Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
bebest

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

Aν ήταν στο χέρι του μπορεί και να το έκανε με τα κοινωνικά αλλά επειδή δύσκολο να ακουλουθήσει ο κόσμος κάτι τέτοιο πιστεύω και φέτος ένα μισαωράκι θα το τρώει αλλά ως εκεί..Ανάλογα και με το πως θα ξεκινάει βέβαια αν το πάει στην αρχή ερωτικά είμαστε κομπλέ..Λογικά θα το γυρνάει κάποια στιγμή προς το τελος του πρώτου προγράμματος μέχρι το κλείσιμο και τέλος, μετά στο 2ο θα βγένει με χορευτικό..Αν ξεκινάει με κοινωνικό είναι το θέμα που πολλές φορές ξεχνίεται λίγο παραπάνω μέχρι να πει το πρώτο ερωτικό..
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Scorpion86 έγραψε:Το ότι συγκρίνουμε δίσκους του 1998 και του 2002 με σημερινούς είναι αστείο. Πλέον, και η φωνή έχει αλλάξει περνώντας τα χρόνια και δεν υπάρχουν πλέον αξιόλογοι δημιουργοί. Δείτε τι έγραφαν τότε οι Χρυσοβέργης-Γιατράς, Μουκίδης και τι τώρα. Δείτε τι έγραφε πριν μερικά χρόνια ο Δήμας και τι τώρα. Κατακόρυφη πτώση. Πολλοί είναι οι λόγοι...
Προσωπικά θεωρώ ότι είπε 20-25 τραγούδια-ύμνους που πάντα θα τον στοιχειώνουν και θα επισκιάζουν τους επόμενους δίσκους, γιατί δύσκολα ξαναγράφονται τέτοια κομμάτια.
Υπάρχουν και άλλοι δημιουργοί. Και ο Φοίβος στέρεψε κάποια στιγμή, αλλά οι μούσες του στράφηκαν αλλού. Μια χαρά τραγούδια μπορεί να βρει. Τόσοι δίσκοι βγήκαν φέτος, βρίσκεις αρκετά κομμάτια καλύτερα από το Τέρμα το Ράδιο.Και δε μιλάμε για τώρα μόνο. Κάνουμε μια αποτίμηση της δεκαετίας. Μεγαλύτερη μούφα από τον Δήμα δεν υπάρχει. Ταβάνι εξαρχής το 7, τον έσωσαν κάποια κοινωνικά.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
bebest

jdarmody έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:Το ότι συγκρίνουμε δίσκους του 1998 και του 2002 με σημερινούς είναι αστείο. Πλέον, και η φωνή έχει αλλάξει περνώντας τα χρόνια και δεν υπάρχουν πλέον αξιόλογοι δημιουργοί. Δείτε τι έγραφαν τότε οι Χρυσοβέργης-Γιατράς, Μουκίδης και τι τώρα. Δείτε τι έγραφε πριν μερικά χρόνια ο Δήμας και τι τώρα. Κατακόρυφη πτώση. Πολλοί είναι οι λόγοι...
Προσωπικά θεωρώ ότι είπε 20-25 τραγούδια-ύμνους που πάντα θα τον στοιχειώνουν και θα επισκιάζουν τους επόμενους δίσκους, γιατί δύσκολα ξαναγράφονται τέτοια κομμάτια.
Υπάρχουν και άλλοι δημιουργοί. Και ο Φοίβος στέρεψε κάποια στιγμή, αλλά οι μούσες του στράφηκαν αλλού. Μια χαρά τραγούδια μπορεί να βρει. Τόσοι δίσκοι βγήκαν φέτος, βρίσκεις αρκετά κομμάτια καλύτερα από το Τέρμα το Ράδιο.Και δε μιλάμε για τώρα μόνο. Κάνουμε μια αποτίμηση της δεκαετίας. Μεγαλύτερη μούφα από τον Δήμα δεν υπάρχει. Ταβάνι εξαρχής το 7, τον έσωσαν κάποια κοινωνικά.
Kαι μόνο ότι μπένει ο Δήμας στην ίδια πρόταση με Μουκίδη και Γιατρά είναι ιεροσυλία :fryingpan:..Εμένα μου αρέσει πολύ σε κομμάτια Βαρδή(πχ να μη χαράξει)είναι αποροιάς άξιο πως δεν είχε γίνει μια συνεργασία..Τα μόνο κομμάτια του Ρέμου που μου αρέσουν είναι από αυτόν..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bebest την Παρ Νοέμ 27, 2015 2:00 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Scorpion86 έγραψε:
81argus έγραψε:Θέλετε να παίξουμε ένα παιχνίδι; Να πούμε όλοι σε ποιό χρώμα έχουμε το "Πολύχρωμα & Έντονα";
Ξεκινάω... Σε Μωβ!
Μαύρο.
Έχω αγοράσει και τα 9 χρώματα που είχε κυκλοφορήσει τότε ο δίσκος. :biggrin:
Παρεπιπτόντως τώρα ακούω από κάποιους που τον ψάχνουν το συγκεκριμένο ότι είναι δυσεύρετο.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
fasma88

