Ποτέ δεν εντάχθηκε πουθενά. Δύο φορές ψήφισε έχει πει. Μία φορα Χ.Α. σε εκλογές και άλλη μία φορά ΟΧΙ στο περίφημο δημοψήφισμα. Πότε εντάχθηκε κάπου? Αυτό που είχε πει στην απονομή των Αυτοτελών είναι ότι "επιβάλλεται να είσαι με οποιονδήποτε είναι απέναντι σε αυτούς που σε καταδυναστεύουν, είτε αυτός λέγεται Χρυσή Αυγή είτε κόκκινο ρόδο". Από όλο αυτό κράτησαν αυτό που ήθελαν. Λίγο καιρό μετά και πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη στον Νέζο από την Θεσσαλονίκη, είχε αποθεώσει Σύριζα, Τσίπρα, Κωνσταντοπούλου. Επειδή όμως δεν πουλούσε αρνητικά και δεν εξυπηρετούσε τον πόλεμο εναντίον του η ταμπέλα "συριζαίος" γι' αυτό και ουδείς ασχολήθηκε. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι. Προφανώς είσαι πιτσιρικάς για να μου λες ότι είδες ένα Νότη επιλεκτικά να μένει αμέτοχος στα συνθήματα που είχε φωνάξει η Χ.Α. σε εκδήλωση της στο μαγαζί. Εκτός αν έχεις επιλεκτική μνήμη. Διότι ξεχνάς πόσες εκδηλώσεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ είχαν γίνει σε μαγαζιά όπου τραγουδούσε κατά το παρελθόν. Κι εκεί αμέτοχος ήταν. Εγώ είχα πάει μία φορά σε εκδήλωση της ΔΑΠ στο Εναστρον όταν ήταν με Ελεανα Παπαιωάνου και είχε γίνει της πόπης από συνθήματα. Δεν αντέδρασε. Επίσης, δεν νομίζω να του έμπαινε καμία ταμπέλα όταν έκαναν παρέλαση οι πολιτικοί κάθε παράταξης στις χρυσές εποχές όταν...ήταν της μόδας ο Νότης. Λάθη έχει κάνει. Πρώτο και καλύτερο? Οτι δεν φιλτράρει αυτά που λέει για να είναι αρεστός σε όλους. Ομως γι αυτό είναι ο Νότης και για αυτό τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε. Επειδή ήταν πάντα αντισυμβατικός...Ελάχιστοι θα είχαν καταφέρει μετά τα όσα του έκαναν από το 2012-13 και μετά να παραμεινουν στην πρώτη γραμμή και να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν. Ελάχιστοι? Κανένας. Μόνο αυτός!Tsachno21 έγραψε: ↑Τρί Μάιος 05, 2020 1:08 amΌχι δεν είναι απαράδεκτη.. Διότι από τον ανένταχτο Νοτη που γνώρισα, πριν 2 χρόνια στο fever είδα έναν Νοτη να μένει αμέτοχο όταν μέσα στο μαγαζί ακουγόταν το αίμα τιμή χρυσή αυγή και όχι μόνο αμέτοχο αλλά στην ουσία τους έκλεινε και το μάτι με αυτά που έλεγε .. Εσένα μπορεί να μην σου λέει κάτι αυτό αλλά εμένα με πληγώνει.. Τον αγαπάμε τον Νότη αλλά δεν είναι κακό να παραδεχομαστε και τα λάθη του..Τι σχέση έχει ο Νότης που τόσα χρόνια ξέρουμε με αυτά τα άτομα (τα μεγαλοστελεχη του κόμματος δηλαδή); Δεν μπορώ να καταλάβω.. Δηλαδή εάν ο Νότης δεν στήριζε ένα κόμμα με νεοναζί θα γινόταν βολεμένος και ψεύτικος; Δεν θέλω να μπω σε κόντρα μαζί σου ειλικρινά έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάξουμε εμείς τις επιλογές και τα πιστεύω του Νότη.. Το ότι ο Νότης έχει φάει πόλεμο από το σύστημα το ξέρουμε όπως και τα αρ@ιδια που έχει να βγαίνει και να λέει αυτό που πιστεύει, δεν αντιλέγω γι αυτό τον αγαπήσαμε κιόλας.. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έβαλε αυτογκόλScorpion86 έγραψε: ↑Τρί Μάιος 05, 2020 12:43 am Η έκφραση σου είναι ψιλοαπαράδεκτη. Σόρρυ κιόλας. Χρησιμοποίησε επιχειρήματα για να πεις την άποψη σου. Πως την...γ@μησε ακριβώς? Επειδή δεν φοβήθηκε το προσωπικό-καλλιτεχνικό κόστος και στο πρώτο κράξιμο δεν έκανε κωλοτούμπα και δεν τα έκανε πλακάκια με το σύστημα για να παραμείνει στο προσκήνιο, φοβούμενος τυχόν απόρριψη? Επειδή αδιαφόρησε για την στάμπα που θα του κολλούσαν όπως αδιαφορούσε πάντοτε για το τι στάμπα του έβαζαν? Μήπως ενδιαφέρθηκε τι θα πουν οι άνθρωποι της θρησκείας όταν έβγαινε και δήλωνε άθεος. Μήπως τον ενδιέφερε τι θα πουν οι πολιτικοί όταν έβγαινε και τους έλεγε κοπρόσκυλα και τους τα έσερνε με 1 2 3 συγκεκριμένα παραδείγματα. Μήπως ενδιαφέρθηκε για το τι θα πει η Μαρίτσα και η Γιωργίτσα του μπακάλη όταν έβγαινε και μιλούσε για θέματα που πολλοί τα αντιμετωπιζουν επιφανειακά, όπως π.χ. οι εξωγήινοι. Μήπως νοιάστηκε τι θα πει ο κόσμος όταν παραδεχόταν ότι έχει κάνει χρήση ουσιών για μία περιοδο. Εφτασε στα 60 προς 61 ο Νότης κι ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι ποτέ δεν φιλτράριζε τι θα πει, με σκοπό να χαιδέψει τα αυτάκια της μάζας. Γι' αυτό έχει κάνει εχθρούς κατά καιρούς και έχει δημιουργήσει τη φήμη του εκκεντρικού-περίεργου. Γιατί ήταν αυθεντικός και ειλικρινής σε ένα καλλιτεχνικό κόσμος ψευτιάς και λυκοφιλιών. Πολλοί από αυτούς που τον εκραζαν για πολλά που είχε πει, κάποια χρόνια μετά και βλέποντας τι επακολούθησε, απλά τον παραδέχονται, διότι ήταν προφητικός στα 9 στα 10 που έλεγε, παρότι τα 7 από τα 10 που έλεγε ήταν ζημιογόνα για την εικόνα του. Και? Στο τέλος της ημέρας τα έχει καλά με τον εαυτό του, είτε λάθος είτε σωστός, διότι ήταν αυθεντικός και όχι ψεύτικος ή δήθεν. Και αυτό ξεχωρίζει ένα καλλιτέχνη από έναν τραγουδιστή. Να λέει την αποψη του δίχως να την ζυγίζει επειδή θα δημιουργήσει αντιπάθειες. Καλύτερα "φασίστας" και αντάρτης στο ότι συμβαίνει παρά ψεύτικος και βολεμένος-εξαρτημένος από ένα σύστημα. Έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι η 2η κατηγορία ποτέ δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Και αυτό γιατί το σύστημα αλλάζει συχνά-πυκνά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα...αναλώσιμα προϊόντα που θέλει να προωθήσει κατά καιρούς.
"Εχω τη δική μου λογική
λίγο αυτοκαταστροφική
μα τα καταφέρνω τελικά
και δεν παίρνω ηρεμιστικά
έχω μάθει μέσα μου το πως
να το πολεμάω μοναχός
το σύμπαν..."