Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Scorpion86 έγραψε:Εχετε την εντύπωση ότι τους εκπροσώπους της showbiz που θα προσπαθήσει να φέρει ο Λεμπιδάκης στο μαγαζί θα τους προβληματίσει ο Νότης με κάποιο κοινωνικό κομμάτι; Οι πολύ φανατικοί Νοτικοί μπορεί και να γουστάρουν. Η πλειονότητα όμως του κόσμου θέλει να ακούσει κομμάτια ερωτικά, χορευτικά και κυρίως τραγούδια που ο Νότης έχει χρόνια να τα πει. Και καινούργια τραγούδια να μην βγάλει για καμιά 10ετία, έχει απόθεμα για να βγάζει 10 προγράμματα. Το θέμα είναι τι επιλογή θα κάνει από το υπάρχον υλικό και δεν αναφέρομαι στον δίσκο "Μαζί".
Έχεις την εντύπωση ότι τον Νότη τον νοιάζει ποιοι θα είναι από κάτω;; :lol: Πέρα από την πλάκα πάντως, εντάξει πλέον έχει κερδίσει την ταυτότητα του κοινωνικού τραγουδιστή, δεν θα πάθει και κάτι αν κάνει πρόγραμμα με καθόλου ή ελάχιστα κοινωνικά μια χρονιά. Μιας που αναφέρατε την Ιερά Θέα πόσο μας έχει στοιχίσει αυτό το μαγαζί! Όχι άλλο Με φόντο το μνημείο και καπάκι Άκου φίλε!! :help:
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
nikos9

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikos9 »

Ειναι οξυμωρο σχημα να θεωρεις οτι η προσωπικη σου αποψη ερμηνευει ενα γεγονος αντικειμενικα. Κουραστικο ενα τραγουδι επειδη εχει διαρκεια 5 λεπτων; Το "Γενεθλια" το ακους μεχρι τη μεση; Μην βαυκαλιζεστε οτι αντιπρωσωπευετε ολο τον κοσμο. Μην λεμε τα ιδια. Αν εκφραζω προσωπικη αποψη εγω,το ιδιο κανετε κι εσεις. Σ'εμενα,και δε νομιζω να ειμαι ο μονος,μου αρεσουν αυτου του ειδους τα τραγουδια και για εναν λογο παραπανω επειδη τα αποδιδει ολοψυχα ο Νοτης μιας και αυτα τον εκφραζουν. Σεβομαι τη γνωμη σας απολυτως ομως. Δεν θα παω εναντια στα γουστα σας φυσικα.
manosb77

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από manosb77 »

μα δεν νομιζω οτι εκφραζουμε την δικη μας αποψη αλλα αυτο που εισπρατουμε απ τον κοσμο οταν τραγουδαει καποια κομματια. εμενα το μονο σημειο που με χαλαει απεριοριστα ειναι το δευτερο προγραμμα που πνιγεται απ τον κοσμο για φωτογραφιες και το μισο προγρααμα βγαινει με 5λεπτες γεφυρες. οτι και να τραγουδαει το απολαμβανω. αλλα δεν ειμαι το μετρο εγω εσυ ο scorpion ο jdamordy η οποιος αλλος φαν του νοτη αλλα το μεγαλυτερο μερος του κοσμου που θα παει στο φαντασια και θα παει για να καψουρευτει να χορεψει και να διασκεδασει.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

nikos9 έγραψε:Ειναι οξυμωρο σχημα να θεωρεις οτι η προσωπικη σου αποψη ερμηνευει ενα γεγονος αντικειμενικα. Κουραστικο ενα τραγουδι επειδη εχει διαρκεια 5 λεπτων; Το "Γενεθλια" το ακους μεχρι τη μεση; Μην βαυκαλιζεστε οτι αντιπρωσωπευετε ολο τον κοσμο. Μην λεμε τα ιδια. Αν εκφραζω προσωπικη αποψη εγω,το ιδιο κανετε κι εσεις. Σ'εμενα,και δε νομιζω να ειμαι ο μονος,μου αρεσουν αυτου του ειδους τα τραγουδια και για εναν λογο παραπανω επειδη τα αποδιδει ολοψυχα ο Νοτης μιας και αυτα τον εκφραζουν. Σεβομαι τη γνωμη σας απολυτως ομως. Δεν θα παω εναντια στα γουστα σας φυσικα.
Δεν λέω αυτό βρε, μην παρεξηγείς χωρίς λόγο. Νομίζω ότι όσοι βρεθήκαμε πέρυσι στο μαγαζί μπορέσαμε να αντιληφθούμε την επιρροή που είχαν τα νέα κομμάτια. Το ίδιο και τα αλλεπάλληλα κοινωνικά. Και μένα μου αρέσουν κάποια κομμάτια από τον Μαζί που δεν αρέσουν σε άλλους ή γενικά τα κοινωνικά του Νότη, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι το κοινό εκείνη τη στιγμή σε κάποια από αυτά είναι παγωμένο. Γιατί έχει και κοινωνικά κομματάρες ο Νότης που γουστάρουν και μη νοτικοί. Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλω να πω και δεν αφορά τα προσωπικά γούστα καθενός, αλλά το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο μαγαζί σε κάποια κομμάτια.
nikos9

