Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

bebest έγραψε: Επισης δε ξέρω τα views κλπ τι δείχνουν εγώ βλέπω το κόσμο στη είσοδο κάθε βδομάδα πιο κρύο αντί να ναι πιο ζεστός που μαθενεετε υποτίθεται το τραγούδι.. Επίσης σε μια λίστα με τα αιρ πλευ που είδα είναι 35 όχι τίποτα φοβερό αλλά εδώ δε είχαν φτάσει ερωτικά του Νοτη τελευταία και εφτασε ενα κοινωνικό..
Μια χαρά πάει το τραγούδι και τα views του κάνει και στα ραδιόφωνα παίζει. Μην γινόμαστε υπερβολικοί, δεν πρόκειται να γίνει το χιτ της χρονιάς ούτε να παίζει ασταμάτητα, κοινωνικό τραγούδι είναι άλλωστε όπως λες κι εσύ. Τουλάχιστον είναι κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα.
Όσον αφορά τις ηχογραφήσεις και τα λοιπά, ας είμαστε ειλικρινείς, μπορεί ο Νότης να παραμένει φωνάρα, αλλά η χροιά των 90s δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει. Δε ξέρω δηλαδή κατά πόσο τεχνικές του παρελθόντος θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά σε κάθε περίπτωση ας δοκιμάσουν κι αυτοί κάτι διαφορετικό μια φορά. Μπορεί να τραγουδάει και διαφορετικά ο Νότης βέβαια, αλλά για παράδειγμα εκείνη την απαλή φωνή στυλ ''Αν'' δεν την πιάνει πια. Απ' ότι έχω καταλάβει ο Βλάχος θέλει να ακούγεται φυσική η φωνή του Νότη, όπως στο ζωντανό, οπότε δεν περιμένω κάποιο ιδιαίτερο τρικ. Το είχε πει και κάποιος άλλος κάποια στιγμή, ίσως δεν είναι τόσο ωραία η φωνή του Νότη όσο την έχουμε συνηθίσει στα παλιά κομμάτια.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Κάτι άσχετο σήμερα άκουσα στον σταθμό Πανόραμα την Μπαλάντα των Χριστουγέννων :surprised:
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

jdarmody έγραψε:
bebest έγραψε: Επισης δε ξέρω τα views κλπ τι δείχνουν εγώ βλέπω το κόσμο στη είσοδο κάθε βδομάδα πιο κρύο αντί να ναι πιο ζεστός που μαθενεετε υποτίθεται το τραγούδι.. Επίσης σε μια λίστα με τα αιρ πλευ που είδα είναι 35 όχι τίποτα φοβερό αλλά εδώ δε είχαν φτάσει ερωτικά του Νοτη τελευταία και εφτασε ενα κοινωνικό..
Μια χαρά πάει το τραγούδι και τα views του κάνει και στα ραδιόφωνα παίζει. Μην γινόμαστε υπερβολικοί, δεν πρόκειται να γίνει το χιτ της χρονιάς ούτε να παίζει ασταμάτητα, κοινωνικό τραγούδι είναι άλλωστε όπως λες κι εσύ. Τουλάχιστον είναι κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα.
Όσον αφορά τις ηχογραφήσεις και τα λοιπά, ας είμαστε ειλικρινείς, μπορεί ο Νότης να παραμένει φωνάρα, αλλά η χροιά των 90s δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει. Δε ξέρω δηλαδή κατά πόσο τεχνικές του παρελθόντος θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά σε κάθε περίπτωση ας δοκιμάσουν κι αυτοί κάτι διαφορετικό μια φορά. Μπορεί να τραγουδάει και διαφορετικά ο Νότης βέβαια, αλλά για παράδειγμα εκείνη την απαλή φωνή στυλ ''Αν'' δεν την πιάνει πια. Απ' ότι έχω καταλάβει ο Βλάχος θέλει να ακούγεται φυσική η φωνή του Νότη, όπως στο ζωντανό, οπότε δεν περιμένω κάποιο ιδιαίτερο τρικ. Το είχε πει και κάποιος άλλος κάποια στιγμή, ίσως δεν είναι τόσο ωραία η φωνή του Νότη όσο την έχουμε συνηθίσει στα παλιά κομμάτια.
Ερμηνευτικά παλαιότερα ο Νότης τραγουδούσε περισσοτερο με τεχνική ουτως ώστε να μην ζορίζει την φωνη του γι αυτο κσι οι ερμηνείες ηταν πιο γλυκειές( οπως το αν). Ο βλάχος ειναι αυτος που του εχει πει καλυτερα φυσική η φωνη σου και να τραγουδάς δυνατά οπως ο στρατός κσι ο καζαντζιδης.αυτη ειναι η αιτία συν το οτι ο Νότης κάποτε τραγουδούσε περισσότερες μερες κσι προστάτευε την φωνη του με τεχνικές.τωρα πια απ την μια ειναι καλο που τραγουδά δυνατά απ την αλλη εχει βαρύνει την φωνη του φωνάζοντας τραγουδώντας.γι αυτο και ερμηνείες οπως το αν δύσκολα θα ξαναπιάσει. Πως μας λέγαν στον στρατο τρέξτε και φωνάξτε τα συνθήματα ουτως ώστε να χοντρύνει βαρύνει η φωνη σας.κατι ανάλογο εκανε και ο βλάχος με τις συμβουλές του στον νοτη.αυτο που με χαλάει τωρα ειναι κσι οτι ο Νότης δεν προσπαθεί να γλυκάνει σε τραγουδια που χρειαζεται την φωνη του και τραγουδαει "ίσια".( χάνεται καπως η γλυκα και η χροιά.γι αυτό τον λογο βλεπουμε τον νοτη σαν να ζορίζεται σε καποια τραγουδια και σε καποια αλλα εχει χαμηλές οπως πρωτο μπαινει βαριές (απόψε νυκτα μην ξημέρωσεις- μη με ρωτάτε για παραδειγμα) ενω στην αλλη εκδοχή του νοτη το τραγουδι θα έβγαινε πιο μελωδικό αρα πιο ωραιο. Ολα αυτα που ανέφερα σε συζήτηση που ειχα με δασκάλα σοπράνο πηρα ακριβως την ιδια απάντηση που σας έγραψα.αρα οτι φαινεται και ακουγεται εξηγηται.( το 10/100 ειναι τα ηλικιακά του χρονια)ολα τ αλλα η τεχνική που ακολουθεί εδω κσι καποια χρονια ο Νότης.τι προτιμάτε ολοι εσεις οι αναγνώστες ;;;;;εγω προτιμώ κατι ενδιάμεσο πιο πολυ κλεινω στην παλια τεχνική,ανάλογα τα τραγουδια βέβαια.δηλαδη δεν πρεπει σε ολα να ειναι τονικα βαρύς. Ας γλυκάνεις λιγο ρε νοτη !!!
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
nikosp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikosp »

