Νότης Σφακιανάκης
-
Re: Νότης Σφακιανάκης
Έχει θεραπευτεί από το θέμα που είχε,
Όλη η υπόθεση παιδιά στην ηχογράφηση ενός τραγουδιού έγκειται στον "δρόμο" που θα ακολουθήσει ο Νοτης.Αν θα το ηχογραφήσει δηλαδή γλυκά και σε ψιλές νότες(με την πλάτη στον τοίχο) η τραχιά σε πιο βαριές νότες.. Και κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει τα φίλτρα που πρέπει για την ακουστική,δηλαδη
Εάν θα ακολουθήσει την ακουστική από τις 7ψυχες το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλουμε.. Η αν θα ακολουθήσει την τωρινη ακουστική η οποία μας δίνει τα τωρινά αποτελέσματα.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ μέσα έχει χιλιοσυζητηθει το θέμα των ηχογραφήσεων. Ο Νότης προτιμά τον σύγχρονο ας πούμε ήχο, γι αυτό και ηχογραφεί με φυσικό ήχο, χωρίς φίλτρα δηλαδή.
Αυτο είναι το λάθος. Κατά την διάρκεια της ηχογράφησης όλοι θέλουν το καλύτερο αποτέλεσμα και χρησιμοποιούν ότι χρειαζεται για να έχουν το καλύτερο ακουστικό αποτέλεσμα.
Ο Οικονομοπουλος για παράδειγμα τονίζει πολύ τα χαμηλά του όπως έκανε κάποτε ο Νότης.
Οι δε υπόλοιποι τραγουδιστές χρησιμοποιούν όλη την τεχνολογία για άρτιο αποτέλεσμα. Η Ζηνα χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιούσε ο Νότης στις 7ψυχες και δεν τις αλλάζει. Ακόμα και στον ρυθμό που πήγε η ακουστική είναι η ίδια με του στούντιο.
Ο Νότης όχι.
Ελπίζω ο παραγωγός του να τον παρακινησει για πιο άρτια αποτελεσματα όπως έκανε ο Μπενετος κάποτε.
Εχει μιλήσει φίλος μου με τον παραγωγό του και μου έχει πει ότι ο Νότης επιθυμεί αυτές τις ακουστικές ρυθμίσεις και αυτες τις βαρυτονες ερμηνείες που μας ξενιζουν αλλά στον νοτη του αρέσουν.
Όλη η υπόθεση παιδιά στην ηχογράφηση ενός τραγουδιού έγκειται στον "δρόμο" που θα ακολουθήσει ο Νοτης.Αν θα το ηχογραφήσει δηλαδή γλυκά και σε ψιλές νότες(με την πλάτη στον τοίχο) η τραχιά σε πιο βαριές νότες.. Και κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει τα φίλτρα που πρέπει για την ακουστική,δηλαδη
Εάν θα ακολουθήσει την ακουστική από τις 7ψυχες το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλουμε.. Η αν θα ακολουθήσει την τωρινη ακουστική η οποία μας δίνει τα τωρινά αποτελέσματα.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ μέσα έχει χιλιοσυζητηθει το θέμα των ηχογραφήσεων. Ο Νότης προτιμά τον σύγχρονο ας πούμε ήχο, γι αυτό και ηχογραφεί με φυσικό ήχο, χωρίς φίλτρα δηλαδή.
Αυτο είναι το λάθος. Κατά την διάρκεια της ηχογράφησης όλοι θέλουν το καλύτερο αποτέλεσμα και χρησιμοποιούν ότι χρειαζεται για να έχουν το καλύτερο ακουστικό αποτέλεσμα.
Ο Οικονομοπουλος για παράδειγμα τονίζει πολύ τα χαμηλά του όπως έκανε κάποτε ο Νότης.
Οι δε υπόλοιποι τραγουδιστές χρησιμοποιούν όλη την τεχνολογία για άρτιο αποτέλεσμα. Η Ζηνα χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιούσε ο Νότης στις 7ψυχες και δεν τις αλλάζει. Ακόμα και στον ρυθμό που πήγε η ακουστική είναι η ίδια με του στούντιο.
Ο Νότης όχι.
Ελπίζω ο παραγωγός του να τον παρακινησει για πιο άρτια αποτελεσματα όπως έκανε ο Μπενετος κάποτε.
