Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Δημοσιεύσεις: 816
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 09, 2015 8:30 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

Είδα βίντεο Οικονομόπουλου να τραγουδάει κι αυτός τα Χαράματα...τον εκτιμώ σαν τραγουδιστή αλλά γέλασα που στις χαμηλές έχανε την φωνή του...το τραγούδι είναι ξεκάθαρα Ύμνος αλλά είναι και ποιος το έχει πει.Τέλος.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Tsachno21
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: Παρ Σεπ 14, 2018 7:15 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tsachno21 »

Trelos Notikos 2019 έγραψε: Σάβ Μάιος 23, 2020 6:47 pm Πέτυχα μια μικρή συνέντευξη Γονίδη σήμερα στην εκπομπή της Γερμανού
Ο Γονίδης ενώ είναι ευφυής σε κάποια πράγματα δε μπορεί να σταυρώσει δύο κουβέντες
Μιλάει αργά και Φαίνεται πολλές φορές και φτιαγμένος κιόλας
Φαίνεται ότι δε τα πολυγουσταρει αυτά
Και απλά το κάνει επειδή πρέπει να διαφημίσει πχ το νέο δίσκο
Να πει έβγαλα το ταδε τραγούδι
Έτσι όπως λέτε και σεις

Αν κάνει ο Νότης κάτι τέτοιο θα μιλήσει ένα λεπτό για το τραγούδι και τα υπόλοιπα θα είναι αυτά που λέει πάντα
Γιατί ο άνθρωπος έχει λέγειν και μπορεί να μιλά για ώρες ακούραστα

Δε θεωρώ λοιπόν ότι δε θέλει να βγαίνει
Αλλά ότι έχει επιλέξει να μη βγαίνει γιατί έχει κουραστεί
Θα πήγαινε να πει δυο κουβέντες για τους πολιτικούς
Και ο π..σταρας εκεί στην εκπομπή θα άλλαζε κουβέντα και τι είναι αυτά που λέτε κλπ
Εδώ το θέτεις λάθος.. Όταν πας να μιλήσεις για την δουλειά σου δεν υπάρχει λόγος εάν δεν σε ρωτήσουν να μπλέξεις τα πολιτικά.. Έχεις δει ποτέ έναν προπονητή ποδοσφαίρου να μιλάει σε συνέντευξη τύπου για τα πολιτικά; Στην περίπτωση του Νοτη είτε εκείνος μερικές φορές το επιδίωξε μόνος του να πάει η συζήτηση στα πολιτικά (ελάχιστες φορές) είτε η δημοσιογράφοι πήγαιναν τη συζήτηση εκεί για τους γνωστούς λόγους..Αυτό που έχω καταλάβει εγώ πλέον είναι ότι ο Νοτης δεν θέλει ή δεν έχει την διάθεση να μιλάει για την δουλειά του.. Έτσι και αλλιώς άμα παρατηρήσεις στις τελευταίες του συνεντεύξεις μιλάει ελάχιστα για την δουλειά του και πολλές φορές με το ζόρι, με την κλασική ατάκα <<σας έβαλε η εταιρεία ε; >>.
Άβαταρ μέλους
jdarmody
Δημοσιεύσεις: 2766
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 19, 2014 2:15 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

ilias16 έγραψε: Σάβ Μάιος 23, 2020 6:52 pm Είδα βίντεο Οικονομόπουλου να τραγουδάει κι αυτός τα Χαράματα...τον εκτιμώ σαν τραγουδιστή αλλά γέλασα που στις χαμηλές έχανε την φωνή του...το τραγούδι είναι ξεκάθαρα Ύμνος αλλά είναι και ποιος το έχει πει.Τέλος.
Εντάξει αξιοπρεπής η ερμηνεία του. Οι χαμηλές του Νότη ήταν από άλλο πλανήτη, δεν θα ξαναβγεί τέτοια φωνή ούτε σε 100 χρόνια.
Παρεμπιπτόντως, πήγε Heaven ο Νικολάκης.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Trelos Notikos 2019
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: Τρί Δεκ 24, 2019 4:47 am

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Trelos Notikos 2019 »

Ο Νότης ποτέ δε μιλούσε πολύ για τη δουλειά του
Δε νομίζω να υπάρχει μια συνέντευξη που να μιλάει περισσότερο για τη δουλειά παρά για τη κοινωνία
Αν υπάρχει θα είναι απ' τις πρώτες του ...
Εξόριστος στην 8η λεωφόρο...
noti_kos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Δευ Δεκ 12, 2016 10:14 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από noti_kos »