Εμένα μου αρέσει έτσι όπως έχει βαρύνει η φωνή του ειδικά στα ζειμπέκικα και γενικότερα σε βαριά τραγούδια.Θυμίζει τους μεγάλους λαικούς.Εντάξει στις μπαλάντες στυλ ένα γράμμα,θέλω να σε ξαναδώ ίσως τον προτιμώ με την παλιά πιο απαλή φωνή.
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
81argus

Παρουσιάζουν τον Νότη σαν μια "ειδική περίπτωση" :surprised:
Ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος είναι. Πιο φυσιολογικός πεθαίνεις.
Ένας άνθρωπος που θυμίζει τον πατέρα μας, τον αδελφό μας, τον φίλο μας, τον εαυτό μας... Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Στο εξωτερικό αυτούς του καλλιτέχνες τους έχουν παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.
manosb77

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από manosb77 »

η χροια του νοτη εχει βαρυνει και λογικο ειναι με τα χρονια. Αυτο εχει ενα καλο το οποιο ειναι οτι οι χαμηλες του ακουγονται πολυ καλυτερα πιο στιβαρες και καθαρες απο παλια και γι αυτο στα περισσοτερα τραγουδια του εχει πολυ χαμηλες. Επισης λογικο ειναι να μην εχει την ιδια ανεση οταν ανεβαινει τονικα και γι αυτο και τα φωναζει περισσοτερο η τα λεει με περισσοτερη τεχνικη απ οτι παλια. Πολλα μαλιστα τα εχει κατεβασει και τονο για να τα βγαζει live. ενταξει ποτε δεν ειχε ιδιαιτερες ψηλες ο νοτης και αυτο που τον εκανε να ξεχωριζει ηταν η χροια της φωνης του που εχει διατηρηθει σε πολυ καλο επιπεδο μεχρι σημερα. Στις ηχογραφησεις του παρελθοντος και ειδικα στις μπαλαντες του (ενα γραμμα, θελω να σε ξαναδω, αν) του δινανε παντα λιγη ηχό στη φωνη και γ αυτο ακουγοταν και πιο γλυκος ο τροπος που τα ελεγε.
Άβαταρ μέλους
Eptapsyxos87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eptapsyxos87 »