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fasma88 »

81argus, οταν λες για καριερα cobalt εννοεις απο το CD Ανοιξις του 2002 και μετα που πηγε στη Universal (νυν Cobalt), απο το 2013-2014 και μετα που η Universal εγινε Cobalt δηλαδη μονο το δισκο Μαζι; Καλα βεβαια προφανως και εννοεις απο το 2002 και μετα, απλα το ρωταω για να διευκρινιστει.
Παντως ως ακροατης του ραδιοφωνου της Αθηνας (καλα πλεον οχι των Sfera, Ρυθμος και παρομοθων τετοιου στυλ) αλλα και ως αμετρητες φορες ακροατης των δισκων του Νοτη απο την αρχη ως το τελος, ειδικα απο το 5ο βημα και μετα, τα πραγματα σχετικα με το ραδιοφωνικο airplay του Νοτη, τα αντιλαμβανομαι ως εξης:
Μεχρι και τον δισκο Αναγεννησις, πηγαινε τελεια απο ραδιοφωνικο airplay ο Νοτης. Μετα ακολουθησε το Συστημα στο Κοινωνια ωρα 7 και οπως αντιληφθηκα εγω τουλαχιστον τα πραγματα, απο το 2007 και μετα ειχε θεμα στο airplay. Οι Νυκτες Μαγικες δεν εκαναν καθολου αισθηση στα ραδιοφωνα (αλλα στο σπιτι μου επαιζε απο το πρωι ως το βραδυ) κι εκει καταλαβα οτι κατι σαν να μην παει καλα. Πραγμα που το επιβεβαιωσα με τις μνημες (τις οποιες επισης ελιωσα). Το Παρτα παιχτηκε τοτε οσο επαιξε τωρα το Τερμα το ραδιο και το ιδιο εγινε με το Αριστερα. Ο Ρυθμος ειδικα δεν εβαζε καθολου τις Μνημες και γινοταν χαμος τοτε στο notis.gr. Τα Κλεμμενα δεν παιξανε καθολου. Και γυρω στα τελη του 2008 βγαλανε σαν single το Δεν ειμαι σαν τους αλλους και πηγε πολυ καλα. Ειμαι σιγουρος πως οι μη Νοτικοι μονο αυτο θα θυμουνται τωρα απο αυτο τον δισκο. Επισης κατα τη γνωμη μου υπηρχαν κομματια στο δισκο αυτο οπως το Χαρε, το Μονο για σενα που κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να γινουν επιτυχιες και δυστυχως χαθηκαν στη ληθη.
Μετα στο Ματωμενο δακρυ, αυτα που παιχτηκαν στα ραδιοφωνα και περασαν και στους μη Νοτικους και εχουν μεινει, ειναι το Κλεινω τις Κουρτινες το 2010 και το Τσιγγανακι το 2011. Ισως σε μικροτεροβαθμο να εμεινε σε καποιους και το Δεν υπαρχεις. Τα υπολοιπα δυστυχως, δεν νομιζω να τα θυμουνται οι μη Νοτικοι.
Και απο τις αυτοτελεις αυτο που εμεινε δυνατα ειναι το Δωσε ενα τελος.
Απο τον Μαζι δυστυχως μεχρι στιγμης δεν εχει περασει καποιο κομματι στη συνειδηση του κοσμου.
Απ' ολα αυτα συμπεραινω τα εξης:
Το κομματι "Το συστημα" εκεινη την εποχη του εκανε μεγαλη ζημια στα ραδιοφωνα και στο airplay. Ειχε ως συνεπεια οι Νυκτες Μαγικες και οι Μνημες να φανε αρκετο σαμποταζ τοτε. Μετα στο 2010 αρχισαν να ξαναφτιαχνουν τα πραγματα και διορθωθηκαν σε ενα μεγαλο βαθμο μεχρι και τα τελη του 2013 οπου εγιναν οι δηλωσεις για τη Χρυση Αυγη. Οπου εκει εγινε η τρελη ζημια και ολα διαλυθηκαν σε πολυ χειροτερο βαθμο απο πριν.
Ουσιαστικα απο το 2007 και μετα τα τραγουδια πουεχουν μεινει στο κοσμο που δεν ειναι fan του Νοτη και τα θυμαται εως σημερα σαν επιτυχιες ειναι τα:
- Δεν ειμαι σαν τους αλλους
- Κλεινω τις κουρτινες
- Το τσιγγανακι
- Δωσε ενα τελος
Και ειναι κριμα πραγματικα μιας και οπως και ολοι οι δισκοι του Νοτη ετσι και αυτοι απο το 2007 και μετα, εχουν ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!!!
Ελπιζω στο μελλον αυτα τα διαμαντια, με καποιο τροπο να ακουστουν και να γινουν μεγαλες επιτυχιες.

