Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Mesogeios131

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mesogeios131 »

Trelos Notikos 2019 έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 7:38 pm Όσες ερμηνείες άκουσα πέρυσι απ' το δε σε χρειάζομαι εμένα προσωπικά μου άρεσαν.
Το μόνο τραγούδι που δεν έκανε σε όλη τη σεζόν φουλ καλές ερμηνείες ήταν ο Νταβατζης.
Κανά 2 κυρίως στήνει αρχή με τα θέματα που θα είχε το πε πιο λάιτ.
Κατα τ άλλα εγώ άκουσα καλές ερμηνείες και στο δε σε χρειάζομαι και στα χαράματα και στο για σένανε φοβάμαι και στο αγάπη τι δύσκολο πράγμα...

Το χουμε ξαναπεί δε πρόκειται να γίνει 30 χρονών
συντήρηση κάνει ο άνθρωπος
Και Για μενα είναι κορυφή φωνητικά ακόμα τέλος...

Εδώ ο 40αρης Χατζηγιάννης για όσους πήρε το μάτι τους χτες την εκπομπή στο Μέγκα έχει αλλάξει πολύ φωνητικά.
Είδα εκτέλεση στο βυθός σου και ήταν λες και δε του βγαινε η φωνή.
Μόνο 42 ετών...
Ο Χατζηγιαννης φιλε εχει χασει τη φωνη του. Υπαρχει βιντεο στο youtube απο κεντρο που παει να τραγουδησει δυνατα και του κοβεται η φωνη ξαφνικα. Οταν συγκρινουμε τον Νοτη πρεπει να τον συγκρινουμε με μεγαθηρια τυπου Στρατου Στελιου Παριου κτλ.
Trelos Notikos 2019

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Trelos Notikos 2019 »

Mesogeios131 έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 8:26 pm
Trelos Notikos 2019 έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 7:38 pm Όσες ερμηνείες άκουσα πέρυσι απ' το δε σε χρειάζομαι εμένα προσωπικά μου άρεσαν.
Το μόνο τραγούδι που δεν έκανε σε όλη τη σεζόν φουλ καλές ερμηνείες ήταν ο Νταβατζης.
Κανά 2 κυρίως στήνει αρχή με τα θέματα που θα είχε το πε πιο λάιτ.
Κατα τ άλλα εγώ άκουσα καλές ερμηνείες και στο δε σε χρειάζομαι και στα χαράματα και στο για σένανε φοβάμαι και στο αγάπη τι δύσκολο πράγμα...

Το χουμε ξαναπεί δε πρόκειται να γίνει 30 χρονών
συντήρηση κάνει ο άνθρωπος
Και Για μενα είναι κορυφή φωνητικά ακόμα τέλος...

Εδώ ο 40αρης Χατζηγιάννης για όσους πήρε το μάτι τους χτες την εκπομπή στο Μέγκα έχει αλλάξει πολύ φωνητικά.
Είδα εκτέλεση στο βυθός σου και ήταν λες και δε του βγαινε η φωνή.
Μόνο 42 ετών...
Ο Χατζηγιαννης φιλε εχει χασει τη φωνη του. Υπαρχει βιντεο στο youtube απο κεντρο που παει να τραγουδησει δυνατα και του κοβεται η φωνη ξαφνικα. Οταν συγκρινουμε τον Νοτη πρεπει να τον συγκρινουμε με μεγαθηρια τυπου Στρατου Στελιου Παριου κτλ.
Εννοείται πως δε τον σύγκρινα με το Χατζηγιάννη.
Για παράδειγμα το έφερα
Για να πω ότι ο λαιμός όργανο είναι που φθείρεται.
Είναι στον άνθρωπο .
Ο Καζαντζίδης πχ δε του χάλασε η φωνή
Βέβαια δε τραγουδαγε φουλ μέχρι τα 60 6 φορές τη βδομάδα...

