NATASA-SXOLIASMOS MUSICCORNER

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
NARKOTIKO

NATASA-SXOLIASMOS MUSICCORNER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NARKOTIKO »

Η Νατάσα Θεοδωρίδου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, με τη νέα της δισκογραφική δουλειά γιορτάζει δέκα χρόνια παρουσίας στο ελληνικό πεντάγραμμο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι η δουλειά αυτή "ο καλύτερος λαϊκός δίσκος της χρονιάς", όπως υποστηρίζει το δελτίο.

Τα τραγούδια υπογράφουν συνθετικά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και στιχουργικά ο Ηλίας Φιλίππου, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν δώσει αρκετά σουξέ στη Νατάσα ("Σου βάζω δύσκολα", "Έντεκα παρά", "Για ποια αγάπη μου μιλάς" κ.ά.). Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακά τα τραγούδια, πάντως σίγουρα δεν προσφέρουν στην τραγουδίστρια τίποτα παραπάνω από το ότι μ' αυτά θα ακουστεί αρκετά στα ραδιόφωνα και θα εμπλουτίσει το πρόγραμμά της επί πίστας. Μια από τα ίδια δηλαδή, αφού αρκετοί από τους δίσκους της Νατάσας κινήθηκαν σε αυτές τις κατευθύνσεις. Με λίγα λόγια το νέο της άλμπουμ ακολουθεί τις επιταγές της εποχής: προτείνει εύκολα στιχάκια που να φτάνουν στον καθένα και που δε χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία καθώς και εύπεπτες λαϊκοπόπ μελωδίες που όμοιές τους ακούμε εδώ και 15 χρόνια και όπως πάνε τα πράγματα θα ακούμε για καιρό ακόμη (ζεϊμπέκικα, χασάπικα, τσιφτετέλια, λαϊκομπαλάντες κ.ά.). Πετυχημένη η συνταγή, δεν αντιλέγω, μήπως όμως να δοκιμάζαμε κάτι πιο πρωτότυπο και πιο ουσιώδες;

Σε γενικές γραμμές, η νέα δισκογραφική δουλειά της Νατάσας Θεοδωρίδου έχει υλικό που ακούγεται ευχάριστα, για ακόμα μία φορά όμως ως ερμηνεύτρια μοιάζει να είναι ανώτερη από το ρεπερτόριό της. Ελπίζω σύντομα να ανακάμψει και να κάνει την έκπληξη με ωραία σύγχρονα λαϊκά τραγούδια που να αναδεικνύουν το ταλέντο και την αξία της.

HIGHLIGHTS:

... Τι άλλο, η καθαρή λαϊκή φωνή της Νατάσας Θεοδωρίδου, που όποιο τραγούδι και να πει το βγάζει "ασπροπρόσωπο" ...

ΕΝΘΕΤΟ CD:

Το εξώφυλλο και το artwork στο ένθετο είναι από τα πιο αδιάφορα που έχω δει.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:

"Να μ' αγαπάς", "Ούτε μια λέξη", "Πάλι", "Άνοιξε την καρδιά σου"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ούτε μια λέξη έτσι για την ιστορία
ούτε συγγνώμη για τα μάτια να μου πεις
εγώ ζητούσα αγάπη και ελευθερία
κι όχι να μένω σε κελί περιοπής"...

(στίχοι: Ηλίας Φιλίππου - "Ούτε μια λέξη")
Ψυχή για τα σίδερα...
SD54

Re: NATASA-SXOLIASMOS MUSICCORNER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SD54 »

NARKOTIKO έγραψε:ότι για ακόμα μία φορά όμως ως ερμηνεύτρια μοιάζει να είναι ανώτερη από το ρεπερτόριό της.

+1
...το εδώ πουθενά, το τώρα ποτέ...
NARKOTIKO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NARKOTIKO »

egw panta apo ta cds ths ksexwrizw 3-4 tragudia kai tipota parapanw.

exei polu kalh laiki fwnh alla dn pisteuw pws pote tha ginei no 1 kai tha zhsei stigmes opws autes pou ezhsan i vissi,i garbi,i vandi...
Ψυχή για τα σίδερα...
ntimhs
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ntimhs »

Kala laika tragoudia den exei pei oute i Vissi oute i Vandi!
H Garmpi isos na exei pei... oi alles dio me tipota!
Akiros loipon o parallilismos
ntimhs
Επικοινωνία:

