Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
notakis

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notakis »

Δεν έχω ακούσει να μιλάει χειρότερα για το Νότη κάποιος , από όσο μίλησε ο εγγονός του Κωνσταντάρα σε παλαιότερη εκπομπή που είχε (;)
Notis7Arxontas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notis7Arxontas »

notakis έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 4:36 pm Δεν έχω ακούσει να μιλάει χειρότερα για το Νότη κάποιος , από όσο μίλησε ο εγγονός του Κωνσταντάρα σε παλαιότερη εκπομπή που είχε (;)
Αυτή η ξανθιά ότι έβγαλε απο το στόμα της ήταν λάθος.Ελεγε ασυναρτησιες
griniaris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από griniaris »

ασχολειστε με τα μηδενικα?ποιος ο λογος. Τα πιο μεγαλα Σ αγααπω ξεπερασαν το 1 κ προβολες.Ειναι ωρα για το βιντεο κλιπ μου φαινεται.
notikos21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notikos21 »

notakis έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 3:01 pm Συμφωνώ και εγώ με τη σειρά μου με Μαγδα και jdarmody ως προς το ύφος του δίσκου... είναι μία αλλαγή, που ίσως και να ήταν επιβεβλημένη και όπως μου είπε συνεργάτης του (μπορεί να μας διαβάζει κιόλας :smile: ), ο Νότης έπρεπε να ανανεωθεί "ενορχηστρωτικά". Και εμένα μου άρεσε αυτό που άκουσα, παρόλο που έχω κυρίως λαϊκά ακούσματα, δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω τόσα χρόνια ότι μπορεί να τραγουδήσει πολλά διαφορετικά είδη και για αυτό έχει φανατικό κοινό πολλών κατηγοριών.
Για να συνεχίσω την παράδοση ετών, λίγα λόγια για κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Τα πιο μεγάλα σ'αγαπώ: Δαραμούσκας εγγύηση για μένα, κορύφωση στο ρεφρέν, πολύ ωραίοι στίχοι (για να τους θυμάσαι και εύκολα) από Μαργωμένο, ερμηνεία από Νότη (ακούστε πχ πως λέει το "για σεεεένα μόνοοοο"), ωραίες οι δεύτερες από τη Σχοινά στο 3ο ρεφρέν... τραγούδι και για το μαγαζί και για το ραδιόφωνο. Ταιριάζει γάντι να το κάνει ποτ-πουρί ο Νότης με το Όλα τα σ'αγαπώ σε επόμενα προγράμματα :smile: !
Καμία: Είπε καλά λόγια για τον συνθέτη τον Χιώνη στη συνέντευξη και το ξανάκουσα προσεκτικά, όντως έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά για μένα κλέβει τις εντυπώσεις η Μακρυνιώτη, με τα στιχάκια της, ειδικά στα κουπλέ ("καμία δε με χώρεσε σε αυτό που λέμε ένα"). Όλα τα λεφτά το 3ο ρεφρέν που το τραγουδάει ο Νότης χαμηλά, πριν έρθει το ξέσπασμα στο τέλος. Επίσης τραγούδι και για το μαγαζί και για το ραδιόφωνο, αγαπημένο ήδη κανά δύο φίλων μου (μη νοτικών) που το άκουσαν μαζί μου.