Ο Νότης τραγουδάει με πολύποδες αυτή τη στιγμή που δε πάει να τους βγάλει γιατί είναι 50-50 να πετύχει
Και στα 60 απλά θα κάνει συντήρηση.
Αν πάει και κάνει μισή χρονιά σε φουλ ρυθμούς φωνής πάει θα κλείσει η φωνή και ίσως δεν ξανά επανέλθει..

Τέλος πάντων για να μη μακρυγορω
Εγώ της λατρεύω ακόμη τις ερμηνείες του
Γιατί πάντα θα κάνει κάτι διαφορετικό όταν το πει το τραγούδι
Εξόριστος στην 8η λεωφόρο...
GiannisGr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiannisGr »

Ισχύει ότι την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτήν την κουβέντα εγώ απορώ όμως από βγαίνει αυτό το 50-50 που λέτε στο να πετύχει η οποία επέμβαση ;
Ιατροί είστε και έχετε τέτοια γνώση ;
Αν υπήρχε τέτοιο θέμα δε θα είχε ο Νότης πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς όχι της Ελλάδας αλλά του κόσμου ;
στο χώμα σου Ελλάδα μα εσυ δεν είσαι εδώ
Trelos Notikos 2019

GiannisGr έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 9:28 pm Ισχύει ότι την έχουμε κάνει πολλές φορές αυτήν την κουβέντα εγώ απορώ όμως από βγαίνει αυτό το 50-50 που λέτε στο να πετύχει η οποία επέμβαση ;
Ιατροί είστε και έχετε τέτοια γνώση ;
Αν υπήρχε τέτοιο θέμα δε θα είχε ο Νότης πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς όχι της Ελλάδας αλλά του κόσμου ;
Η συγκεκριμένη εγχείρηση απαιτεί χειρισμούς ακριβείας
Οσο και καλός να ναι ο γιατρός
Έστω ένα λάθος να γίνει ο τραγουδιστής μπορει να χάσει τελείως τη φωνή.
Αυτος ο γιατρός που έκανε στο Νότη στην Αγγλία τη πρώτη φορά έχει εγχειρήσει πολλούς διάσημους και ένας από αυτούς ήταν και ο Έλτον Τζον αν δε κάνω λάθος.
Και η επέμβαση του Νότη δε πήγε 100% καλά
Άφησε ψεγάδι και ο ίδιος μάλιστα έχει αναφέρει ότι με τα χρόνια επιβαρύνθηκε αυτό.
Δε διακινδυνεύεις στα 60 σχεδόν στο τέλος της καριέρας σου να κάνεις τέτοια επέμβαση...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

Mesogeios131 έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 7:28 pm Οταν λεω πιο χαμηλα εννοω πιο βαρυτονα. Και ναι το λεει 3 τονους πιο βαρυτονα. Την αλλη φορα παιδια που θα πειτε την αποψη σας προειδοποιειστε ενα συγκεκριμενο μελος εδω μεσα γιατι ενοχλειται... :lol: :lol: :lol: :lol: :fryingpan: :fryingpan:
Απ'τον τρόπο που απάντησες και μόνο κατάλαβα με ποιον έχω να κάνω....Το να λες την γνώμη σου προφανώς είναι δικαίωμα σου και δεν μου πέφτει λόγος...το να αναλύεις τονικότητες μη γνωρίζοντας βασικές αρχές και να επιμένεις σε αυτά που λες προφανώς και θα τα καυτηριάσω.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Νομίζω έχει πει ότι ο τραυματισμός στον λαιμό προέκυψε στην πρώτη επέμβαση και έγινε εδώ από Έλληνα...απλά ψάχνω να βρώ την συνέντευξη για σίγουρη επιβεβαίωση...
Notis21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notis21 »