Flayer έγραψε:
ntimhs έγραψε:Kala laika tragoudia den exei pei oute i Vissi oute i Vandi!
apo Vandi pantws mou erhontai poly eykola sto myalo TO KORITSAKI SOY, STA DWSA OLA, STHN AYLH TOY PARADEISOY :roll:

kai apo Vissi px. NA SAI KALA, ATMOSFAIRA HLEKTRISMENH klp. :roll:

an den exoun kai aytes kapoia kala laika , pia exei, h Marw?? xixixixixix :roll: :lol:
Kala laika exei pei i Glykeria, i Aleksiou, i Theodoridou stin epoxi theofanous kai protytera kapoia, kala laika exei pei i Garmpi, kala laika exei pei i Tsaligopoulou sta live tis, kala laika exei pei i Kouka, kala laika exei pei i Dimitriou fysika kai pithanotata kapoies alles pou dn mou erxontai...

Den exei kamia sxesi laiko typou Foivou i Karvela me kalo laiko tragoudi!
Min leme kai oti 8eloume...
allo laiko hit kai allo kalo laiko tragoudi!
gouperman

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gouperman »

μα θα μας τρελανεις τωρα??? :shock: ναι,αυτες που ειπες μια χαρα λαικα εχουν πει...δλδ το στα δωσα ολα δεν ειναι λαικο? :shock: η ατμοσφαιρα ηλεκτρισμενη της βισση που ειπε και ο Flayer παραπανω..απιστευτα τραγουδια.. :o και πολλα αλλα..η πεγκυ ζηνα?δυστυχως,μην ρωτατε κτλ.. :roll:
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

ας μην γίνει άλλο ένα θέμα για βίσση-βανδή

ο δίσκος μου φάνηκε μέτριος ...μόνο 3 τραγούδια μου άρεσαν (καλά δεν τρελάθηκα) και το εξώφυλλο ασχολίαστο ,τα έχουμε πει :lol:

συμφωνώ κι εγώ ότι μπορεί να πει καλύτερα τραγούδια, έχει καθαρή φωνή αλλά και δυνατή
Nothing lasts forever but the earth and sky
Ego

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ego »

ntimhs έγραψε:Kala laika tragoudia den exei pei oute i Vissi oute i Vandi!
H Garmpi isos na exei pei... oi alles dio me tipota!
Akiros loipon o parallilismos
"Ena sou leo ena"
"Na'sai kala"
"Travma"
"Erotevmenaki"
"Treno"
"Kaka paidia"
"Methismeni mou kardia"
"Pseftika"
"Ola ta lefta"
"Pes to ksana"

Auta mou erxontai me mia poli proxeiri skepsi. An AUTA den einai KALA laika tragoudia, tote ti einai?????

Otan les "kala laika exei pei i Tsaligopoulou sta live tis" ti ennoeis? Kala laika tragoudia sta Live tis mporei na exei pei kai i Mpezantakou, simainei kati auto????
Fannatics! Επίσημα πρώτο για την πρώτη!
Άβαταρ μέλους
immortal
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από immortal »

Μπορει να ειναι καλή ερμηνευτρια γενικότερα στα λαικα αλλα το συγκεκριμενο album ειναι πολυ μέτριο μιας και αρκετοι λένε οτι 2-3 κομματια μόνο αξίζουν.

Σ. Μην βγαινετε εκτος θεματος με Βίσση Βανδή Γαρμπή πάλι
in this mad mad world
antidoto

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

egw apogoiteftika alla eixe 3 kommatia pou m aresan..
Παρε ανασα και παμε...
ntimhs
Επικοινωνία:

Εγω απλά ήθελα να πω πως άλλο το καλό λαϊκό τραγουδί που εκπροσωπούν καποιες συγκεκριμένες τραγουδίστριες τις οποίες προανέφερα και άλλο το εμπορικό φλωρο-λαϊκό τραγούδι Φοίβου,Καρβέλα,Φιλίππου,Παπαδόπουλου,Μηλιωτάκη κλπ κλπ κλπ...
Καλο λαϊκό τραγούδι σήμερα στον εμπορικό χώρο δίνει πιστεύω μόνο ο Μουκίδης και ο Θεοφάνους κάποιες λίγες στιγμές.
Άλλο το λαϊκό άλλο το μοντέρνο λαϊκό!
Γι αυτό που γράφτηκε για την Τσαλιγοπούλου εννοούσα πως είναι από τις λίγες που είναι φτιαγμένη να τραγουδά βαριά λαικά κομμάτια! Και στους ζωντανής ηχογράφισης δίσκους της το υποστηρίζει επάξια...
antidoto

na me sigxoreseis alla to Melagxolies tou Karvela kai to Benetia apo to Nylon.....(gia paradeigma) ta thewrw afthentika laika tragoudia.

katholou flwro-laika opos les - as min eimaste apolytoi
Παρε ανασα και παμε...
ntimhs
Επικοινωνία:

antidoto έγραψε:na me sigxoreseis alla to Melagxolies tou Karvela kai to Benetia apo to Nylon.....(gia paradeigma) ta thewrw afthentika laika tragoudia.

