Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
notisfan

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notisfan »

Μεχρι και στον δισκο Καληνυκτα γραφει :lol:
Άβαταρ μέλους
Siempre

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Siempre »

Παιδιά εγώ όσο τα ακούω τα κομμάτια καταλήγω στα εξής. 1ον) Είναι ωραία ερωτικά κομμάτια. Όπως συμφωνούμε όλοι, είναι ένας καλός δίσκος. 2ον) Προβληματίζομαι σχετικά με την ενορχήστρωση και γενικά το ύφος της μουσικής. Κινούνται πολύ σε ροκ-ποπ και χάνουν αυτό που λέμε καθαρό ερωτικό τραγούδι. Δηλαδή ενώ σε στίχο είναι ερωτικά, σε μουσική κινούνται κάπου αλλού. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.
Notikos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notikos »

Siempre έγραψε: Παρ Απρ 20, 2018 11:31 pm Παιδιά εγώ όσο τα ακούω τα κομμάτια καταλήγω στα εξής. 1ον) Είναι ωραία ερωτικά κομμάτια. Όπως συμφωνούμε όλοι, είναι ένας καλός δίσκος. 2ον) Προβληματίζομαι σχετικά με την ενορχήστρωση και γενικά το ύφος της μουσικής. Κινούνται πολύ σε ροκ-ποπ και χάνουν αυτό που λέμε καθαρό ερωτικό τραγούδι. Δηλαδή ενώ σε στίχο είναι ερωτικά, σε μουσική κινούνται κάπου αλλού. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.
Ναι, ολοι συμφωνουν σε αυτο. Βεβαια σε αλλους αρεσει αυτο, σε αλλους οχι. Εγω προτιμω το Ματ. δακρυ ερωτικον, παρα αυτο.
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

Αυτο με προβληματίζει και εμένα όπως επίσης οι ερμηνείες του νοτη που σχεδόν σε όλα τα κουπλε δείχνουν πρόχειρες. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. Αναφέρθηκα ξανά σ αυτό το θέμα. Αφήνω στην άκρη το μουσικό κομμάτι και καταπιάνομαι με τις ερμηνείες που αν έλεγε αυτά τα τραγούδια ο οικονομοπουλος θα τα έσκιζε.
Ο Νότης νομίζω μένει στο ότι έχω φωνάρα. Και να μπω στούντιο απλά να τα συλλαβισω πάλι καλά θα βγουν. Δεν το ψάχνει αυτό το κομμάτι της ερμηνείας.
Στο στούντιο μέσα μπορείς να κάνεις θαύματα , πόσο μάλλον όταν μιλάμε για νοτη. Και ρωτάω εγώ Τώρα, οι βαριές φωνές Πότε δεν τράβηξαν ερωτικά, παρά μόνο στα βαριά λαϊκά., όπως Στέλιος Στράτος., ο Νότης μια ζωή ήτανε σε διαφορετικό στυλ , τι τον έχει πιάσει Τώρα και είναι μόνιμα στα βαριά?? Γιατί δεν γλυκαίνει λίγο για να του βγουν γυρίσματα και όμορφα χρώματα στην φωνή???? Με την πλάτη στον τοίχο Πώς γλυκαίνει?? Στο καμία επίσης το προσπαθεί, στα αλλά γιατί βαρυτονα τραγουδά???
Αυτά με προβληματίζουν και δεν μ αφήνουν να τον ευχαριστηθώ.
notikos21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notikos21 »

