Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
fasma88

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fasma88 »

Καλησπερα και παλι παιδια!
Φιλε jdarmody, θα συμφωνησω σε αυτο που λες οτι ο Νοτης κανει πρωταθλητισμο 30 χρονια τωρα. Βασικα για μενα, ειτε σταματησει τωρα, ειτε σε 10 χρονια, εχει δειξει την αξια του με το παραπανω και δεν εχει ν' αποδειξει τιποτα σε κανεναν. Την πορεια του την εχει κανει και σιγουρα ειναι απο τις πιο μεγαλες και καλυτερες πορειες στο Ελληνικο τραγουδι.
Ο Χατζηγιαννης δυστυχως καηκε διοτι τραγουδουσε σε αλλη πολη καθε μερα για 2 ωρες τα καλοκαιρια για μια δεκαετια. Κριμα, διοτι τον ειχα δει το 2007 και ηταν εξαιρετικος.
Τωρα παιδια, αν ο Νοτης εχει μια 5-7-10ετια ακομα, αυτο θα φανει στην πορεια και θα εξαρτηθει σε μεγαλο βαθμο απο το αν θα επανελθει η φωνη του. Προσωπικη μου αποψη ειναι πως μαλλον δεν το βλεπω να επανερχεται και θα το αιτιολογησω. Οι παθησεις στις φωνητικες χορδες ειναι διαφορων ειδων και περνανε απο διαφορα σταδια. Υπαρχουν οι απλοι καλοι, οι οποιοι δεν αλλοιωνουν συνηθως την φωνη και αντιμετωπιζονται συντηρητικα. Υπαρχουν οι πολυποδες (που μαλλον περασε ο Νοτης το 2003) που ειναι η εξελιξη των καλων, και συνηθως θελουν χειρουργειο. Προσεξτε κατι ομως : Ο Νοτης το 2003 ειχε πολυποδα αλλα η φωνη του ηταν αναλλοιωτη και εξαιρετικη μεχρι και το τελευταιο του live στο Γκαζι. Μπορει να υπηρχε το προβλημα αλλα δεν ειχε επηρεασει τη φωνη του, και απλα με το χειρουργειο εφυγε. Μετα το 2004, ο Νοτης ειχε παλι εξαιρετικη φωνη απλως απεφευγε τις πολυ ψηλες τονικοτητες (κατι που στα live πρεπει να το εκανε απο το 98, απ' οσο εχω καταλαβει).
Αυτη τη φορα ομως, τα πρωτα σημαδια της πτωσης αρχισαν να φαινονται το 2017. Οπως σας ειπα, το "Και ο Ερως Θεος Ειναι" ηταν ο πρωτος δισκος που η φωνητικη φθορα αρχισε να φαινεται και στις στουντιακες ηχογραφησεις. Ηταν λοιπον θεμα χρονου να γινει, αυτο που γινεται φετος φωνητικα.
Υπαρχει λοιπον και μια πολυ πιο σοβαρη παθηση απο τις προηγουμενες που λεγεται παραλυση φωνητικων χορδων. Οποτε, αν ο Νοτης , εχει απλως πολυποδα τωρα, ισως με χειρουργειο και ξεκουραση να μπορεσει να βελτιωσει τη φωνη του (μην περιμενετε βεβαια να γινει σαν το 95, απλα ισως να μην ειναι και η φετινη του). Αν ομως εχει παθει παραλυση χορδων, τοτε ειναι σκουρα τα πραγματα, και δυσκολο το βλεπω να υπαρξει βελτιωση οσο και να ξεκουραστει. Παρτε ως παραδειγμα τον Παζη και τον Χατζηγιαννη που δεν μπορεσαν να επανελθουν ποτε στις φωνητικες δυνατοτητες του παρελθοντος. Αν συμβαινει αυτο, τοτε πιστευω πως οντως θα ηταν καλο για το Νοτη να σταματησει απο τις μεγαλες πιστες και να εμφανιζεται πλεον σε ειδικους χωρους για "βετερανους" του ειδους κανοντας επιλεγμενες εμφανισεις .
Κατα τ' αλλα, ουτε εγω δεν μπορω να κατηγορω το Νοτη για την τωρινη κατασταση της φωνης του, και ουτε αυτη αλλαζει την αποψη μου για το Νοτη. Αν κατι θα επρεπε να κατηγορησω, αυτο ειναι η γενικοτερη "υπερβολη" που υπηρχε στη νυχτα στις "εποχες Πασοκ" . Το καθε μερα live και ξενυχτι ηταν πραγματικα υπερβολικο τοτε (το εχει πει και η Γαρμπη αυτο) και ευθυνεται για τα τωρινα αποτελεσματα σε μουσικους και τραγουδιστες της γενιας εκεινης. Ολοι οι ανθρωποι εχουν καποιες αντοχες και οταν γινεται καταχρηση, ειναι λογικο καποια στιγμη να κλαταρουν.
Φιλε, επταψυχε ο Παριος θεωρω οτι απλα "ετυχε" να αντεξει φωνητικα εως τα 70. Αν και πριν 5 χρονια που τον ακουσα, ειχε μια μικρη πτωση αλλα κατα τ' αλλα ηταν παρα πολυ καλος. Ο Πλουταρχος και ο Ρεμος ειναι πιο νεοι ακομα (γυρω στα 48 με 50 νομιζω). Ο Καρρας εχει φτασει στην τωρινη κατασταση του Νοτη εδω και 5 - 10 χρονια και για μενα θα επρεπε να ειχε ηδη σταματησει απο τις μεγαλες πιστες και να κανει πιο επιλεκτικες εμφανισεις, το ιδιο και ο Μαζωνακης. Γενικοτερα κατι μου λεει πως οχι μονο ο Νοτης αλλα ολοι οι τραγουδιστες γυρω στα 65, καλο θα ηταν να σταματουν μονοι τους. Ειναι καπως λογικο σε αυτη την ηλικια ν' αποσυρονται, ακριβως με τη λογικη της συνταξης στα αλλα επαγγελματα.