Εχει μιλήσει φίλος μου με τον παραγωγό του και μου έχει πει ότι ο Νότης επιθυμεί αυτές τις ακουστικές ρυθμίσεις και αυτες τις βαρυτονες ερμηνείες που μας ξενιζουν αλλά στον νοτη του αρέσουν.
Έχεις δίκιο.. παρεπιπτόντως στο με τη πλάτη στον τοίχο η φωνή του ακούγεται να βγαίνει πολύ πιο εύκολα και αβίαστα σε σχέση με κάποια άλλα τραγούδια του δίσκου, ίσως είχε ηχογραφηθεί νωρίτερα από τα υπόλοιπα τραγούδια της ίδιας δουλειάς, δεν ξέρω.
-
Ο τιτλος Εσχατη λυση...χαος, οπως εγω τον καταλαβαινω εχει παγκοσμια κοινωνικη διασταση. Εχει αναφερει πολλες φορες οτι διανυουμε τον τριτο παγκοσμιο πολεμο στο παρελθον. Ετσι τωρα με ολα αυτα που συμβαινουν, με την εκμεταλευση ενος απλου ιου με 0.2 θνησιμοτητα, ο Νοτης παιρνει θεση για τα γεγοντα που διαδραματιζονται παγκοσμια. Αναφερει δηλαδη οτι το χαος θα ειναι η εσχατη λυση. Δηλαδη ολα τα σχεδια της ΝΤΠ θα οδηγησουν σε ενα παγκοσμιο χαος. Αλλωστε το τραγουδι Epitaph που ελεγε πριν μερικα χρονια ελεγε επι λεξει ¨¨Η συγχυση θα ειναι ο επιταφιος μου""...
-
Επιασες σφυγμό...Mesogeios131 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 6:19 pm Ο τιτλος Εσχατη λυση...χαος, οπως εγω τον καταλαβαινω εχει παγκοσμια κοινωνικη διασταση. Εχει αναφερει πολλες φορες οτι διανυουμε τον τριτο παγκοσμιο πολεμο στο παρελθον. Ετσι τωρα με ολα αυτα που συμβαινουν, με την εκμεταλευση ενος απλου ιου με 0.2 θνησιμοτητα, ο Νοτης παιρνει θεση για τα γεγοντα που διαδραματιζονται παγκοσμια. Αναφερει δηλαδη οτι το χαος θα ειναι η εσχατη λυση. Δηλαδη ολα τα σχεδια της ΝΤΠ θα οδηγησουν σε ενα παγκοσμιο χαος. Αλλωστε το τραγουδι Epitaph που ελεγε πριν μερικα χρονια ελεγε επι λεξει ¨¨Η συγχυση θα ειναι ο επιταφιος μου""...
Προσωπικά θα ήθελα αυτος ο δίσκος να είναι ένα έργο ατμοσφαιρικής μουσικής.
Φανταστείτε να τον οπτικοποιουσε όλον σαν μια μίνι ταινία..
Ανατριχίλα και ΕΠΟΣ.
-
Δηλαδή τα τραγούδια απ' τον πιο πρόσφατο ερωτικό δίσκο πχ είναι χωρίς φίλτρα ηχογραφημένα?Apolitos77 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 5:10 pm Έχει θεραπευτεί από το θέμα που είχε,
Ο Νότης όχι.
Αυτά τα ΑΑΑ που κάνει στο τέλος σε μερικα τραγουδια είναι φυσικό πχ στο εσύ στο τέλος
Γιατί εμένα μου φαίνεται σαν κακό φίλτρο
Εξόριστος στην 8η λεωφόρο...
Ακριβώς ρε φίλε..Ολα τα τραγούδια εκτός από το με την πλάτη στον τοιχο έχουν αυτό το άθλιο φίλτρο...Αδυνατώ να πιστέψω ότι αρέσει στον Νότη αυτό το πράγμαTrelos Notikos 2019 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 7:47 pmΔηλαδή τα τραγούδια απ' τον πιο πρόσφατο ερωτικό δίσκο πχ είναι χωρίς φίλτρα ηχογραφημένα?Apolitos77 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 5:10 pm Έχει θεραπευτεί από το θέμα που είχε,
Ο Νότης όχι.