Notikos έγραψε: Παρ Απρ 20, 2018 11:59 pm
Siempre έγραψε: Παρ Απρ 20, 2018 11:31 pm Παιδιά εγώ όσο τα ακούω τα κομμάτια καταλήγω στα εξής. 1ον) Είναι ωραία ερωτικά κομμάτια. Όπως συμφωνούμε όλοι, είναι ένας καλός δίσκος. 2ον) Προβληματίζομαι σχετικά με την ενορχήστρωση και γενικά το ύφος της μουσικής. Κινούνται πολύ σε ροκ-ποπ και χάνουν αυτό που λέμε καθαρό ερωτικό τραγούδι. Δηλαδή ενώ σε στίχο είναι ερωτικά, σε μουσική κινούνται κάπου αλλού. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.
Ναι, ολοι συμφωνουν σε αυτο. Βεβαια σε αλλους αρεσει αυτο, σε αλλους οχι. Εγω προτιμω το Ματ. δακρυ ερωτικον, παρα αυτο.
Τα καινούρια τραγούδια του Νότη ξεχωρίζουν νομίζω πρωτίστως για το στίχο τους. Νομίζω ότι όλα έχουν να διηγηθούν μια ιστορία. Η μουσική προσέγγιση είναι κάτι που με προβλημάτισε και μένα, ειδικά με αφορμή το "Στην αγκαλιά σου'' που σε μουσική και στίχο είχε την κοψιά παλιού καλού νοτικού ζεϊμπέκικου, άσχετα με τις σαχλαμάρες που σήμερα παίζονται στα ραδιόφωνα και το Internet. Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου notike και θα πω ότι το ερωτικό τμήμα των Ματωμένων Δακρύων μου άρεσε περισσότερο όσον αφορά τις μελωδίες. Ποια σου άρεσαν από εκείνον τον δίσκο Notike; Εγώ έλιωσα τα εξής:
α) Έτσι είναι ο έρωτας (ναι, του Βασίλη Δήμα...). Τραγούδι που για μένα ήταν κομμένο και ραμμένο για τον Άρχοντα. Στίχοι, μελωδία και φοβερά γυρίσματα από Νότη.
β) Πόσο σ' αγάπησα. Όχι τόσο φοβερός στίχος, αλλά η μουσική του Τάκη Σούκα το πήγαινε σε άλλο επίπεδο. Αλλά τι να πούμε για τον τελευταίο, μιλάμε για άνθρωπο ταυτισμένο με τις χρυσές εποχές του ελληνικού λαικού τραγουδιού. Ξέρω ότι τώρα κάτι τέτοιο θα ήταν πλέον απίθανο, αλλά εγώ αν ήμουν κολλητός του Νότη θα του συμβούλευα να κλειστεί για ένα 7αρι δια χειρός Σούκα. Η φωνή του Νότη και οι μελωδίες του Τάκη θα ήταν μαγεία, τουλάχιστον για τις δικές μου προτιμήσεις.
γ) Άκουσε με καλά. Από τις τελευταίες καλές στιγμές Νότη-Μουκίδη σε συνδυασμό. Ωραίος ήχος, λίγο πιο γρήγορος ρυθμός και ο Νότης να δείνει ρέστα στις καταλήξεις. Για μένα ήταν ένα τραγούδι που λόγω ρυθμού και στίχου ταίριαζε και στο ''περίφημο'' ραδιόφωνο...

ΥΓ: Και βέβαια μην ξεχνάμε τα συν τέσσερα από το Ματωμένο Δάκρυ. Δεν θα πω για το τσιγγανάκι, αυτό άρεσε σε όλους, φίλους ή μη του Νότη. Θα σταθώ όμως ιδιαιτέρως σε άλλο ένα εξαιρετικά αδικημένο τραγούδι του Νότη ''Το τελευταίο σ' αγαπώ''. ΄Στίχος που σε χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά, μουσικάρα για τα γούστα μου και η φωνή του Νότη σε τρελά κέφια... Να συμπληρώσω ότι είμαι μάλλον και ο μόνος από το Forum που το άκουσα Live πριν δύο χρόνια στην Πύλη, μαζί μάλιστα με το "Ενθύμιο πολέμου'', συν ''Αετό'', ''Δάνειο Ζωής'', ''Μην με ρωτάτε'', ''Χαράματα'', ''Μεσόγειο'', τα δύο που μισούν πολλοί (Χάρε, Εγώ και η μοναξιά) και ''Η ζωή εδώ τελειώνει'', "Ποιος το είπε για τους μάγκες'' του Στράτου. Αρρώστησα εκείνη τη νύχτα...
notikos21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notikos21 »

Billbill έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 9:21 am Αυτο με προβληματίζει και εμένα όπως επίσης οι ερμηνείες του νοτη που σχεδόν σε όλα τα κουπλε δείχνουν πρόχειρες. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. Αναφέρθηκα ξανά σ αυτό το θέμα. Αφήνω στην άκρη το μουσικό κομμάτι και καταπιάνομαι με τις ερμηνείες που αν έλεγε αυτά τα τραγούδια ο οικονομοπουλος θα τα έσκιζε.
Ο Νότης νομίζω μένει στο ότι έχω φωνάρα. Και να μπω στούντιο απλά να τα συλλαβισω πάλι καλά θα βγουν. Δεν το ψάχνει αυτό το κομμάτι της ερμηνείας.
Στο στούντιο μέσα μπορείς να κάνεις θαύματα , πόσο μάλλον όταν μιλάμε για νοτη. Και ρωτάω εγώ Τώρα, οι βαριές φωνές Πότε δεν τράβηξαν ερωτικά, παρά μόνο στα βαριά λαϊκά., όπως Στέλιος Στράτος., ο Νότης μια ζωή ήτανε σε διαφορετικό στυλ , τι τον έχει πιάσει Τώρα και είναι μόνιμα στα βαριά?? Γιατί δεν γλυκαίνει λίγο για να του βγουν γυρίσματα και όμορφα χρώματα στην φωνή???? Με την πλάτη στον τοίχο Πώς γλυκαίνει?? Στο καμία επίσης το προσπαθεί, στα αλλά γιατί βαρυτονα τραγουδά???
Αυτά με προβληματίζουν και δεν μ αφήνουν να τον ευχαριστηθώ.
Billbill συμφωνώ με κάποια πράγματα που λες, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουμε έναν καλλιτέχνη με έντονη προσωπικότητα που εγώ λέω ότι ό, τι κάνει, δεν το κάνει στην τύχη. Μην μένεις στο βαρύτονα όσον αφορά τις ερμηνείες και μόνο, η φωνή του έχει βαρύνει γενικότερα και είναι λογικό. Σε ποια σημεία δηλαδή σε χαλάει όσον αφορά τον τελευταίοι δίσκο (από ενδιαφέρον ρωτάω, όχι ειρωνικά). Πάντως εμένα αυτό το ''βαρύτονα'' με συμφέρει... Ίσως έτσι πειστεί να βγάλει τα λαικά άσματα που τόσο μ' αρέσουν :lol:
Notikos

