Φωτεινή Δάρρα: Μια κυρία στην πίστα
- Πώς προέκυψε η πρόταση επαγγελματικής συμβίωσης με τον Αντώνη Ρέμο; Νομίζω πολύ φυσιολογικά. Συναντιόμαστε μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο, που θα είναι κι αυτός στο σχήμα και θεωρείται από μεγάλο μέρος του κοινού ως ο μεγαλύτερος σύγχρονος λαϊκός συνθέτης. Και αυτό θα συμβαίνει μέσα σε έναν χώρο όπου έχουν τραγουδήσει πολύ σημαντικές φωνές στο παρελθόν, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και τόσοι άλλοι. Το λαϊκό τραγούδι πάντα παράγει προσωπικότητες που η διανόηση ανακαλύπτει πολύ αργά αλλά ο λαός με το ένστικτό του γρηγορότερα. Τα 21 χρόνια συνεχούς επιτυχίας του Αντώνη Ρέμου σίγουρα αποδεικνύουν ότι καλύπτει μεγάλη μερίδα του κοινού. Αρα ναι, υπάρχει έξαψη, υπάρχει ώσμωση, υπάρχει ενδιαφέρον. Δεν είναι ένα σχήμα βαρετό. Κάθε άλλο. Δεν είμαι υπέρ των ελιτίστικων επιλογών στην τέχνη. Nομίζω ότι ο αληθινός τραγουδιστής είναι ο «crossover», αυτός που ανήκει σε όλους τους ακροατές εξίσου. Απευθύνομαι σε όλους.
- Δίστασες καθόλου, το σκέφτηκες ή είπες αμέσως το «ναι»; Η πρόταση αυτή είναι στ’ αλήθεια πολύ ενδιαφέρουσα διότι απλώς δεν είναι βαρετή. Θα έρθει σε επαφή το ρεπερτόριό μου με ένα νέο ευρύ κοινό που ίσως δεν το έχει ακούσει σε βάθος. Οι ακροατές θα παρακολουθήσουν τη σύμπραξή μου με έναν συνθέτη και έναν τραγουδιστή που φέρουν τη σφραγίδα μιας ευρύτερης αποδοχής. Θα πούμε τα τραγούδια του Νικολόπουλου, ο οποίος είναι ο ζωντανός κρίκος της αλυσίδας με τον Βασίλη Τσιτσάνη, αυτόν που κάποτε ορισμένοι τον αποκαλούσαν «μπουζουξή», αλλά τώρα -δικαίως- αναφέρονται σε αυτόν ως «πατριάρχη».
- Η συνεργασία με τον Αντώνη Ρέμο σου επιφύλαξε κάποια έκπληξη; Πώς είναι η χημεία σας με τον τραγουδιστή που έχει ομολογουμένως διάρκεια και δυνατό fan club; Οι πρόβες μας έχουν μόλις ξεκινήσει και ο Αντώνης Ρέμος δείχνει να είναι ένας αληθινός επαγγελματίας και ένας πολύ καλός συνεργάτης. Τον ενδιαφέρει το άρτιο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε και τον Χρήστο Νικολόπουλο.
http://www.protothema.gr/Stories/articl ... tin-pista/