Tα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Νότης, από το 2010 και μετά, βγάζει μια έπαρση του στυλ ''αυτό που κάνω είναι πολύ ακριβό σαν προϊόν, και έχω πελατεία ό,τι κι αν κάνω''. Σνομπ και βαριεστημένος είναι, όταν δεν κάνει αρκετές πρόβες ή έστω δεν ανανεώνει το πρόγραμμα του (ενώ από τα 50 και μετά δεν έχει την ίδια διαύγεια με τα 30, που έκανε γρήγορες και εύστροφες εναλλαγές), όταν απαξιώνει να μαγνητοσκοπήσει ζωντανή του εμφάνιση σε κέντρο ή συναυλία, όταν απαξιώνει να επικοινωνήσει την φωνή του και τα τραγούδια του μέσα από έξυπνες και ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ιδέες, όπως οι ''νύχτες στον ρυθμό''. Δεν ήταν βλάκες τόσοι και τόσοι, όπως ο Μητροπάνος, Πάριος, Νταλάρας, Παπακωνσταντίνου, Ρέμος, Μαζωνάκης, που δείχνουν (ή έστω έδειχναν όσο ζούσαν) στοιχειώδες ενδιαφέρον και επαγγελματισμό απέναντι στο κοινό τους. Είπαμε έχει φωνάρα ο δικός μας, αλλά κάπου από το πολύ γλείψιμο των γύρω του, επαναπαύτηκε ήδη από τα 50 του. Επιμένω να τον κρίνω ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ (σκορπιέ το αν είσαι άνθρωπος ή σκύλος πχ, είναι αντικειμενικό. Δεν είναι όλα υποκειμενικά. Κι ας κάνεις, ότι δεν καταλαβαίνεις), γιατί τον αγαπάω και τον γουστάρω στον απόλυτο βαθμό. Ελπίζω τουλάχιστον κάποιοι να βγάζουν και κάνα μεροκάματο στην πλάτη του, όπως οι επαγγελματίες θαυμαστές των eu, γιατί τουλάχιστον έτσι θα δικαιολογείται η στάση τους.
Οι Ερινύες θα΄ρθουνε, όπου κι αν πας..
Trelos Notikos 2019
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: Τρί Δεκ 24, 2019 4:47 am

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Trelos Notikos 2019 »

Πάντως εγώ αυτό που γίνεται με τους eu δε το καταλαβαίνω
Και δε ξέρω τι ρόλο βαράνε...
Δήθεν α είναι μεγαλύτεροι φάν από μας επειδή έχουν φωτό , κουβέντες σε καμαρίνια , δώρα κλπ....
Ο ίδιος ο Νότης έπρεπε να τους κόψει ορισμένα πράγματα
Είπαμε όλοι κάνουν λάθοι
Κάνει και ο Νότης
Όσο και αν λέει δε κάνω λάθη είμαι συνειδητοποιημένος κλπ.
Ναι είναι...
Αλλά είπαμε
Νότης είναι και τον συγχωρούμε ότι και να πει
Εγώ τουλάχιστον αυτο κάνω
Γιατί είναι καλλιτέχνης
Τουλάχιστον αυτό κάνεις δε μπορεί να το αμφισβητήσει...
Δεν είναι το μαγαζάκι της γειτονιάς βλέπε Ρέμο
Ο οποίος έχει μια οκκ προς καλή και αρκετά δουλεμενη φωνή
Αλλά καλλιτέχνης δε θα γίνει ποτέ....
Εξόριστος στην 8η λεωφόρο...
Άβαταρ μέλους
jdarmody
Δημοσιεύσεις: 2766
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 19, 2014 2:15 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Ότι και να λέμε ο Νότης πρέπει να πάει σε μια σοβαρή εταιρία και να σχεδιάσει τις τελευταίες του δουλειές, οι οποίες πρέπει να είναι αντάξιες του ονόματος και της καριέρας του. Δε γίνεται ολόκληρος Σφακιανάκης να βγάζει δίσκο και να μην ακούγεται λόγω προχειρότητας. Κάποτε περιμέναμε πότε θα βγάλει δίσκο και ήμασταν σίγουροι ότι θα έχει κάτι ιδιαίτερο, ακόμα και στο εξώφυλλο, στο σημείωμά του, στα τραγούδια. Τώρα βγάζει δίσκο και φοβόμαστε να τον ακούσουμε. Τώρα στο live, έχει μεγαλώσει βρε παιδιά ο άνθρωπος, ούτε τις ίδιες ανάσες έχει, ούτε την ίδια ενέργεια, ούτε την ίδια όρεξη και γενικά αντοχές. Ας κάτσουν να βγάλουν ένα best of πρόγραμμα, με κομμάτια που τα αποδίδει ακόμη άρτια κι όλα καλά. Στα δισκογραφικά είναι το πρόβλημα.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86
Δημοσιεύσεις: 3786
Εγγραφή: Τετ Οκτ 15, 2014 8:20 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