ilias16 έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 11:10 pm Νομίζω έχει πει ότι ο τραυματισμός στον λαιμό προέκυψε στην πρώτη επέμβαση και έγινε εδώ από Έλληνα...απλά ψάχνω να βρώ την συνέντευξη για σίγουρη επιβεβαίωση...
Ναι κάτι τέτοιο έχει πει και γενικα ότι η πρώτη εγχείρηση τον ταλαιπώρησε αρκετά..
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Να πούμε κάτι εδώ, το γεγονός ότι η φωνή κάποιου μπορεί να άλλαξε, ενώ καποιου άλλου όχι, δεν είναι στοιχείο ανωτερότητας ή καλλιτεχνικού μεγαλείου έτσι; Δηλαδή επειδή άλλαξε η φωνή του Νότη τι σημαίνει για εσάς; Ότι δεν είναι μεγάλος τραγουδιστής πχ ή ότι δεν έχει καλή φωνή; Σε κάθε περίπτωση αμφιβάλλω αν άλλος καλλιτέχνης έχει γράψει τόσες εμφανίσεις όσες ο Νότης τα τελευταία 30 χρόνια. Με πολλές μέρες και πολλές ώρες ανα εμφάνιση.
Επίσης συντηρείται μια άποψη ότι δήθεν ο Νότης έχει πρόβλημα εξαιτίας της επέμβασης που έκανε. Αυτό από που προκύπτει; Δηλαδή 15 χρόνια μετά την επέμβαση τραγουδούσε μια χαρά και τώρα του βγήκε η αποτυχία της επέμβασης;
Πιο πιθανό θεωρώ να «πληρώνει» την έλλειψη προθέρμανσης και προετοιμασίας πριν βγει στη σκηνή σε συνδυασμό με την ηλικία του. Εδώ το πρόβλημα του προέκυψε επειδή μασούσε ασπιρίνη για να ζεστάνει το λαιμό του.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πολύ δύσκαμπτος ο λαιμός του πλέον και οι χαμηλές που ήταν το φορτε του παραέγιναν χαμηλές και δεν βγαίνουν.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Ολόσωστος σε αυτό που λες...η έλλειψη προθέρμανσης και οι αλλεπάλληλες εμφανίσεις είναι τα βασικότερα αιτία ξεκάθαρα... καθώς επίσης και η έλλειψη μαθημάτων φωνητικής...το μόνο που θυμάμαι να λέει είναι ότι του είχε υποδείξει ο Δείξιμος τεχνικές γρήγορης προθέρμανσης κατά την οδήγηση στο μαγαζί για την εμφάνιση.Θα διαφωνήσω στο κομμάτι για της χαμηλές...ο Νότης στο λαϊκό πρόγραμμα στα ζεϊμπέκικα που γουστάρει και θυμάται να τραγουδήσει πλέον είναι πιο βαρύς αλλά και πιο μεστός ειδικά σε επανεκτελέσεις μου αρέσει πιο πολύ πια...Φίλος μου που ήταν ανάλογα φανατικός όπως πολλά παιδιά εδώ δεν ικανοποιείται με την χροιά που έχει πια ο Νότης και έπαψε να ακολουθεί για αυτόν τον λόγο.Αυτό δεν μπορούν να αποδεχτούν πολλοί νοτικοί.Ότι καλώς ή κακώς αυτή είναι η φωνή του πια και να μην περιμένουμε ούτε χροιά 1995,1999,2005,2001 κοκ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ilias16 την Κυρ Ιαν 31, 2021 11:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
GiannisGr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiannisGr »

Στην συνέντευξη με την ναταλια Γερμανού στο σφερα πριν κάποια χρόνια είχε πει κιόλας ότι το χειρότερο για κάποιον τραγουδιστή είναι η αϋπνία γιατί βραχνιαζει η βαραίνει την φωνή
στο χώμα σου Ελλάδα μα εσυ δεν είσαι εδώ
Trelos Notikos 2019

GiannisGr έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 11:34 pm Στην συνέντευξη με την ναταλια Γερμανού στο σφερα πριν κάποια χρόνια είχε πει κιόλας ότι το χειρότερο για κάποιον τραγουδιστή είναι η αϋπνία γιατί βραχνιαζει η βαραίνει την φωνή
Καλά ναι
Αυτός δε κοιμάται κιόλας.
Ένα 8ωρακι αν κοιμόταν τη μέρα θα ταν καλύτερα και πιο ορεξατος
Άβαταρ μέλους
J&B