Εσύ: Νομίζω επίτηδες μπήκε μετά το Καμία, διότι το προηγούμενο κλείνει με το "Καμία, μόνο εσύ....." και συνεχίζεις "Εσύ που μ' έμαθες αγάπη τι θα πει"! Ωραίο το κολπάκι με την αλλαγή στους στίχους στα ρεφρέν, και το ενδιάμεσο τετράστιχο ("αστέρι μου εσύ"!!) , το οποίο κάνει το τραγούδι να μην είναι επίπεδο. Εδώ έχουμε Γερμενή (επίσης εγγύηση) και στιχουργό τον επίσης πατρινό Μαυρίδη.
Καληνύκτα: : Αν το Καμία θυμίζει σε κάποιους Οικονομόπουλο, εδώ θα έλεγα πάμε προς Παντελίδη :)... πλάκα κάνω, το τραγούδι για μένα είναι μοναδικό, το καλύτερο ρεφρέν που έχω ακούσει από Νότη εδώ και πολύ καιρό, μου φέρνει απίστευτες εικόνες και εναλλαγές, τα πνευστά στο κομμάτι είναι απίστευτα, το σημείο που λέει "Δε γίνεται πονάει....(η καρδιά)" για πολύ κόψιμο φλέβας! Δε συμμερίζομαι αυτό που διάβασα ότι ο Νότης απλώς απαγγέλλει... και εδώ Δαραμούσκας-Μαργωμένος στα καλύτερά τους.
Στην αγκαλιά σου: Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί το τραγούδι δε λέγεται "Την αγκαλιά σου" :smile: . Όταν το είχα ακούσει στο ραδιόφωνο που το έπαιξε πρώτη φορά για ένα λεπτό, είχα σκεφτεί ότι το κουπλέ δε μου βγαίνει σε ζεϊμπέκικο, αλλά το ρεφρέν ήταν πολύ ωραίο, ειδικά το "να χω πεθάνει και να κάνω πως κοιμάμαι" .... εδώ λοιπόν, αυτός ο στίχος απογειώθηκε (κατ' εμέ) και μου αρέσει πόσο ωραία "μπαίνει" ο τζουράς! Η καλύτερη ερμηνεία του Νότη στο δίσκο, ανατριχιαστική, δε διαφωνώ όμως με κανέναν που θα το ήθελε ζεϊμπέκικο καθαρό (διότι και αυτό στυλ ζεϊμπέκικο είναι). Ο Γερμενής είναι παααρα πολύ καλός συνθέτης και αν παρατηρήσατε, έπαιξε και κιθάρες στο δίσκο, υπάρχει περίπτωση να είχε λόγο σε αυτή την ενορχήστρωση, περισσότερο από την άλλη φορά που είχε εκφράσει διαφωνίες για το πως ηχογραφήθηκε το Μη με ρωτάτε, αν θυμάστε.
Με την πλάτη στον τοίχο: Τα έχουμε πει όντως πολλάκις, ατμοσφαιρικό κομμάτι, το πιο "λαϊκό" κομμάτι του δίσκου, κυρίως γιατί ακούγεται επιτέλους και κλαρίνο, με Τ.Βουγιατζή ξανά μετά από σχεδόν 20 χρόνια στους στίχους ("περιμένω βδομάδες και μήνες, να σωπάσουν οι σκέψεις και οι μνήμες...." και τον Γ. Γούργουρα για πρώτη φορά στη μουσική...
Από το φως του φεγγαριού: Το πιο ρυθμικό κομμάτι του δίσκου, το οποίο δόθηκε στο Νότη σε πιο αργή εκτέλεση... 3ο τραγούδι του Β.Δαραμούσκα σε αυτό τον δίσκο και σε στίχους του Β.Παππά ("Κάνει θόρυβο η αγάπη") έχει τη θέση που του αξίζει στο δίσκο (θέση 7, η αγαπημένη του Νότη!), θα πάρει τη θέση του σε πολλά προγράμματα του Νότη (έναρξη, κλείσιμο, μπαλέτο κτλ) και αναμένω να ακουστεί πολύ και ραδιοφωνικά... αγαπημένο σημείο το "να 'ταν παιχνίδι του μυαλού, σε λάθος όνειρο να ζω....".

