Γράφει: Κωνσταντίνος Μπουγάς

Ο Μαζώ επέστρεψε στα μουσικά πράγματα, κι ευτυχώς απαλλαγμένος για τα καλά από την «εξάρτηση» του γνωστού hit-maker Φοίβου, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και η «Εξάρτηση-Εξάντληση», το νέο του dance hit, παίζει ασταμάτητα στα ραδιόφωνα (ναι, θυμίζει το «Alejandro» της Lady Gaga!). Σε καλύτερη φόρμα από ποτέ, ο τραγουδιστής που έχει καταφέρει να κάνει cross over (από τους λίγους!) ακόμη και στο πιο «έντεχνο» κοινό, αποδεικνύει πώς σχεδόν μετά από μία 20ετή επιτυχημένη πορεία, μπορεί να κάνει σωστές επιλογές και να μας παρουσιάσει ένα από τα καλύτερα ελληνικά άλμπουμ που έσκασαν μύτη τελευταία. Το να φέρει «Τα Ίσια Ανάποδα» ήταν μία σχετικά χρονοβόρα διαδικασία για τον Μαζωνάκη, αλλά άξιζε την αναμονή!
Συνολικά στο άλμπουμ θα βρείτε 14 tracks, 2 εκ των οποίων (στο τέλος) είναι τα remix του «Η Καρδιά Μου» και του παλιότερου «Οι 'Αντρες Δεν Κλαίνε». Με το εξαιρετικό «Στιγμές Που Δεν Σ’ Έχω» τη διασκευή του «Duvar» της Τουρκάλας τραγουδίστριας Sezen Aksu γίνεται η αρχή, και συνεχίζει εξίσου δυναμικά με τη λαϊκή μπαλάντα «Εγώ Τη Ζωή Μου» σε κλασικά Μαζώ μονοπάτια. Σίγουρο hit! Μιλώντας για hits, να σου και το «Εξάρτηση-Εξάντληση (Τα Ίσια Ανάποδα)». Το ακούμε παντού και το λατρεύουμε, παρότι αρχικά άφηνε μία σχετικά «περίεργη» αίσθηση. Αυτά μόνο ο Μαζωνάκης τα κάνει! Πολύ καλό και το «Δες Ποιαν Αγάπησα», ενώ ακολουθεί το «Η Καρδιά Μου», η διασκευή των O.P.A από τα 90s. Ο Γιώργος Γκικοδήμας των O.P.A υπογράφει συνθετικά και το «Ακόμα Σ’ Αγαπώ», ένα τραγούδι με πιο έντεχνη-ροκ αισθητική.

Πιο λαϊκό κι αρκετά καλό το «Έλα Να Δεις», ενώ το «Οι 'Αντρες Δεν Κλαίνε» το ακούμε πολύ δυνατά από πέρυσι. Ναι, θα το βρείτε κι αυτό εδώ. Από τα αγαπημένα και το ζεϊμπέικο «Δύσκολα Φεγγάρια», αλλά και η διασκευή στο «Κοίτα Με Στα Μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη. Ας μην θιχτούν οι κουλτουριάρηδες... Ο Μαζωνάκης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά! «Δεν Είμαι 'Αγιος» δηλώνει ο λαϊκός βάρδος, ενώ το «Παραλογισμός» είναι το πιο ανάλαφρο, ποπ τραγούδι του δίσκου. Τώρα για το καλοκαιράκι είναι ό,τι πρέπει. Λίγο πριν το τέλος ακούμε το μοναδικό dance remix του «Η Καρδιά Μου», ενώ στο Νο14 συναντάμε το freakchild remix του «Οι 'Αντρες Δεν Κλαίνε».
Έτσι είναι οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Ξέρουν να ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους. Όχι ότι η καριέρα του Μαζώ χτύπησε ποτέ πάτο, o.k. το «Τα Όχι Και Τα Ναι Μου» δεν ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, αλλά με το «Τα Ίσια Ανάποδα» αρχίζει και πάλι την πορεία προς την κορυφή που τόσα χρόνια τον είχαμε τοποθετήσει. Ακούγοντας τη συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά σίγουρα θα σκεφτείτε «θέλουμε κι άλλη τέτοια μουσική!». Πόσο συχνά σας συμβαίνει αυτό;
Βαθμολογία (4,5/5)
http://www.miss.gr/portal/diaskedase-to ... 81648.php3