Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Εγώ σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με τα κομμάτια. Θέλει αρκετές ακροάσεις βέβαια, είναι ιδιαίτερα κομμάτια. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι κατώτερος από το κοινωνικό μέρος του Μαζί. Κομμάτια σαν το Μα εγώ είμαι Έλληνας και το Πέτα ψηλά που άκουγες την ερμηνεία του Νότη και δάκρυζες δεν υπάρχουν. Επίσης δεν ξέρω και κατά πόσο υπερέχει σε σχέση με το Ματωμένο δάκρυ όπου είχαμε και την καλύτερη ηχογράφηση έβερ. Έμειναν άλλωστε στο χρόνο το Δεν υποχωρώ και το Ήταν τρελός. Της ζωής μου το στολίδι ήταν υπέροχο κομμάτι με τη φωνή του Νότη να μαγεύει (αυτή είναι η φωνή του Νότη και όχι αυτό το φορτωμένο με δεύτερες πράγμα). Το αδελφέ μου το αφήνω, ο Μπόγιας γέμισμα, αλλά το Εξαρτημένε Καλλιτέχνη ήταν αρκετά καλό. Ίσως στιχουργικά να υπερέχει ο νέος δίσκος, ο Νότης όντως ερμηνεύει κομμάτια με μεγάλο νόημα όντας και ο μόνος που μπορεί να το κάνει, αλλά σε μια πρώτη ακρόαση μου φάνηκαν λιγάκι ''βαριά''.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

[quote="Scorpion86"]Πάλι οι γνωστοί κράζουν πάντως. Ο γαζετας, σε λίγο και οι παιξοπουλάκηδες του σπορ φμ, ο Πουθενίδης, η Τατιανα, η Σκορδά και κατι τριτοτεταρτοι πανελίστες. Κλαιν μαιν.[/quote
Σκορπιε ειμαστε στην εποχή που οι τιποτα διαμορφώνουν συνειδήσεις και αυτοι βρίσκονται σε επιτελικές θέσεις
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Γραμμένους τους έχει αυτούς ο κόσμος. Αυτοί που θα τσιμπήσουν το τυράκι και θα μπουν να κράξουν τον Νότη είναι αυτοί που πάντοτε περίμεναν την παραμικρή αφορμή για να τον κράξουν επειδή δεν τον γούσταραν για το ύφος του, την ειλικρίνεια του, το θάρρος της γνώμης του και ότι δεν τους έκανε φιλαράκια του επειδή δεν τους είχε αναγκη, εκείνοι τον είχαν και τον έχουν και τον καλούν στις εκπομπές τους. Εδώ σε εποχές που μεσουρανούσε και έκανε πάταγο και ασχολιόντουσαν με το γιατί μασάει τσίχλα, γιατί φοράει το τάδε ρούχο, γιατί φοράει γυαλιά συνέχεια στις συνεντεύξεις, γιατί τολμάει να τραγουδήσει Ξυλούρη. Γενικά Μακάκες. Εγώ θέλω οι συγκεκριμένοι να πρωτοστατούν στο κράξιμο γιατί κανένας δεν τους υπολογίζει, ίσα-ίσα τους έχουν στην μπούκα. Ο γκαζέτας βαριέται να μπανάρει κάθε φορά με αυτά που ακούει για την λογοκρισία του, για παράδειγμα. Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα ακούσει την Σάσα Σταμάτη, τον Σπαλιάρα (δίχως να έχω ακούσει εάν έχει πει κάτι ο συγκεκριμένος) και τον Γουμενίδη? Μόνο κάτι τελειωμένες κυράτσες που το ξύνουν όλη μέρα και αποβλακώνονται στο "χαζοκούτι που τόσα χρόνια έχω βαρεθεί να βλέπω ψώνια" και θεωρούν ότι η Καινούργιου ή η Τατιάνα προσφέρουν "κοινωνικό έργο" και κάνουν κάτι αξιόλογο.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

