Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Scorpion86 έγραψε:
Αυτο που μου έμαθα είναι ότι ο "Οταν Επικοινωνούμε" δεν έγινε ούτε μία φορά πλατινένιος και προσωπικά απόρησα, όχι γιατί πίστευα ότι έχει πουλήσει τρελά αλλά επειδή 3 και 4 μήνες μετά την κυκλοφορία του βρισκόταν στις πρώτες θέσεις των charts. Για τον "Μαζί" αυτό που ξέρω είναι ότι έγινε 5 φορές πλατινένιος.
Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δεν ξέρω που το άκουσες, δεν το αμφισβητώ, απλά οι δισκογραφικές γενικά έχουν μια ''δυσκοιλιότητα'' σχετικά με τις αποκαλύψεις αριθμών γύρω απ'τις πωλήσεις δίσκων. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Παλιά ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Το ότι δεν έγινε πλατινένιος ο ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ, σημαίνει οτι πούλησε γύρω στις 10,000; Θεώρησαν οτι είναι cd-single ή ολοκληρωμένος δίσκος; Δεν ξέρω και πόσο πάει η μία πλατίνα. Πάντως, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τα ακριβή νούμερα των πωλήσεων. Περισσότερο για όσους αγοράζουμε ακόμα τους δίσκους του...
Και πάλι ευχαριστώ.
Παιδιά σχετικά με τις πωλήσεις του Οταν Επικοινωνούμε δεν ήταν δύσκολο να το καταλάβεις. Ο Μαζί είχε εξαντληθεί από τα ράφια τις πρώτες ημέρες και είχε γίνει τροφοδοσία 2 και 3 φορές. Ο Οταν Επικοινωνούμε υπήρχε στα ράφια και την πρώτη μέρα και την δεύτερη και την τρίτη. Δεν κινήθηκε δηλαδή με τους τρελούς ρυθμούς προηγούμενων δίσκων. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε κάποια καταστήματα που έβαζαν 3 και 4 κομμάτια και λογικό να φαίνεται ότι εξαφανίστηκαν. Στα μεγάλα καταστήματα γινόταν τροφοδοσία την επόμενη της κυκλοφορίας του στον Μαζί γιατί είχε εξαντληθεί σε ώρες. Το ίδιο και με τις Αυτοτελείς Ιστορίες που εκεί έγινε και τροφοδοσία με ανοργανωσιά από την εταιρεία. Και αρχίζω να πιστεύω ότι πλέον δεν μαθαίνουμε τις πωλήσεις των δίσκων του Νότη λόγω επιθυμίας του ίδιου. Δεν τον ενδιαφέρει πλέον αν πούλησε 10 ή 20 ή 30.000 δίσκους. Τον ενδιαφέρει και εκεί πρέπει να εστιάσει πως να περάσουν τα τραγούδια στον κόσμο. Πως θα καταφέρει μετά από 3 χρόνια να επανέλθει στο airplay chart. Και καλώς ή κακώς ήξερε (το έχει πει άλλωστε) ότι τραγούδια κοινωνικά δεν αρέσουν στους σταθμούς. Δείτε τι είχε πει για "Τα Κλεμμένα" στην Ντιανα Τζοβολου όταν τον είχε επισκεφθεί στην Πύλη Αξιού πριν δύο χρόνια. Οτι τέτοιες κομματάρες δεν αρέσουν στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που προτιμούν κομμάτια με στίχους όπως το "Μου έχεις γαμ... το μυαλό". Και δυστυχώς και η νεολαία προτιμά τέτοια τραγούδια. Πιο κάτω δεν έχει.
Η πλατίνα υποτίθεται είναι στις 12.000 πωλήσεις..Και οι ''αποτυχίες'' μέσα στο πρόγραμμα είναι, και μάλιστα μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικές όταν ερμηνευτούν σωστά. Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο δίσκος κινήθηκε πολύ χαμηλά και σε επίπεδο views στο youtube. Ναι δεν παίζονται αυτά τα κομμάτια στα ραδιόφωνα, ναι δεν τα προτιμά η νεολαία, αλλά για κάθε ''Κλεμμένα'' υπάρχει και το ''Δύσκολοι Καιροί'', για κάθε ''Δεν υποχωρώ'' υπάρχει και το ''Άκου φίλε'', για κάθε ''Μα εγώ είμαι Έλληνας'' υπάρχει κι ένα ''Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα'', ''Φτου ξελευθερία'', ''Είδα στον ύπνο μου'', ''Ποντίκια'', ''Θεριό'' και άλλα. Κοινώς στο κοινωνικό τραγούδι επιβάλλεται να είσαι επιλεκτικός, ελάχιστα είναι τα κομμάτια που μπορούν να κάνουν αίσθηση και να μείνουν. Τα υπόλοιπα αναμασούν το ίδιο νόημα και δυστυχώς κουράζουν. Δεν φταίνε για όλα τα ραδιόφωνα και η σάπια νεολαία.
Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο δίσκος πήγε χειρότερα από μέρη της τριλογίας ''Ματωμένο Δάκρυ'' ή από τον ''Κοινωνία ώρα..7''. Εύχομαι να ανακάμψει ο αρχηγός τόσο με έναν υπέροχο ερωτικό δίσκο, αλλά και με τα χορευτικά που ακολουθούν. Τα καλύτερα έρχονται.
Γνώμη μου απ' τα αποσπάσματα που έχουν βγει προς τα έξω είναι τραγούδι που εύκολα θα κάνει γκελ και θα μαθευτεί.Είναι ανάλογη περίπτωση με το Δωσε ένα τέλος.Εύκολος στίχος με όμορφη ροή στην ποίηση και η ερμηνεία φαίνεται ότι έχει αυτό το κάτι που μας είχε λείψει.Ελπίζω σε ανάλογα και καλύτερα αποτελέσματα στα υπόλοιπα έξι.
4-5 αναρτήσεις ο Λάμψη. Εβαλε και cover την αποκλειστικότητα ενώ ο Κοσμοράδιο ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αλήθεια έχει παίξει έστω το σποτάκι στο ραδιόφωνο? Τι να πω. Μετά θα κλαίγονται γιατί δεν τους έβαλε επίσημους χορηγούς στις εμφανίσεις της Θεσσαλονικης.
Εξαιρετική επιλογή του Paul Weller... Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια (ίσως και στο top 10). Αν και βγήκε τα 90's το κομμάτι έχει επιρροές από τα 70's. Κάτι τέτοιες επιλογές του Νότη με κάνουν να τον λατρεύω ακόμα περισσότερο.
Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα που συζητάτε έτυχε τις προάλλες να είχα μια συζήτηση με δυο παιδιά (αγόρι και κορίτσι) παιδιά φίλων μου που είναι στην εφηβεία, στην εφηβεία που είμασταν και εμείς όταν ξεκινούσαμε να ακούμε Νότη και μου είπανε το εξής. Μου λένε η νέα γενιά δεν κοιτάει ποιός έχει καλή φωνή και καλά τραγούδια αλλά ποιός κάνει κέφι. Μου είπαν χαρακτηριστικά λέξη προς λέξη το ξέρουμε πως ο Παντελίδης δεν είχε φωνή, το ξέρουμε πως ο Αργυρός δεν έχει φωνή, το ξέρουμε πως ο Δημάκης δεν έχει φωνή, το ξέρουμε πως ο Σταν δεν έχει φωνή αλλά κάνουν κέφι με γρήγορες εναλλαγές, με λαϊκοδημοτικά, με νησιώτικα, με μαντινάδες, με μπινελίκια και αυτό γουστάρουμε. Δυστυχώς παιδιά αλλά βλέπετε ποιές είναι οι απόψεις των νέων παιδιών. Οι γονείς αυτών των παιδιών είναι νοτικοί και έκαναν τα πάντα να τους περάσουν τον Νότη σαν ένα καλό παράδειγμα για τα ακούσματα τους αλλά τα παιδιά δεν ακούν και κάνουν τα δικά τους. Προφανώς γιατί δεν ακούει Νότη και η παρέα τους.
Υ.Γ. Σαν παππούδες φτάσαμε να μιλάμε και ακόμα νιώθουμε παιδιά
Και για έναν ακόμα λόγο. Οταν όλη την ημέρα οι σταθμοί παίζουν το ίδιο playlist με συγκεκριμένους είναι λογικό να ακούνε αυτούς και να νομίζει η νεολαία ότι αυτοί κάνουν και το κέφι ή αυτοί αξίζουν. Επιασα τον εαυτό μου να τραγουδά κομμάτι της πλάκας μετά την 3η φορά σε μία μέρα που το άκουσα. Τρομερή επιρροή στη νεολαία κυρίως γιατί αυτή απέμεινε να ακούει "τυφλά" δίχως κριτήριο ότι της πασάρει ο κάθε ραδιοφωνικός παραγωγός. Αλλο μεγάλο θέμα και αυτό. Ολοι ξαφνικά οι ψευτοσελεμπριτις έγιναν ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός η Γερμανού αλλά είναι και ο Λιάγκας. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός ο Τσαουσόπουλος αλλά είναι και ο Αρναούτογλου. Στον βωμό της ακροαματικότητας τους βαφτίζουμε όλους (παρουσιαστές, ηθοποιούς, μοντέλα) ραδ.παραγωγούς. Και η νεολαία ακόμα δεν έχει τον αντίστοιχο αντίκτυπο στα νυχτερινά κέντρα γιατί εκεί ακόμα δυσκολεύεται λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας να πάει αρκετές φορές σε αυτούς. Γιατί ακόμα εκεί παραμένουν οι 35-60 ετών ως οι βασικοί θαμώνες που τα ακουμπάνε. Ο πιτσιρικάς με την δουλειά των 500 ευρώ ή ο πιτσιρικάς ο άνεργος πως θα πάει παραπάνω από μία φορά σε μπουζούκια το μήνα και με παρέα όπου ολοι θα μοιραστούν το μπουκάλι.