manosb77 έγραψε:η χροια του νοτη εχει βαρυνει και λογικο ειναι με τα χρονια. Αυτο εχει ενα καλο το οποιο ειναι οτι οι χαμηλες του ακουγονται πολυ καλυτερα πιο στιβαρες και καθαρες απο παλια και γι αυτο στα περισσοτερα τραγουδια του εχει πολυ χαμηλες. Επισης λογικο ειναι να μην εχει την ιδια ανεση οταν ανεβαινει τονικα και γι αυτο και τα φωναζει περισσοτερο η τα λεει με περισσοτερη τεχνικη απ οτι παλια. Πολλα μαλιστα τα εχει κατεβασει και τονο για να τα βγαζει live. ενταξει ποτε δεν ειχε ιδιαιτερες ψηλες ο νοτης και αυτο που τον εκανε να ξεχωριζει ηταν η χροια της φωνης του που εχει διατηρηθει σε πολυ καλο επιπεδο μεχρι σημερα. Στις ηχογραφησεις του παρελθοντος και ειδικα στις μπαλαντες του (ενα γραμμα, θελω να σε ξαναδω, αν) του δινανε παντα λιγη ηχό στη φωνη και γ αυτο ακουγοταν και πιο γλυκος ο τροπος που τα ελεγε.
Συμφωνώ απόλυτα φίλε!! τοσο για τις παλιες μπαλαντες και την γλυκύτητα της φωνης οσο και για τις μεταγενέστερες μπαλαντες..χαρακτηριστικό παραδειγμα ειναι "το αγγελουδι" το "της ζωης μου το στολιδι" το "αδερφε μου" και πιο προσφατα "καλε μου αγγελε" κλπ....προφανως και μεγαλώνει και προφανως αλλαζει η φωνη....πιο τρανταχτό παράδειγμα σε θεμα ερμηνειας που νομιζω οτι πολλοι θα συμφωνήσετε ειναι το "rain" ειδικα με τις "ψέυτικες" που κανει στα ρεφρέν σε στελνει και γενικα με την ολη ερμηνεια του που ειναι και live ειναι ρεσιτάλ...
Σε οτι πιστεύω κι αγαπώ,στοιχηματίζω επάνω...
sotirakos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sotirakos »

81argus έγραψε:
Παρουσιάζουν τον Νότη σαν μια "ειδική περίπτωση" :surprised:
Ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος είναι. Πιο φυσιολογικός πεθαίνεις.
Ένας άνθρωπος που θυμίζει τον πατέρα μας, τον αδελφό μας, τον φίλο μας, τον εαυτό μας... Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Στο εξωτερικό αυτούς του καλλιτέχνες τους έχουν παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.
"Ειδική περίπτωση" καλλιτεχνικά!!! Δεν λέει πουθενά ότι είναι ειδική περίπτωση σαν άνθρωπος προς αποφυγή.
Άβαταρ μέλους
S_Mesogeios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S_Mesogeios »

Να ρωτήσω κάποιος που θυμάται, η εισαγωγή αστέρια 2004 πριν βγει με τα γενέθλια έπαιζε ένα ορχήστρικο φοβερό και θυμάμαι πως ήταν από μια συλλογή chill out η του Βασίλη Σαλεα αν δεν κάνω λάθος,θυμάται κανείς να μου πει τον τιτλο?
Νυκτώνει στην Μεσόγειο
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Από τα καλύτερα άρθρα για το Νότη με πολύ εύστοχες επισημάνσεις για τη δυσκολία του να αποτυπώσεις σε ένα κοινωνικό τραγούδι επακριβώς την κατάσταση που θέλεις να σχολιάσεις και με τρόπο που να περάσει εύκολα στο κοινό, αλλά και για το ''θάρρος'' της επιλογής να υπηρετήσει ένας καλλιτέχνης το κοινωνικό τραγούδι. Όσον αφορά το τραγούδι πράγματι τα κουπλέ είναι πολύ καλά, το ρεφρέν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά γενικά είναι ιδιαίτερο τραγούδι και διαφορετικό.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
notakis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notakis »

Συμφωνώ ότι είναι από τα καλύτερα άρθρα για το Νότη...και γενικά το τραγούδι έχει καλή απήχηση!