Απο την αλλη αν ακομα διατηρουνται σε καλο επιπεδο φωνητικα και μπορουν οντως και θελουν να προσφερουν γιατι να μην το κανουν. Και βεβαια, ακομα κι ετσι με τα οποια θεματα προτιμω τους τραγουδιστες της προηγουμενης γενιας απο τους τωρινους. Οι περισσοτεροι της νεας γενιας κατα τη γνωμη μου (Αργυρος, Φουρειρα) δεν κλ@@ουν μια μπροστα στους παλαιοτερους. Τωρα που το λες, αν αυριο υποθετικα σταματησουν οι παλαιοτεροι (Νοτης, Γονιδης, Καρρας αλλα και Μελας, Τερλεγκας), ειλικρινα ισως μετα να μην υπαρχει λογος να πηγαινουμε μπουζουκια. Π.χ. ειχα παει περυσι στους Παζη - Τασσιο στο La Red. Εχοντας εν γνωσει μου το θεμα του Παζη, σε πληροφορω οτι γουσταρα που τον ακουσα εστω κι ετσι.
Φιλε jdarmody μιας και ανεφερες τον δισκο "Οταν επικοινωνουμε". Απο εκει μου αρεσαν ιδιαιτερα "Τα παθη" και η "Μανα γη" και εως ενα βαθμο το Κοινωνια στο μειον. Οσο και ν' ακουστει παραξενο , τον δισκο αυτο τον ακουσα τις πρωτες μερες στην αρχη και μετα δεν τον ξανακουσα. Ναι μεν ηταν ωραιος δισκος (κι εννοειται πολυ καλυτερος απο τις μπουρδες που βγαινουν σημερα), αλλα δεν μου ειπε κατι το ιδιαιτερο. Αντιθετως το "Και ο Ερως θεος ειναι" το ειχα λιωσει για αρκετο καιρο. Θα προτιμουσα βεβαια η φωνη σε ολα τα τραγουδια να ειναι οπως το "Με την πλατη στον τοιχο" και στα Καμια, Εσυ και Φως του Φεγγαριου να υπηρχαν γυναικεια φωνητικα, θα ηταν πιο γλυκα ετσι.
Στον δισκο Μαζι απο την αλλη, τον ακουγα για αρκετο διαστημα απο τα κομματια 1 εως 10 και το 16. Ειχα λιωσει αρκετα τα "Εγω" , "Λυσε κουκλα τα μαλλια σου" και "Καλε μου αγγελε". Το "Πως γινεται αυτο" μου φαινοταν λιγο ακυρο.
Σημειωτεον, οτι υπαρχουν κοινωνικα κομματια που τα εχω λιωσει οπως τα "Ολα τα ειδα" , "Ντροπη σε ολους μας" , "Προβατα" και "Μα εγω ειμαι Ελληνας". Θεωρω οτι τα κομματια "Προξενειο" και "Φτου ξελευθερια" θα μπορουσαν να ειχαν γινει επιτυχιες αν ειχαν ερωτικους ή λαικους στιχους, δεν μου κολλανε οι κοινωνικοι στιχοι στις μουσικες τους.
Οσον αφορα τη δισκογραφια, θα μπορουσε να τη συνεχισει και με αυτη τη φωνη, στο στουντιο γινονται παπαδες γενικοτερα. Π.χ. ο Καρρας στο στουντιο ακουγεται οπως πριν χρονια. Απο τη μια σκεφτομαι ομως , οτι και να βγαλει νεα τραγουδια μονο εμεις α τ' ακουσουμε. Το ιδιο συμβαινει εδω και 10 χρονια με τον Παριο π.χ. , καθως και με τον δισκο που εβγαλε ο Τερζης το 2016 (τον εχω γνησιο).Απο την αλλη ομως δεν αποκλειω ακομα και αν τα τραγουδια θαφτουν απο τα ραδιοφωνα, να ξεχωρισει καποιο τωρινο κομματι ακομα και 10-20 χρονια μετα. Κατι που εγινε με τα Εμεινα εδω του Ροκκου και το Ολη η ζωη μου του Παριου που ακουστηκαν 10 χρονια μετα. Αρα ισως τελικα στο μελλον να βγει κατι απο εκει και να μην πανε εντελως χαμενα τα νεα τραγουδια.
Προσωπικα, εχω φτιαξει μια συλλογη με περιπου 100 cd αυθεντικα, στα οποια εμπεριεχεται ολη η δισκογραφια του Νοτη και αλλα 70 κατι cd εποχης Πασοκ 1994-2004 (συγχωρειστε με αλλα μ' αρεσει να τη λεω ετσι, εχει πλακα) κι εχω μετα απο Τερζη, Γονιδη , Καρρα, Αδαμαντιδη μεχρι και Θεοδωριδου , Μαζωνακη , αλλα και τραγουδιστες τυπου Μελα, Τερλεγκα, Χριστοδουλοπουλου μεχρι και τυπου Αλκαιου , Χριστου Αντωνιαδη. Σαββατοκυριακα συνηθως που ειμαι πιο free, παιρνω ενα δισκο και τον ακουω πινοντας τον καφε μου (εκτος απο μενα ακουνε λιγο και καποιοι γειτονες, αλλα ευτυχως δεν ενοχλουνται, ισα ισα μου εχουν δειξει πως γουσταρουν!!!). Μονο το ολο ακουσμα, με πηγαινει σε αλλες εποχες πιο ωραιες.
Αυτα ειχα να πω. Συγνωμη αν εγραψα πολλα και σας ζαλισα.
Να ειστε ολοι καλα!
Trelos Notikos 2019