noti_kos έγραψε: Κυρ Μάιος 24, 2020 7:18 pmΕίπαμε έχει φωνάρα ο δικός μας, αλλά κάπου από το πολύ γλείψιμο των γύρω του, επαναπαύτηκε ήδη από τα 50 του. Επιμένω να τον κρίνω ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ (σκορπιέ το αν είσαι άνθρωπος ή σκύλος πχ, είναι αντικειμενικό. Δεν είναι όλα υποκειμενικά. Κι ας κάνεις, ότι δεν καταλαβαίνεις), γιατί τον αγαπάω και τον γουστάρω στον απόλυτο βαθμό. Ελπίζω τουλάχιστον κάποιοι να βγάζουν και κάνα μεροκάματο στην πλάτη του, όπως οι επαγγελματίες θαυμαστές των eu, γιατί τουλάχιστον έτσι θα δικαιολογείται η στάση τους.
Η διαφορά σκύλου με ανθρώπου πάει σαν παράδειγμα σε τι ακριβώς? Ποια διαφορά θες να τονίσεις? Για εξήγησε μου. Ποιος είναι στην μεταφορά σου ο σκύλος και ποιος ο άνθρωπος? Επειδή λοιπόν μιλάμε για μουσική και όχι για σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων-πλασμάτων (το ότι κάθομαι και σου εξηγώ τα αυτονόητα με ξεπερνά...). Στην μουσική δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Σε εμένα αρέσει ένα κομμάτι επειδή έχει πιο πιασάρικο στίχο, σε εσένα μπορεί να μην αρέσει και να σου αρέσει πιο πολύ ένα τραγούδι με κοινωνικό στίχο που δεν θα προβληθεί τόσο. Εμένα μπορει να μου αρέσει ένα κομμάτι επειδή εχει γρήγορο ρυθμό και εσένα όχι επειδή πιστεύεις ότι δεν ταιριάζει στο τραγούδι ο γρήγορος ρυθμός. Οπότε δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην μουσική.

Οταν μιλάω για κάτι, φρόντισε να είναι τα παραδείγματα σου πάνω σε αυτό και όχι στο πόσο διαφορετικός είναι ένας σκύλος από τον άνθρωπο. Τέλος, το ότι κάποιος δεν έχει την δική σου κριτική-επικριτική-απαξιωτική διάθεση σε ορισμένα θέματα και δεν ενστερνίζεται τις απόψεις σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βγάζει μεροκάματο για να τον γλείφει. Είναι ότι έχει διαφοετική άποψη. Δηλαδή επειδή εσύ τώρα είσαι επικριτικός απέναντι σε κάποιον σημαίνει ότι έχεις μισθωθεί από κάποιον για να τα γράφεις αυτά? Προφανώς όχι. Ειναι αυτό που γράφω πιο πάνω. Ορισμένοι έχετε ξεπεράσει τα όρια και πίσω από την ανωνυμία σας κρίνετε εύκολα καριέρες, κατηγορείτε ανθρώπους και γράφετε χοντράδες. Χοντράδες που δεν μπορείτε να αποδείξετε. Και όλα αυτά "στον βωμό για το καλό του καλλιτέχνη".

Φανατίζεστε τόσο με πράγματα που δεν επηρεάζουν την ζωή σας άμεσα, αλλά αφορούν την ζωή κάποιου άλλου. Δεν σου αρέσει ένας δίσκος, μην τον πάρεις. Θεωρείς οτι δεν σε σέβεται ένας καλλιτέχνης (όπως αναφέρεις σε προηγουμενα σχόλια), σταμάτα να τον ακολουθείς και μην πας να τον ακούσεις. Συναισθηματισμοί και φανατισμοί όταν μιλάμε για επαγγελματικά κάποιου άλλου ανθρώπου δεν χωρούν. Τους είχαμε όλοι λίγο πολύ όταν ήμασταν πιο μικροί, όμως καλό είναι όταν ωριμάζει κάποιος, να ωριμάζει και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα και τα κρίνει. Εγραψα κι εγώ για την καθυστέρηση του δίσκου. Μέχρι εκεί. Δεν θα γράψω ότι επειδή καθυστερεί σημαίνει ότι μας έχει γραμμένους στα τέτοια του και επειδή έχει βαρεθεί. Να καταλαβαίνουμε κάποια στιγμή που είναι η γραμμή και να μην την ξεπερνάμε.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
jdarmody
Δημοσιεύσεις: 2766
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 19, 2014 2:15 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Εντάξει Scorpion έχεις πλακωθεί με όλο το κόσμο για το Νότη και μιλάς εσύ για φανατισμούς; Κάνε μας τη χάρη. Εσύ είχες κάνει αυτοσκοπό της ζωής σου να μαθαίνεις τα επαγγελματικά σχέδια ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις καν και που ουδεμία σχέση έχουν με τη ζωή σου και κάνεις υποδείξεις σε ανθρώπους που σχολιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός καλλιτέχνη που εν τέλει απευθύνεται σ' αυτούς; Θυμάμαι όταν κάποιος δεν αγόραζε δίσκο, έλεγες ότι δεν δικαιούται να έχει άποψη. Τώρα μπορεί απλά να μην τον πάρει; Και η κωλοτούμπα έχει τα όρια της.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
noti_kos
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: Δευ Δεκ 12, 2016 10:14 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από noti_kos »