H συνέντευξη στον Sfera στις 14/12 θα είναι στη Ναταλία Γερμανού, εκτός απροόπτου.
Το συγκεκριμένο σταθμό δεν τον γουστάρω, ωστόσο θεσπίζει μία εβδομάδα ελληνικής μουσικής όπου θα παρελάσουν όλα τα μεγάλα ονόματα (λέμε τώρα), όπου κάθε μέρα ανά ώρα θα υπάρχει για μία ώρα ένας καλλιτέχνης από το πρωί ως το βράδυ. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο εμπορικότερος καλλιτέχνης των τελευταίων 25 ετών. Παραχώρησαν και συνέντευξη Τύπου γι' αυτό το event. Ο Νότης θα μπει στο στούντιο μετά τον Κιάμο και πριν τον Μαζωνάκη. Τους γνωρίζει και τους δύο και με τον πρώτο διατηρούν ακόμα καλές σχέσεις. Φαντάζεστε αντίστοιχα να ήταν Βανδή και Ρέμος? :hysterical:

Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει:

12/12:
(09:00) Παπαρίζου
(11:00) Μ.Στρατής
(12:00) Β.Γερμανός
(14:00) Δάντης
(16:00) Μαλού
(19:00) Πλούταρχος
(20:00) Βέρτης

13/12:
(10:00) Κωνσταντίνα
(12:00) Kοκκίνου
(13:00) Locomondo
(14:00) Γαρμπή
(15:00) Φουρέιρα
(16:00) Χολίδης
(18:00) Σαμπάνης
(20:00) Βανδή
(21:00) Γονίδης

14/12:
(12:00) Μουζουράκης
(13:00) Σχοινάς
(14:00) Μενιδιάτης
(17:00) Κουρκούλης
(18:00) Κιάμος
(19:00) Σφακιανάκης
(20:00) Μαζωνάκης
(22:00) Αφιέρωμα Παντελίδη

15/12:
(14:00) Πάολα
(16:00) Ζήνα
(17:00) Σταν
(19:00) Kαρράς
(21:00) Ρέμος

16/12:
(10:00) Λάκης Παπαδόπουλος
(12:00) Κελεκίδου
(15:00) Μακρόπουλος
(17:00) Ρόκκος
(18:00) Νίνο
(19:00) Οικονομόπουλος
(20:00) Πάριος
(21:00) Βιτάλη

17/12:
(16:00) Ρουβάς
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Scorpion86 έγραψε:H συνέντευξη στον Sfera στις 14/12 θα είναι στη Ναταλία Γερμανού, εκτός απροόπτου.
Με την Γερμανου ειχαν παγωσει οι σχεσεις τους?
Θυμαμαι στην απονομη των 16ΑΙ οτι ειχε πεταξει καρφια για ραδιοφωνικους σταθμους και καπους στιχουργους, αλλα δεν ξερω ποιον εννοουσε.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