Συμπερασματικά να πω ότι γενικά έχουμε αξιόλογα κομμάτια, ίσως σε ένα δίσκο με 16 τραγούδια ο Νότης να μην τα έβαζε και τα 7 μαζί, διότι δε θα είχε μεγάλη ποικιλία σε ακούσματα ο δίσκος...ίσως θα μπορούσε να έχει περισσότερο μπουζούκι μέσα σε 1-2 κομμάτια, αλλά αν αυτό γίνει στο "Μαζί εν χορώ", τότε θα έχουμε συνολικά ένα δίσκο με 21 κομμάτια που θα έχει όλα τα είδη μέσα.... η μόνη επιφύλαξή μου δλδ μέχρι να βγει και το 3ο μέρος, είναι αυτή. Άλλωστε, όπως σας έχω πει, ήδη έχω βάλει τα 14 κομμάτια μαζί σε ένα δίσκο και τα ακούω σα να πρόκειται για την ίδια "δουλειά". Περιμένω πλέον και τα άλλα 7, για να κλείσουμε!
ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Συμφωνώ ότι η ερμηνεία στο "Στην αγκαλιά σου'' είναι αυτό που λέμε αρχοντική. Πάντως είναι περίπτωση ο δικός μας: αλλιώς το ηχογράφησε, αλλιώς το λέει συνήθως στα live. Βέβαια, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν βρει χώρο στο χορευτικό 7αράκι, ειδικά αν στα live έχει απήχηση ως καθαρόαιμη ζειμπεκιά. Σε αυτό που θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου είναι ότι ο Νότης έχει τη δυνατότητα να τραγουδήσει όλων των ειδών τα τραγούδια. Είναι τέτοια η φωνή του που πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να παντρέψει τους παλιούς με τους νέους ήχους! Σε αυτό ήταν πάντα μπροστά. Έχω πάντως μία διαίσθηση ότι το τρίτο δισκάκι θα αποζημιώσει κι εμάς τους λίγο πιο λαϊκούς τύπους. Στο κάτω κάτω αυτό είναι ο Νότης: λαϊκός, ερωτικός, κοινωνικός, σύγχρονος, μοναδικός στο καθένα ξεχωριστά αλλά και σε όλα μαζί. Και για αυτό θα κατέβει από το θρόνο του μόνο όταν το θελήσει ο ίδιος. Τι να του πούνε τα ανθρωπάκια της τηλεόρασης και των πληκτρολογίων; Δεν τους χρειάζεται, τον χρειάζονται για να βγούνε από το τούνελ της ανωνυμίας και της ασημαντότητάς τους...
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Τα έχουμε πει εκατομμύρια φορές και θα το πούμε και άλλη μια. Ο Νότης χάνει όλα τα δίκια του όταν χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου στ' @@@ μου και τέτοια. Όσοι τον ξέρουμε τον Νότη πρόκειται για την πιο ευγενική και την πιο ταπεινή παρουσία στον χώρο του τραγουδιού αλλά ο άλλος δεν μπορεί να το αντιληφθεί αυτό και με το δίκιο του δεν μπορεί να το αντιληφθεί όταν χρησιμοποιεί αυτές τις εκφράσεις. Πολλές φορές έχω μπει και στην θέση αυτών των ανθρώπων που τον κράζουνε γιατί και μέσα στην οικογένεια μου τον κράζουνε όλοι τον Νότη και δεν αντιλαμβάνονται το πόσο ταπεινός είναι όταν τους το εξηγώ γιατί το μόνο που βλέπουν είναι να βρίζει. Ξέρετε πόσο τελείως διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εαν έδειχνε πιο συχνά αυτή την ταπεινότητα που ξέρουμε εμείς αλλά σπάνια δείχνει; Δεν θα τον έκραζε ποτέ σχεδόν κανένας. Είναι κρίμα για τον ίδιο δηλαδή.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Notikos έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 2:26 pm Μη βιαζεστε να χαρακτηρισετε υμνο ενα τραγουδι..Υμνος ειναι ο αετος το σωμα μου το παραλληλα, ο νταβατζης. Ειναι ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ. Θα το κρινει ο χρονος και ο κοσμος αν γινει καποιο υμνος. Για μενα δεν ειναι κανενα νεο υμνος. Οπως εχω ξαναγραψει ισως ακουστει το εσυ αν το προμοταρουν...Επισης ωραιο κομματι ειναι το με τη πλατη στο τοιχο, αλλα δεν επαιξε.
Φαντάζομαι φίλε ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του. Έχω περάσει προ πολλού το στάδιο που άκουγα δίσκο του Νότη κι έψαχνα μέσα το νέο Σώμα μου, το νέο Αετό. Εν προκειμένω άκουσα ωραία και φρέσκα τραγούδια από έναν καλλιτέχνη που ενδεχομένως από μεγάλη μερίδα του κοινού να θεωρείται παρωχημένο το στυλ που τραγουδά γι' αυτό και κάνει ένα άνοιγμα προς τα εκεί. Αν θα είναι επιτυχημένο ή όχι θα το δείξει ο χρόνος. Επίσης προφανώς και δεν είναι κριτήριο το αν ένα κομμάτι παίξει στο ραδιόφωνο για να θεωρηθεί ύμνος. Ύμνοι δεν είναι ούτε το Τσιγγανάκι ούτε το Δώσε ένα τέλος.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
george98