jdarmody έγραψε: Κυρ Μάιος 24, 2020 9:14 pm Εντάξει Scorpion έχεις πλακωθεί με όλο το κόσμο για το Νότη και μιλάς εσύ για φανατισμούς; Κάνε μας τη χάρη. Εσύ είχες κάνει αυτοσκοπό της ζωής σου να μαθαίνεις τα επαγγελματικά σχέδια ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις καν και που ουδεμία σχέση έχουν με τη ζωή σου και κάνεις υποδείξεις σε ανθρώπους που σχολιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός καλλιτέχνη που εν τέλει απευθύνεται σ' αυτούς; Θυμάμαι όταν κάποιος δεν αγόραζε δίσκο, έλεγες ότι δεν δικαιούται να έχει άποψη. Τώρα μπορεί απλά να μην τον πάρει; Και η κωλοτούμπα έχει τα όρια της.
Eυτυχώς, τα καταλαβαίνουν κι άλλοι..!

Σκορπιέ, εγώ θα συνεχίσω να ακολουθώ τον Νοτάκο, γιατί τον αγαπώ ως άνθρωπο. Μπορεί να είμαι και αυστηρός απέναντι του, αλλά το θεωρώ δείγμα σεβασμού μου προς τον ίδιο. Επίσης, το αντικειμενικό έγκεται, ως προς το αν δείχνει σημάδια βαρεμάρας και σνομπισμού στη δουλειά του τα τελευταία (αρκετά) χρόνια. Δεν ξέρω πάντως με ποιό δικαίωμα συμπεριφέρεσαι σαν αυτόκλητος δικηγόρος του Νότη εδώ μέσα, αλλά μεταξύ μας δεν το χρειάζεται. Στο λέω με -ειλικρινά- καλή διάθεση, στην περίπτωση που κινητοποιείσαι από απλή αγάπη. Εάν, όμως, ανήκεις στους επαγγελματίες θαυμαστές των eu, που εκτός από το ότι βγάζουν λεφτά στην πλάτη του, τον είχαν βγάλει και χρυσαυγίτη ήδη από τον Μάιο του 2012 και γενικά τον έχουν παρασύρει σε κάποια πράγματα (μην αρχίσεις να μην καταλαβαίνεις πάλι, γιατί-ναι-ο περίγυρος μας μάς επηρεάζει όλους, χωρίς να είσαι απαραίτητα παιδάκι ή χαζός), τότε δήλωσε το, για να σου μιλάω με διαφορετική διάθεση.
Οι Ερινύες θα΄ρθουνε, όπου κι αν πας..
Άβαταρ μέλους
Scorpion86
Δημοσιεύσεις: 3786
Εγγραφή: Τετ Οκτ 15, 2014 8:20 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

noti_kos έγραψε: Κυρ Μάιος 24, 2020 10:37 pmΣκορπιέ, εγώ θα συνεχίσω να ακολουθώ τον Νοτάκο, γιατί τον αγαπώ ως άνθρωπο. Μπορεί να είμαι και αυστηρός απέναντι του, αλλά το θεωρώ δείγμα σεβασμού μου προς τον ίδιο. Επίσης, το αντικειμενικό έγκεται, ως προς το αν δείχνει σημάδια βαρεμάρας και σνομπισμού στη δουλειά του τα τελευταία (αρκετά) χρόνια. Δεν ξέρω πάντως με ποιό δικαίωμα συμπεριφέρεσαι σαν αυτόκλητος δικηγόρος του Νότη εδώ μέσα, αλλά μεταξύ μας δεν το χρειάζεται. Στο λέω με -ειλικρινά- καλή διάθεση, στην περίπτωση που κινητοποιείσαι από απλή αγάπη. Εάν, όμως, ανήκεις στους επαγγελματίες θαυμαστές των eu, που εκτός από το ότι βγάζουν λεφτά στην πλάτη του, τον είχαν βγάλει και χρυσαυγίτη ήδη από τον Μάιο του 2012 και γενικά τον έχουν παρασύρει σε κάποια πράγματα (μην αρχίσεις να μην καταλαβαίνεις πάλι, γιατί-ναι-ο περίγυρος μας μάς επηρεάζει όλους, χωρίς να είσαι απαραίτητα παιδάκι ή χαζός), τότε δήλωσε το, για να σου μιλάω με διαφορετική διάθεση.
Σου είπε κανείς να μην τον ακολουθείς? Αν σε χαλάνε κάποια πράγματα όμως τα κόβεις για να μην σε χαλάνε. Αμα δεν με γεμίζει πλέον κάποιος καλλιτέχνης δεν θα κάτσω να τον ακούω με το ζόρι, ούτε θα πάω στο μαγαζί του να τον δω. Αυτό λέω. Οσο για το αν βαριέται, υποκειμενικό είναι. Εσύ το πιστεύεις εγώ ή κάποιος άλλος όχι. Εγώ για παραδειγμα προ μηνών είχα γράψει ότι δεν υπάρχει διάθεση για πραγματα. Να πω ότι βαριέται δεν μπορώ να το πω διότι υπάρχει μία σταθερότητα στα όσα κάνει την τελευταία δεκαετια. Δεν κάνει τίποτα λιγότερο απ' ότι έκανε. Ναι, αν βάλουμε ως μέτρο σύγκρισης το τι έκανε πριν...τις "Νύχτες Μαγικές" και το Εναστρον ναι έχει μεγάλη διαφορα. Αλλά με βάση το τι κάνει την τελευταία δεκαετία δεν έχει αποκλίνει σε κάτι, για να λες οτι υπάρχει εμφανή διαφοροποίηση τώρα η οποία να δείχνει βαρεμάρα.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε με το παράπονο γιατί δεν βγαίνει στο γυαλί όπως κάνουν άλλοι και γιατί δεν παρουσιάζει σε μαγαζι ένα δίσκο όπως έκανε πριν 15 χρόνια. Μα ο λογος είναι ακριβώς αυτός. Οτι έχουν περάσει καποια χρόνια, καταστάσεις έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει έδαφος από πολλές απόψεις για να γίνει. Για παράδειγμα, το 2004 υπήρχε διαφήμιση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" που διαφήμιζε την εκδήλωση στα "Αστέρια" για την παρουσίαση του δίσκου "Με αγάπη ότι κάνεις". Τώρα υπάρχει περίπτωση να δεις κάτι παρόμοιο? Οχι! Γιατί και ο Νότης δεν θα το δώσει σε εφημερίδα, αλλά και η εφημερίδα δεν θα δεχτεί να το βάλει.