Υ.Γ. Τα Πολυχρωμα μου τα ειχαν κανει δωρο σε πορτοκαλι!!!

Υ.Γ.2 : Διαβαζοντας αυτα που λετε οτι δεν εχουν κορυφωση τα ερωτικα κομματια του την τελευταια δεκαετια, εχω να πω το εξης. Οσοι ασχολειστε με μουσικη και ακουτε Νοτη, θα εχετε σιγουρα παρατηρησει πως δισκογραφικα απο το Με αγαπη οτι κανεις και μετα αλλα και στα live, ο Νοτης αποφευγει σε ολα τα κομματια τις ψηλες νοτες. Δηλαδη απο το με Αγαπη και μετα η ψηλοτερη νοτα που θα πιασει στους δισκους ειναι η Μι4. Επισης ακομα και τα περισσοτερα απο τα παλια του κομματια στο live τα εχει κατεβασει στο live τουλαχιστον ενα τονο. Π.χ. το Δινει τα φιλια ειναι Σολ μινορε στο cd και Φα μινορε στα live οπως και το Ενα Γραμμα. Ωστοσο στα live ενω αποφευγει τις ψηλες νοτες, 3-4 κομματια στο τελος τα λεει στις κανονικες τους τονικοτητες καιχτυπαει μια χαρα και τις ψηλες π.χ. Νταβατζης Φα# μινορε και στον δισκο και στο live και η ψηλοτερη νοτα του κομματιου ειναι η Φα# στο " ο καιρος πως με πο-ΝΑ-ει". Το οτι χτυπαει ανετα τις ψηλες εκει σημαινει πως δεν υπαρχει κανενα θεμα στη φωνη του και οτι αν θελει κανει θαυματα, απλααποφευγει τις ψηλες που σε live του 96 π.χ. πηγαινε. Καιστο ενθυμιον βεβαια ακομα ειχε κατεβασει τονικα καποια κομματια.
Σε αυτο λοιπον δινω την εξηγηση οτι ο Νοτης πλεον κανει συντηρηση στη φωνη (και καλα κανει) γιατι αλλιως μπορει να ειχε καει εως σημερα. Και ολη αυτη η συντηρηση ενδεχομενως να συνδεεται και με την εγχειρηση που ειχε κανει στις φωνητικες χορδες το 2003, γιατι απο τοτε ουσιαστικα γινεται αυτο.
Ωστοσο μερικα κομματια απο τα τελευταια του τα εχει πει στο δισκο υπερβολικα χαμηκα. Π.χ. το Κλεινω τις κουρτινες το λεει Φα# μινορε ενω θα μπορουσε να το πει ανετα στη Λα μινορε χωρις να παει στις ψηλες του και παλι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fasma88 την Παρ Νοέμ 27, 2015 2:34 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Για μένα υπάρχει μια γκρι τρύπα και δύο μαύρες. Η γκρι είναι η Αναγέννησις. Είχε πολύ δυνατό πρόμο, το Πάρτο δρόμο, αλλά ήταν ο πρώτος δίσκος που έκανε τόσο μεγάλη κοιλιά. Τα μισά τραγούδια δεν τα θυμάμαι καν, από τότε άρχισαν τα περιττά γεμίσματα. Έχεις τον τρόπο, Λαβωματιά, Φίλε και κάτι τέτοια ξεχασμένα. Μετά η πρώτη μαύρη τρύπα είναι οι Μνήμες. Τραγικό πρόμο, έπαιξε αρκετά όμως. Αλλά τα υπόλοιπα μηδέν, με εξαίρεση πράγματι το Δεν είμαι σαν τους άλλους. Και δικαίως για μένα. Ούτε το Μόνο για σένα, ούτε το Αριστερά είναι τίποτα σπουδαίο. Επίσης Δεν κοιμάμαι, Ανθρωπάκι, Γυναίκα μυστήριο, πάλι ανούσια γεμίσματα. Το Ματωμένο Δάκρυ ήταν περίεργη φάση, γιατί βγήκαν πολλά τραγούδια μαζί δεν μπορούσαν να παίξουν όλα. Αυτό που αδικήθηκε για μένα ήταν το Τελευταίο Σ αγαπώ. Αλλά και πάλι 25 τραγούδια, τα μισά αδιάφορα. Και η δεύτερη μαύρη τρύπα ο Μαζί, ίσως ο πιο αδιάφορος δίσκος του Νότη, πραγματικά ούτε ένα κομμάτι δεν έκανε αίσθηση στο ευρύ κοινό εκτός του Μα εγώ είμαι Έλληνας..
Άβαταρ μέλους
jdarmody