Αυτά τα ΑΑΑ που κάνει στο τέλος σε μερικα τραγουδια είναι φυσικό πχ στο εσύ στο τέλος
-
Κοίτα φίλε μου ειδικός δεν είμαι,ολα αυτά που μεταφέρω είναι διαπιστώσεις ανθρώπων που έχουν δουλέψει στην παραγωγή δίσκων του νοτη αλλά και άλλων τραγουδιστών.Trelos Notikos 2019 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 7:47 pmΔηλαδή τα τραγούδια απ' τον πιο πρόσφατο ερωτικό δίσκο πχ είναι χωρίς φίλτρα ηχογραφημένα?Apolitos77 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 5:10 pm Έχει θεραπευτεί από το θέμα που είχε,
Ο Νότης όχι.
Αυτά που έχω συζητήσει είναι ότι η φωνή του Νοτη μου λένε σε σχέση με παλιά έχει αλλάξει πολύ, πράγμα που έχουμε διαπιστώσει όλοι μας, το γνωρίζει και ο ίδιος και πλέον το έχει αποδεχτει, το με την πλάτη στον τοίχο έχει ηχογραφηθεί τον Οκτώβριο, ο δίσκος βγήκε κάποιους μήνες μετά.
Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι αν ο Νότης αποφασίσει να ερμηνεύει κατ αυτόν τον τρόπο τα τραγούδια θα βγαίνουνε πιο μελωδικά. Αρκεί να ακούσετε την φωνή του στην πρεμιερα του βοτανικου, όπου λόγω της ασθένειας του δεν ζορίζεται, ομως τραγουδά μελωδικά και μας αρέσει..
Στον ίδιον αρέσει πλέον να ηχογραφεί φυσικά δίχως "φίλτρα" και να τραγουδά σαν βαρύς λαϊκός.
Αυτό είναι το λάθος, αυτό όμως τον κατατρώει τον ίδιον, θέλει να βαρύνει την φωνή του ας πούμε για να ακούγεται πιο βαρύς. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε.
Ολη η δουλειά εκεί είναι.
Όμως ο Νότης είναι μελωδικός, για μένα και για πολύ κόσμο, ακόμα και γι αυτούς που έχουν δουλέψει μαζί του, αυτό είναι το λάθος του.
Το ότι θέλει σε όλα τα τραγούδια να τραγουδά δυνατά και σε χαμηλές Νότες.
Απ ότι μου έχουν πει και απ όσα καταλάβαινω, αν ο Νότης αφεθεί στον παραγωγό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ανατριχιαστικο όπως παλιά.
-
Αυτό ακριβώςApolitos77 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 8:06 pmΚοίτα φίλε μου ειδικός δεν είμαι,ολα αυτά που μεταφέρω είναι διαπιστώσεις ανθρώπων που έχουν δουλέψει στην παραγωγή δίσκων του νοτη αλλά και άλλων τραγουδιστών.Trelos Notikos 2019 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 7:47 pmΔηλαδή τα τραγούδια απ' τον πιο πρόσφατο ερωτικό δίσκο πχ είναι χωρίς φίλτρα ηχογραφημένα?Apolitos77 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 5:10 pm Έχει θεραπευτεί από το θέμα που είχε,
Ο Νότης όχι.
Αυτά που έχω συζητήσει είναι ότι η φωνή του Νοτη μου λένε σε σχέση με παλιά έχει αλλάξει πολύ, πράγμα που έχουμε διαπιστώσει όλοι μας, το γνωρίζει και ο ίδιος και πλέον το έχει αποδεχτει, το με την πλάτη στον τοίχο έχει ηχογραφηθεί τον Οκτώβριο, ο δίσκος βγήκε κάποιους μήνες μετά.
Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι αν ο Νότης αποφασίσει να ερμηνεύει κατ αυτόν τον τρόπο τα τραγούδια θα βγαίνουνε πιο μελωδικά. Αρκεί να ακούσετε την φωνή του στην πρεμιερα του βοτανικου, όπου λόγω της ασθένειας του δεν ζορίζεται, ομως τραγουδά μελωδικά και μας αρέσει..
Στον ίδιον αρέσει πλέον να ηχογραφεί φυσικά δίχως "φίλτρα" και να τραγουδά σαν βαρύς λαϊκός.
Αυτό είναι το λάθος, αυτό όμως τον κατατρώει τον ίδιον, θέλει να βαρύνει την φωνή του ας πούμε για να ακούγεται πιο βαρύς. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε.
Ολη η δουλειά εκεί είναι.