Στο δε γυαλί μετά τα πρώτα χρόνια σταμάτησε να βγαινει. Δικαίωμα του. Το να λες ότι δεν σε σέβεται επειδή δεν βγάζει κάθε χρόνο δίσκο και δεν εμφανίζεται στο γυαλί, είναι πράγματα υπερβολικά. Αυτά σχολίασα. Τώρα φτάσαμε αλλού την συζητήση. Πάλι στα ίδια και στα ιδια, ότι εγω το παίζω δικηγόρος του και τον γλείφω και δεν βλέπω αρνητικά ενώ εσεις θέλετε το καλό του και με εκφράσεις "κολλάει ένσημα", "βαριέται", "βγάζει έπαρση", "δεν μας σέβεται" το δείχνετε. Τουλάχιστον έτσι νομίζετε. Καλά κι αυτά δεν ειναι τίποτα. Εδώ έχει ειπωθεί παλαιότερα ότι "ούτε στον Νότη δεν αρέσουν αυτά που τραγουδάει" και γέλαγε όλο το φόρουμ. :hysterical:

Επίσης, καλό θα ήταν να μάθεις ότι εδω μέσα υπάρχουν και αντίθετες γνώμες. Σχολίασες κάτι που έγραψα και κάνουμε κουβέντα δύο μέρες. Δεν νομίζω να τσακωνόμαστε ούτε να έχω κάποια συμπεριφορά που να...θέλει άδεια για να διατυπωθεί γραπτώς. Δεν είναι απαραίτητα δικηγόρος του Νότη όποιος δεν συμφωνεί με εσένα, ούτε επαγγελματίας θαυμαστής που παίρνει μεροκάματο. Τέτοια επιχειρήματα έχουν κάτι πιτσιρίκια που φανατίζονται με άλλους καλλιτέχνες, όχι φανς του βεληνεκούς Νότη. Το να βλέπω φανς του Νότη και να σχολιάζουν σαν...απογοητευμένες Ρουβίτσες, προσωπικά με χαλάει. Ο φανατισμός καλός είναι. Οχι όμως όταν ο φανατικός νομίζει ότι η άποψη του για τα επαγγελματικά του Νότη έχει και βαρύνουσα σημασία ή πρέπει να μεταφέρεται και στον ίδιο. Καποιοι δε, δεν καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε στο 2020 και όχι το 1995, το 2001 και το 2006.

Το πιο σωστό το έγραψε πιο πάνω κάποιος. Να βγάλει καλούς δίσκους. Αυτό μετράει. Τα υπόλοιπα τα κρίνουμε χωρίς να έχουμε και τις γνώσεις. Εκτος αν κάποιος από εσάς έχει εμπειρία ως τραγουδιστής, ως μάνατζερ τραγουδιστή ή έχει κάποια εμπειρία πάνω στο κομμάτι μουσική βιομηχανία για να μπορεί να είναι σε θέση να γράφει τόσο απόλυτα ότι "αυτό κι αυτό πρεπει να κάνει". Κάποιοι έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο ρόλος τους και από την υπερβολική αγάπη μετατρέπονται σε μάνατζερ του Νότη και ξέρουν τι τραγούδια πρέπει να πει, πότε να βγάλει δίσκο, που και με ποιον να συνεργαστεί, τι πρέπει να λέει στις συνεντεύξεις. Ανάλογο φανατισμό με αυτόν στα σπορ που ένας οπαδός κάνει κουμάντο στα μεταγραφικά με τις τσέπες άλλων και ξέρει πόσα έχει βάλει και βγάλει από την τσέπη ένας πρόεδρος. Γι' αυτό ο Νότης έχει πει "θέλω φιλάθλους, όχι φανς, φανατικούς".