bebest έγραψε:
jdarmody έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:Εμένα μου αρέσει πολύ σε κομμάτια Βαρδή(πχ να μη χαράξει)είναι αποροιάς άξιο πως δεν είχε γίνει μια συνεργασία..Τα μόνο κομμάτια του Ρέμου που μου αρέσουν είναι από αυτόν..
Εγώ απορώ πως ενώ είναι φανερό ότι του αρέσουν τέτοιες μελωδίες, δεν τις βάζει στους δίσκους του. Σε αυτό το τραγούδι πράγματι δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.
fasma88

Σωστα, το Μα εγω ειμαι Ελληνας εχει κανει καποια αισθηση μονο αλλα κι αυτη ως ενα βαθμο μιας και δεν προωθηθηκε απο καπου αυτο το τραγουδι, απλα ουσιαστικα πηγαινει αρκετα απο "στομα σε στομα". Ελπιζω το Καλε μου αγγελε τουλαχιστον να προωθηθει, να παιχτει στα ραδιοφωνα και να κανει τρελη επιτυχια.
Τωρα και ο Μαζι και οι Μνημες για μενα ειναι μια χαρα οπως και οι υπολοιποι δισκοι του Νοτη. Αλλα πραγματα παιξανε ομως ρολο που δεν βγηκαν στα ραδιοφωνα, τα ειπαμε και πριν ποια ειναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fasma88 την Παρ Νοέμ 27, 2015 2:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
bebest

Δε ξερω γιατί έχει ρίξει τους τόνους για παράδειγμα όταν λέει λαιβ το τελευταίο ρεφρεν σε διάφορα κομμάτια πχ δίνει τα φιλιά, δε σε χρειάζομαι, για σενανε φοβάμαι και σηκώνει λίγο την ένταση ανατριχιαζεις..Σίγουρα δε μπορεί να το κάνει συνεχώς λαιβ αλλά σε ένα δίσκο μπορεί πολύ εύκολα και απορρω γιατί δεν αφήνουν τη φωνη του καθαρή να βγενει..Αντιθέτως βγενει με μια βραχνάδα με δυνατα όργανα πίσω να την επισκιάζουν..
fasma88