E-Notikos7 έγραψε:Ακουσα ότι θα υπάρχει και τραγούδι του Σαπουντζάκη στον δίσκο. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Όποιος ξέρει ας ενημερώσει.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ άκουσα το ίδιο. Δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα γι' αυτό κρατάω και μία πισινή σε ότι φημολογείται και δεν το ανέφερα προ ημερων. Τις τελευταίες ημέρες προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Νότη και κάποιοι ακόμα δημιουργοί για να του παραχωρήσουν κομμάτια. Όπως ο στιχουργός Διονύσης Πουλόπουλος (Γύφτισσα Μέρα, Ανησυχώ, Η Ψυχή μου) και ο -εκτός από ερμηνευτής και συνθέτης- Ματθαίος Γιαννούλης. Χωρίς να ξέρω το αντικείμενο των κομματιών. Βέβαια η επιλογή των τραγουδιών του ερωτικού δίσκου έχει γίνει οπότε ότι τραγούδι δοθεί πλέον στον Νότη, θα μπει στην διαδικασια επιλογής για μελλοντικές δουλειές. Για παράδειγμα αν κάποιο από αυτά είναι χορευτικό θα τσεκαριστεί στην προεπιλογή για το χορευτικό 7αρι. Νωρίς για όλα αυτά. Ας βγει με το καλό ο ερωτικός και να πάει καλά γιατί ο κοινωνικός δεν πήγε καλά από θέμα πωλήσεων. Εκανε τις λιγότερες πωλήσεις που έχει κάνει κυκλοφορία του Νότη. Εξαιρούνται οι πρώτες του δουλειές που ακόμα δεν είχε κάνει το καλλιτεχνικό "μπαμ".
Σαπουτζακη πονταρα απο τη πρωτη στιγμη οτι θα εχιε και θελω να πιστευω οτι τελικα ισχυει..Θεωρω μεγαλο στοιχημα για το Νοτη το παιδι αυτο γραφει εξαιρετικους στιχους και πολυ ατμοσφαιρικες μουσικες..Γενικα του δωσε δυο ποιοτικα τραγουδια που ταιριαζουν πολυ στο Νοτη , βεβαια δε ειναι τοσο σουξεδιαρικα αλλα αν συνεχισετει η συνεργασια θεωρω θεμα χρονου να βγει κατι πολυ μεγαλο απο αυτους τους 2..Αν τελικα εχει Μουκιδη οπως λενε οι πληροφοριες και εχουμε και δεδομενα μια πιθανοτητα να δουμε Χρυσοβεργη, μενουν αλλα 3..Οπως και να χει ακομα και αλλοι να ναι οι συνθετες πρεπει το 7αρι να ναι συνολικα πολυ δυνατο και τουλαχιστον 2-3 απο αυτα να κανουν γκελ στ κοσμο (δηλαδη τα σινγκλ) ωστε να ξαναπαιξει στις playlist δυνατα να ακουστει στ μαγαζια και γενικα να εφοδιαστει για τα επομενα χρονια για το δικο του προγραμμα με νεα κομματια που θα κανουν ζημια στο μαγαζι που θα τραγουδαει..Καλως η κακως δε μπορει να κανει πανικο συνεχεια με τα παλια του κομματια και στα καινουγια να παγωνει ο κοσμος..Με δεδομενα αλλωστε πως το εξαμηνο που θα εβγαζε το καθε 7αρι εγινε χρονος, τα χορευτικα θα τα δουμε του χρονου τετοια εποχη και μετα με τη δεδομενη παυση γυρω στα 2 χρονια ερωτικα κομματια θα ξανα ακουσουμε σε 3 χρονια περιπου..Εκτος πια αν κανει κατι αντιστοιχο με +4 οπως τοτε για να κλεισει τη τριλογια ή κυκλοφορησει το live και μας κρατησει ζεστους αλλα ας μη κανουμε ονειρα ...
ΥΓ: Σε λιγες ωρες θα ξερουμε το πρωτο δειγμα, το δευτερο teaser ακομα πιο ενθαρρυντικο.. Να τα χαλασουμε στο κουπλε δε νομιζω παμε φουλ για δυνατη επιτυχια μετα απο καιρο αρκει να μη πεσει σαμποταρισμα..