Y.Γ. Την αγάπη δεν την δείχνεις με το να είσαι συνεχώς επικριτικός (σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, τα όποια κριτήρια) απεναντι σε κάποιον. Αν κάποιον τον αγαπάς πραγματικά, αγνά και δίχως να κρύβεται συμφέρον πίσω από αυτήν την αγάπη, τότε τον δέχεσαι όπως είναι. Με τα ελαττώματα. Δεν προσπαθείς να τον αλλάξεις. Δεν μπορω να ζηταω στα 60 του να το παίζει Αργυρός. Μόνο αν κάποιου θίγονται τα συμφέροντα από την επιτυχία ή όχι κάποιου άλλου, μόνο τότε δικαιολογείται τόσο φανατική προσέγγιση. Κι εδώ μέσα θαυμαστές είμαστε, όχι μάνατζερ, ούτε εκπροσωπούμε κάποια δισκογραφική . Ναι σωστό να γινεται κριτική, αλλά άλλο η κριτική κι άλλο η απαξίωση και η διάθεση να δίνουμε επαγγελματικές συμβουλές σε κάποιον με την καριέρα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86
Δημοσιεύσεις: 3786
Εγγραφή: Τετ Οκτ 15, 2014 8:20 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Θα την αφήσω τη διήγηση της αρρώστιας για το τέλος. Πες μου για τους τραγουδιστές με τους οποίους έχεις συνεργαστεί.

Στα 45 μου αποφάσισα να αρχίσω να γράφω στίχους. Με ενθάρρυνε ο Αχιλλέας Θεοφίλου, που ήταν διευθυντής στη ΜΙΝΟΣ, ο άντρας της Αλεξίου. Έκανα μία ομάδα με νέα παιδιά, διότι μου αρέσει να συνεργάζομαι με νέους. Αντλώ από τη ζωντάνια τους και τη δίψα τους. Μετά έδωσα στίχους σε όλους: Σφακιανάκη, Καρρά, Μακρόπουλο, Αδαμαντίδη, Άντζελα Δημητρίου, Κατερίνα Στανίση, Οικονομόπουλο, Παντελή Θαλασσινό και άλλους.

Το πιο αγαπημένο τραγούδι στο οποίο έγραψες τους στίχους;

«Δώσε ένα τέλος να αρμόζει», του Σφακιανάκη. Επίσης «Τα πιο μεγάλα σ’ αγαπώ», πάλι του Σφακιανάκη.

https://www.fosonline.gr/plus/article/9 ... 43C5IdPFc4
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
prodiafimin31
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Δευ Μάιος 25, 2020 6:33 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από prodiafimin31 »

Ειναι να απορει κανεις πια με την αναστατωση που εχει προκαλεσει αυτο το ατομο στο φορουμ. Οποιος παει να πει κατι αμεσως αρχιζει τις επιθεσεις και επιβαλλει τη δικη του γνωμη λες και ειναι ανωτερη... Νομιζει οτι ειναι κατι σαν αρχηγος εδω μεσα. Σας προτεινω να τον αγνοειτε και να εκφραζεστε ελευθερα αγνοωντας τον επιδεικτικα.

ΥΓ. Εγω ο,τι και να μου απαντησει δεν προκεται να του απαντησω καθως γνωριζω την λατρεια του να κανει συνεχως ανω κατω το φορουμ.
prodiafimin31
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Δευ Μάιος 25, 2020 6:33 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από prodiafimin31 »

jdarmody έγραψε: Κυρ Μάιος 24, 2020 9:14 pm Εντάξει Scorpion έχεις πλακωθεί με όλο το κόσμο για το Νότη και μιλάς εσύ για φανατισμούς; Κάνε μας τη χάρη. Εσύ είχες κάνει αυτοσκοπό της ζωής σου να μαθαίνεις τα επαγγελματικά σχέδια ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις καν και που ουδεμία σχέση έχουν με τη ζωή σου και κάνεις υποδείξεις σε ανθρώπους που σχολιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός καλλιτέχνη που εν τέλει απευθύνεται σ' αυτούς; Θυμάμαι όταν κάποιος δεν αγόραζε δίσκο, έλεγες ότι δεν δικαιούται να έχει άποψη. Τώρα μπορεί απλά να μην τον πάρει; Και η κωλοτούμπα έχει τα όρια της.
Αστον. Νομιζει οτι η γνωμη του ειναι ανωτερη ολων.
prodiafimin31
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Δευ Μάιος 25, 2020 6:33 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από prodiafimin31 »

