωπικό δίσκο στο ενεργητικό της, το «Έλα», συμμετείχε στην εναρκτήρια συναυλία της καλοκαιρινής περιοδείας του Δημήτρη Μητροπάνου, μαζί με την Ασπασία Θεοφίλου και το Γιώργο Καραδήμο. Αν και «διασταυρωθήκαμε» αρκετές φορές από τότε σε άλλους χώρους, χθες, 24 Ιουνίου 2015 την είδα και πάλι στο Θέατρο Βράχων, στο ρόλο της πρωταγωνίστριας, που επάξια έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια. Γεμάτη ενέργεια και πάντα επικοινωνιακή, καλωσόρισε τον κόσμο, αναφέροντας μεταξύ άλλων κι ένα στίχο του Διονύση Σαββόπουλου: «Το χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε, γι’ άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε…».
Από τη δυναμική της εμφάνιση στα μουσικά πράγματα, το 2004, ως σήμερα, η Ελεωνόρα έχει αποκομίσει τρεις προσωπικούς δίσκους, δύο ζωντανές ηχογραφήσεις, πολλές συμμετοχές σε δουλειές άλλων και βέβαια σημαντικές συνεργασίες. Μέσα στο πρόγραμμα της χθεσινής βραδιάς χώρεσε αρκετά απ’ τα τραγούδια της δισκογραφίας της, από «Το τικ τακ του ρολογιού» - προσωπικό μου αγαπημένο -, «Μικρά βεγγαλικά», «Κόψε και μοίρασε», «Η επιμονή σου» και άλλα, ως την πρόσφατη «Βαλίτσα» της, καθώς και τραγούδια διαφόρων δημιουργών που αγάπησε. Ενδεικτικά, και αναφέρω τους πρώτους εκτελεστές - μας είπε Χαρούλα («Το γράμμα»), μας είπε Νταλάρα («Το πεπρωμένο»), μας είπε Λιδάκη («Για να σε συναντήσω»), μας είπε Λίτσα Διαμάντη («Νύχτα στάσου»), Γιάννη Πάριο («Μου ‘χεις κάνει τη ζωή μου κόλαση»), Τάνια Τσανακλίδου («Μοίρες), Γιώργο Ζαμπέτα («Η παλιοπαρέα»), είπε και ρεμπέτικα («Θεέ μου μεγαλοδύναμε) – ένα Μητροπάνο δεν είπε!
Όλα αυτά, με τις «προσθήκες» του μπασίστα Παρασκευά Κίτσου που τραγούδησε κάποια κομμάτια, όπως τα «Tu vuo fa l' americano» και «La Bamba», τα ταξίμια του Νίκου Πασσαλίδη, τις ενορχηστρώσεις του Νίκου Καλαντζάκου, τα εξαιρετικά παιξίματα όλης της ορχήστρας, αλλά και τη δυναμική συμμετοχή του κόσμου, δημιούργησαν ένα εορταστικό κλίμα, που συνεχώς μεταβαλλόταν, τουλάχιστον ως προς τον ήχο του – γιατί η διάθεση του κοινού μου φάνηκε σταθερά ανεβασμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, που κράτησε σχεδόν δυόμιση ώρες. Δεν έλειψαν μάλιστα και τα πυροτεχνήματα, με την Ελεωνόρα να αστειεύεται, όπως θα δείτε και στο βίντεο: «έλεγα τέτοια χαρά θα έχω στο γάμο μου, αλλά επειδή γάμο δε βλέπω, ας το χαρώ εδώ»!
Προσωπικά, αν πρέπει να ξεχωρίσω μία, βρήκα ως ωραιότερη στιγμή της βραδιάς την υπέροχη ερμηνεία της στο τραγούδι «Η ξενιτιά» των Ara Dinkjian & Λίνας Νικολακοπούλου, που πρώτη ερμήνευσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα μας χάρισε στο encore.
Κρίνοντας από την παρουσία γερανού & εικονοληπτών, η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε και πιθανολογώ πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα προβληθεί από ιδιωτικό κανάλι – χορηγό της εκδήλωσης.
Μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη έπαιξαν και ενίοτε τραγούδησαν οι: Γιάννης Αγγελόπουλος - τύμπανα, Νίκος Καλαντζάκος - πιάνο, Παρασκευάς Κίτσος - μπάσο, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας - κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης - πνευστά, Νίκος Πασσαλίδης – μπουζούκι & Ντίνος Χατζηιορδάνου - ακορντεόν.
Είδαμε την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ολοζώντανη στο φεστιβάλ των Βράχων
Εντυπώσεις και στιγμιότυπα από τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο θέατρο Βράχων τη Τετάρτη 24 Ιουνίου.