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Trelos Notikos 2019 »

Είδα ένα βίντεο από χθες που ο Νότης έλεγε το παλι
Τον είδα το πε πολύ καλά
Ούτε κόλλησε σε στίχους ούτε τίποτα
Γενικά αυτό το τραγούδι είναι δύσκολο
Αυτή τη στιγμή μετράω 2-3 τραγουδιστές που θα μπορούσαν να το πουν και ο Νότης το λέει στα 60 ακόμη καλύτερα από αυτούς άνετα.
Μπορεί να έπεσαν λίγο τα γυρίσματα και η φωνή συν το πρόβλημα που έχει γενικά φέτος.
Αλλά έχει ακόμη μοναδικό μπάσο και χροιά ο άτιμος.
Νομίζω η καλύτερη εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού φέτος.
Το έχω ξανακουσει κανά 2-3 φορές φέτος
Αλλά χθες το είπε καλύτερα.
Και γενικά τον είδα σε mood καλό
Κόλπα με λουλούδια ,ντυσιματακι σενιο.
Εξόριστος στην 8η λεωφόρο...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Trelos Notikos 2019 έγραψε: Κυρ Μαρ 08, 2020 6:42 pm Είδα ένα βίντεο από χθες που ο Νότης έλεγε το παλι
Τον είδα το πε πολύ καλά
Ούτε κόλλησε σε στίχους ούτε τίποτα
Γενικά αυτό το τραγούδι είναι δύσκολο
Αυτή τη στιγμή μετράω 2-3 τραγουδιστές που θα μπορούσαν να το πουν και ο Νότης το λέει στα 60 ακόμη καλύτερα από αυτούς άνετα.
Μπορεί να έπεσαν λίγο τα γυρίσματα και η φωνή συν το πρόβλημα που έχει γενικά φέτος.
Αλλά έχει ακόμη μοναδικό μπάσο και χροιά ο άτιμος.
Νομίζω η καλύτερη εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού φέτος.
Το έχω ξανακουσει κανά 2-3 φορές φέτος
Αλλά χθες το είπε καλύτερα.
Και γενικά τον είδα σε mood καλό
Κόλπα με λουλούδια ,ντυσιματακι σενιο.
Φωνητικά χθες ήταν πολύ καλός απ' ότι είδα κι εγώ. Και το 'Μετανιώνω'' το είπε μια χαρά. Γενικά μπαίνει δυνατά φέτος, Άκου βρε φίλε, Εσύ, Μετανιώνω, Δίνει τα φιλιά, Παράλληλα, Αγάπη τι δύσκολο πράγμα, Πάλι στο πρώτο χθες. Στο δεύτερο δε ξέρω κατά πόσο γουστάρουν οι περισσότεροι να ακούσουν ''Τα πιο μεγάλα σ' αγαπώ'' και το ''Καμία''.
Επίσης είπε πάλι το ''Κοινωνία στο μείον''..
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
ns626