Βρε σε οποιους τονους και να τα πει, ανατριχιαζεις ετσι κι αλλιως, η φωνη του ειναι συγκλονιστικη. Πραγματικα αν τυχον τον δω απο κοντα, θα ηθελα να τον ρωτησω γι' αυτο. Πιθανοτατα απλα προσεχει μετα την εγχειρηση και ισως αυτος να ειναι κι ενας λογος που κανει το καλοκαιρι τοσο μεγαλες διακοπες. Αν συνεχιζε να πηγαινει στα ψηλα μετα την εγχειρηση,, ισως να μην την γλιτωνε. Τωρα για το Studio, σηκωνω τα χερια ψηλα!!!
Τα Δεν σε χρειαζομαι και Για σενανε φοβαμαι, τα λεει στα live, στην ιδια τονικοτητα με τα cd, Λα μινορε και Σολ#μινορε αντιστοιχα. Βεβαια ειδικα το Για σενανε φοβαμαι εχει μεγαλη εκταση η πιο χαμηλη του νοτα ειναι η Φα#2 και η πιο ψηλη του η Μι4.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fasma88 την Παρ Νοέμ 27, 2015 3:07 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
bebest

jdarmody έγραψε:Για μένα υπάρχει μια γκρι τρύπα και δύο μαύρες. Η γκρι είναι η Αναγέννησις. Είχε πολύ δυνατό πρόμο, το Πάρτο δρόμο, αλλά ήταν ο πρώτος δίσκος που έκανε τόσο μεγάλη κοιλιά. Τα μισά τραγούδια δεν τα θυμάμαι καν, από τότε άρχισαν τα περιττά γεμίσματα. Έχεις τον τρόπο, Λαβωματιά, Φίλε και κάτι τέτοια ξεχασμένα. Μετά η πρώτη μαύρη τρύπα είναι οι Μνήμες. Τραγικό πρόμο, έπαιξε αρκετά όμως. Αλλά τα υπόλοιπα μηδέν, με εξαίρεση πράγματι το Δεν είμαι σαν τους άλλους. Και δικαίως για μένα. Ούτε το Μόνο για σένα, ούτε το Αριστερά είναι τίποτα σπουδαίο. Επίσης Δεν κοιμάμαι, Ανθρωπάκι, Γυναίκα μυστήριο, πάλι ανούσια γεμίσματα. Το Ματωμένο Δάκρυ ήταν περίεργη φάση, γιατί βγήκαν πολλά τραγούδια μαζί δεν μπορούσαν να παίξουν όλα. Αυτό που αδικήθηκε για μένα ήταν το Τελευταίο Σ αγαπώ. Αλλά και πάλι 25 τραγούδια, τα μισά αδιάφορα. Και η δεύτερη μαύρη τρύπα ο Μαζί, ίσως ο πιο αδιάφορος δίσκος του Νότη, πραγματικά ούτε ένα κομμάτι δεν έκανε αίσθηση στο ευρύ κοινό εκτός του Μα εγώ είμαι Έλληνας..
Γενικά μετά τα γενέθλια είναι 5 δίσκοι χωρίς μεγάλο κομμάτι..Για μένα το μαζί και οι μνήμες είναι μακράν οι 2 μαύρες τρύπες..Μετριο ψευτο σουξέ πρόμο, μέτρια σινγκλ ίσως καλύτερα τα κοινωνικά..Τότε τουλάχιστον ακούστηκε στο παρά 5 με το εγώ δε είμαι σαν τους άλλους να δούμε αν γίνει τώρα κατι προς το τέλος του κύκλο του μαζί..Κατά τα άλλα 16Α.Ι καλό υλικό αλλά μέτριες ενορχηετρωσεις, ματωμένα δάκρυα με καλές και κακές στιγμές αλλά ιδιαίτερη περίπτωση λόγω κυκλοφορίας σε κατηγορίες δε μπενει στην σύγκριση για μένα με τα κανονικά άλμπουμ..Τέλος το αναγέννησις μια σκάλα πάνω με 3 επιτυχίες(παρτο δρόμο, κι αν με βρεις, χάνομαι) ακόμα και τα καλή σου τύχη κ 2 χειροβομβίδες έπαιξαν συν 2 3 πολύ ψαγμένα μη πλησιάζει , ομορφότερο ψέμα κλπ
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