Δεν ξέρω αν ισχύει για Μουκίδη και Χρυσοβέργη αλλά αν ισχύει ο Νότης έκανε μια πολύ έξυπνη κίνηση. Δηλαδή τα έβαλε κάτω και είπε με ποιούς έκανα μεγάλες επιτυχίες από το 91 μέχρι σήμερα. Στο ξεκίνημα μου με τραγούδια του Βουγιατζή, βάλε έναν Βουγιατζή. Στην συνέχεια με Χρυσοβέργη, βάλε και έναν Χρυσοβέργη. Επόμενος ο Μουκίδης, βάλε και έναν Μουκίδη... Τα τελευταία χρόνια έχουμε Σαπουντζάκη, Παπασχοινά, Χορλιαφάκη και Κύπριους, οι 3 τελευταίοι "το έχουν" με το κοινωνικό άρα μένει ο Σαπουντζάκης που "το έχει" με το ερωτικό άρα βάλε και έναν Σαπουντζάκη. Ενδιάμεσα μετά τον Μουκίδη και πριν τον Σαπουντζάκη υπήρχε μια Σόφη Παππά, ένας Κορδατζής και ένας Δήμας.
Δε νομίζω ότι κινείται βάσει ονομάτων ο Νότης. Προφανώς και θα έχει μεγαλύτερες προσδοκίες από άτομα με τα οποία έχει συνεργαστεί επιτυχημένα στο παρελθόν, αλλά πιστεύω ότι αξιολογεί τα τραγούδια αυτά καθεαυτά. Για να δούμε αν θα έχει και καμιά Γεροθόδωρου ο δίσκος.
Παντως περυσι τετοιο καιρο, ειχαμε μαθει πολυ περισσοτερα, ισως και γιατι στις προβες ειχε παει περισσοτερος κοσμος κ ειχε πει αρκετα κοινωνικα κομματια...δεν πειραζει βεβαια, εχει και η αναμονη τη "μαγεια" της...προσωπικα θα ηθελα να ισχυει η πληροφορια για χρυσοβεργη, κυριως για "ιστορικους" λογους, να δουμε δλδ οτι εχουν αποκατασταθει οι σχεσεις τους, δεν αξιζει σε ενα μεγαλο καλλιτεχνη να ειναι σε αποσταση απο τους κυριοτερους δημιουργους των τραγουδιων του...το ιδιο φυσικα και για τον Μουκιδη, με τον οποιον εχουν βεβαια προσφατη συνεργασια, αλλα με "ξενισε" λιγο η ειδηση οτι μαλωσαν... για μενα ηταν κομβικη η μη-κυκλοφορια των δυο ντουετων που του εγραψε, ειδικα με τον καρρα το εχω λατρεψει κ περιμενα πως κ πως να ευδοκιμησει η συνεργασια...οπως κ να εχει, να του ευχηθω καλη επιτυχια, τοσο στο δισκο οσο κ στο μαγαζι!
Δεν ισχύει ότι είναι τσακωμένος με τον Μουκίδη. Μια χαρά μιλάνε και τακτικά και είχανε συναντηθεί και στην sofita. Απλά ο Γιώργος είχε εκφράσει δημοσίως το παράπονο του (και στην Πέγκυ) για την μη ηχογράφηση του "Πόσο Σ' Αγαπώ" γιατί πίστευε και πιστεύει ότι είναι ένα κομμάτι που θα είχε απήχηση στον κόσμο, ενώ δεν του άρεσε ότι έδωσε δύο τραγούδια για να γίνουν ντουέτο με τον Καρρά και δεν επελέγη κανένα για τους λόγους που εξήγησε ο Νότης στην παρουσίαση του "Οταν Επικοινωνούμε". Προσωπικά δεν με έπεισε εκείνη η αιτιολογία από μέρους του Νότη, αλλά ok. Ούτε με τον Χρυσοβεργη είχε χαλάσει τις σχέσεις του. Εκείνος που είχε χαλαστεί επειδή δεν μπήκε η Πλατεία σε δίσκο ήταν ο Γιατράς. Και με τον Γιατρά δεν είναι ότι έχει τσακωθεί. Ο Γιατράς είχε στεναχωρηθεί που δεν επελέγη το κομμάτι, γι' αυτό και λίγο καιρό αργότερα -εν θερμώ ακόμα- έβγαινε δημοσίως σε μεσημεριανάδικα και έκραζε τον Νότη. Εγώ δεν αποκλείω μέχρι και σήμερα να μην ξέρει ο Νότης αυτές τις τοποθετήσεις του Γιατρά.