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ns626 »

Έπαιξε και το πατρίδα μου απ'ότι είδα χθες.
Trelos Notikos 2019

ns626 έγραψε: Δευ Μαρ 09, 2020 2:51 pm Έπαιξε και το πατρίδα μου απ'ότι είδα χθες.
Έπαιξε σε βίντεο ή το είπε?
ns626

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ns626 »

Trelos Notikos 2019 έγραψε: Δευ Μαρ 09, 2020 7:33 pm
ns626 έγραψε: Δευ Μαρ 09, 2020 2:51 pm Έπαιξε και το πατρίδα μου απ'ότι είδα χθες.
Έπαιξε σε βίντεο ή το είπε?
Σε βίντεο έπαιξε.
Άβαταρ μέλους
Johny-rex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Johny-rex »

Ολο κ περισσότερα σχήματα ρίχνουν αυλαία, αν τελικά ανοίξει το Σάββατο, έχω περιέργεια πόσο κόσμο θα έχει...
Tsachno21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tsachno21 »

Johny-rex έγραψε: Πέμ Μαρ 12, 2020 5:23 pm Ολο κ περισσότερα σχήματα ρίχνουν αυλαία, αν τελικά ανοίξει το Σάββατο, έχω περιέργεια πόσο κόσμο θα έχει...
Πιστεύω πως πρέπει να κλείσει..
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Μόλις ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα που αφορούν θέατρα, νυχτερινά κεντρα κ.α., για κλείσιμο τις επόμενες 14 μέρες.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
giannis21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giannis21 »

Scorpion86 έγραψε: Πέμ Μαρ 12, 2020 6:24 pm Μόλις ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα που αφορούν θέατρα, νυχτερινά κεντρα κ.α., για κλείσιμο τις επόμενες 14 μέρες.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ...ΜΑΚΑΡΙ ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ...
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Και εφέτος δεν θα υπάρξει η προγραμματισμένη λήξη. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να τραγουδήσει κανένα ξεχασμένο τραγούδι.
giannis21

Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ..ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ;
giannis21

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ..ΑΜΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ...ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ..ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Μαλλον για ορισμένους είναι σημαντικότερο το φιναλε ενός μαγαζιού..Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα..
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
giannis21

jdarmody έγραψε: Πέμ Μαρ 12, 2020 8:31 pm Μαλλον για ορισμένους είναι σημαντικότερο το φιναλε ενός μαγαζιού..Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα..
Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ...ΟΤΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ...ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΑΝΑ..ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ..ΧΑΛΑΡΩΣΕ...
Trelos Notikos 2019

Καλησπέρα
Ερώτηση
Ξέρει κανείς που και αν μπορώ να βρω το δισκο οι νότες είναι 7ψυχες?
Ξέρω ζητάω πολλά :biggrin:
Είναι ΦΟΥΛ συλλεκτικός
Και ο μόνος του Νότη που δεν έχω
Ριξτε ιδέες....
Hardivic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hardivic »

Trelos Notikos 2019 έγραψε: Παρ Μαρ 13, 2020 10:53 pm Καλησπέρα
Ερώτηση
Είναι ΦΟΥΛ συλλεκτικός
Ριξτε ιδέες....
Δε νομίζω να τον βρεις τον δίσκο. Ο τελευταίος δίσκος που κυκλοφόρησε ο Νότης ήταν το «εμπειριών συλλέκτης».
Αν θες το cd ψάξε σε κανα Μοναστηράκι αν δεν υπάρχει στα δισκοπωλεία
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

giannis21 έγραψε: Πέμ Μαρ 12, 2020 7:36 pm Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ..ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ;
Ετσι όπως εξελίσσεται το πράγμα δεν βλέπω πως μπορεί να λειτουργήσει ξανά νυχτερινό κέντρο εντός των επόμενων 2-3 μηνών. Και αν...
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Sfakianakisfan
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sfakianakisfan »

Ερώτηση
Είναι ΦΟΥΛ συλλεκτικός
Ριξτε ιδέες....
Discogs (site) εχω παραγγείλει 4 δίσκους του Νότη και χω μείνει καταευχαριστημένος.
Θα σε περνάνε για τρελή...
Trelos Notikos 2019

Sfakianakisfan έγραψε: Σάβ Μαρ 14, 2020 10:06 pm
Ερώτηση
Είναι ΦΟΥΛ συλλεκτικός
Ριξτε ιδέες....
Discogs (site) εχω παραγγείλει 4 δίσκους του Νότη και χω μείνει καταευχαριστημένος.
Θα το τσεκαρω και βλέπουμε.
Απάντηση