Όμως ο Νότης είναι μελωδικός, για μένα και για πολύ κόσμο, ακόμα και γι αυτούς που έχουν δουλέψει μαζί του, αυτό είναι το λάθος του.
Το ότι θέλει σε όλα τα τραγούδια να τραγουδά δυνατά και σε χαμηλές Νότες.
Απ ότι μου έχουν πει και απ όσα καταλάβαινω, αν ο Νότης αφεθεί στον παραγωγό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ανατριχιαστικο όπως παλιά.
Τουλάχιστον να πει τα ερωτικά έτσι μελωδικά
Και να πει τα ζεϊμπεκικα πιο τραχιά όπως γουσταρει αυτός..
Χωρίς να είμαι ειδικός, το μέτριο αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο ερμηνείας που επιλέγει ο Νότης. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με σωστή ένταση μεταξύ οργάνων και φωνής, γεμίσματα κλπ δεν είμαι μόνο θέμα του Νότη. Επίσης, επειδή έχει ξαναειπωθεί ότι όλα είναι επιλογή του Νότη, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Νότης είναι ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Αν ήθελε να ακούγεται πιο δυνατά και πιο βαρύς θα ανέβαζε την ένταση της φωνής και θα χαμήλωνε τα όργανα. Αυτός ο σαματάς σε ορισμένα τραγούδια είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνικής προσέγγισης όλων.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Εμενα προσωπικα με χαλανε οι δευτερες φωνες !!!
Οταν η φωνη του ειναι αυοφια και χωρρις δευτερες φωνες(ακομα και οι δικες του δευτερες),ειναι μαγεια ρε !!!
Οταν η φωνη του ειναι αυοφια και χωρρις δευτερες φωνες(ακομα και οι δικες του δευτερες),ειναι μαγεια ρε !!!
Αυτό που κατάλαβα εγώ με όλα όσα ειπώθηκαν είναι ότι ο Νότης με δίκη του επιλογή θέλει να βαρύνει την φωνή του γιατί πιστεύει ότι πρέπει να γίνει 100% λαϊκός τραγουδιστής σαν τους παλιούς (Στέλιο , Στρατό)
Αυτό όμως που τον έκανε για εμένα να ξεχωρίζει είναι η μελωδικότητα στην φωνή του και ότι τραγούδαγε τα βαριά λαϊκά τραγούδια με αυτήν την φωνή που τα έφερνε πιο κοντά και στον νέο κόσμο.
Όντως κρίμα γιατί και εγώ πιστεύω ότι αν είχε τον Μπενέτο ας πούμε η έστω αν είχε αφεθεί σε έναν παραγωγό θα έβγαινε πολύ καλό αποτέλεσμα γιατί η φωνή του παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα όμως τον ξέρουμε τον νοτη και δεν θα αλλάξει τώρα θέλει να έχει παντού τον τελευταίο λόγο και να χρεώνεται ο ίδιος το κάθε λάθος.
Έχω όμως πολύ καλό προαίσθημα για την επόμενη δουλειά πιστεύω θα μας εντυπωσιάσει όλους
Αυτό όμως που τον έκανε για εμένα να ξεχωρίζει είναι η μελωδικότητα στην φωνή του και ότι τραγούδαγε τα βαριά λαϊκά τραγούδια με αυτήν την φωνή που τα έφερνε πιο κοντά και στον νέο κόσμο.
Όντως κρίμα γιατί και εγώ πιστεύω ότι αν είχε τον Μπενέτο ας πούμε η έστω αν είχε αφεθεί σε έναν παραγωγό θα έβγαινε πολύ καλό αποτέλεσμα γιατί η φωνή του παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα όμως τον ξέρουμε τον νοτη και δεν θα αλλάξει τώρα θέλει να έχει παντού τον τελευταίο λόγο και να χρεώνεται ο ίδιος το κάθε λάθος.
Έχω όμως πολύ καλό προαίσθημα για την επόμενη δουλειά πιστεύω θα μας εντυπωσιάσει όλους
στο χώμα σου Ελλάδα μα εσυ δεν είσαι εδώ
Και εγώ πιστεύω ότι θα εντυπωσιάσει..επίσης εύχομαι να μπουν στον δίσκο το όμορφα ψέματα που έλεγε στο μαγαζί και αυτός ο ύμνος που έχει γράψει ο Μουκίδης, διότι είναι κομμένο και ραμμένο για την φωνή του.. ελπίζω να μην χαθούν αλλά κομμάτια έτσι όπως το "γη φωτιά γη Ρωμιά" που αν το έβαζε στον δίσκο θα μιλούσαμε για ένα από τα καλύτερα κοινωνικά του..