Οποιος επισκεφτει τον Νοτη για να διασκεδασει,ξερει μετα απο τοσα χρονια οτι θα ακουσει τετοιου υφους τραγουδια. Το στιγμα του ειναι σαφες. Αρα,τοσα χρονια που τα μαγαζια του γεμιζουν,φαινεται οτι πιανει τον σφυγμο του κοσμου. Απορω γιατι εχει ταυτιστει το κοινωνικο τραγουδι με το ψυχοπλακωμα. Αν ηθελα να ακουσω κατι αλλο,θα πηγαινα στον Κιαμο,στον Πλουταρχο που ειναι διασκεδαστες με ρεπερτοριο αμιγως με ερωτικα τραγουδια και ΜΟΝΟ. Η μονη εξηγηση που δινω και δεν αναφερομαι σε εσας σ'αυτον τον χωρο,ειναι οτι δεν καταλαβαινουν τον στιχο αυτων των τραγουδιων. Μαθαμε στο ευπεπτο. Δυστυχως.
Υ.Γ. Κι εγω πηγα Νοτη και περυσι. Δεν αντιληφθηκα αυτην την παγωμαρα που λες. Ακουσαν το τραγουδι για πρωτη φορα ισως καποιοι. Ειναι λογικο να μην εχεις την ιδια αντιδραση με κατι που εχεις συνηθισει στα αυτια σου και σ'αρεσει. Ωστοσο,θελω να πω οτι και σ'εμενα που τον παρακολουθω λογω ηλικιας πιο στενα απο το 1995, οτι δεν με ενθουσιαζουν ολα τα κοινωνικα του. Το Φτου Ξελευθερια, ειναι μετριοτατο τραγουδι. Το ιδιο και το Ο γιος της Λενας.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

nikos9 έγραψε:Οποιος επισκεφτει τον Νοτη για να διασκεδασει,ξερει μετα απο τοσα χρονια οτι θα ακουσει τετοιου υφους τραγουδια. Το στιγμα του ειναι σαφες. Αρα,τοσα χρονια που τα μαγαζια του γεμιζουν,φαινεται οτι πιανει τον σφυγμο του κοσμου. Απορω γιατι εχει ταυτιστει το κοινωνικο τραγουδι με το ψυχοπλακωμα. Αν ηθελα να ακουσω κατι αλλο,θα πηγαινα στον Κιαμο,στον Πλουταρχο που ειναι διασκεδαστες με ρεπερτοριο αμιγως με ερωτικα τραγουδια και ΜΟΝΟ. Η μονη εξηγηση που δινω και δεν αναφερομαι σε εσας σ'αυτον τον χωρο,ειναι οτι δεν καταλαβαινουν τον στιχο αυτων των τραγουδιων. Μαθαμε στο ευπεπτο. Δυστυχως.
Υ.Γ. Κι εγω πηγα Νοτη και περυσι. Δεν αντιληφθηκα αυτην την παγωμαρα που λες. Ακουσαν το τραγουδι για πρωτη φορα ισως καποιοι. Ειναι λογικο να μην εχεις την ιδια αντιδραση με κατι που εχεις συνηθισει στα αυτια σου και σ'αρεσει. Ωστοσο,θελω να πω οτι και σ'εμενα που τον παρακολουθω λογω ηλικιας πιο στενα απο το 1995, οτι δεν με ενθουσιαζουν ολα τα κοινωνικα του. Το Φτου Ξελευθερια, ειναι μετριοτατο τραγουδι. Το ιδιο και το Ο γιος της Λενας.
Ακριβώς στα λόγια μου έρχεσαι. Αλλιώς είναι πει ο Νότης το Ερωτικό, τη Στέλλα τη Σμυρνιά, το Σώμα μου, το Δεν υποχωρώ, την Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου, τα Ναυάγια για παράδειγμα, στα οποία οι ερμηνείες του είναι εξαιρετικές και αλλιώς να ακούς το Άκου φίλε, το Είδα στον ύπνο μου, το Με φόντο το Μνημείο, το Φτου ξελευθερία που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζονται υπερβολές, το κοινωνικό στίγμα θα υπάρχει πάντα στα προγράμματά του, αυτό που θέλουμε είναι να γίνεται απλώς με τα πιο αξιόλογα κομμάτια του και στο κατάλληλο μέτρο.
nikos9

