Konstantina

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
hakkinen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hakkinen »

H Bίσση πριν από το Τραυμα είχε βγάλει το Κλίμα Τροπικό. Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω για τι επιτυχία μιλάμε. Η εποχή του Ρε θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως αποτυχημένη για τα δεδομένα της αλλά με επιτυχίες όπως το Ελένη, το Είμαι πολύ καλά και το Αμήν;

@νδρέας
Light a fire, drop a bomb
GUNNER_10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GUNNER_10 »

hakkinen έγραψε:H Bίσση πριν από το Τραυμα είχε βγάλει το Κλίμα Τροπικό. Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω για τι επιτυχία μιλάμε. Η εποχή του Ρε θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως αποτυχημένη για τα δεδομένα της αλλά με επιτυχίες όπως το Ελένη, το Είμαι πολύ καλά και το Αμήν;

@νδρέας
ΕΧΕΙ ΦΑΣΗ ΤΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΧΕΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ... :wink:
Άβαταρ μέλους
fatsoula

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fatsoula »

hakkinen έγραψε:H Bίσση πριν από το Τραυμα είχε βγάλει το Κλίμα Τροπικό. Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω για τι επιτυχία μιλάμε. Η εποχή του Ρε θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως αποτυχημένη για τα δεδομένα της αλλά με επιτυχίες όπως το Ελένη, το Είμαι πολύ καλά και το Αμήν;

@νδρέας
meta to klima tropiko arxise na anebainei.
oi prohgoumenoi ths diskoi, an kai proswpika mou aresan polu, den htan toso petuxhmenoi.
Ela pisw ola na ta allaksoume...
creativeuser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από creativeuser »

fatsoula έγραψε:

@νδρέας
meta to klima tropiko arxise na anebainei.
oi prohgoumenoi ths diskoi, an kai proswpika mou aresan polu, den htan toso petuxhmenoi.
Η ΒΙΣΣΗ ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΧΡΥΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΗΘΕΛΕ 50.000 ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ 100.000.ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΠΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΠΛΗΡΩΣ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΠ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ.
Δως μου ένα παγάκι
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

ε, ναι...όχι ότι δεν έκανε με το λάμπω ή ρο δεν θέλω να ξέρεις :lol:
Nothing lasts forever but the earth and sky
hakkinen

fatsoula έγραψε:meta to klima tropiko arxise na anebainei.
H Βίσση ήταν τεράστιο όνομα από τα μέσα της δεκαετίας του 80. Επιτυχία όμως και μάλιστα μεγάλη είχε από τους πρώτους κιόλας δίσκους.
Όταν το Κίτρινο Γαλάζιο του 79 είχε πουλήσει πάνω από 100.000 ενώ γενικά όλοι της οι δίσκοι έχουν γίνει ή χρυσοί ή πλατινένιοι εσύ που βασίζεις αυτό που λες;

Θυμάμαι στο Με αγαπη Άννα που είχε καλεσμένη την Καίτη η οποία τότε είχε κάνει τον τρίτο χρυσό της και ρώτησε την Άννα πόσους χρυσούς έχει αυτή :lol: :lol: :lol: Θυμάται κανείς την απάντηση; Και αυτό πριν το Κλίμα Τροπικό, δηλαδή πριν αρχίσει να ανεβαίνει...

@νδρέας
pianist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pianist »

Eντάξει απλά τα πολύ πολύ νέα παιδιά το συνδέουν έτσι, επειδή από το Κλίμα Τροπικό ήταν που με το στίγμα της καθόρισε μια νέα εποχή στο ελαφρολαϊκό ορίζοντας μάλιστα κανόνες στο star system. Πάντα ήταν μεγάλο όνομα. Αλλά εισάγοντας και τις επιρροές της από το εξωτερικό, εκεί παγιώθηκε ως η απόλυτη Ελληνίδα Σταρ ενώ πριν ήταν μια πολύ πετυχημένη τραγουδίστρια μιας και δεν υπήρχε ανάγκη για "θρόνους".
hakkinen

Απλά υπάρχει κάποιες εντυπώσεις που δεν είναι απολύτως σωστές όπως το κορυφαίο: η Βίσση ήταν καλή αλλά ο Καρβέλας την κατέστρεψε (ο Καρβέλας εν τω μεταξύ της έγραφε από το 1974)

@νδρέας
pianist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pianist »

Εγώ τη Βίσση τη θαυμάζω γιατί ερμηνευτικά και τεχνικά δεν έκανε ποτέ εκπτώσεις ακόμα και στα πιο ευτελή και φτηνά τραγούδια. Δηλαδή για να πει ένα τσιφτετέλι θα το έλεγε κάνοντας γνήσιες λαϊκές τσαλκάντζες και όχι σκυλογυρίσματα με την σχετική άρθρωση ή για να πει ένα χαζοχαρούμενο ποπ κομμάτι δεν θα μεταλλάξει τη φωνή της σε βουγιουκλακέ, βλέπε Σχιζοφρένεια..
Επίσης όσο πετυχημένο και να είναι ένα δίδυμο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η επιτυχία αυτή οφείλεται στη μοναδικότητα του καθενός ξεχωριστά συν του ότι συναντώμενοι προκαλούν ένα αποτέλεσμα.
Το γεγονός ότι ο Καρβέλας είχε ένα άλλο όραμα από την αρχική προδιαγραφή της Άννας δεν σημαίνει ότι η Άννα (απόλυτα υπεύθυνη για τις επιλογές της) παύει να έχει τα χαρακτηριστικά αυτά ακόμα. Και το αντίστροφο, γιατί κάποιοι θα μπορούσαν θεωρητικά να πουν ο Καρβέλας γράφει μεν μαλακίες ή σουξέ αλλά είναι μουσικός και αν η γυναίκα του δεν ήταν εμπορική τραγουδίστρια θα μπορούσε να γράφει άλλα πράγματα.
Απάντηση