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

Μετά την επέμβαση του 2003 είχε πει ότι είχε κάνει κάποια μαθήματα φωνητικής.
Εν τω μεταξύ το 2004 με 2006 για μένα η φωνή του στο ζωντανό ήταν στο πικ της, απλά κάποιοι έχουν φάει κόλλημα στο 1999 και στο rex και όλα τα μετράνε με αριθμούς, στατιστικές κτλ. χώρις να έχουν προσωπική άποψη και κριση.
Και για μένα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία ντεμεκ νοτικων από εποχές notis.gr και με το σημερινο καραγκιοζιλικι με τα 15000 προφίλ εδώ μέσα λες και είμαστε τπτ ανόητοι και δεν παίρνουμε χαμπαρι... (Το αναφέρω γιατί κάποιος πρέπει να το πει).
Τώρα ενταξει δεν αντιλέγω η φωνή και η ερμηνεία έχει αλλάξει και υπάρχουν ερμηνείες και εμφανισεις που απέχουν από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, δεκτό σε κάποιους να μην αρέσει δικαιώματα τους να εκφράζουν την δυσαρεσκεια τους.
Αλλά δεν είναι κακές και ντροπιαστικές, ισα ίσα είναι ανώτερες από πολλούς αλλούς της γενιάς τους.
Το μόνο κρίμα είναι ότι μια δεκαετία τώρα και θα μιλήσω προσωπικά για μενα, γουστάρω τα τραγούδια του τρελά και τις εμφανίσεις του και αρκετές από τις ζωντανές ερμηνείες του όπως και παλαιότερα και τρώω φόλα και ξενερα με τους δίσκους, εκεί πραγματικά πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε κόσμιοι κοινώς σκίστε τον και αυτόν και τον Βλάχο... Αυτά και ελπίζω να έγινα κατανοητός...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
Mesogeios131

ilias16 έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 10:40 pm
Mesogeios131 έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 7:28 pm Οταν λεω πιο χαμηλα εννοω πιο βαρυτονα. Και ναι το λεει 3 τονους πιο βαρυτονα. Την αλλη φορα παιδια που θα πειτε την αποψη σας προειδοποιειστε ενα συγκεκριμενο μελος εδω μεσα γιατι ενοχλειται... :lol: :lol: :lol: :lol: :fryingpan: :fryingpan:
Απ'τον τρόπο που απάντησες και μόνο κατάλαβα με ποιον έχω να κάνω....Το να λες την γνώμη σου προφανώς είναι δικαίωμα σου και δεν μου πέφτει λόγος...το να αναλύεις τονικότητες μη γνωρίζοντας βασικές αρχές και να επιμένεις σε αυτά που λες προφανώς και θα τα καυτηριάσω.
Ξερεις οτι οι προσωπικες επιθεσεις απαγορευονται εδω μεσα? Εχεις παραβιασει τους ορους της κοινοτητας. Για πες λοιπον κυρ Ηλια με ποιον εχεις να κανεις...
Mesogeios131