Το έχουμε πει. Στο φεστιβάλ στην σκιά των Βράχων, όπως ονομάζεται, κανείς δεν μένει στην σκιά. Οι πιο γνωστοί και αγαπημένοι μουσικοί και τραγουδοποιοί της γενιάς μας, που έχουν καλουπώσει ένα μίγμα ποιότητας σε σύνθεση με μια εξωτερικότητα που το κοινό μοιάζει να έχει μεγάλη ανάγκη, είναι ολοφώτιστοι και το κοινό τους ακολουθεί στο ίδιο μοτίβο. Τα πρόσωπα του λάμπουν και εκείνου ευτυχία, αν όχι ευδαιμονία. Ίσως είναι οι καιροί οι ταραγμένοι και η μουσική μπορεί να παίξει ένα λυτρωτικό ρόλο, όχι απόλυτα ως έτσι, μα σίγουρα, ο κόσμος σχεδόν με πάθος, εκτονώνει συναισθήματα και την όποια οργή.
Κάπως έτσι πιάνει το νήμα η Ελεωνόρα, που πήρε την σειρά της να ανέβει, στο μόνιμα στημένο stage του Βύρωνα. Και ξορκίζει ως γυναίκα δυναμική, την μελαγχολία, την πλήξη των καιρών, συγκρούοντας τα με τις νότες που δύσκολα χάνουν σε τέτοιες συγκρούσεις. Και έτσι τα πυροτεχνήματα - σαν μια μεγάλη καθολική γιορτή, μα είναι καθολική μια συναυλία; - και η ακριβέστατη σκηνική παρουσία, ο ήχος και οι ενορχηστρώσεις ολοκλήρωσαν την νυχτερινή καλοκαιρία. Και αυτό το πανηγύρι, που μάζεψε κυρίως νέες ηλικίες -ως αρκετά νέες - να χαρούν, να τσιρίξουν, να αποδιώξουν το όποιο βάρος νιώθουν πάνω τους, φανατικά σχεδόν προσκολλούν το αυτί τους και την ευχαρίστηση τους στη σίγουρα και άνευ αμφιβολίας σπουδαιότατη και εκφραστική φωνή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη. Και η ίδια το χαίρεται, το χαίρεται πραγματικά, αφού μοιάζει να νιώθει «περήφανη» που οι εμφανίσεις της προσελκύουν όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο. Είναι δύσκολο να κουβαλάς ένα όνομα και η Ελεωνόρα το κουβαλά, αλλά γρήγορα - και με υπομονή υποθέτω,- κατάφερε να βάλει μια υπογραφή αυθύπαρκτη στα μουσικά πράγματα.
Και ενώ οι επιτυχίες δίνει θέση η μία στην άλλη, οι διασκευές στην Αλεξίου και στα ρεμπέτικα, και οι «μαγκιόρικες» δηλώσεις για την δυσκολία «να κουβαλά μια βαλίτσα» μοιάζουν ειλικρινέστατες, το σίγουρο είναι πως το πικ της βραδιάς, να μιλήσει για τον ρόλο της στο θέατρο ως Edith Piaf πέρυσι, δεν αποτέλεσε μια υπεροπτική δήλωση μα μια εξομολόγηση των εμπειριών της. Πάντως σίγουρα στα χνάρια αυτών των ήχων εκ Γαλλίας, καλείτε και προχωρεί. Δεν θα έλεγα ως Edith, κατ΄εικόνα, μα σίγουρα την μοιάζει και έχει την εκφραστικότητα για να εκτελεί τον ρόλο και σίγουρα, επιτυχημένα.
Η Ελεωνόρα ήταν ολοζώντανη χθες και για αυτό σίγουρα δεν εξηγείται λόγω της ηχητικής απόδοσης, αλλά το επιβεβαιώνουν το βλέμμα και ο ιδρώτας. Το πάθος διακρίνεται στο σώμα και έτσι η συναυλία κάλυψε τις όποιες ανησυχίες και προσδοκίες.
Υ.Γ. Η νυχτερινή μου διαδρομή τελείωσε με μια στάση στη Ακαδημία Πλάτωνος όπου γιορτάζανε το αποκορύφωμα του καλοκαιριού και τον Αι Γιάννη τον Κλήδονα και τις φωτιές του. Δεν γνωρίζω αν με ακολουθούσε κάποιος. Θα κέρδιζε.
Παντως ρε παιδια διαβαζοντας αυτες τις κριτικες καθε φορα σκεφτομαι ποσο φτωχο λεξιλογιο και συνταξη εχει ο καθε πικραμενος που κανει τον κριτικο σε καποιο πορταλ (τσαμπα τις περισσοτερες φορες). Το παραπανω κειμενο πρακτικά δε διαβάζεται. Μαστιγα! Σορι για το off topic αλλα ηθελα να το μοιραστω!!!