SFAKattack10 έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:H συνέντευξη στον Sfera στις 14/12 θα είναι στη Ναταλία Γερμανού, εκτός απροόπτου.
Με την Γερμανου ειχαν παγωσει οι σχεσεις τους?
Θυμαμαι στην απονομη των 16ΑΙ οτι ειχε πεταξει καρφια για ραδιοφωνικους σταθμους και καπους στιχουργους, αλλα δεν ξερω ποιον εννοουσε.
Δεν νομίζω. Μάλιστα πριν από κάποιους μήνες τον είχε αποθεώσει στην εκπομπή της μετά από κάποια αποσπάσματα συνέντευξης. Και προχθές τα έχωσε στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και είπε ότι ακούει ξενη μουσική γιατί πονάει λιγότερο έτσι, ακούγοντας το τίποτα. Είπε ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο και δεν συμβαίνει μόνο στην χώρα μας.
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Το συγκεκριμένο σταθμό δεν τον γουστάρω, ωστόσο θεσπίζει μία εβδομάδα ελληνικής μουσικής όπου θα παρελάσουν όλα τα μεγάλα ονόματα (λέμε τώρα), όπου κάθε μέρα ανά ώρα θα υπάρχει για μία ώρα ένας καλλιτέχνης από το πρωί ως το βράδυ. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο εμπορικότερος καλλιτέχνης των τελευταίων 25 ετών. Παραχώρησαν και συνέντευξη Τύπου γι' αυτό το event. Ο Νότης θα μπει στο στούντιο μετά τον Κιάμο και πριν τον Μαζωνάκη. Τους γνωρίζει και τους δύο και με τον πρώτο διατηρούν ακόμα καλές σχέσεις.
Ο Πανούλης με τη γυναίκα του ήταν παρόντες και στις 7/12/2010 στην Ιερά Θέα στην εκδήλωση για τα "25 Χρόνια" που διοργάνωσε η Universal με προτροπή του Μάνου Ελευθερίου. Τον είχε ευχαριστήσει και από σκηνής για την παρουσία του.
Και με τον "Μαζώ" όταν αναφέρεται στη σεζόν στο "Γκάζι εν πλώ" με κολακευτικά λόγια μιλάει για εκείνον απλά δεν έχουν ξαναβρεθεί.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Παιδιά κακά τα ψέματα δεν έχει αμφισβητήσει κανένας συνάδελφος του το μέγεθος του Νότη αυτό έλειπε. Όλοι ξέρουν το πόσο μεγάλος είναι και όλοι παραδέχονται την φωνή του και τα τραγούδια του. Απλά κάποιοι συστημικοί καλλιτέχνες (βλέπε Ρέμος - Βανδή) τους χαλάει αυτό. Και είμαι 100% πως δεν υπάρχει έστω ένας Έλληνας καλλιτέχνης που να μην ήθελε να τραγουδήσει με τον Νότη (μεγάλος και μικρός τραγουδιστής). Είναι παράσημο για όλους να συνεργαστούν με τον Νότη (για τους λαϊκούς πάντα τραγουδιστές).
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Άβαταρ μέλους
KeepNoting

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KeepNoting »

Απ οτι ειδα, στο youtube τα τραγουδια κατεβηκαν που τα ειχαν ανεβασει διαφοροι...και μαλλον περιμενουμε απο την Panik μονο να τα εχει ανεβασμενα
Ένα γράμμα να μου στείλεις...
Musicshoot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Musicshoot »

μετα απο πολλα ακουσματα (περα απο το προξενιο που το χα λιωσει) τρελο κολλημα το Νησι.
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Από το https://www.facebook.com/notisgrfanclub/:

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου του Νότη «Όταν επι-κοινωνούμε»…
Πρώτος μίλησε ο Διευθυντής και δημιουργός της Panik Platinum, Γιώργος Αρσενάκος, ο οποίος τον καλωσόρισε στη δισκογραφική εταιρία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τη δισκογραφία του Νότη με αγάπη και σεβασμό και το πρώτο βήμα είναι με τον καινούριο δίσκο.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ερμηνευτής μας και είπε τα ακόλουθα: «Ευχαριστώ την καινούρια μου εταιρία, τον Γιώργο και όλα τα παιδιά που έδειξαν εξ αρχής την αγάπη τους προς τη μουσική κατά πρώτον. Διότι αν δεν έχεις αυτή τη διάθεση δεν νομίζω ότι μπορείς να πας πολύ μακριά. Αγκάλιασαν την προσπάθεια μας. Ο Γιώργος με τον οποίο συνεργαζόμαστε πάρα πολλά χρόνια από προηγούμενη δισκογραφική εταιρία. Με ξέρει, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και έχουμε σχέση, η οποία σχέση εγώ θα την έλεγα αγάπης, διότι με παρακολουθούσε και πριν μπει στη δισκογραφία γιατί με συμπαθούσε σαν τραγουδιστή. Όταν έφυγα από την εταιρία που ήμουν, ήρθα σε μια νέα εταιρία, αυτό που προτίμησα να κάνω είναι να ξανασυνεργαστώ με ανθρώπους οι οποίοι με γνωρίζουν, ξέρουν τι κάνω, γιατί το κάνω και πως το κάνω ούτως ώστε από κοινού να βαδίσουμε και να κάνουμε βήματα τα οποία θα φέρουν ωραία αποτελέσματα.»
Ευχαρίστησε τον παραγωγό του, Μανώλη Βλάχο, ο οποίος όπως είπε κινεί τα νήματα σε μέγιστο βαθμό. Στη συνέχεια τους δημιουργούς για αυτά που εκφράζουν μέσα από τα τραγούδια τους και αυτός τα ανακαλύπτει και με αυτά πορεύεται.
«Αυτά τα 7 τραγούδια που υπάρχουν σε αυτόν το δίσκο είναι κοινωνικού περιεχομένου διότι αυτό που με αφορά περισσότερο, με ενδιαφέρει είναι αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία. Έπεται συνέχεια θα πούμε και ερωτικά και χορευτικά τραγούδια. Θα πούμε απ’ όλα δηλαδή. Αλλά αυτά που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα που έχουμε ανάγκη να ακούμε στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, είναι αυτά τα τραγούδια που αφορούν όλους μας.»
Έπειτα αναφέρθηκε σε κάθε τραγούδι ξεχωριστά ακούγοντας τα όλα (με τη σειρά που είναι στο δίσκο) κάνοντας ο ίδιος ειδική μνεία στο καθένα και στους ανθρώπους που το έγραψαν.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι τραγουδίστριες του φετινού σχήματος (Χριστίνα Ράλλη, Μαρία Σχοινά, Μάρα Τζίμα), ο φίλος του ο Βο και η Χριστίνα Σάλτη.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
81argus

Είχα πάει Public Κορυδαλλού σήμερα να πάρω τον δίσκο (πρώτη φορά που δεν πήγα την πρώτη μέρα) και δεν υπήρχε ούτε για δείγμα είχαν εξαντληθεί και μου είπε θα ξαναφέρουν από Δευτερά. Ο δε τύπος που με εξυπηρέτησε δεν θα το έλεγα νευριασμένος αλλά αγανακτισμένος. Φανταστείτε πόσοι του το έχουν ζητήσει. Πριν από εμένα ήταν και δυο παλικάρια παρέα ο ένας εκ των δυο μάλιστα ήταν μεταλάς και απ' ότι κατάλαβα του ζητήσανε κι αυτοί του Νότη γιατί φεύγοντας είπε ο μεταλάς στον άλλον τον φίλο του 7 κομμάτια έχει ο δίσκος και δεν κρατούσανε τίποτα στα χέρια.
Άβαταρ μέλους
makis celica

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από makis celica »

Eγω πηρα τον δισκο απο reload σημερα ειχε αρκετους ακομα..Και σε λιγο Τeatro :smile:
81argus

Άβαταρ μέλους
S_Mesogeios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S_Mesogeios »

Το μάνα γη τελικά είναι μεγάλο κομμάτι, μόνο αυτό απλά!
Νυκτώνει στην Μεσόγειο
81argus

S_Mesogeios έγραψε:Το μάνα γη τελικά είναι μεγάλο κομμάτι, μόνο αυτό απλά!
Το 2003 δεν ήταν γραμμένο Στέλιο; Σκέψου πως έγραφαν οι άνθρωποι τότε και πως γράφουν τώρα. Με το που το ακούς είναι σαν να ακούς το "Ας μιλήσουν τα τραγούδια". Έχει κάτι από Χάνομαι και από Ταξιδιάρικα πουλιά.
Άβαταρ μέλους
S_Mesogeios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S_Mesogeios »