Συμφωνουμε σε γενικες γραμμες,οχι απολυτως ομως. Καποια τραγουδια απο εκεινα που βαζει στο προγραμμα του τα τελευταια χρονια,φαινεται οτι του αρεσουν ιδιαιτερα πολυ..οποτε,τι να του πεις του Νοτη..μην τα τραγουδας επειδη δεν μ'αρεσουν; Αρεσουν σε καποιους αλλους. Φανταστειτε ποσο δυσκολο ειναι να ικανοποιηθουν ολων τα γουστα. Λενε οτι ετοιμαζει καινουρια πραγματα,να τα δουμε. Μου αρεσε η πληροφορια οτι,μαλλον,επικειται νεος δισκος.
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

Ότι και να λέμε το θέμα είναι πόσος κόσμος έχει ξενερώσει με 30λεπτα ή και ολόκληρη ώρα με τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου ..Σαν να παρακολουθούν σινεμά είναι 1500 ατόμα..Και ναι προφανώς θέλει να δώσει αυτό το στίγμα αλλά χρόνια το έκανε αφού έτσι και άλλιως όταν τραγουδας τον αετό,τα γενέθελεια, το σώμα μου, τα ναυάγια κλπ έχεις ήδη ξεχωρίσει από τα σα αγαπώ μ αγαπάς κλπ..Τώρα γιατί πρέπει στην αρχή να ακούμε 6 λεπτά με φόντο το μνημείο,ακού φίλε συν κάποια άλλα βαρετά κομμάτια (φτου ξελευθερια,εγω ποτε δε κρύφτηκα κλπ) για να επιβεβαιώσουμε αυτό που ξέρουμε??Τέλος πάντων φέτος ακόμα περισσότερο από τα κοινωνικά που πρέπει να περιοριστούν πρέπει να γεμίσει το πρόγραμμα και όχι να ακούμε πάλι τα 50-60 που έχει σταθερά στο πρόγραμμα και να περιμένουμε 2-3 εκπλήξεις..Και επειδή δε πιστεύω ότι θα κάτσει να προβάρει κομμάτια 20ετίας για να τα θυμηθεί χρειάζεται νέο υλικό..Ακόμα και ακυκλοφόρητα όταν βγάλει τα άρθρα ο Λεμπιδάκης που θα μιλάνε για νέες τραγουδάρες από τον άρχοντα κλπ που ακούγονται στο φαντασία θα γίνει δυνατή διαφήμιση..
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Το ψηλό παλικάρι υποθέτω πως είναι ο Δήμος Αναστασιάδης.
Οι πιθανές αλλαγές που θα έχει φέτος θα μπορούσε να ήταν ένα ποτ πουρί να υιοθετήσει δηλαδή αυτό με τα ρεφρέν που λέμε πολλοί εδώ μέσα κατά καιρούς.
Όσο αφορά την μακέτα ξέρω τουλάχιστον 20 παιδιά μέσα στο φβ τα οποία έχουν φτιάξει μακέτες σε επίπεδο επαγγελματικό και δεν τις έχουν ανεβάσει και εξακολουθούν να ανεβάζουν μέτριες εώς άκυρες που δεν έχουν καμία σχέση με το μαγαζί.
Πιστεύω και σ' ένα καινούριο τραγούδι για άνοιγμα προγράμματος, μην ξεχνάμε πως το "Εσύ η θάλασσα" είχε κυκλοφορήσει ένα 6μηνο πριν την κυκλοφορία του δίσκου.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
nikos9