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από george98 »

notikos21 έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 9:51 am
Notikos έγραψε: Παρ Απρ 20, 2018 11:59 pm
Siempre έγραψε: Παρ Απρ 20, 2018 11:31 pm Παιδιά εγώ όσο τα ακούω τα κομμάτια καταλήγω στα εξής. 1ον) Είναι ωραία ερωτικά κομμάτια. Όπως συμφωνούμε όλοι, είναι ένας καλός δίσκος. 2ον) Προβληματίζομαι σχετικά με την ενορχήστρωση και γενικά το ύφος της μουσικής. Κινούνται πολύ σε ροκ-ποπ και χάνουν αυτό που λέμε καθαρό ερωτικό τραγούδι. Δηλαδή ενώ σε στίχο είναι ερωτικά, σε μουσική κινούνται κάπου αλλού. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.
Ναι, ολοι συμφωνουν σε αυτο. Βεβαια σε αλλους αρεσει αυτο, σε αλλους οχι. Εγω προτιμω το Ματ. δακρυ ερωτικον, παρα αυτο.
Τα καινούρια τραγούδια του Νότη ξεχωρίζουν νομίζω πρωτίστως για το στίχο τους. Νομίζω ότι όλα έχουν να διηγηθούν μια ιστορία. Η μουσική προσέγγιση είναι κάτι που με προβλημάτισε και μένα, ειδικά με αφορμή το "Στην αγκαλιά σου'' που σε μουσική και στίχο είχε την κοψιά παλιού καλού νοτικού ζεϊμπέκικου, άσχετα με τις σαχλαμάρες που σήμερα παίζονται στα ραδιόφωνα και το Internet. Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου notike και θα πω ότι το ερωτικό τμήμα των Ματωμένων Δακρύων μου άρεσε περισσότερο όσον αφορά τις μελωδίες. Ποια σου άρεσαν από εκείνον τον δίσκο Notike; Εγώ έλιωσα τα εξής:
α) Έτσι είναι ο έρωτας (ναι, του Βασίλη Δήμα...). Τραγούδι που για μένα ήταν κομμένο και ραμμένο για τον Άρχοντα. Στίχοι, μελωδία και φοβερά γυρίσματα από Νότη.
β) Πόσο σ' αγάπησα. Όχι τόσο φοβερός στίχος, αλλά η μουσική του Τάκη Σούκα το πήγαινε σε άλλο επίπεδο. Αλλά τι να πούμε για τον τελευταίο, μιλάμε για άνθρωπο ταυτισμένο με τις χρυσές εποχές του ελληνικού λαικού τραγουδιού. Ξέρω ότι τώρα κάτι τέτοιο θα ήταν πλέον απίθανο, αλλά εγώ αν ήμουν κολλητός του Νότη θα του συμβούλευα να κλειστεί για ένα 7αρι δια χειρός Σούκα. Η φωνή του Νότη και οι μελωδίες του Τάκη θα ήταν μαγεία, τουλάχιστον για τις δικές μου προτιμήσεις.
γ) Άκουσε με καλά. Από τις τελευταίες καλές στιγμές Νότη-Μουκίδη σε συνδυασμό. Ωραίος ήχος, λίγο πιο γρήγορος ρυθμός και ο Νότης να δείνει ρέστα στις καταλήξεις. Για μένα ήταν ένα τραγούδι που λόγω ρυθμού και στίχου ταίριαζε και στο ''περίφημο'' ραδιόφωνο...