Μία παρατήρηση στο youtube: κάθε φορά που βάζω το Προξενιό και επειδή είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη αναπαραγωγή, το αμέσως επόμενο τραγούδι που βάζει είναι (κατά 99%) το νέο του Οικονομόπουλου...να το θεωρήσω τυχαίο? :biggrin: !
notisfan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notisfan »

Μία παρατήρηση στο youtube: κάθε φορά που βάζω το Προξενιό και επειδή είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη αναπαραγωγή, το αμέσως επόμενο τραγούδι που βάζει είναι (κατά 99%) το νέο του Οικονομόπουλου...να το θεωρήσω τυχαίο? :biggrin: ![/quote]

Γι'αυτο και μονο τον λογο εχω απενεργοποιησει την αυτοματη αναπαραγωγη...διοτι βαζουν μετα τραγουδια που δεν θελω να δωσω κτυπημα!!!σε αντιθεση....μετα απο κανενα τραγουδι δεν ξεκιναει αυτοματα του Νοτη
sotirakos

Και σε μενα ο οικονομοπουλος ειναι πρωτη μουρη στο youtube. οποιο βιντεο και να δω, διπλα στις προτασεις παρων ο οικονομοπουλος...................
notakis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notakis »

Για αυτο που συμβαινει στο youtube (και για αλλα πολλα) γραφτηκε το τραγουδι Το συστημα....
notisfan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notisfan »

Σημερα μας περασε και η Σακιρα :p
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

S_Mesogeios έγραψε:Να ρωτήσω κάποιος που θυμάται, η εισαγωγή αστέρια 2004 πριν βγει με τα γενέθλια έπαιζε ένα ορχήστρικο φοβερό και θυμάμαι πως ήταν από μια συλλογή chill out η του Βασίλη Σαλεα αν δεν κάνω λάθος,θυμάται κανείς να μου πει τον τιτλο?
Το κομμάτι που λες το ψάχνω από τότε αλλά μια φορά που ρώτησα τον κ.Σουβατζή δεν θυμόταν και μου ειπε αν του το έβαζα να το ακούσει έστω και από χάλια ηχογράφηση ίσως το έβρισκε. Ήταν χορογραφημένο και δεν ήταν του Σαλέα.

Του Σαλέα ακουγόταν η "Όμορφη Πόλη" τον χειμώνα αμέσως μετά στο Έναστρον στην εισαγωγή.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
81argus

Το Προξενιό παίζει πάρα πολύ σε αμάξια. Δεν ξέρω αν είναι σταθμοί ή CD player. Πάντως μένω σε μια περιοχή που το 90% των κατοίκων είναι νοτικοί.
sotirakos

81argus έγραψε:Το Προξενιό παίζει πάρα πολύ σε αμάξια. Δεν ξέρω αν είναι σταθμοί ή CD player. Πάντως μένω σε μια περιοχή που το 90% των κατοίκων είναι νοτικοί.
Πλακα ειχε αυτο :-) νοτικη γειτονια!!! :-) καποτε ηταν νοτικη ολη η χωρα. Θυμαμαι στα 90s που ρωτουσαμε για τους τραγουδιστες, οπως στο ποδοσφαιρο τι ομαδα εισαι και οι 8 στους 10 απαντουσαν ΝΟΤΗΣ!!!
djibril

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από djibril »

Με την ευκαιρία του καινούριου τραγουδιού του Νότη , είπα να ακούσω λίγο παραπάνω ραδιόφωνο από ότι συνήθως, για να δω σε τι συχνότητα θα παιχτεί το "προξενιο". Διαμαρτυρόμαστε για το ότι ο Νοτης δεν βγάζει τραγούδια σαν τα παλιά του , αλλά το φαινόμενο είναι γενικό. Τα καινούρια του Μαζωνακη ''δε γουσταρω'', και του Ρεμου "όλος δικος σου" εχει τυχει να τα ακούσετε;; Επιεικώς απαράδεκτα κατά την γνώμη μου. Οι σταθμοί όμως τα παίζουν από το πρωί ως το βράδυ, διότι Ρέμος και Μαζώ είναι ''δικά τους" παιδιά. Ο Νοτης μπορεί να μην βγαζει τους ύμνους που έβγαζε, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει αρκετά δυνατα κομματια, που όμως χαντακώθηκαν από τους σταθμούς, και δεν νομιζω να φταίει σε όλα η κακή σε μερικα τραγούδια ηχογράφηση. Δεν δέχομαι το γεγονός πως το "δώσε ένα τέλος" που στα δικα μου τα αυτιά δεν είναι και κανα τρομερό τραγούδι, το ξέρουν και οι πέτρες, ενώ άλλα τραγούδια πολύ πιο ανώτερα τα ξερουμε μόνο εμείς οι Νοτικοί. Ότι και να λέμε η δυναμική του ραδιοφώνου παραμένει μεγάλη ακόμα και αν ζούμε στην εποχή του ιντερνετ.
Απάντηση