Το πρώτο δεν μου λέει κάτι σαν όνομα...
Η Βενετία έχει πολύ καλούς στίχους, αλλά και πάλι δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλα κομμάτια πολύ καλύτερα που λέγονται ΛΑΙΚΑ!
Και πίστεψε με η Βενετία ως κεντρικό μοτίβο ένος τραγουδιού μόνο για λαϊκό δεν μου κάνει...
Μπαλάντα το θέωρω με λαϊκή ενορχήστρωση.
Καλα αυτά περί αυλής του παραδείσου απλά τα αφήνω ασχολίαστα...
η αποθέωση της φλωριάς του λαϊκού!
antidoto

ntimhs έγραψε:
antidoto έγραψε:na me sigxoreseis alla to Melagxolies tou Karvela kai to Benetia apo to Nylon.....(gia paradeigma) ta thewrw afthentika laika tragoudia.

Η Βενετία έχει πολύ καλούς στίχους, αλλά και πάλι δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλα κομμάτια πολύ καλύτερα που λέγονται ΛΑΙΚΑ!
Και πίστεψε με η Βενετία ως κεντρικό μοτίβο ένος τραγουδιού μόνο για λαϊκό δεν μου κάνει...
to prwto einai apo to Re!
diafwnw gia ti Venetia apla i ermineia tis Annas isos parapempei se mpalanta.
Avli tou Paradeisou - den anefera!
Παρε ανασα και παμε...
ntimhs
Επικοινωνία:

antidoto έγραψε:
ntimhs έγραψε:

to prwto einai apo to Re!
diafwnw gia ti Venetia apla i ermineia tis Annas isos parapempei se mpalanta.
Avli tou Paradeisou - den anefera!
Καλά πάντως η Βενετία καθαρά λαϊκό κομμάτι δεν είναι.
Και ούτε υπάρχουν πολλά αυθεντικά λαϊκά κομμάτια πλέον.
Και αυτό είναι λογική συνέπεια της μεταβολής του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα. Λαϊκά τραγούδια είναι αυτά που εξέφραζαν τον λαό κυρίως στις παλιότερες εποχές γιατί προέβαλαν τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
Τώρα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα... Ποιος μόχθος και ποια μοναξιά της ξενητιάς...
minerboh

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από minerboh »

εγω απογοτευτηκα οταν ακουσα παπαδοπουλος!δεν μου αρεσει καθολου σαν συνθετης γιατι βγαζει πολλα γυφτοτραγουδα! χωρις καμια παραξηγηση!!θα προτιμουσα να της εγραφε ο μουκιδης η ο θεοφανους αφου η χημεια της με αυτους τους συνθετες ηταν πολυ καλη!
ntimhs
Επικοινωνία:

Για το είδος που τραγουδάει καλόν είναι να υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δημιουργών να συνεργάζεται ώστε να αποφεύγεται και η ομοιότητα των τραγουδιών!
Το "Πάλι" είναι από τα ωραιότερα τραγούδια της κατα την γνώμη μου!
hakkinen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hakkinen »

Ντίμη, άστο καλύτερα... :lol: :lol: :lol:

@νδρέας
Light a fire, drop a bomb
pianist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pianist »

Το Μεθυσμένη μου καρδιά είναι ένα τραγούδι που ήταν να το πει η Κατερίνα Στανίση, αν το έλεγε θα λέγαν τι καλά που γράφει ο Καρβέλας λαϊκά..
Το Σώσε με που έδωσε στη Ρίτα Σακελλαρίου τι είναι;
Το Μόνη μου τι είναι; Φανταστείτε το με μια άλλη φωνή.. Αν το έλεγε πχ η Πίτσα Παπαδοπούλου μόνο για μοντέρνο λαϊκό δεν θα έμοιαζε!

Το Κερνάω δεν είναι λαϊκό τραγούδι; Το Νυχτολούλουδο δεν είναι λαϊκό τραγούδι καραζεϊμπέκικο;
Κλειδωμένο