ΥΓ: Και βέβαια μην ξεχνάμε τα συν τέσσερα από το Ματωμένο Δάκρυ. Δεν θα πω για το τσιγγανάκι, αυτό άρεσε σε όλους, φίλους ή μη του Νότη. Θα σταθώ όμως ιδιαιτέρως σε άλλο ένα εξαιρετικά αδικημένο τραγούδι του Νότη ''Το τελευταίο σ' αγαπώ''. ΄Στίχος που σε χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά, μουσικάρα για τα γούστα μου και η φωνή του Νότη σε τρελά κέφια... Να συμπληρώσω ότι είμαι μάλλον και ο μόνος από το Forum που το άκουσα Live πριν δύο χρόνια στην Πύλη, μαζί μάλιστα με το "Ενθύμιο πολέμου'', συν ''Αετό'', ''Δάνειο Ζωής'', ''Μην με ρωτάτε'', ''Χαράματα'', ''Μεσόγειο'', τα δύο που μισούν πολλοί (Χάρε, Εγώ και η μοναξιά) και ''Η ζωή εδώ τελειώνει'', "Ποιος το είπε για τους μάγκες'' του Στράτου. Αρρώστησα εκείνη τη νύχτα...
Ήμουν και εγώ τότε φίλε!! Καταπληκτική βραδιά!!!
Το πρόσωπο του καθενός είναι ψυχής καθρέπτης
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Μάκη έπρεπε να βάλεις και την συνέχεια. Κλασικά ο Κωνστανταρας έκραζε μαζί με τις άλλες δημοσιογράφους.
81argus έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 5:16 pm Τα έχουμε πει εκατομμύρια φορές και θα το πούμε και άλλη μια. Ο Νότης χάνει όλα τα δίκια του όταν χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου στ' @@@ μου και τέτοια.
Ισχύει αυτό, προσπάθησε να δικαιολογηθει αλλά τσιμπάει από τις ερωτήσεις και συνεχίζει στο ίδιο στυλ.
7Psuxos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 7Psuxos »

Notikos έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 2:26 pm Μη βιαζεστε να χαρακτηρισετε υμνο ενα τραγουδι..Υμνος ειναι ο αετος το σωμα μου το παραλληλα, ο νταβατζης. Ειναι ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ. Θα το κρινει ο χρονος και ο κοσμος αν γινει καποιο υμνος. Για μενα δεν ειναι κανενα νεο υμνος. Οπως εχω ξαναγραψει ισως ακουστει το εσυ αν το προμοταρουν...Επισης ωραιο κομματι ειναι το με τη πλατη στο τοιχο, αλλα δεν επαιξε.
Εάν το κρίνει ο χρόνος και ο κόσμος .. τότε δεν μπορούμε να προεξοφλούμε πως κανένα δεν είναι ύμνος. Ένας ύμνος απαιτεί μαζική αποδοχή και όχι μόνο εμάς τους Νοτικους.. Ο Δίσκος έχει βγει 3 μέρες και δεν έχει ακόμη ανεβεί στο Youtube για να δούμε αντιδράσεις από το ευρύ κοινό.. προφανως κανεις δεν θα παει ακόμα στο μαγαζί για το Εσυ, το Καληνύχτα ή το Καμία ..Για εμένα , το Εσυ είναι όμορφο κομμάτι αλλά σε ένα ύφος σύνηθες για τον Νοτη.
Και σε εμένα ή μη Φανατικά Νοτικοί ξεχώρισαν το Καμία και δευτερευόντως το με την πλάτη στον τοίχο ..
Βόλτα στα στενά ...
Notikos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notikos »