jdarmody έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 11:16 pm Να πούμε κάτι εδώ, το γεγονός ότι η φωνή κάποιου μπορεί να άλλαξε, ενώ καποιου άλλου όχι, δεν είναι στοιχείο ανωτερότητας ή καλλιτεχνικού μεγαλείου έτσι; Δηλαδή επειδή άλλαξε η φωνή του Νότη τι σημαίνει για εσάς; Ότι δεν είναι μεγάλος τραγουδιστής πχ ή ότι δεν έχει καλή φωνή; Σε κάθε περίπτωση αμφιβάλλω αν άλλος καλλιτέχνης έχει γράψει τόσες εμφανίσεις όσες ο Νότης τα τελευταία 30 χρόνια. Με πολλές μέρες και πολλές ώρες ανα εμφάνιση.
Επίσης συντηρείται μια άποψη ότι δήθεν ο Νότης έχει πρόβλημα εξαιτίας της επέμβασης που έκανε. Αυτό από που προκύπτει; Δηλαδή 15 χρόνια μετά την επέμβαση τραγουδούσε μια χαρά και τώρα του βγήκε η αποτυχία της επέμβασης;
Πιο πιθανό θεωρώ να «πληρώνει» την έλλειψη προθέρμανσης και προετοιμασίας πριν βγει στη σκηνή σε συνδυασμό με την ηλικία του. Εδώ το πρόβλημα του προέκυψε επειδή μασούσε ασπιρίνη για να ζεστάνει το λαιμό του.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πολύ δύσκαμπτος ο λαιμός του πλέον και οι χαμηλές που ήταν το φορτε του παραέγιναν χαμηλές και δεν βγαίνουν.
Η φωνη του Νοτη εχει αλλαξει περισσοτερο απο αλλους καλλιτεχνες. Αν βαλεις το Νοτιανατολικα του Κοσμου και μετα βαλεις τωρινα τραγουδια ειναι τελειως αλλη φωνη, Και σε αλλους καλλιτεχνες εχει αλλαξει οχι ομως σε τετοιο βαθμο. Για αυτο πολλοι το αποδιδουν στην εγχειριση το 2003. Αλλωστε στον επομενο δισκο Με αγαπη οτι κανεις τραγουδουσε πολυ πιο μπασα απο το Ας μιλησουν τα τραγουδια. Δυο μολις χρονια δηλαδη. Επισης αυτο που λες οτι τραγουδουσε πολλες ωρες συνεβαλε στο να χειροτερεψει ο πολυποδας και κατ΄επεκταση να βαρυνει η φωνη του.
ΥΓ. Ζητω απο τα μελη του φορουμ να σκεφτονται 2 3 φορες τι γραφουν μην ενοχληθει ενα συγκεκριμενο μελος του φορουμ. :fryingpan: :fryingpan: :fryingpan: :fryingpan:
Mesogeios131

Trelos Notikos 2019 έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 11:36 pm
GiannisGr έγραψε: Κυρ Ιαν 31, 2021 11:34 pm Στην συνέντευξη με την ναταλια Γερμανού στο σφερα πριν κάποια χρόνια είχε πει κιόλας ότι το χειρότερο για κάποιον τραγουδιστή είναι η αϋπνία γιατί βραχνιαζει η βαραίνει την φωνή
Καλά ναι
Αυτός δε κοιμάται κιόλας.
Ένα 8ωρακι αν κοιμόταν τη μέρα θα ταν καλύτερα και πιο ορεξατος
Και το τσιγαρο που ξεκινησε ξανα πριν 5 χρονια βαρυνε κι αλλο τη φωνη του. Αν θυμασαι στο Φαντασια που δεν καπνιζε ακομα ηταν πολυ δυνατος φωνητικα ακομα.
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Αυτό ανέφερα και εγώ για τα γνωστά-άγνωστα προφίλ...Συμφωνώ ότι ο Νότης φωνητικά περί το 2005 με 2007 ήταν στα τοπ του ερμηνευτικά και συγκεκριμένα στο Κι αν με βρεις θεωρώ ότι έχει απ'τα πιο δύσκολα κουπλέ και το ερμηνεύει αβίαστα...δυστυχώς δεν τον έζησα τότε ζωντανά μόνο από αρχεία κρίνω...
Trelos Notikos 2019