fasma88 έγραψε:
Υ.Γ.2 : Διαβαζοντας αυτα που λετε οτι δεν εχουν κορυφωση τα ερωτικα κομματια του...
Έθιξες ένα πολύ ωραίο θέμα.Όντως ο Νότης πολλά τραγούδια πια τα ερμηνεύει πιο χαμηλά απ'ότι μπορεί.Χαρακτητιστικό τα παράδειγμα του Νταβατζή που λες.Στα live από το 1997 περίπου και μετά οι ερμηνείες του είναι είτε στον ίδιο τόνο είτε ένα ημιτόνιο με ένα τόνο κάτω.Αυτό εγώ βέβαια το δικαιολογώ και στον τρόπο που αποδίδονται τα τραγούδια στο live.Μαζί με τον τόνο πχ κατεβάζει και ρυθμό στις μπαλάντες...οπότε αυτόματα αλλάζει και το ύφος του τραγουδιού.Τώρα στις στούντιο ηχογραφήσεις δεν βρίσκω τον λόγο να μην τα τραγουδήσει πιο ψιλά τα κομμάτια. Και στο θέμα συντήρησης που λες ο Νότης δεν κάνει καταχρήσεις οπότε κατά μεγάλο ποσοστό η συντήρηση κερδίζεται χωρίς αυτές. Νομίζω είναι θέμα παραγωγής που έχουμε θίξει άπειρες φορές εδώ μέσα. Ο Βλάχος κράτησε στάσιμο τον Νότη.Και στα κοινωνικά που τα δίνει όλα,το αποδίδω περισσότερο επειδή του βγαίνει από μέσα του παρά στο τι του λέει ο παραγωγός.Θα σημειώσω επίσης ότι η φωνή του Νότη έχει δυναμώσει σε decibel με τα χρόνια.Άρα δεν τίθεται θέμα ικανότητας Νότη στις ερμηνείες με την μόνη σημείωση ότι έχει αλλάξει λίγο η χροιά του.Άρα στο στούντιο συμπεραίνω ότι είναι θέμα ανικανότητας του παραγωγού να ανταποκριθεί στο κεφάλαιο Νότης και στα live έτσι ώστε να αποδίδονται πιο όμορφα κάποια τραγούδια.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Άβαταρ μέλους
MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ »

Είναι άλλωστε 10-15 άτομα σε youtube και Facebook που είναι παντού σε ότι θεμα εχει να κάνει με Νότη :smile:
Με αφορμη το πιο πανω σχόλιο, θυμαμαι πως υπηρχε ενα ατομο ονοματι Richard που οποτε ανεβαζα βιντεο του Νοτη και γενικα σε ολα τα βιντεο που αφορουσαν το Νοτη εγραφε βρισιες και αλλα εναντιον ..Τι απογινε αυτος..Του το κλεισαν το λογαριασμο του στο youtube ? ελπιζω να μην γνωριζει την υπαρξη αυτου του forum και 'σκασει μυτη' εδω μεσα και θα τα 'ακουσει' για τα καλα :biggrin:
fasma88

Ilias16 οταν λες οτι μαζι με τον τονο κατεβαζει ρυθμο στο κομματι, εννοεις οτι κατεβαζει το tempo, δηλαδη γινεται το κομματι πιο αργο απ' οτι στο δισκο; Δεν το' χα προσεξει αυτο, θα το ψαξω.
auster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από auster »