jdarmody έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 5:33 pm
Φαντάζομαι φίλε ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του. Έχω περάσει προ πολλού το στάδιο που άκουγα δίσκο του Νότη κι έψαχνα μέσα το νέο Σώμα μου, το νέο Αετό. Εν προκειμένω άκουσα ωραία και φρέσκα τραγούδια από έναν καλλιτέχνη που ενδεχομένως από μεγάλη μερίδα του κοινού να θεωρείται παρωχημένο το στυλ που τραγουδά γι' αυτό και κάνει ένα άνοιγμα προς τα εκεί. Αν θα είναι επιτυχημένο ή όχι θα το δείξει ο χρόνος. Επίσης προφανώς και δεν είναι κριτήριο το αν ένα κομμάτι παίξει στο ραδιόφωνο για να θεωρηθεί ύμνος. Ύμνοι δεν είναι ούτε το Τσιγγανάκι ούτε το Δώσε ένα τέλος.
Υμνος ειναι ενα κομματι σαν το Παραλληλα τη Σμυρνια...Τα ξερει ολη η Ελλαδα...Εξου και υμνος. Τωρα για τα 2 που λες επισης ειναι υμνοι γτ και αυτα τα ξερει ολη η Ελλαδα, οπως και το Μα εγω ειμαι Ελληνας..Ηταν ο πιο προσφατος υμνος που εβγαλε..
Notikos

Μη δινετε σημασια στα ΜΜΕ. Δημιουργουν θεματα για να ανεβαζουν τα νουμερα. Κακως ο Νοτης εκανε δηλωσεις εκει.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Notikos έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 6:33 pm
Υμνος ειναι ενα κομματι σαν το Παραλληλα τη Σμυρνια...Τα ξερει ολη η Ελλαδα...Εξου και υμνος. Τωρα για τα 2 που λες επισης ειναι υμνοι γτ και αυτα τα ξερει ολη η Ελλαδα, οπως και το Μα εγω ειμαι Ελληνας..Ηταν ο πιο προσφατος υμνος που εβγαλε..
Ωραία, για εμένα αυτά τα δύο έχουν τις προδιαγραφές να γίνουν ύμνοι αν θέλεις να ακριβολογήσουμε τόσο πολύ. Ύμνος είναι και τα Ξημερώματα του Αργυρού ας πούμε; Απλά και μόνο επειδή παίζουν και τα ξέρει ο κόσμος; Εγώ μιλάω και για την ποιότητα του τραγουδιού.
notikos21

jdarmody έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 6:47 pm
Notikos έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 6:33 pm
Ωραία, για εμένα αυτά τα δύο έχουν τις προδιαγραφές να γίνουν ύμνοι αν θέλεις να ακριβολογήσουμε τόσο πολύ. Ύμνος είναι και τα Ξημερώματα του Αργυρού ας πούμε; Απλά και μόνο επειδή παίζουν και τα ξέρει ο κόσμος; Εγώ μιλάω και για την ποιότητα του τραγουδιού.
Καλησπέρα παλιόπαιδα! Αντί να τσακωνόμαστε για το τι θεωρείται ύμνο, δεν στήνουμε ένα τοπ-10 που θα λέμε ο καθένας τα τραγούδια που θεωρεί ύμνους; Πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον, διότι εκεί θα δούμε τόσο τις συνολικές όσο και τις ειδικότερες προτιμήσεις όσον αφορά όλη τη δισκογραφία του Νότη. Ας κάνω την αρχή:

1) Αετός
2) Σώμα μου
3) Γενέθλια (ξέρω δεν είναι δικό του, αλλά είναι η ερμηνεία του που έδωσε υπόσταση σε αυτό το φανταστικό τραγούδι)
4) Μα εγώ είμαι Έλληνας
5) Παράλληλα
6) Και δεν μπορώ
7) Θέλω να σε ξαναδώ
8) Δεν σε χρειάζομαι
9) Μήπως είμαι τρελός
10) Θέλω να ζήσω τώρα αλλιώς (ξέρω, ξέρω δεν έλιωσε στα live, δεν είναι τέρμα γνωστό σε μη νοτικούς, αλλά μουσική, στίχος κι ερμηνεία όχι σε άλλο επίπεδο, αλλά από άλλον πλανήτη. Προσωπική μου καθαρά άποψη, πρόκειται για τα κορυφαία γυρίσματα του Άρχοντα, ειδικά στο τελευταίο ρεφρέν)