Αυτές οι προαναγγελίες τίτλου δίσκου μου θυμίζουν συγκεκριμένο άτομο και άλλες εποχές... μακάρι να διαψευστώ.Επίσης οι υπεραναλύσεις για το ο Νότης θέλει να βαρύνει την φωνή του, ενώ αυτή είναι η φωνή του πια με ξεπερνάει.Δεν μπορεί να τραγουδήσει στους τόνους που τραγουδούσε παλιότερα και δεν είναι θέμα ασθένειας...ήδη ήταν βαρύτονος ο άνθρωπος και έχοντας σχετικά μικρή έκταση φωνής λογικό να φθαρεί...Η αδιαφορία του Νότη,τα μετριότατα τραγούδια γενικότερα και οι προχειρότατες ηχογραφήσεις οδηγούν σε αυτή την σκληρή κριτική...
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
-
Δε το πιασα αυτό για το τίτλο που λεςilias16 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 11:49 pm Αυτές οι προαναγγελίες τίτλου δίσκου μου θυμίζουν συγκεκριμένο άτομο και άλλες εποχές... μακάρι να διαψευστώ.Επίσης οι υπεραναλύσεις για το ο Νότης θέλει να βαρύνει την φωνή του, ενώ αυτή είναι η φωνή του πια με ξεπερνάει.Δεν μπορεί να τραγουδήσει στους τόνους που τραγουδούσε παλιότερα και δεν είναι θέμα ασθένειας...ήδη ήταν βαρύτονος ο άνθρωπος και έχοντας σχετικά μικρή έκταση φωνής λογικό να φθαρεί...Η αδιαφορία του Νότη,τα μετριότατα τραγούδια γενικότερα και οι προχειρότατες ηχογραφήσεις οδηγούν σε αυτή την σκληρή κριτική...
Εννοείς άτομο από δω μέσα?
- SFAKattack10
Οχι ολος ο δισκος, γιατι θα εχουμε μουφα ζειμπεκικα οπως εκαναν το Στην αγκαλια σουApolitos77 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 7:43 pm Προσωπικά θα ήθελα αυτος ο δίσκος να είναι ένα έργο ατμοσφαιρικής μουσικής.
-
Τι εννοείς φίλε?ilias16 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 27, 2021 11:49 pm Αυτές οι προαναγγελίες τίτλου δίσκου μου θυμίζουν συγκεκριμένο άτομο και άλλες εποχές... μακάρι να διαψευστώ.Επίσης οι υπεραναλύσεις για το ο Νότης θέλει να βαρύνει την φωνή του, ενώ αυτή είναι η φωνή του πια με ξεπερνάει.Δεν μπορεί να τραγουδήσει στους τόνους που τραγουδούσε παλιότερα και δεν είναι θέμα ασθένειας...ήδη ήταν βαρύτονος ο άνθρωπος και έχοντας σχετικά μικρή έκταση φωνής λογικό να φθαρεί...Η αδιαφορία του Νότη,τα μετριότατα τραγούδια γενικότερα και οι προχειρότατες ηχογραφήσεις οδηγούν σε αυτή την σκληρή κριτική...
-
Κατά την γνώμη μου το ΄Με την πλάτη στον τοίχο΄ είναι το πιο άρτιο αποτέλεσμα της τελευταίας 8ετίας. Εξαιρετική γλυκιά ερμηνεία που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να κατέχει στα 58 του όταν το ηχογράφησε και εξαιρετική μουσική και ενορχήστρωση. Αν ερμήνευε το ΄Εσύ΄ με αυτόν τον τρόπο και σωστή ενορχήστρωση θα μιλούσαμε για έπος. Ελπίζω τουλάχιστον τα ερωτικά ατμοσφαιρικά τραγούδια του πιθανού δίσκου που έρχεται να τα ερμηνεύσει γλυκά.Αντικειμενικά το αποτέλεσμα θα είναι πολυυυ ανώτερο. Μακάρι κάποιος να μεταφέρει αυτές μας τις σκέψεις στον Νότη. Δεν ξέρω γιατί προτιμάει τις βαριές ερμηνείες....
