Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Αύριο ο Βο θα είναι στον Sok fm. Νομίζω ότι καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι πλέον και επιβεβαιώνεται και ο Scorpion, ότι το κομμάτι είναι του Βο γι΄αυτό και προβάλλεται ο ίδιος μέσω αυτού, και καμία σχέση δεν έχει με τον επόμενο δίσκο του Νότη. Οπότε καλό φθινόπωρο για τα δικά μας.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

Κάθισα και άκουσα τα νέα τραγούδια του Τερζή,με αφορμή ότι κάποια απο αυτά ίσως πήγαν κάποτε στον δικό μας.2-3 τραγούδια τα θεωρώ αξιόλογα και θα τα ήθελα απο τον Νότη...αν και όλα τα υπόλοιπα είναι στο ίδιο μοτίβο.Απλά θέλω να επισημάνω πόσο καλή παραγωγή έκανε η MINOS.Προωθεί το υλικό της και το υποστηρίζει με τον μέγιστο δυνατό τρόπο.Η μόνη εταιρία αντάξια του μεγέθους του Νότη για μένα.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Άβαταρ μέλους
jdarmody

ilias16 έγραψε:Κάθισα και άκουσα τα νέα τραγούδια του Τερζή,με αφορμή ότι κάποια απο αυτά ίσως πήγαν κάποτε στον δικό μας.2-3 τραγούδια τα θεωρώ αξιόλογα και θα τα ήθελα απο τον Νότη...αν και όλα τα υπόλοιπα είναι στο ίδιο μοτίβο.Απλά θέλω να επισημάνω πόσο καλή παραγωγή έκανε η MINOS.Προωθεί το υλικό της και το υποστηρίζει με τον μέγιστο δυνατό τρόπο.Η μόνη εταιρία αντάξια του μεγέθους του Νότη για μένα.
Εγώ αυτό που ζήλεψα πραγματικά είναι αυτό που λες, το πόσο προσεγμένη παραγωγή είναι. Ακόμα και αν δεν σου αρέσουν τα κομμάτια, αναδεικνύεται πλήρως η φωνή του Τερζή. Ωραίες ενορχηστρώσεις, ωραίες ερμηνείες, τι άλλο να θέλει ένας ακροατής.
Άβαταρ μέλους
KeepNoting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KeepNoting »

jdarmody έγραψε:Καλά keepnoting πλάκα μας κάνεις; Θα μας αναλύσεις και τη δισκογραφία του εμετικού;

απλα 2 τραγουδια ειπα χαλαρωσε :smile:
Ένα γράμμα να μου στείλεις...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

KeepNoting έγραψε:
jdarmody έγραψε:Καλά keepnoting πλάκα μας κάνεις; Θα μας αναλύσεις και τη δισκογραφία του εμετικού;

απλα 2 τραγουδια ειπα χαλαρωσε :smile:
Με συγχωρείς, σαν αστείο το είπα, αλλά φαίνεται παρεξηγήσιμο τώρα που το ξαναβλέπω κι εγώ. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Κι επίσημα χωρίς δισκογραφική εταιρεία ο Νότης, αφού έληξε τις τελευταίες μέρες το συμβόλαιο του με την Cobalt. Μεγάλο προβάδισμα η panik (λόγω της κουμπάρας του και πολλών συνεργατών του), όμως τον έχει προσεγγίσει και μία ακόμα δισκογραφική, την οποία ακόμα δεν έχω μάθει ποια είναι.
Η απονομή ίσως γίνει με πρωτοβουλία του notissfakiakis.eu σε κάποιο μαγαζί τύπου Εnzzo Stage.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Scorpion86 έγραψε:Κι επίσημα χωρίς δισκογραφική εταιρεία ο Νότης, αφού έληξε το συμβόλαιο του με την Cobalt. Μεγάλο προβάδισμα η panik (λόγω της κουμπάρας του και πολλών συνεργατών του), όμως τον έχει προσεγγίσει και μία ακόμα δισκογραφική, την οποία ακόμα δεν έχω μάθει ποια είναι.
Η απονομή ίσως γίνει με πρωτοβουλία του notissfakiakis.eu σε κάποιο μαγαζί τύπου Εnzzo Stage.
Scorpion, παρασκηνιακό ρεπορτάζ ξέρεις; Γιατί δεν τον ανανέωσαν; Και συγγνώμη κιόλας, αλλά μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας δεν του όφειλαν μια απονομή, ένα ''αντίο'', κάτι;
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