ΥΓ: Η σειρά είναι ενδεικτική, εξαιρουμένου του Αετού που πάντα βάζω πρώτο.
notikos21

george98 έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 5:40 pm
notikos21 έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 9:51 am
Notikos έγραψε: Παρ Απρ 20, 2018 11:59 pm
Siempre έγραψε: Παρ Απρ 20, 2018 11:31 pm Παιδιά εγώ όσο τα ακούω τα κομμάτια καταλήγω στα εξής. 1ον) Είναι ωραία ερωτικά κομμάτια. Όπως συμφωνούμε όλοι, είναι ένας καλός δίσκος. 2ον) Προβληματίζομαι σχετικά με την ενορχήστρωση και γενικά το ύφος της μουσικής. Κινούνται πολύ σε ροκ-ποπ και χάνουν αυτό που λέμε καθαρό ερωτικό τραγούδι. Δηλαδή ενώ σε στίχο είναι ερωτικά, σε μουσική κινούνται κάπου αλλού. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.
Ναι, ολοι συμφωνουν σε αυτο. Βεβαια σε αλλους αρεσει αυτο, σε αλλους οχι. Εγω προτιμω το Ματ. δακρυ ερωτικον, παρα αυτο.
Τα καινούρια τραγούδια του Νότη ξεχωρίζουν νομίζω πρωτίστως για το στίχο τους. Νομίζω ότι όλα έχουν να διηγηθούν μια ιστορία. Η μουσική προσέγγιση είναι κάτι που με προβλημάτισε και μένα, ειδικά με αφορμή το "Στην αγκαλιά σου'' που σε μουσική και στίχο είχε την κοψιά παλιού καλού νοτικού ζεϊμπέκικου, άσχετα με τις σαχλαμάρες που σήμερα παίζονται στα ραδιόφωνα και το Internet. Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου notike και θα πω ότι το ερωτικό τμήμα των Ματωμένων Δακρύων μου άρεσε περισσότερο όσον αφορά τις μελωδίες. Ποια σου άρεσαν από εκείνον τον δίσκο Notike; Εγώ έλιωσα τα εξής:
α) Έτσι είναι ο έρωτας (ναι, του Βασίλη Δήμα...). Τραγούδι που για μένα ήταν κομμένο και ραμμένο για τον Άρχοντα. Στίχοι, μελωδία και φοβερά γυρίσματα από Νότη.
β) Πόσο σ' αγάπησα. Όχι τόσο φοβερός στίχος, αλλά η μουσική του Τάκη Σούκα το πήγαινε σε άλλο επίπεδο. Αλλά τι να πούμε για τον τελευταίο, μιλάμε για άνθρωπο ταυτισμένο με τις χρυσές εποχές του ελληνικού λαικού τραγουδιού. Ξέρω ότι τώρα κάτι τέτοιο θα ήταν πλέον απίθανο, αλλά εγώ αν ήμουν κολλητός του Νότη θα του συμβούλευα να κλειστεί για ένα 7αρι δια χειρός Σούκα. Η φωνή του Νότη και οι μελωδίες του Τάκη θα ήταν μαγεία, τουλάχιστον για τις δικές μου προτιμήσεις.
γ) Άκουσε με καλά. Από τις τελευταίες καλές στιγμές Νότη-Μουκίδη σε συνδυασμό. Ωραίος ήχος, λίγο πιο γρήγορος ρυθμός και ο Νότης να δείνει ρέστα στις καταλήξεις. Για μένα ήταν ένα τραγούδι που λόγω ρυθμού και στίχου ταίριαζε και στο ''περίφημο'' ραδιόφωνο...