-
Κατα κανονα ο Νοτης προτιμα κυριως απο τις αυτ.ιστοριες και μετα την βαρια εκτελεση. Θυμαστε ολοι τι εγινε με το μη με ρωτατε. Ακομα και ο δημιουργος του τραγουδιου ειχε πει οτι καταστραφηκε στην ηχογραφηση. Εγω πιστευω οτι ο Νοτης μετα την εχγειριση στον λαιμο του το 2003 ακολουθησε αυτον τον τροπο ερμηνειας για να μην κουραζει το λαιμο του. Ισως ηταν και συσταση των γιατρων να μην το παρακανει. Ακομα και στο κεντρο τα ιδια κομματια τα τραγουδαει πλεον αλλιως, πιο βαρυτονα. Ειναι βεβαια και η αλλαγη στη φωνη του. Ομως το οτι ειναι επιλογη του να τραγουδα πιο βαρυτονα αποδεικνυεται απο το οτι οταν θελει τραγουδα πιο μελωδικα και θυμιζει τον Νοτη του 99, οπως το τραγουδι με την Πλατη στο τοιχο που ειναι οντως σαν να βρισκεται στις επταψυχες. Επισης περυσι στον Βοτανικο ερμηνευσε το Αγαπη τι δυσκολο πραγμα και τα Χαραματα με ενα απιστευτα μελωδικο τροπο που θυμιζε αλλα χρονια.
ΥΓ. Ισως λοιπον καναμε λαθος που τα ριχναμε ολα στον Βλαχο τοσα χρονια. Ισως ειναι επιλογη του Νοτη ο βαρυτονος τροπος ερμηνειας, ο φυσικος ηχος και η απουσια φιλτρων απο την ηχογραφηση.
ΥΓ. Ισως λοιπον καναμε λαθος που τα ριχναμε ολα στον Βλαχο τοσα χρονια. Ισως ειναι επιλογη του Νοτη ο βαρυτονος τροπος ερμηνειας, ο φυσικος ηχος και η απουσια φιλτρων απο την ηχογραφηση.
Επειδή δεν θυμάμαι στο μη με ρωτάτε που έχει υπόθεση πολλές φορές εδώ τι ακριβώς έγινε ;Mesogeios131 έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 28, 2021 6:26 pm Κατα κανονα ο Νοτης προτιμα κυριως απο τις αυτ.ιστοριες και μετα την βαρια εκτελεση. Θυμαστε ολοι τι εγινε με το μη με ρωτατε. Ακομα και ο δημιουργος του τραγουδιου ειχε πει οτι καταστραφηκε στην ηχογραφηση. Εγω πιστευω οτι ο Νοτης μετα την εχγειριση στον λαιμο του το 2003 ακολουθησε αυτον τον τροπο ερμηνειας για να μην κουραζει το λαιμο του. Ισως ηταν και συσταση των γιατρων να μην το παρακανει. Ακομα και στο κεντρο τα ιδια κομματια τα τραγουδαει πλεον αλλιως, πιο βαρυτονα. Ειναι βεβαια και η αλλαγη στη φωνη του. Ομως το οτι ειναι επιλογη του να τραγουδα πιο βαρυτονα αποδεικνυεται απο το οτι οταν θελει τραγουδα πιο μελωδικα και θυμιζει τον Νοτη του 99, οπως το τραγουδι με την Πλατη στο τοιχο που ειναι οντως σαν να βρισκεται στις επταψυχες. Επισης περυσι στον Βοτανικο ερμηνευσε το Αγαπη τι δυσκολο πραγμα και τα Χαραματα με ενα απιστευτα μελωδικο τροπο που θυμιζε αλλα χρονια.
Ακούω το λαιβ που είχε πει σε μια πρεμιέρα αν δεν κάνω λάθος στα αστέρια και δεν μου φαίνεται τεράστια η διαφορά στην ερμηνεία
Τι είχε αλλάξει στην ηχογράφηση ;
στο χώμα σου Ελλάδα μα εσυ δεν είσαι εδώ
-
Νομιζω ο Γερμενης που το εγραψε ειχε εκφρασει τη δυσαρεσκεια του για τον τροπο που ηχογραφηθηκε το τραγουδι και οτι αλλοιωθηκε με αυτον τον τροπο η αρχικη συνθεση του. Αν θυμαμαι καλα ειχε πει οτι ηταν καθαρο ζειμπεκικο και το εκαναν σαν μπαλαντα αν εξαιρεσεις τα ρεφρεν.