ΧΡΥΣΟΣ ΚΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ!

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
PENELOPE
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από PENELOPE »

ΕΓΙΝΕ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΝΟΜΗ!
ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Ο ΧΡΥΣΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΟΝΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΟ.Ο ΛΟΥΚΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΣΟΝΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ...ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Κ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΓΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕ...
GUNNER_10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GUNNER_10 »

PENELOPE έγραψε:ΕΓΙΝΕ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΝΟΜΗ!
ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Ο ΧΡΥΣΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΟΝΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΟ.Ο ΛΟΥΚΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΣΟΝΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ...ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Κ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΓΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ...
ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕ...
asxoliasto o xrysos kai ola ta tragoudia pou to edose h psonara o theofanous
kai einai krima giati pragmatika exei talento.
Άβαταρ μέλους
PENELOPE
Επικοινωνία:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΛΟΥΚΑ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ.ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΠ-ΡΟΚ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ,ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ 'ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ' ΟΜΩΣ ΑΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ Κ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ!ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ Χ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...
GUNNER_10

PENELOPE έγραψε:ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΛΟΥΚΑ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ.ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΠ-ΡΟΚ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ,ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ 'ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ' ΟΜΩΣ ΑΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ Κ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ!ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ Χ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...
ayto lew einai poly kalos
MEDIA
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MEDIA »

PENELOPE έγραψε:Ο ΛΟΥΚΑΣ ΧΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ! :D
kai htan poly poly kalos 8)
Elenh otan gelas eisai poly xaritwmenh
Chronisgreek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chronisgreek »

stoixhma sto epomeno live 8a ginei aponomh sta red carpets(kokkina xalia)??? phre fora o 8eofanous
MEDIA
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MEDIA »

Chronisgreek έγραψε:stoixhma sto epomeno live 8a ginei aponomh sta red carpets(kokkina xalia)??? phre fora o 8eofanous
:lol: :lol: :lol: :lol:
Elenh otan gelas eisai poly xaritwmenh
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

φυσικά! μετά την τεράστια εμπορική (και όχι μόνο) επιτυχία που είχαν, θα τους απονεμηθούν και οι χρυσοί δίσκοι
Nothing lasts forever but the earth and sky
Άβαταρ μέλους
billakos24

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από billakos24 »

ADAM2 έγραψε:φυσικά! μετά την τεράστια εμπορική (και όχι μόνο) επιτυχία που είχαν, θα τους απονεμηθούν και οι χρυσοί δίσκοι
ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...ΝΑ(!),ΜΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ... :P
All of our endings can be found in our beginnings...
Άβαταρ μέλους
immortal
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από immortal »

Λούκας
Μαζί
EP

Label Sony-BMG (9/2009)
Είδος Pop, Rock
Κείμενο Χάρης Συμβουλίδης

Κέρδισε το X Factor ο 22χρονος, φοιτητής ακόμα, Λούκας Γιώρκας από την Κύπρο – και για πολλούς εκεί έξω αυτό σημαίνει κάτι. Σημασία βέβαια που απορρέει από το zeitgeist ημερών γενικευμένης ψωναρίας, όπου πλήθος απαίδευτων, ατάλαντων και τεμπέληδων νέων ορέγονται τη μεγάλη ζωή και το χειροκρότημα των μαζών επιδιώκοντας να καταστούν, εν μία νυκτί ει δυνατόν, rock stars, μπουζουκο-ποπ τραγουδιστές, ποιητές κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Ποντάροντας βέβαια, σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι σύμβαση τυχαίνει να συγκινεί το πόπολο της τηλεοπτικής δημοκρατίας.

Το αν βέβαια ο Λούκας Γιώρκας είναι απαίδευτος και τεμπέλης, ούτε το γνωρίζω, ούτε και με ενδιαφέρει να σας πω την αλήθεια. Το ατάλαντος πάντως δεν θα του το προσάψω στα πλαίσια τουλάχιστον τούτου του EP – κι ας βρίσκω το Μαζί απογοητευτικό και ανίκανο να πιάσει τη βαθμολογική βάση. Γιατί μπορεί 4 τραγούδια (το “Δε Φαντάζεσαι” ακούγεται σε δύο εκτελέσεις – η μία με τα Κόκκινα Χαλιά) να μην αποτελούν επαρκές κριτήριο για πολλά συμπεράσματα, διακρίνω πάντως εδώ κι εκεί κάποιες ενδιαφέρουσες ερμηνευτικές αποχρώσεις – ιδιαίτερα στα “Δε Φαντάζεσαι” και “Θυμάμαι Καλά”). Οι οποίες ίσως και να βγάλουν κάπου, εάν βέβαια επέλθει τριβή και μπόλικη ακόμα δουλειά ώστε να μπορέσουν να διαφανούν πιο καθαρά οι δυνατότητες και τα όριά τους και να αποτιναχθεί η έντονη αίσθηση Χατζηγιάννη που ενίοτε δημιουργείται (π.χ. στο “Σε Θέλω Πίσω”). Νομίζω δε ότι μια τέτοια «εξερεύνηση» αποτελεί μονόδρομο για τον Λούκα, καθώς δεν με πείθει κατά τα άλλα ότι διαθέτει φωνητικό «μέταλλο» με ιδιαίτερες αξιώσεις.

Ο νυν ορίζοντας δραστηριοποίησης πάντως – όπως οριοθετείται από την αισθητική του X Factor, το ίδιο το Μαζί και την καταλυτική παρουσία του Γιώργου Θεοφάνους σε αυτό – είναι, όπως είπα και πιο πάνω, ιδιαίτερα απογοητευτικός. Ο Θεοφάνους, τόσο ως συνθέτης, όσο και ως παραγωγός, επιδιώκει – έξυπνα, κατά μία έννοια – να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα που πρόσφατα απολαμβάνει ο (πρώην) εναλλακτικός κιθαριστικός ήχος. Τον λειαίνει, τον καλογυαλίζει, του αφαιρεί τις αιχμές, τον καθιστά φαντεζί – με πομπώδη πλήκτρα και αναίτια σολαρίσματα – τον προικίζει με ελληνικούς ερωτικούς στίχους με έντονο «άρωμα» από τις λαϊκοπόπ πίστες («δεν φαντάζεσαι τι σημαίνει να σε χάνω, δεν φαντάζεσαι» ή «μαζί, μαζί, όλα θα τα ζήσουμε μαζί, ένα βήμα πριν την τρέλα, μια στιγμή πριν τη ζωή») και κατόπιν τον σερβίρει.

Αλλά ως τι; Ως την ελληνική rock πρόταση της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα; Ή ως το Δυτικό ορεκτικό πριν το Ανατολικό κυρίως πιάτο των μεγάλων νυχτερινών κέντρων; Και ο Λούκας Γιώρκας πού στέκεται σε όλα αυτά και τι τελικά επιδιώκει; Αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν μεν από το Μαζί EP αλλά θα αποσαφηνιστούν, φαντάζομαι, μελλοντικά – εντός κι εκτός δισκογραφίας.

http://www.avopolis.gr/greviews/default.asp?ID=5508
in this mad mad world
Άβαταρ μέλους
PENELOPE
Επικοινωνία:

ΠΑΛΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ Χ!ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ!
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

PENELOPE έγραψε:ΠΑΛΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ Χ!ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ!
κάθε φορά θα παίρνουν... τώρα έμαθαν το κόλπο!!! :?
Nothing lasts forever but the earth and sky
GUNNER_10

apla o kosmos den tous antexei allo..kai eipe na gelasei kapws..
etsi arxisan ta tilefona :lol: :lol: :lol:
Απάντηση