ΥΓ: Και βέβαια μην ξεχνάμε τα συν τέσσερα από το Ματωμένο Δάκρυ. Δεν θα πω για το τσιγγανάκι, αυτό άρεσε σε όλους, φίλους ή μη του Νότη. Θα σταθώ όμως ιδιαιτέρως σε άλλο ένα εξαιρετικά αδικημένο τραγούδι του Νότη ''Το τελευταίο σ' αγαπώ''. ΄Στίχος που σε χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά, μουσικάρα για τα γούστα μου και η φωνή του Νότη σε τρελά κέφια... Να συμπληρώσω ότι είμαι μάλλον και ο μόνος από το Forum που το άκουσα Live πριν δύο χρόνια στην Πύλη, μαζί μάλιστα με το "Ενθύμιο πολέμου'', συν ''Αετό'', ''Δάνειο Ζωής'', ''Μην με ρωτάτε'', ''Χαράματα'', ''Μεσόγειο'', τα δύο που μισούν πολλοί (Χάρε, Εγώ και η μοναξιά) και ''Η ζωή εδώ τελειώνει'', "Ποιος το είπε για τους μάγκες'' του Στράτου. Αρρώστησα εκείνη τη νύχτα...
Ήμουν και εγώ τότε φίλε!! Καταπληκτική βραδιά!!!
Τελικά οι απανταχού νοτικοί όλο και κάπου έχουμε ανταμώσει! Φίλε νομίζω για κάτι τέτοιες βραδιές κολλήσαμε με την πάρτη του! Από Θεσσαλονίκη είσαι, ή ανέβηκες για τον Άρχοντα;
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Συζήτηση κάνουμε ρε παιδιά, έχει κουράσει αυτό το ''μην τσακώνεστε'' συνέχεια. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές.
djibril

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από djibril »

Και εγω ειμαι της αποψης πως υμνος ειναι ενα τραγουδι που μιλαει στην ψυχη σου για διαφορους λογους,ειτε λογω μουσικης,ειτε στιχου,ειτε ερμηνειας,και οχι επειδη ακουγεται στο ραδιο η επειδη το ξερει ολος ο κοσμος.Και για να μιλησω με παραδειγμα για μενα το"Πετα ψηλα" ειναι υμνος,και ας το ξερουμε μονο εμεις οι νοτικοι και ας μην εχει παιχτει ποτε στο ραδιο.
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Ο καθένας αλλιώς την αντιλαμβάνεται την λέξη "Ύμνος". Για μένα ύμνοι είναι και κάποια τραγούδια που τα ξέρουμε μόνο οι νοτικοί και δεν έγιναν ποτέ επιτυχία στο ευρύ κοινό. Μπορεί να είναι ένα τραγούδι που το έχεις συνδέσει με μια σημαντική περίοδο της ζωής σου, είτε ευχάριστη είτε δυσάρεστη.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
wildjohhny

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wildjohhny »

τα πιο μεγαλα σ αγαπω καθε μερα και πιο πολλα views....
κριμα να μην εχει προωθηση απο την αρχη
Notis7Arxontas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notis7Arxontas »

wildjohhny έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 10:23 pm τα πιο μεγαλα σ αγαπω καθε μερα και πιο πολλα views....
κριμα να μην εχει προωθηση απο την αρχη
Όντως κάθε μέρα παρατηρούσα ότι έπαιρνε γύρω στα 30000 και σημερα έχει πάρει ήδη 42000
Notikos

81argus έγραψε: Σάβ Απρ 21, 2018 9:40 pm Ο καθένας αλλιώς την αντιλαμβάνεται την λέξη "Ύμνος". Για μένα ύμνοι είναι και κάποια τραγούδια που τα ξέρουμε μόνο οι νοτικοί και δεν έγιναν ποτέ επιτυχία στο ευρύ κοινό. Μπορεί να είναι ένα τραγούδι που το έχεις συνδέσει με μια σημαντική περίοδο της ζωής σου, είτε ευχάριστη είτε δυσάρεστη.
Ο ιδιος ο Νοτης ειχε απαντησει σε ερωτηση του Χαριτατου ποια τραγουδια του θεωρει υμνους...Ειπε γυφτισα μερα, νταβατζη αετο σωμα μου σμυρνια...Χαρακτηριστικα ειπε οτι τα ξερουν ολοι. Δεν διαφωνω για την ποιοτητα οτι συνυπολογιζεται για το αν ειναι υμνος το κομματι αλλα ολοι οι υμνοι του ειναι και ποιοτικοι.
Απάντηση