Απο το ερωτικον ηταν εκπληκτικα το ετσι ειναι ο ερωτας και ακουσε με καλα. Τα εσπαγαν. Το κλεινω τις κουρτινες αρκετα καλο. Οσο για τη φωνη συμφωνω οτι βαρυνε. Απο δισκο σε δισκο ειναι πιο βαρια. Αυτο ομως με το την πλατη στο τοιχο που εχει καλη ακουστικη επρεπε να ακολουθηθει και σε αλλα κομματια. Εγω αξιωσεις πλεον για 7ψυχες, Ενθυμια..δεν εχω, αλλα να ειναι ο δισκος ακουστικα και φωνητικα καλος.
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

Κατ' αρχήν δεν έχουν όλα τραγούδια ίδιο τρόπο ερμηνείας.ο Νότης πλειν ελάχιστων εξαιρέσεων ερμηνεύει τα τραγούδια του κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τόσο σε δίσκους όσο και live , μονότονα και βαρύτονα. Πέρα από αυτό εμφανίζεται τελευταία στους δίσκους του ειδικά στα κουπλε λες και κάνει μια απλή ανάγνωση, τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ,
Αυτό το πράγμα στερεί τόσο στον ίδιον όσο και σε μας το άρτιο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με λάθη στην παραγωγή ( δικές του επιλογές) δεν έχουμε το αποτέλεσμα που είχαμε συνηθίσει.
Στο καληνύχτα για παράδειγμα είναι σίγουρος ότι κάνει απλή ανάγνωση και δεν τραγουδά.
Το θέμα είναι ότι ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται και αυτό φάνηκε σε ερώτηση που του έγινε στην παρουσίαση - απονομή., απάντησε ότι στα λαιβ έχει κόσμο και είναι διαφορετικά. Δεν κατάλαβε ότι στον δίσκο υστερεί. Δεν του περνάει απ το μυαλό ότι κάνει λάθη και αυτό είναι το μεγαλύτερο του μειονέκτημα ο εγωισμός του. Ο παραγωγός από την άλλη τον τρέμει και δεν του φέρνει αντίρρηση πουθενά και πότε. Ναι σε όλα.
Τέλος πάντων για να μην το κουράζω αυτή είναι η άποψη μου η οποία δεν βασίζεται μόνο σε δικά μου γούστα αλλά σε γεγονότα που επιβεβαιώνουν αυτό που λίγο πολύ ψιθυριζουμε από μέσα μας όταν ακούμε νοτη , αχ ρε νοτη λίγο αν πρόσεχες. Και δεν έχει σημασία αν μεγάλωσε, το με την πλάτη στον τοίχο ακούγεται διαφορετικά τόσο σε ακουστική όσο και σε χροιά.
Τέλος ορμώμενος από την απάντηση που έδωσε ο Νότης ότι στα λαιβ είναι αλλιώς θα τον συμβούλευα να ηχογραφεί δίσκους τα χαράματα, λέω χαράματα γιατί τότε τα τσακρα( Βουδισμός) είναι ανοιχτά και βρίσκεσαι σε πλήρη συναισθηματική φόρτιση ( στην αρχαιότητα οι τραγωδίες παιζόταν 6 τα χαράματα γιατί ο θεατής βίωνε στο έπακρο όλα αυτά τα συναισθήματα τα οποία τον έφταναν στην κάθαρση)
Σημερα το λεγόμενο φτιάξιμο επιτυγχάνεται παίρνοντας ναρκωτικά η πίνοντας αλκοόλ η έχοντας βιώσει έντονη απογοήτευση. Νοτη πήγαινε χαράματα και γράψε δίσκους και θα ναι λες και σε βλέπει ένα εκατομμύριο κόσμος. Τότε θα σου βγουν συναισθήματα χαμένα και οι ερμηνείες θα ναι γεμάτες αληθινά συναισθήματα και όχι καθώς πρέπει.
Παραγωγός έπρεπε να γίνω
Άβαταρ μέλους
Siempre

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Siempre »

Χωρίς να θέλω να θιχτεί κάποιος, συζήτηση κάνουμε. Αυτό που λέει ο Μπιλ μου το είπε και ο μικρός μου αδερφός. Του έστειλα το cd να το ακούσει και μου είπε ωραία τραγούδια αλλά μέτριες ερμηνείες . Σαν να βαριόταν ο Άρχοντας να τα ξανα πει. Αυτά ήταν τα λόγια του.
Απλά παραθέτω και μια 2η άποψη για τον νέο δίσκο.
Άβαταρ μέλους
ΜΑΓΔΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜΑΓΔΑ »

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε σε αυτό το σημείο πως ο Νότης συνεργάζεται με την Panik.
Η οποία Panik ειδικεύεται περισσότερο στον μοντέρνο ήχο, παρά στον λαϊκό.