ilias16 έγραψε: Δευ Φεβ 01, 2021 12:38 am Αυτό ανέφερα και εγώ για τα γνωστά-άγνωστα προφίλ...Συμφωνώ ότι ο Νότης φωνητικά περί το 2005 με 2007 ήταν στα τοπ του ερμηνευτικά και συγκεκριμένα στο Κι αν με βρεις θεωρώ ότι έχει απ'τα πιο δύσκολα κουπλέ και το ερμηνεύει αβίαστα...δυστυχώς δεν τον έζησα τότε ζωντανά μόνο από αρχεία κρίνω...
Νομίζω και το πάλι
Είναι από τις καλύτερες του ερμηνείες τότε.
Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι δύσκολο...
Και ακόμη και τώρα δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να το πει καλύτερα.
Παρ ότι ο Νότης τη μια απ' τις 2-3 φορές που το πε πέρυσι ξέχασε τα λόγια πάλι....
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Παιδιά στα live θα έχουμε πτωτική πορεία από εδώ και πέρα, μην εθελοτυφλούμε, το χρόνο δεν το νίκησε κανείς. Το θέμα είναι να υπάρξουν καλές ερμηνείες σε δισκογραφικό επίπεδο γιατί αυτές θα μείνουν. Δεν περιμένουμε πια εκείνη την εθιστική χροιά, αλλά όχι κι αυτό το θόρυβο που ακούμε. Ας έχει ως οδηγό το με την Πλάτη στον τοίχο κι ας ηχογραφεί έτσι, ήμαρτον με αυτό το χάλι.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Trelos Notikos 2019 έγραψε: Δευ Φεβ 01, 2021 12:48 am
ilias16 έγραψε: Δευ Φεβ 01, 2021 12:38 am Αυτό ανέφερα και εγώ για τα γνωστά-άγνωστα προφίλ...Συμφωνώ ότι ο Νότης φωνητικά περί το 2005 με 2007 ήταν στα τοπ του ερμηνευτικά και συγκεκριμένα στο Κι αν με βρεις θεωρώ ότι έχει απ'τα πιο δύσκολα κουπλέ και το ερμηνεύει αβίαστα...δυστυχώς δεν τον έζησα τότε ζωντανά μόνο από αρχεία κρίνω...
Νομίζω και το πάλι
Είναι από τις καλύτερες του ερμηνείες τότε.
Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι δύσκολο...
Και ακόμη και τώρα δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να το πει καλύτερα.
Παρ ότι ο Νότης τη μια απ' τις 2-3 φορές που το πε πέρυσι ξέχασε τα λόγια πάλι....
Με το Πάλι έχω μια προσωπικότητα εμπάθεια και δεν θέλω να το ακούω καν... αλλά ναι και αυτό δύσκολο.Υποτίθεται ότι είχαμε κατοχυρώσει κι έναν Δήμα στον χορευτικό δίσκο ή κάνω λάθος; Ποιος θυμάται;
Mesogeios131

Επειδη κατι ειπωθηκε για στατιστικες και 1999 κτλ θα πω τα εξης. Ο Νοτης μεχρι το 1999 πουλησε οσους δισκους δεν πουλησε τα επομενα 20 χρονια. Τραγουδουσε 5 6 φορες τη βδομαδα σε 4 5 χιλιαδες κοσμο καθε βραδια. Το 90% των επιτυχιων του και του προγραμματος του εγιναν μεχρι τοτε. Αρα το πικ της καριερας του ηταν τοτε. Και για μενα ηταν και το πικ του φωνητικα. Το 2006 ειχε πολυ λιγοτερες επιτυχιες. Το Εναστρον δεν επαιρνε 3 χιλιαδες κοσμο και η φωνη του ειχε ηδη βαρυνει χωρις φυσικα αυτο να σημαινει οτι δεν ηταν παρα πολυ καλη. Απλως εξηγω ποτε βρεθηκε στο πικ και πως σταδιακα αλλαζε η φωνη του και φτασαμε στο σημερινο αποτελεσμα. Με λιγα λογια καθε χρονο η φωνη του γινοταν πιο βαρια και κατεληξε οπως ειναι σημερα. Οπως ειπε καποιος παραπανω τωρα χρειαζεται απλως συντηρηση στα ζωντανα και καλες ερμηνειες δισκογραφικα.
Απάντηση