Είναι από το 2001 και μάλιστα επειδή άκουσα την πρωτοτυπη ενορχήστρωση μπορώ να πω πως ο Βλάχος το ρημάξε και είναι κρίμα γιατί άμα την ακούγες θα σαρεσε πολύ περισσοτερο
Νυκτώνει στην Μεσόγειο
notisfan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notisfan »

S_Mesogeios έγραψε:Είναι από το 2001 και μάλιστα επειδή άκουσα την πρωτοτυπη ενορχήστρωση μπορώ να πω πως ο Βλάχος το ρημάξε και είναι κρίμα γιατί άμα την ακούγες θα σαρεσε πολύ περισσοτερο
Τελικα ο Νοτης αποθεωνει τον κ.Βλαχο οπου βρεθει και σταθει...και εδω μεσα δεν υπαρχει ουτε ενα θετικο σχολιο για την δουλεια του!Τωρα καποιος απο τις δυο πλευρες κανει λαθος...τοβθεμανειναι το ποιος!:P
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

Την πρωτότυπη που μπορούμε να την βρούμε ;;;
Καλα εννοείτε οτι ο βλάχος θα την εκανε την μακακια του.
Εδω χαντάκωσε το μη με ρωτάτε το κανει θόρυβο η αγαπη και γενικα εναν ολοκληρο δίσκο.
Οπως επισης χαντάκωνε κσι τον νοτη στο θεμα φωνης ολα αυτα τα χρονια.
Αν ακούσετε το αναγεννησις και στην συνεχεια το μαζι η τον νεο δίσκο ( σ αυτους τους δυο αποτυπώνεται σχεδόν σωστα η φωνη του νοτη) θα καταλαβετε τι λάθη γινόταν ολα αυτα τα χρονια.
Επισης μεγα παραδειγμα το νυκτες μαγικες που στην κυριολεξία αν τραβούσα με κινητο εκείνης της εποχής πιο πίστα θα αποτύπωνα εγω το Λαιβ παρα ο βλάχος με τα μηχανήματα.
Στον νεο δίσκο αν πρόσεχαν την ένταση λιγο δηλαδη η φωνη του νοτη να ειναι κατα πολυ δυνατότερη απ οτι ο ήχος της μουσικής τοτε θα ανατριχιαζε ολη η ελλαδα με τις ερμηνείες του αρχιστράτηγου.
Το νησι επρεπε να το ειχαν προσέξει ( τρελές ατάκες τρελη ζεμπεκια)
Την γραβάτα επρεπε να την κάνουν πιο δυναμική οπως στο Λαιβ του τεατρο κσι χωρις πολυφωνιες στα ρεφρεν.
Το κοινωνία στο μείον ήθελε λιγότερα οργανα στο ρεφρεν και δυνατότερα η φωνη του νοτη.
Ο Νότης εμφανίζεται με δίψα για τρελές ερμηνείες και η φωνη της αλλα ενθύμιον.( πρεπει να προσεχθεί παρα πολυ απο δω και στο εξεις το κομμάτι της φωνης του νοτη δηλαδη να του δώσουν ένταση που να υπερκαλύπτει τα οργανα ουτως ώστε οι επόμενοι δίσκοι να εινσι σωστοί και η φωνάρα του νοτη να μας τυλίγει τ αυτιά.
81argus

S_Mesogeios έγραψε:Είναι από το 2001 και μάλιστα επειδή άκουσα την πρωτοτυπη ενορχήστρωση μπορώ να πω πως ο Βλάχος το ρημάξε και είναι κρίμα γιατί άμα την ακούγες θα σαρεσε πολύ περισσοτερο
Σωστά 2001 ήθελα να πω, εγώ έγραψα λάθος. Άρα προοριζόταν για το "Ας μιλήσουν τα τραγούδια" γι' αυτό θυμίζει τις μουσικές αυτού του δίσκου. Ακόμα και ο στίχος φέρνει σε Πικρός καιρός και Τέλος δίχως τέλος που ήταν γύρω σε εκείνες τις εποχές.
Απάντηση