Ενδιαφέροντα,ειλικρινά, όλα αυτά περί τονικότητας, υψηλών και χαμηλών κτλ. Ωστόσο, έχω τις εξής ερωτήσεις: Ο Πλούταρχος, χωρίς να είμαι ειδικός μουσικά, ως απλός ακροατής τραγουδά πάντα και σε όλα τα τραγούδια του σε υψηλές νότες. Εμένα με κουράζει. Η εξήγηση είναι φυσικά στο οτι τα χρόνια περνούν για όλους. Η φωνή του είναι μεστή,ώριμη και αποδίδει τα τραγούδια που επιλέγει όμορφα. Θυμηθείτε οτι έχει πολλές φορές αναφέρει οτι τραγουδάει εκείνα τα τραγούδια που μπορεί. Τι να κάνουμε τώρα; Δεν είναι και ο Παβαρότι!
Σχετικά,τώρα με το οτι πάντα θεωρούμε(και ίσως έτσι είναι) τα παλαιότερα τραγούδια καλύτερα κτλ έχω να πω επίσης τα εξής: Οι θαυμαστές του Νταλάρα τι πρέπει να πουν; Της Χαρούλας Αλεξίου; Του Παπακωνσταντίνου; Του Μητροπάνου; Του Πάριου πρέπει να έχουν τρελαθεί,δεν το συζητώ...Θέλω να πω οτι προφανώς δεν γράφονται πια τραγούδια πολύ μεγάλα. Ισως φταίει οτι τα οικονομικά μεγέθη έχουν αλλάξει,δεν υπαρχει μεράκι απο τους δημιουργους. Πολλά πράγματα..Χωρίς να είμαι κολλημένος, ακούω τραγούδια και άλλων και δεν βρίσκω ολοκληρωμένους δίσκους απο κανέναν που να μ'αρέσουν. Σποραδικά τραγούδια 3 άντε 4 το πολύ απο καθέναν.
Επειδή,λοιπόν,στον Νότη ακόμα φέρνουν πολλά τραγούδια, ας το αξιοποιήσει τώρα που φωνητικά είναι ικανός και να πει πολλά τραγούδια ακόμα. Νομίζω όμως οτι ψιλό-χοντρόβαριέται.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

fasma88 έγραψε:Βρε σε οποιους τονους και να τα πει, ανατριχιαζεις ετσι κι αλλιως, η φωνη του ειναι συγκλονιστικη. Πραγματικα αν τυχον τον δω απο κοντα, θα ηθελα να τον ρωτησω γι' αυτο. Πιθανοτατα απλα προσεχει μετα την εγχειρηση και ισως αυτος να ειναι κι ενας λογος που κανει το καλοκαιρι τοσο μεγαλες διακοπες. Αν συνεχιζε να πηγαινει στα ψηλα μετα την εγχειρηση,, ισως να μην την γλιτωνε. Τωρα για το Studio, σηκωνω τα χερια ψηλα!!!
Τα Δεν σε χρειαζομαι και Για σενανε φοβαμαι, τα λεει στα live, στην ιδια τονικοτητα με τα cd, Λα μινορε και Σολ#μινορε αντιστοιχα. Βεβαια ειδικα το Για σενανε φοβαμαι εχει μεγαλη εκταση η πιο χαμηλη του νοτα ειναι η Φα#2 και η πιο ψηλη του η Μι4.
Μπράβο φίλε Fasma88 έθιξες ένα ζήτημα που όλοι το έχουμε σκεφτεί, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουμε τις απαιτούμενες γνώσεις. Είμαστε σίγουροι ότι δεν τοποθετεί ο ίδιος απλά τη φωνή του διαφορετικά; Δεν μπορεί να έχει αλλάξει τόσο η φωνή του. Ακόμα και στον ίδιο δίσκο, ακούς διαφορετικό Νότη στο Δεν υποχωρώ ή Της ζωής μου το στολίδι σε σχέση με το Δεν υπάρχεις. Από την άλλη, στις ζωντανές εμφανίσεις νομίζω επιλέγει τα πιο ''ξεκούραστα'' κομμάτια. Θεωρώ πράγματι ότι κάποιες μέρες βαριέται και λουφάρει. Πάντως, ανεξάρτητα από το τι κάνει στο ζωντανό, στους δίσκους δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Προσωπικά, πιστεύω ότι επιλέγει και τραγούδια που δεν ταιριάζουν στη φωνή του, όπως το Εγώ ή το Τέρμα το Ράδιο. Ανέκαθεν η δύναμη του Νότη ήταν οι χαμηλές, έχω ακούσει χαρακτηριστικά από τους επικριτές του ότι δεν μπορεί να ανέβει οκτάβα (αν το λέω σωστά). Κάποιες ψηλές όντως δεν τις πιάνει εύκολα πλέον όπως στις Σκιές ή στις Σιγανές Ψιχάλες. Από την άλλη, άλλα κομμάτια τα λέει ακριβώς όπως παλιά ή σε κάποια ανεβαίνει άνετα π.χ. στο Να μην χαράξει ή στο Αγάπη τι δύσκολο πράγμα. Αν ήθελα κάπου να προσανατολιστεί είναι το στυλ του Εσύ η Θάλασσα (ή το Έτσι είναι ο έρωτας που αν και δεν μ' αρέσει αναδεικνύει τη φωνή του), έχω την εντύπωση ότι αυτά ταιριάζουν πιο πολύ στη φωνή του από τα πανομοιότυπα Μη με ρωτάτε, Άκουσε με καλά, Τέρμα το Ράδιο, Δεν υπάρχεις, Εγώ.
Για τον Αναγέννησις bebest έβγαλε όντως επιτυχίες τότε, έγινα και πολλά κλιπ, Πάρτο Δρόμο, Κι Αν με βρεις, Χάνομαι καρδία μου, Καλή σου τύχη, Δυο χειρομβοβίδες, είχε και το μέγιστο Μην Πλησιάζεις. Αλλά ήταν για μένα ο πρώτος δίσκος που είχε αρκετά μέτρια κιόλας. Ακόμα και ο Με Αγάπη Ότι Κάνεις, εκτός από τα Γενέθλια, Δέντρο, Όπως, Έξω βρέχει, Για μένα που έγιναν γνωστά είχε και τα γνωστά διαμαντάκια του παρελθόντος π.χ. το Αστέρι μου, Μάτια μου θάλασσες, Κι αν πίνω, Έκανες κομμάτια. Η πτώση έγινε στον Μνήμες ξεκάθαρα.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