jdarmody έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:Κι επίσημα χωρίς δισκογραφική εταιρεία ο Νότης, αφού έληξε το συμβόλαιο του με την Cobalt. Μεγάλο προβάδισμα η panik (λόγω της κουμπάρας του και πολλών συνεργατών του), όμως τον έχει προσεγγίσει και μία ακόμα δισκογραφική, την οποία ακόμα δεν έχω μάθει ποια είναι.
Scorpion, παρασκηνιακό ρεπορτάζ ξέρεις; Γιατί δεν τον ανανέωσαν; Και συγγνώμη κιόλας, αλλά μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας δεν του όφειλαν μια απονομή, ένα ''αντίο'', κάτι;
Για τον προφανή λόγο. Δεν είδε έμπρακτα στήριξη. Δεν είδε την απαραίτητη προώθηση στα κομμάτια του (τα single). Είχε δείξει την δυσσαρέσκεια του και στην συνέντευξη στην Ευη Αγγελίνα εάν θυμάστε πέρσι... Γι' αυτό και έκανε αυτήν την συνεργασία με την Panik μέσω ντουέτου με Βο, κι αν δει ότι έχει απήχηση θα πει ευκολότερα το "ναι". Γιατί θα έχει δει ότι κατάφερε να μπει στους σταθμούς με κομμάτι. Εχω μάθει απίστευτα πράγματα για την εταιρεία, που δείχνουν πόσο ερασιτέχνες είναι. Και ερασιτέχνες όχι με την οπτική του "ρομαντισμού" αλλά της ανικανότητας και της προχειρότητας.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Λοιπόν, όπως έγραψα πιο πάνω ο Νότης δεν έχει πλέον εταιρεία (έληξε το συμβόλαιο με Cobalt και δεν θα ανανεωθεί), κι έχει προτάσεις από δύο εταιρείες. Η μία είναι η Panik και η άλλη τελικά είναι η Minos EΜΙ, όπως έμαθα πριν από λίγο. Στην μία θέλουν να τον στείλουν η κουμπάρα του και κάποιοι συνεργάτες του (αρκετοί) και στην άλλη θέλει να τον πάει ο Μπερτάκης. Προβάδισμα σαφές έχει η Panik...Mένει να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη.
Πάντως και στην Minos EMI έχει πολλούς πρώην συνεργάτες ο Νότης. Θα ζυγίσει τις επιλογές και θα επιλέξει...
Η απονομή όπως προείπα ίσως γίνει από το επίσημο fan club σε κάποιο μαγαζί τύπου Enzzo Stage, στο Μπουρνάζι.
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Τι να λέμε για την Minos; Μακράν η καλύτερη δισκογραφική στο θέμα των ενορχηστρώσεων. Τερζής, Οικονομόπουλος, Χολίδης, Ζήνα. Παλιότερα Παντελίδης, Πλούταρχος, Γονίδης, Θεοδωρίδου. Ευχαριστιέσαι να ακούς δίσκο. Ακόμα και στους ποιοτικούς τραγουδιστές της κάνουν απίστευτες παραγωγές. Με δεύτερη την Heaven. Η Cobalt γενικά δεν το 'χει με τις ενορχηστρώσεις και με τους άλλους τραγουδιστές της.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μπράβο Scorpion ωραίος. Μακάρι να επιστρέψει στη Μinos! Έχω την αίσθηση ότι ξέρει και ο ίδιος ότι είναι πιο κοντά στα κυβικά του η Minos. Και προσωπικά δεν καταλαβαίνω και τον λόγο να τον σπρώξουν στην Panik. Πόσω μάλλον όταν υπάρχει και ο Μπερτάκης στο κόλπο, με τον οποίο αναμένεται μακροχρόνια συνεργασία.
Άβαταρ μέλους
J&B