noti_kos έγραψε: Κυρ Μάιος 24, 2020 7:18 pm Tα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Νότης, από το 2010 και μετά, βγάζει μια έπαρση του στυλ ''αυτό που κάνω είναι πολύ ακριβό σαν προϊόν, και έχω πελατεία ό,τι κι αν κάνω''. Σνομπ και βαριεστημένος είναι, όταν δεν κάνει αρκετές πρόβες ή έστω δεν ανανεώνει το πρόγραμμα του (ενώ από τα 50 και μετά δεν έχει την ίδια διαύγεια με τα 30, που έκανε γρήγορες και εύστροφες εναλλαγές), όταν απαξιώνει να μαγνητοσκοπήσει ζωντανή του εμφάνιση σε κέντρο ή συναυλία, όταν απαξιώνει να επικοινωνήσει την φωνή του και τα τραγούδια του μέσα από έξυπνες και ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ιδέες, όπως οι ''νύχτες στον ρυθμό''. Δεν ήταν βλάκες τόσοι και τόσοι, όπως ο Μητροπάνος, Πάριος, Νταλάρας, Παπακωνσταντίνου, Ρέμος, Μαζωνάκης, που δείχνουν (ή έστω έδειχναν όσο ζούσαν) στοιχειώδες ενδιαφέρον και επαγγελματισμό απέναντι στο κοινό τους. Είπαμε έχει φωνάρα ο δικός μας, αλλά κάπου από το πολύ γλείψιμο των γύρω του, επαναπαύτηκε ήδη από τα 50 του. Επιμένω να τον κρίνω ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ (σκορπιέ το αν είσαι άνθρωπος ή σκύλος πχ, είναι αντικειμενικό. Δεν είναι όλα υποκειμενικά. Κι ας κάνεις, ότι δεν καταλαβαίνεις), γιατί τον αγαπάω και τον γουστάρω στον απόλυτο βαθμό. Ελπίζω τουλάχιστον κάποιοι να βγάζουν και κάνα μεροκάματο στην πλάτη του, όπως οι επαγγελματίες θαυμαστές των eu, γιατί τουλάχιστον έτσι θα δικαιολογείται η στάση τους.
Συμφωνω σχεδον σε ολα αλλα εχεις σκεφτει οτι ο Νοτης δεν βγαζει πλεον τραγουδια γιατι αυτα δεν προωθουνται και δεν ακουγονται καθολου. Αδικος κοπος δηλαδη. Αλλωστε ολοι τα τραγουδια του της δεκαετιας του 90 θελουμε να λεει στο μαγαζι. Για παραδειγμα προτιμαμε το Να ξαναρθεις και το μα εσυ με καις απο Χαρε και εγω και η μοναξια και γεινικα τους υμνους του 90 2000. Αλλωστε το καθε σιντι απο το 2005 και μετα εβγαζει 1 επιτυχια και 2 3 τραγουδια που γεμιζαν το προγραμμα για 1 και 2 χρονια και μετα χανοταν απο το προγραμμα. Για παραδειγμα το Χανομαι καρδια μου, Αριστερα, κλεινω τις κουρτινες κ.α. Τα μονα που αντεξαν ηταν το παρε το δρομο το τσιγγανακι και δωσε ενα τελος. Θελω να πω οτι εχει ενα στανταρ προγραμμα με παλια και κανει 4 5 γεμισματα με συγχρονα.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86
Δημοσιεύσεις: 3786
Εγγραφή: Τετ Οκτ 15, 2014 8:20 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Πόσα προφίλ θα φτιάξεις ακόμα εσύ για να μπαίνεις με επιθετικό ύφος εδώ μέσα και να γράφεις τα ίδια? Για αρχή, δεν σχολίασα κανενός τα γραφόμενα. Εγραψα ενα σχόλιο στο οποίο ανέφερα την άποψη μου ότι έχει καθυστερήσει ο δίσκος και μετά έγραψα γιατί πιστεύω καλά κάνει που δεν βγαίνει στο γυαλί όπως άλλοι. Δεν επιτέθηκα σε κανέναν. Αλλο το να διαφωνώ και να κουβεντιάζω με επιχειρήματα. Εγώ δέχτηκα σχόλια από άλλους όπως ο Noti_kos. Τα οποία σχόλια του παρότι με δόση φανατισμού δεν είχαν κάτι μεμπτό και η κουβεντα που κάνουμε δύο μέρες τώρα δεν έχει ούτε επιθέσεις ούτε έχει φέρει κάποια αναστάτωση στο φόρουμ. Διαφωνούμε κάθετα. Μέχρι εκεί. Για ποια επίθεση μιλάς λοιπόν? Τωρα εσύ για 4η-5η φορά μου λες ότι με αγνοείς και κάθισες και έφτιαξες κι άλλο προφίλ για να μπεις να γράψεις πρώτο σχόλιο επιθετικό προς εμένα, χρησιμοποιώντας τις γνωστές εκφράσεις ότι το παίζω αρχηγός και λοιπά. Ok. Γράψε την άποψη σου λοιπόν και μην ασχολείσαι με εμένα όπως λες.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
prodiafimin31
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Δευ Μάιος 25, 2020 6:33 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από prodiafimin31 »

Πραγματικα ορισμενοι θεωρουν οτι ειναι υπερανω και η γνωμη τους η πιο βαρυνουσα. Ακουστε φραση ¨¨ ποσα προφιλ θα φτιαξεις ακομα εσυ"" Μιλαμε για παιδεια οχι αστεια.