Οπότε, αυτό το 7ράκι είναι μια παραγωγή πρωτίστως στα μέτρα της εταιρείας.
Ίσως και για να πιάσει ο Νότης ένα κοινό μικρό ηλικιακά, το οποίο δεν τον ξέρει.

Όπως και να ' χει όμως, είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος.
Προσωπικό αγαπημένο, το "Από Το Φως του Φεγγαριού".

Καταλαβαίνω ότι για κάποιους ίσως ο Νότης μεγαλώνει και ίσως θα έπρεπε να καταπιάνεται μόνο με λαϊκά ακούσματα, αλλά όσο μεγάλο όνομα και να είσαι, όσο και να θέλεις άλλα πράγματα, κάποια στιγμή πρέπει να συμφωνήσεις και με ιδέες που θέλει η άλλη πλευρά, εφόσον θέλει να βγάλει τους δίσκους σου στο κοινό.
Αν όχι, μετά μένεις μόνος, χωρίς στήριξη. Κι αυτό φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά θέματα φωνής και λοιπά τεχνικά, δεν έχω εντρυφήσει, εσείς τα ξέρετε καλύτερα.
Εγώ μένω στο ότι φωνητικά είναι ο πιο αγαπημένος μου.
Τον προτιμώ από Οικονομόπουλο, Αργυρό/Ρέμο και Βέρτη, χωρίς βέβαια να λέω ότι είναι κακοί.
Life is a RollerCoaster...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Συμφωνώ απόλυτα με τη Μάγδα. Αν έδινα έναν τίτλο στο συγκεκριμένο δίσκο θα ήταν ''Notis new era''. Να τονίσω εξαρχής ότι έχω κατεβάσει τον δίσκο από το itunes οπότε έχω ακούσει τα κομμάτια με ακουστικά και σε φουλ εντάσεις. Οπότε δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα ακόμη για εντάσεις φωνής-οργάνων κλπ. Κατά την γνώμη μου ο Νότης με το συγκεκριμένο δίσκο τολμά μια αλλαγή, να διαβεί άλλα μονοπάτια, πιο σύγχρονα, και γενικά να κάνει ένα άνοιγμα σε νέο κοινό, πιο νεανικό και μη. Καλώς ή κακώς ο πυρήνας των νοτικών δεν αρκεί για να στηρίξει τα δισκογραφικά του βήματα κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, καθώς προέρχεται από έναν ξεκάθαρα ''μόνο για φίλους'' δίσκο. Επομένως, εγώ εκλαμβάνω το νέο δίσκο σαν μια αλλαγή στο ύφος των κομματιών ώστε να συμβαδίσει με τον ήχο και το ύφος της εποχής. Μην ξεχνάμε ότι ο Μαζί ήταν καθαρά λαϊκός δίσκος, ιδίως δε όσον αφορά τα ερωτικά κομμάτια, ήταν αρκετά κατώτερα. Ο λαϊκός ήχος δεν κάνει απαραίτητα τη διαφορά προς το καλό.
Δεύτερο στοιχείο που έλειπε αρκετά και υπάρχει στο νέο δίσκο είναι η ''καψούρα''. Είναι πιο συναισθηματικά από άποψη περιεχομένου τα κομμάτια. Καλό και το ''Έτσι είναι ο έρωτας'' ή το ''Ξέχασε με'' αλλά αλλιώς είναι τα κομμάτια που είσαι αυτός που πονάει, που έχει πληγωθεί.
Προσωπικά και δεδομένων των συνθηκών μου άρεσαν όλα τα κομμάτια. Ειδικότερα:
1. Εσύ: ύμνος ολκής, απίστευτο κομμάτι, αν δεν είχε φάει εμπάργκο ο Νότης θα έπαιζε παντού και συνέχεια.
2. Καμία: ο δεύτερος ύμνος, γραμμένος πάνω στη φωνάρα του Νότη, νοτικό κομμάτι, γενικά θα αγόραζα θα τον δίσκο ακόμα κι αν είχε αυτά τα δύο κομμάτια σε 3 version (όλα τα περιμένω πλέον από το Νότη χαχα).
3. Καληνύκτα: κομμάτι για καληνύχτα πραγματικά, όσοι έχουν νιώσει στη ζωή τους την κατάσταση που περιγράφει το κομμάτι, απλά θα το ακούμε κάθε βράδυ για πολλά χρόνια.
4. Από το φως του φεγγαριού: μου έμεινε κατευθείαν στο μυαλό, ταιριάζει πολύ στη φωνή του Νότη και γενικά απαραίτητο κομμάτι για κάθε δίσκο. Δεν συγκρίνω καν με Δώσε ένα τέλος κλπ, αυτό είχε την ατάκα της 5ετίας, αλλά άλλο ύφος. Πολύ καλή επιλογή.
5. Την αγκαλιά σου: διαβάζοντας τα σχόλια τρόμαξα λιγάκι πριν το ακούσω. Προφανώς κι εγώ το φανταζόμουν σαν ένα πολύ καλό ζεϊμπέκικο και μετά να ακολουθούν Δεν πόνεσα, Μην ξαναρθείς, Μεσόγειος κλπ. Είχε τα φόντα δηλαδή να σταθεί δίπλα σε ύμνους. Αλλά και σ' αυτήν την version εμένα με αγγίζει το ίδιο, η ερμηνεία δηλαδή είναι η ίδια. Θεωρώ ότι για την ισορροπία του δίσκου ορθώς μπήκε έτσι γιατί από στυλ μπαλάντας έχουμε μόνο το Με την πλάτη στον τοίχο και λίγο το Καληνύκτα.
6. Τα πιο μεγάλα σ' αγαπώ: Στέκεται μια χαρά σε όλο το δίσκο. Ορθά μπήκε.
7. Με την πλάτη στον τοίχο: η μόνη μπαλάντα, ατμοσφαιρικό κομμάτι, Νότης από τα παλιά, τα έχουμε πει.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
Eptapsyxos87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eptapsyxos87 »