Aσφαλως και δεν πρεπει...πολλα πρεπει σε ενα κειμενο και ηχει η επιβολη, αποκρουστικη. Θα ηθελα ο επομενος δισκος να αποτελειται κατα συντριπτικη πλειονοτητα απο κοινωνικου περιεχομενου τραγουδια,με ψαγμενο στιχο,με καυστικο λογο και ομορφες ενορχηστρωσεις.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Κι άλλα κοινωνικά να βγάλει; Πόσα ακόμα; Και να πεις ότι βάζει και ποιοτικά κοινωνικά, πάει στο καλό. Από τον "Μαζί" μόνο το Μα εγώ είμαι Ελληνας και Μαυροφορούσα ήταν για μένα ξεχωριστά. Για το "Εγώ ποτε δεν κρυφτηκα" και το "Φτου ξελευθερία" ο χαρακτηρισμός βαρετά είναι ιδιαίτερα κολακευτικός. Δεν βάζω τον "Γιο της Κυρα Λένης" που είναι τραγούδι ειδικής περίστασης. Οπότε στον επόμενο ας μην βάλει κοινωνικό και ας βάλει 10 ερωτικά-χορευτικά που θα σκοτώνουν. Οχι πάλι 16αρι με 5-6 κοινωνικά.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Για μένα το μοναδικό κοινωνικό τραγούδι του Νότη που άξιζε από το 2010 και μετά είναι το "Πέτα ψηλά" με διαφορά, άρτιο κομμάτι απ' όλες τις πλευρές (συνθετικά, στιχουργικά, ενορχηστρωτικά, ερμηνευτικά). Πριν το 2010 το τελευταίο καλό κοινωνικό που είχε πει ήταν "Το αγγελούδι".
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

Επίσης θα μπορούσε,ανά τακτά διαστήματα,να βγάζει δίσκο με 7 τραγούδια αφού έχει το κόλλημα αυτό(καλή ώρα σαν τα ματωμένα δάκρυα).Και θα μπορούσε να τα ενσωματώσει πιο εύκολα στο πρόγραμμα του και πολλά,αν όχι όλα,θα έμεναν στην μνήμη του κοινού.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
nikosp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikosp »

Μπορεί να κάνει πολύ απλά και εύκολα πράγματα για να ανεβάσει επίπεδο το πρόγραμμα του.Θες να πεις κοινωνικά;Πες το ήταν τρελός, τα κλεμμένα, την μπαλάντα του κυρ μέντιου, το μα εγώ είμαι έλληνας, τα πρόβατα, το με μια πιρόγα αλλά μη μου λες το φτου ξελευθερία και το άκου φίλε.Επίσης κάτι πάρα πολύ απλό μπορεί να αντικαταστήσει τραγούδια όπως δεν υπάρχεις,χάρε να ήσουν άνθρωπος,εγώ και η μοναξιά με παλιούς ύμνους που ξέρει όλος ο κόσμος νοτικοί και μη όπως μα εσύ με καις,δεν πόνεσα,οι σκιές,να ξαναρθείς και όπως είπατε και εσείς να κόψει αυτές τις γέφυρες στο χορευτικό του πρόγραμμα που βγάζουν φωτογραφίες και να κανει κανα-δυο ποτ πουρι με ζειμπέκικα και τσιφτετέλια.Είναι κάποια τραγούδια του που απαγορεύεται να λείπουν από το πρόγραμμά του για παράδειγμα το σώμα μου που πέρυσι τρεις φορές που πήγα δεν το είπε ούτε μια και το θεωρώ ένα απο τα 5 κορυφαία του τραγούδια. Εδώ άκουσα ότι μια φορά δεν είπε τα γενέθλια.Υπάρχουν άτομα στο μαγαζί που τα μόνα τραγούδια που ξέρουν από Νότη είναι ο αετός και τα γενέθλια αμα δεν τους πεις και αυτά θα κοιμηθούν.Είναι σαν να πήγαινες στον Διονυσίου και να μην έλεγε το βρέχει φωτιά στη στράτα μου.
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Επ' ευκαιρία της συζήτησης για τον δίσκο "Μαζί", οι προβολές των τραγουδιών μέσω του καναλιού της Cobalt:

(764.000): Μα Εγω Είμαι Ελληνας
(317.000): Καλέ μου Αγγελε
(306.000): Εγώ
(290.000): Τ' Αθάνατο Νερό
(275.000): Κράτησε με
(258.000): Πέτα Ψηλά
(255.000): Λύσε Κούκλα τα Μαλλιά σου
(240.000): Πως Γίνεται αυτό
(238.000): Τέρμα το Ράδιο
(204.000): Εγώ Ποτέ δεν κρύφτηκα
(184.000): Ότι και να κάνεις
(175.000): Μια μικρή Μαυροφορούσα
(175.000): Φτου Ξελευθερία
(150.000): Ο γιος της Κύρα Λένης
(141.000): Σαν Αεράκι
(117.000): Του Αυγούστου το Φεγγάρι
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Ας το πάρει το ποτάμι...Δήμος Αναστασιάδης και Πωλίνα Χριστοδούλου, θα είναι εκτός απροόπτου oι νέες προσθήκες στην Fantasia.