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

jdarmody έγραψε:Μπράβο Scorpion ωραίος. Μακάρι να επιστρέψει στη Μinos! Έχω την αίσθηση ότι ξέρει και ο ίδιος ότι είναι πιο κοντά στα κυβικά του η Minos.
Όλοι αυτό θέλουμε αρκεί να μην κουβαλήσει μαζί του τον Βλάχο, αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα... Πρέπει να ξανασυνεργαστεί με Μπενέτο και Αργυρίου (Studio 111)...
81argus έγραψε:Τι να λέμε για την Minos; Μακράν η καλύτερη δισκογραφική στο θέμα των ενορχηστρώσεων. Η Cobalt γενικά δεν το 'χει με τις ενορχηστρώσεις και με τους άλλους τραγουδιστές της.
Δεν είναι μόνο θέμα εταιρείας, αλλά κυρίως συνεργατών όπως αναφέρω παραπάνω... Άμα το αποτέλεσμα δεν είναι καλό όσο και να το προωθήσει μια εταιρεία, όσα λεφτά και να ρίξει στην παραγωγή, θαύματα δεν γίνονται...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
81argus

Ξέρει κανείς αν στους τελευταίους του δίσκους του Νότη έπαιζε ζωντανά μέσα στο στούντιο η ορχήστρα του; Απ' όσο ξέρω στον Τερζή έπαιζε ζωντανά. Στους περισσότερους δεν παίζουν ζωντανά γιατί κοστίζει παραπάνω αλλά αξίζει. Λίγοι το κάνουν πλέον.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

81argus έγραψε:Ξέρει κανείς αν στους τελευταίους του δίσκους του Νότη έπαιζε ζωντανά μέσα στο στούντιο η ορχήστρα του; Απ' όσο ξέρω στον Τερζή έπαιζε ζωντανά. Στους περισσότερους δεν παίζουν ζωντανά γιατί κοστίζει παραπάνω αλλά αξίζει. Λίγοι το κάνουν πλέον.
Νομίζω το έχει πει ο ίδιος ο Νότης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι όλη η ορχήστρα παίζει στο στούντιο. Μάλιστα είχε πει παλαιότερα ήταν επίπονη διαδικασία γιατί έμπαινε ένας-ένας μέσα κι αν έκανε κάποιος λάθος το πήγαιναν από την αρχή.
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Στου Νότη σε δίσκο δεν έχει μπει ποτέ ορχήστρα στο studio. Στο μόνο τραγούδι που το έκαναν είναι "Η Μάνα η Τούρκα".

Και ένα σχόλιο άσχετο δεν νομίζω ότι είναι ίκανο το λεγόμενο "επίσημο" fan-club να οργανώσει την απονομή και να ετοιμάσει τις πλακέτες αντί για την εταιρία.
Και αφού δημοσιεύουν μόνο όταν είναι κάτι συμφωνημένο και καρατσεκαρισμένο πως έγραψαν ότι "ο Νότης μετακομίζει σε νέα δισκογραφική" αναπαράγοντας ένα άρθρο από ένα blog.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Άβαταρ μέλους
jdarmody

johnytzitzi έγραψε:Στου Νότη σε δίσκο δεν έχει μπει ποτέ ορχήστρα στο studio. Στο μόνο τραγούδι που το έκαναν είναι "Η Μάνα η Τούρκα".

Και ένα σχόλιο άσχετο δεν νομίζω ότι είναι ίκανο το λεγόμενο "επίσημο" fan-club να οργανώσει την απονομή και να ετοιμάσει τις πλακέτες αντί για την εταιρία.
Και αφού δημοσιεύουν μόνο όταν είναι κάτι συμφωνημένο και καρατσεκαρισμένο πως έγραψαν ότι "ο Νότης μετακομίζει σε νέα δισκογραφική" αναπαράγοντας ένα άρθρο από ένα blog.
Στα πλάνα από τον Αναγέννησις δεν παίζουν κανονικά οι μουσικοί στο στούντιο; 7:00.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jdarmody την Παρ Απρ 22, 2016 12:07 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
J&B