jdarmody έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 1:31 pm Συμφωνώ απόλυτα με τη Μάγδα. Αν έδινα έναν τίτλο στο συγκεκριμένο δίσκο θα ήταν ''Notis new era''. Να τονίσω εξαρχής ότι έχω κατεβάσει τον δίσκο από το itunes οπότε έχω ακούσει τα κομμάτια με ακουστικά και σε φουλ εντάσεις. Οπότε δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα ακόμη για εντάσεις φωνής-οργάνων κλπ. Κατά την γνώμη μου ο Νότης με το συγκεκριμένο δίσκο τολμά μια αλλαγή, να διαβεί άλλα μονοπάτια, πιο σύγχρονα, και γενικά να κάνει ένα άνοιγμα σε νέο κοινό, πιο νεανικό και μη. Καλώς ή κακώς ο πυρήνας των νοτικών δεν αρκεί για να στηρίξει τα δισκογραφικά του βήματα κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, καθώς προέρχεται από έναν ξεκάθαρα ''μόνο για φίλους'' δίσκο. Επομένως, εγώ εκλαμβάνω το νέο δίσκο σαν μια αλλαγή στο ύφος των κομματιών ώστε να συμβαδίσει με τον ήχο και το ύφος της εποχής. Μην ξεχνάμε ότι ο Μαζί ήταν καθαρά λαϊκός δίσκος, ιδίως δε όσον αφορά τα ερωτικά κομμάτια, ήταν αρκετά κατώτερα. Ο λαϊκός ήχος δεν κάνει απαραίτητα τη διαφορά προς το καλό.
Δεύτερο στοιχείο που έλειπε αρκετά και υπάρχει στο νέο δίσκο είναι η ''καψούρα''. Είναι πιο συναισθηματικά από άποψη περιεχομένου τα κομμάτια. Καλό και το ''Έτσι είναι ο έρωτας'' ή το ''Ξέχασε με'' αλλά αλλιώς είναι τα κομμάτια που είσαι αυτός που πονάει, που έχει πληγωθεί.
Προσωπικά και δεδομένων των συνθηκών μου άρεσαν όλα τα κομμάτια. Ειδικότερα:
1. Εσύ: ύμνος ολκής, απίστευτο κομμάτι, αν δεν είχε φάει εμπάργκο ο Νότης θα έπαιζε παντού και συνέχεια.
2. Καμία: ο δεύτερος ύμνος, γραμμένος πάνω στη φωνάρα του Νότη, νοτικό κομμάτι, γενικά θα αγόραζα θα τον δίσκο ακόμα κι αν είχε αυτά τα δύο κομμάτια σε 3 version (όλα τα περιμένω πλέον από το Νότη χαχα).
3. Καληνύκτα: κομμάτι για καληνύχτα πραγματικά, όσοι έχουν νιώσει στη ζωή τους την κατάσταση που περιγράφει το κομμάτι, απλά θα το ακούμε κάθε βράδυ για πολλά χρόνια.
4. Από το φως του φεγγαριού: μου έμεινε κατευθείαν στο μυαλό, ταιριάζει πολύ στη φωνή του Νότη και γενικά απαραίτητο κομμάτι για κάθε δίσκο. Δεν συγκρίνω καν με Δώσε ένα τέλος κλπ, αυτό είχε την ατάκα της 5ετίας, αλλά άλλο ύφος. Πολύ καλή επιλογή.
5. Την αγκαλιά σου: διαβάζοντας τα σχόλια τρόμαξα λιγάκι πριν το ακούσω. Προφανώς κι εγώ το φανταζόμουν σαν ένα πολύ καλό ζεϊμπέκικο και μετά να ακολουθούν Δεν πόνεσα, Μην ξαναρθείς, Μεσόγειος κλπ. Είχε τα φόντα δηλαδή να σταθεί δίπλα σε ύμνους. Αλλά και σ' αυτήν την version εμένα με αγγίζει το ίδιο, η ερμηνεία δηλαδή είναι η ίδια. Θεωρώ ότι για την ισορροπία του δίσκου ορθώς μπήκε έτσι γιατί από στυλ μπαλάντας έχουμε μόνο το Με την πλάτη στον τοίχο και λίγο το Καληνύκτα.
6. Τα πιο μεγάλα σ' αγαπώ: Στέκεται μια χαρά σε όλο το δίσκο. Ορθά μπήκε.
7. Με την πλάτη στον τοίχο: η μόνη μπαλάντα, ατμοσφαιρικό κομμάτι, Νότης από τα παλιά, τα έχουμε πει.
Με κάλυψες απόλυτα με τα όσα έγραψες φίλε συμφωνώ σε όλα.!
Σε οτι πιστεύω κι αγαπώ,στοιχηματίζω επάνω...
Notikos