Υ.Γ.: Ιδιαίτερα άξιο αναφοράς ότι ο Νότης με τον Μπερτάκη έχουν συμφωνήσει για συνεργασία και στο Teatro, με τον Νότη να δίνει τον πρώτο λόγο επιλογής στον Μπερτάκη σχετικά με τις μελλοντικές συνεργασίες στα μαγαζιά του, πάντα με την σύμφωνη όμως γνώμη και του Νότη. Δηλαδή, ο Μπερτάκης θα του λεει "θες συνεργασία με Πάολα" και ο Νότης είτε θα δίνει την συγκατάθεση του είτε θα προχωράνε μαζί σε άλλη συνεργασία. Με λίγα λόγια η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και του χρόνου με τον Μπερτάκη να εξελίσσεται σε "νέο Μαροσούλη".
Άβαταρ μέλους
MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ »

Ας το πάρει το ποτάμι...Δήμος Αναστασιάδης και Πωλίνα Χριστοδούλου, θα είναι εκτός απροόπτου oι νέες προσθήκες στην Fantasia.
Για την ιστορια..η Πωλινα Χριστοδουλου ειναι Κύπρια και 'ανοιγει' τις συναυλιες του μίμου οταν ερθει Κύπρο.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Για να το πω πιο συγκεκριμένα. Ο Δήμος Αναστασιάδης θα αντικαταστήσει την Αποστολία Ζώη και η Πωλίνα την Ειρήνη Παπαδοπούλου. Μένουν στο σχήμα οι 48 ώρες όπως ήταν εξαρχής, άλλωστε τα παιδιά κάνουν κανονικά πρόβες στην Fantasia. Θετικές εξελίξεις...
nikos9

Το τραγουδι "τωρα τι ζητας" της Πωλινας Χριστοδουλου ειναι πολυ καλο. Ο Δημος Αναστασιαδης δυνατη προσθηκη. Παμε για νεα αυτοκρατορια Νοτη.
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

Scorpion86 έγραψε:Ας το πάρει το ποτάμι...Δήμος Αναστασιάδης και Πωλίνα Χριστοδούλου, θα είναι εκτός απροόπτου oι νέες προσθήκες στην Fantasia.

Υ.Γ.: Ιδιαίτερα άξιο αναφοράς ότι ο Νότης με τον Μπερτάκη έχουν συμφωνήσει για συνεργασία και στο Teatro, με τον Νότη να δίνει τον πρώτο λόγο επιλογής στον Μπερτάκη σχετικά με τις μελλοντικές συνεργασίες στα μαγαζιά του, πάντα με την σύμφωνη όμως γνώμη και του Νότη. Δηλαδή, ο Μπερτάκης θα του λεει "θες συνεργασία με Πάολα" και ο Νότης είτε θα δίνει την συγκατάθεση του είτε θα προχωράνε μαζί σε άλλη συνεργασία. Με λίγα λόγια η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και του χρόνου με τον Μπερτάκη να εξελίσσεται σε "νέο Μαροσούλη".
Πολύ καλά νέα μακάρι να ισχύουν ειδικά για το Δήμο(η πωλίνα οκ αδιάφορο αλλά αρκεί ο Δήμος)..Τώρα το δεύτερο νέο έχει δύο όψεις αυτούς που θα χαρούν όπως και εγώ γιατί ο Νότης θα ξαναπροβληθεί για τις εμφανίσεις του,τα νέα του τραγούδια τις συνεργασίες του και όχι σαν πολιτικός αναλυτής..Θα υπάρξουν βέβαια και κάπιοι που θα αρχίσουν τα κλασσικά όπως γιατί έτσι ρε Νότη φωτό με τον τάδε, γιατί συνεργασία με τη τάδε(πχ Πάολα) κλπ..
YΓ:Για τις αλλαγές στο πρόγραμμα στο μυαλό μου είστε μερικοί κοινωνικά ηταν τρελος,μπαλάντα κυρ μένιου, γενέθλεια, μα εγω είμαι ελλήνας και..στοπ τα κοινωνικά..Στα ζεμπέκικα όχι άλλο τα 2010 και μετά κυκλοφορηθέντα αλλά τα παλία(να ξαναρθείς,δε πόνεσα,εσυ με καις που τα κάνει και ποτ πουρι,σκιες,πέρνα και συ),,ύμνοι σαν το σώμα μου, θέλω να σε ξαναδώ,και δε μπορώ,δάνειο ζωής πάντα και όχι στην τελευταία εμφάνιση μόνο..Χορευτικά με πιο γρήγορες εναλλαγές..Αυτά συν κανά καινούργιο
Απάντηση