Παιδια αγνοηστε τον. Αυτο θελει να κανει συνεχως ενα μπαχαλο το φορουμ. Γιατι απο πληροφοριες σχεδον παντα βγαινουν λανθασμενες. Οσο για τις αποψεις του ειναι φανερο οτι 8 στους δεκα εδω μεσα διαφωνουν με αυτον.
prodiafimin31
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Δευ Μάιος 25, 2020 6:33 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από prodiafimin31 »

jdarmody έγραψε: Κυρ Μάιος 24, 2020 9:14 pm Εντάξει Scorpion έχεις πλακωθεί με όλο το κόσμο για το Νότη και μιλάς εσύ για φανατισμούς; Κάνε μας τη χάρη. Εσύ είχες κάνει αυτοσκοπό της ζωής σου να μαθαίνεις τα επαγγελματικά σχέδια ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις καν και που ουδεμία σχέση έχουν με τη ζωή σου και κάνεις υποδείξεις σε ανθρώπους που σχολιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς ενός καλλιτέχνη που εν τέλει απευθύνεται σ' αυτούς; Θυμάμαι όταν κάποιος δεν αγόραζε δίσκο, έλεγες ότι δεν δικαιούται να έχει άποψη. Τώρα μπορεί απλά να μην τον πάρει; Και η κωλοτούμπα έχει τα όρια της.
Ειναι λογικο να πλακωνεται με το μισο φορουμ. Ο,τι δεν του αρεσει το κατακρινει με επιθετικο υφος. Αν απαντουσε ηρεμα και ωραια δεν θα ενοχλουνταν κανεις. Πρεπει οι Νοτικοι να παιρνουν αδεια απο δω και στο εξης απο αυτον παιδια. Διαφορετικα θα υπαρξει λογοκρισια με εντονη επιθετικοτητα.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86
Δημοσιεύσεις: 3786
Εγγραφή: Τετ Οκτ 15, 2014 8:20 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Ξέχασες οτι την τελευταία φορά που έφαγε ban το προφίλ σου έγινε επειδή είχες τσακωθεί με το μισό φόρουμ και όποιος διαφωνούσε μαζί σου, ζητουσες από την Μάγδα να τον μπλοκάρει. Καμία άποψη μου δεν έχει μεγαλυτερη αξία. Αν το πίστευα αυτό δεν θα έμπαινα καν σε διαδικασία κουβέντας. Αν το πίστευα αυτό δεν θα καταδεχόμουν να συνομιλήσω με...κατώτερου επιπέδου απόψεις. Ηρέμησε τώρα και προχώρα παρακάτω. Εχεις σπαμάρει ήδη το φόρουμ με το να ασχολεισαι μαζί μου.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
prodiafimin31
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Δευ Μάιος 25, 2020 6:33 pm

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από prodiafimin31 »

jdarmody έγραψε: Κυρ Μάιος 24, 2020 7:48 pm Ότι και να λέμε ο Νότης πρέπει να πάει σε μια σοβαρή εταιρία και να σχεδιάσει τις τελευταίες του δουλειές, οι οποίες πρέπει να είναι αντάξιες του ονόματος και της καριέρας του. Δε γίνεται ολόκληρος Σφακιανάκης να βγάζει δίσκο και να μην ακούγεται λόγω προχειρότητας. Κάποτε περιμέναμε πότε θα βγάλει δίσκο και ήμασταν σίγουροι ότι θα έχει κάτι ιδιαίτερο, ακόμα και στο εξώφυλλο, στο σημείωμά του, στα τραγούδια. Τώρα βγάζει δίσκο και φοβόμαστε να τον ακούσουμε. Τώρα στο live, έχει μεγαλώσει βρε παιδιά ο άνθρωπος, ούτε τις ίδιες ανάσες έχει, ούτε την ίδια ενέργεια, ούτε την ίδια όρεξη και γενικά αντοχές. Ας κάτσουν να βγάλουν ένα best of πρόγραμμα, με κομμάτια που τα αποδίδει ακόμη άρτια κι όλα καλά. Στα δισκογραφικά είναι το πρόβλημα.
Θεωρω οτι η ιδεα με τη τριλογια αποδειχτηκε λαθος. Πχ το Ματωμενο Δακρυ ολοκληρωθηκε σε ενα χρονο και το τωρινο εχει παρει 4 χρονια. Μονη ελπιδα για μενα να ακουσουμε καποιο πολυ καλο τραγουδι ειναι τα τραγουδια που του εδωσε ο Χρυσοβεργης.
Απάντηση