Μη βιαζεστε να χαρακτηρισετε υμνο ενα τραγουδι..Υμνος ειναι ο αετος το σωμα μου το παραλληλα, ο νταβατζης. Ειναι ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ. Θα το κρινει ο χρονος και ο κοσμος αν γινει καποιο υμνος. Για μενα δεν ειναι κανενα νεο υμνος. Οπως εχω ξαναγραψει ισως ακουστει το εσυ αν το προμοταρουν...Επισης ωραιο κομματι ειναι το με τη πλατη στο τοιχο, αλλα δεν επαιξε.
Notikos

Billbill έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 11:49 am Κατ' αρχήν δεν έχουν όλα τραγούδια ίδιο τρόπο ερμηνείας.ο Νότης πλειν ελάχιστων εξαιρέσεων ερμηνεύει τα τραγούδια του κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τόσο σε δίσκους όσο και live , μονότονα και βαρύτονα. Πέρα από αυτό εμφανίζεται τελευταία στους δίσκους του ειδικά στα κουπλε λες και κάνει μια απλή ανάγνωση, τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ,
Αυτό το πράγμα στερεί τόσο στον ίδιον όσο και σε μας το άρτιο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με λάθη στην παραγωγή ( δικές του επιλογές) δεν έχουμε το αποτέλεσμα που είχαμε συνηθίσει.
Στο καληνύχτα για παράδειγμα είναι σίγουρος ότι κάνει απλή ανάγνωση και δεν τραγουδά.
Το θέμα είναι ότι ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται και αυτό φάνηκε σε ερώτηση που του έγινε στην παρουσίαση - απονομή., απάντησε ότι στα λαιβ έχει κόσμο και είναι διαφορετικά. Δεν κατάλαβε ότι στον δίσκο υστερεί. Δεν του περνάει απ το μυαλό ότι κάνει λάθη και αυτό είναι το μεγαλύτερο του μειονέκτημα ο εγωισμός του. Ο παραγωγός από την άλλη τον τρέμει και δεν του φέρνει αντίρρηση πουθενά και πότε. Ναι σε όλα.
Τέλος πάντων για να μην το κουράζω αυτή είναι η άποψη μου η οποία δεν βασίζεται μόνο σε δικά μου γούστα αλλά σε γεγονότα που επιβεβαιώνουν αυτό που λίγο πολύ ψιθυριζουμε από μέσα μας όταν ακούμε νοτη , αχ ρε νοτη λίγο αν πρόσεχες. Και δεν έχει σημασία αν μεγάλωσε, το με την πλάτη στον τοίχο ακούγεται διαφορετικά τόσο σε ακουστική όσο και σε χροιά.
Τέλος ορμώμενος από την απάντηση που έδωσε ο Νότης ότι στα λαιβ είναι αλλιώς θα τον συμβούλευα να ηχογραφεί δίσκους τα χαράματα, λέω χαράματα γιατί τότε τα τσακρα( Βουδισμός) είναι ανοιχτά και βρίσκεσαι σε πλήρη συναισθηματική φόρτιση ( στην αρχαιότητα οι τραγωδίες παιζόταν 6 τα χαράματα γιατί ο θεατής βίωνε στο έπακρο όλα αυτά τα συναισθήματα τα οποία τον έφταναν στην κάθαρση)
Σημερα το λεγόμενο φτιάξιμο επιτυγχάνεται παίρνοντας ναρκωτικά η πίνοντας αλκοόλ η έχοντας βιώσει έντονη απογοήτευση. Νοτη πήγαινε χαράματα και γράψε δίσκους και θα ναι λες και σε βλέπει ένα εκατομμύριο κόσμος. Τότε θα σου βγουν συναισθήματα χαμένα και οι ερμηνείες θα ναι γεμάτες αληθινά συναισθήματα και όχι καθώς πρέπει.
Παραγωγός έπρεπε να γίνω
Αν δεις στο βιντεο με τη διαθεση ερμηνευε το γυφτισα μερα οταν το ηχογραφουσε θα καταλαβεις γιατι ειχε αυτο το αποτελεσμα. Πλεον δεν εχει την ιδια διαθεση. Επισης εχει φτιαξει ονομα και εχει αποκτησει σταθερο νοτικο κοινο που τον ακολουθει οτι και αν βγαλει. Τωρα για αυτο που λες οτι δεν καταλαβαινει τα λαθη του, εγω νομιζω οτι καταλαβαινει λαθη που εχουν γινει στους δισκους αλλα δεν δινει μεγαλη σημασια. Επαναπαευται στους υμνους του παρελθοντος οι οποιοι γεμιζουν αλλωστε το μαγαζι. Δεν παει κανενας να τον ακουσει ουτε για το καμμια ουτε για το καληνυχτα ουτε για τα Παθη...
notakis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notakis »