81argus έγραψε:Ξέρει κανείς αν στους τελευταίους του δίσκους του Νότη έπαιζε ζωντανά μέσα στο στούντιο η ορχήστρα του; Απ' όσο ξέρω στον Τερζή έπαιζε ζωντανά. Στους περισσότερους δεν παίζουν ζωντανά γιατί κοστίζει παραπάνω αλλά αξίζει. Λίγοι το κάνουν πλέον.
Καταρχάς στους δίσκους δεν παίζει η ορχήστρα του...
Scorpion86 έγραψε:Νομίζω το έχει πει ο ίδιος ο Νότης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι όλη η ορχήστρα παίζει στο στούντιο. Μάλιστα είχε πει παλαιότερα ήταν επίπονη διαδικασία γιατί έμπαινε ένας-ένας μέσα κι αν έκανε κάποιος λάθος το πήγαιναν από την αρχή.
Αυτό γινόταν πριν 50-60 χρόνια ρε Scorpion :lol: , ο καθένας μουσικός παίζει το κομμάτι του και στο τέλος βάζει την φωνή ο Νότης... προφανώς ο φίλος αυτό που μάλλον θέλει να πει είναι αν όλα τα όργανα που ακούγονται είναι φυσικά ή από υπολογιστή...
johnytzitzi έγραψε:Και ένα σχόλιο άσχετο δεν νομίζω ότι είναι ίκανο το λεγόμενο "επίσημο" fan-club να οργανώσει την απονομή και να ετοιμάσει τις πλακέτες αντί για την εταιρία. Και αφού δημοσιεύουν μόνο όταν είναι κάτι συμφωνημένο και καρατσεκαρισμένο πως έγραψαν ότι "ο Νότης μετακομίζει σε νέα δισκογραφική" αναπαράγοντας ένα άρθρο από ένα blog.
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις... πάντως απονομή δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει ένα fan club, μάλλον μια αναμνηστική πλακέτα θα δώσουν στους μουσικούς - στιχουργους... και φυσικά ο κοντός ούτε που θα πατήσει... :lol:
81argus

Αυτό που όντως γινότανε πριν 50-60 χρόνια το τειρούν κάποιοι ελάχιστοι ακόμα και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Πολύ σωστά κατάλαβε ο φίλος η απορία μου ήταν αυτή. Φυσική ή υπολογιστής;
Άβαταρ μέλους
J&B

Νομίζω ο μόνος δίσκος, εκτός των ζωντανών, που έχει συμμετάσχει η επι σειρά ετων "σταθερή" ορχήστρα του Νότη είναι μόνο στον δίσκο "ΝΑ Του Κόσμου". Συγκεκριμένα:

Γιώργος Καλούδης: Κιθάρα
Σάκης Πιλάτος: Μπάσο
Χρυσόστομος Χαρίσης: Πλήκτρα
Βαγγέλης Βασιλείου: Πλήκτρα
Παναγιώτης Γιαννούλης: Τύμπανα
Γιώργος Κάτσικας: Κρουστά
και το τότε μπουζούκι του Αγαπητός Μαγγανάρης

81argus, νομίζω ότι δεν είναι όλα τα όργανα φυσικά για τους λόγους που ανέφερες, βέβαια αυτό καλύτερα θα μας το εξηγούσε κάποιος γνώστης...
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

J&B έγραψε:
Καταρχάς στους δίσκους δεν παίζει η ορχήστρα του...
Κάποιοι μουσικοί του έχει τύχει να συμμετέχουν σε δίσκους του όπως είπατε. Και στο Ας Μιλήσουν παίζουν αρκετοί.
Το έχει πει τότε στον Γιώργο Γεωργιάδη πως γίνεται η διαδικασία. Μπαίνει ένας-ένας μουσικός και ηχογραφείται το όργανο του. Πρώτα το μπάσο και τα ντραμς, μετά μπαίνουν τα σολιστικά όργανα και τέλος βάζει τη φωνή ο τραγουδιστής στο ενορχηστρωμένο πλέον κομμάτι.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Απάντηση