auster έγραψε:Επειδή,λοιπόν,στον Νότη ακόμα φέρνουν πολλά τραγούδια, ας το αξιοποιήσει τώρα που φωνητικά είναι ικανός και να πει πολλά τραγούδια ακόμα. Νομίζω όμως οτι ψιλό-χοντρόβαριέται.
Αφού ξέρεις ότι βγάζει δίσκο κάθε 1.5 χρόνο. Έχει καιρό ακόμα για τον επόμενο, και θεωρητικά τον ετοιμάζει για τη νέα χρονιά ή για καλοκαίρι εάν συνεχίσει τις εμφανίσεις του. Δεν αποδεικνύει ότι βαριέται να βγάλει δίσκους. Θέλει δουλειά ένας δίσκος. Κι αυτό που μας απασχολεί είναι να βγάλει καλά και όχι απλώς πολλά τραγούδια. Και η τόση επιμονή για νέα τραγούδια αποδεικνύει ότι κάλυψε ελάχιστους ο Μαζί.
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

fasma88 έγραψε:Ilias16 οταν λες οτι μαζι με τον τονο κατεβαζει ρυθμο στο κομματι, εννοεις οτι κατεβαζει το tempo, δηλαδη γινεται το κομματι πιο αργο απ' οτι στο δισκο; Δεν το' χα προσεξει αυτο, θα το ψαξω.
Ναι τέμπο. Δεν χρειάζεται να πας μακριά σε μέτρο σύγκρισης.Στο ενθύμιον χαρακτητιστικά,οι μπαλάντες είναι σε πιο αργό ρυθμό.Επίσης σε όλα αυτά που είπαμε το πιο σημαντικό που λέει και ο jdarmody...Βαριέται.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

KeepNoting έγραψε:Τελικα δεν πηγα σημερα, λογω κακοκαιριας και αφραγκιας... αυριο μαλλον θα παω αν δεν βρεχει οπως σημερα.... :biggrin:
Πήγες τελικά χτες να μας κάνεις μίνι ρεπορτάζ;
Ποια τραγούδια είπε, πόση ώρα τραγούδησε;;;
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Βλέπω ότι καθυστερημένα, σήμερα ξεκίνησαν οι αναρτήσεις στα σαιτ της δήλωσης "Γιατί ψήφισα Χρυσή Αυγή". Ελπίζω μόνο να μην διαδοθεί αρκετά και το αναπαράγουν πάλι όλοι και γίνει ο χαμός.
Aνέβηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Χ.Α.!!! Μάλιστα, τώρα δυσκολεύει το πράγμα...
Θλιβερή εικόνα...
Εικόνα

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view ... ugh-binteo

Εικόνα

http://xatrikala.blogspot.com/2015/11/blog-post_33.html

To βίντεο δε ανέβηκε χθες το βράδυ και έχει ήδη 5.000 views...

Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Απάντηση