Συμφωνώ και εγώ με τη σειρά μου με Μαγδα και jdarmody ως προς το ύφος του δίσκου... είναι μία αλλαγή, που ίσως και να ήταν επιβεβλημένη και όπως μου είπε συνεργάτης του (μπορεί να μας διαβάζει κιόλας :smile: ), ο Νότης έπρεπε να ανανεωθεί "ενορχηστρωτικά". Και εμένα μου άρεσε αυτό που άκουσα, παρόλο που έχω κυρίως λαϊκά ακούσματα, δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω τόσα χρόνια ότι μπορεί να τραγουδήσει πολλά διαφορετικά είδη και για αυτό έχει φανατικό κοινό πολλών κατηγοριών.
Για να συνεχίσω την παράδοση ετών, λίγα λόγια για κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Τα πιο μεγάλα σ'αγαπώ: Δαραμούσκας εγγύηση για μένα, κορύφωση στο ρεφρέν, πολύ ωραίοι στίχοι (για να τους θυμάσαι και εύκολα) από Μαργωμένο, ερμηνεία από Νότη (ακούστε πχ πως λέει το "για σεεεένα μόνοοοο"), ωραίες οι δεύτερες από τη Σχοινά στο 3ο ρεφρέν... τραγούδι και για το μαγαζί και για το ραδιόφωνο. Ταιριάζει γάντι να το κάνει ποτ-πουρί ο Νότης με το Όλα τα σ'αγαπώ σε επόμενα προγράμματα :smile: !
Καμία: Είπε καλά λόγια για τον συνθέτη τον Χιώνη στη συνέντευξη και το ξανάκουσα προσεκτικά, όντως έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά για μένα κλέβει τις εντυπώσεις η Μακρυνιώτη, με τα στιχάκια της, ειδικά στα κουπλέ ("καμία δε με χώρεσε σε αυτό που λέμε ένα"). Όλα τα λεφτά το 3ο ρεφρέν που το τραγουδάει ο Νότης χαμηλά, πριν έρθει το ξέσπασμα στο τέλος. Επίσης τραγούδι και για το μαγαζί και για το ραδιόφωνο, αγαπημένο ήδη κανά δύο φίλων μου (μη νοτικών) που το άκουσαν μαζί μου.
Εσύ: Νομίζω επίτηδες μπήκε μετά το Καμία, διότι το προηγούμενο κλείνει με το "Καμία, μόνο εσύ....." και συνεχίζεις "Εσύ που μ' έμαθες αγάπη τι θα πει"! Ωραίο το κολπάκι με την αλλαγή στους στίχους στα ρεφρέν, και το ενδιάμεσο τετράστιχο ("αστέρι μου εσύ"!!) , το οποίο κάνει το τραγούδι να μην είναι επίπεδο. Εδώ έχουμε Γερμενή (επίσης εγγύηση) και στιχουργό τον επίσης πατρινό Μαυρίδη.
Καληνύκτα: : Αν το Καμία θυμίζει σε κάποιους Οικονομόπουλο, εδώ θα έλεγα πάμε προς Παντελίδη :)... πλάκα κάνω, το τραγούδι για μένα είναι μοναδικό, το καλύτερο ρεφρέν που έχω ακούσει από Νότη εδώ και πολύ καιρό, μου φέρνει απίστευτες εικόνες και εναλλαγές, τα πνευστά στο κομμάτι είναι απίστευτα, το σημείο που λέει "Δε γίνεται πονάει....(η καρδιά)" για πολύ κόψιμο φλέβας! Δε συμμερίζομαι αυτό που διάβασα ότι ο Νότης απλώς απαγγέλλει... και εδώ Δαραμούσκας-Μαργωμένος στα καλύτερά τους.
Στην αγκαλιά σου: Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί το τραγούδι δε λέγεται "Την αγκαλιά σου" :smile: . Όταν το είχα ακούσει στο ραδιόφωνο που το έπαιξε πρώτη φορά για ένα λεπτό, είχα σκεφτεί ότι το κουπλέ δε μου βγαίνει σε ζεϊμπέκικο, αλλά το ρεφρέν ήταν πολύ ωραίο, ειδικά το "να χω πεθάνει και να κάνω πως κοιμάμαι" .... εδώ λοιπόν, αυτός ο στίχος απογειώθηκε (κατ' εμέ) και μου αρέσει πόσο ωραία "μπαίνει" ο τζουράς! Η καλύτερη ερμηνεία του Νότη στο δίσκο, ανατριχιαστική, δε διαφωνώ όμως με κανέναν που θα το ήθελε ζεϊμπέκικο καθαρό (διότι και αυτό στυλ ζεϊμπέκικο είναι). Ο Γερμενής είναι παααρα πολύ καλός συνθέτης και αν παρατηρήσατε, έπαιξε και κιθάρες στο δίσκο, υπάρχει περίπτωση να είχε λόγο σε αυτή την ενορχήστρωση, περισσότερο από την άλλη φορά που είχε εκφράσει διαφωνίες για το πως ηχογραφήθηκε το Μη με ρωτάτε, αν θυμάστε.
Με την πλάτη στον τοίχο: Τα έχουμε πει όντως πολλάκις, ατμοσφαιρικό κομμάτι, το πιο "λαϊκό" κομμάτι του δίσκου, κυρίως γιατί ακούγεται επιτέλους και κλαρίνο, με Τ.Βουγιατζή ξανά μετά από σχεδόν 20 χρόνια στους στίχους ("περιμένω βδομάδες και μήνες, να σωπάσουν οι σκέψεις και οι μνήμες...." και τον Γ. Γούργουρα για πρώτη φορά στη μουσική...
Από το φως του φεγγαριού: Το πιο ρυθμικό κομμάτι του δίσκου, το οποίο δόθηκε στο Νότη σε πιο αργή εκτέλεση... 3ο τραγούδι του Β.Δαραμούσκα σε αυτό τον δίσκο και σε στίχους του Β.Παππά ("Κάνει θόρυβο η αγάπη") έχει τη θέση που του αξίζει στο δίσκο (θέση 7, η αγαπημένη του Νότη!), θα πάρει τη θέση του σε πολλά προγράμματα του Νότη (έναρξη, κλείσιμο, μπαλέτο κτλ) και αναμένω να ακουστεί πολύ και ραδιοφωνικά... αγαπημένο σημείο το "να 'ταν παιχνίδι του μυαλού, σε λάθος όνειρο να ζω....".

Συμπερασματικά να πω ότι γενικά έχουμε αξιόλογα κομμάτια, ίσως σε ένα δίσκο με 16 τραγούδια ο Νότης να μην τα έβαζε και τα 7 μαζί, διότι δε θα είχε μεγάλη ποικιλία σε ακούσματα ο δίσκος...ίσως θα μπορούσε να έχει περισσότερο μπουζούκι μέσα σε 1-2 κομμάτια, αλλά αν αυτό γίνει στο "Μαζί εν χορώ", τότε θα έχουμε συνολικά ένα δίσκο με 21 κομμάτια που θα έχει όλα τα είδη μέσα.... η μόνη επιφύλαξή μου δλδ μέχρι να βγει και το 3ο μέρος, είναι αυτή. Άλλωστε, όπως σας έχω πει, ήδη έχω βάλει τα 14 κομμάτια μαζί σε ένα δίσκο και τα ακούω σα να πρόκειται για την ίδια "δουλειά". Περιμένω πλέον και τα άλλα 7, για να κλείσουμε!
ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
nikosp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikosp »

Σε λίγο θα δείξει στα <<Αποκαλυπτικά>> δηλώσεις του Νότη που είπε ότι οι δημοσιογράφοι αλλοιώνουν τα λεγόμενά του.
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
Άβαταρ μέλους
makis celica

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από makis celica »

Notis7Arxontas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notis7Arxontas »

makis celica έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 4:09 pm
Φίλε το είδα το βίντεο σου.Καλα τους τα είπε ο Νοτης.Παρεξηγήθηκαν κιολας όταν τους είπε ότι κάνουν παγκόσμιο κακο
nikosp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikosp »

Μετά το βίντεο τον έκραξαν πάλι κλασσικά.Μια ξανθιά ειδικά με σύγχυσε μεσημεριάτικα.
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
Notis7Arxontas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notis7Arxontas »

nikosp έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 4:27 pm Μετά το βίντεο τον έκραξαν πάλι κλασσικά.Μια ξανθιά ειδικά με σύγχυσε μεσημεριάτικα.
Εμένα να δεις
Απάντηση