Προφανώς και δεν περιμένουμε πια από τα ραδιόφωνα να παίξουν Νότη. Απλά μου φαίνεται περίεργο πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρεία να μην έβγαλε ένα ωραίο κλιπ ο Νότης. Μια ωραία, συνολικά προσεγμένη, παραγωγή. Που έχει και μια χ απήχηση. Και το κάνουν για τον κάθε άσχετο.eptapsuxos έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 2:35 pmΕ οταν δηλωνεις οτι δεν αντεχεις το καπνο εισαι εναντια στον καπνο αρα αντικαπνιστης. Με αυτη την εννοια το λεω, οχι οτι απαγορευει το καπνισμα στους θαμμωνες.jdarmody έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 12:35 am Άσχετο, αλλά τόσα χρόνια ήταν ο Νότης σε Universal-Cobalt τέτοια προσεγμένη παραγωγή όπως στο νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα δεν έκαναν. Τι να πεις..Μέχρι και στο δελτίο του Aντ1 έγινε αναφορά, ενώ τα κομμάτια του Νότη δεν έπαιζαν ούτε στα ραδιόφωνα.
Πότε δήλωνε αντικαπνιστής ο Νότης; Ότι τον ενοχλούσε ο καπνός έλεγε, και γενικά έχει πει ότι κάπνιζε από μικρός μέχρι τα 28 του. Δεν ξέρω, εμένα μου δίνει την αίσθηση ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καριέρα του. Σου λέει ότι κάναμε, κάναμε. Ίσως να έχει επαναπαυτεί και στις συνεργασίες που κάνει πλέον.
Τα ραδιοφωνα εχουν γραμμη να μην παιζουν Νοτη εκτος απο ορισμενα που παιζουν και κυριως στην επαρχια. Στο Ηρακλειο Κρητης ακουγα 1.5 ωρα Ντερτι πριν μερες και δεν εβαλε Νοτη. Πολυ περιεργο μου φανηκε γιατι πιο παλια εβαζε 2 3 τραγουδια του την ωρα. Για τις συνεργασιες τωρα σιγουρα φερνουν πολυ κοσμο τα μεγαλα ονοματα. Μονο η Ζηνα την δευτερη φορα δεν εφερε τον αναμενομενο.
ΥΓ. Σας ενοχλει που παιζει καργα το Ενα γραμμα στο ραδιο απο την Ζηνα? Εμενα ναι.
Νότης Σφακιανάκης
Re: Νότης Σφακιανάκης
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Δεν έχω εικόνα για Παρασκευή. Από βίντεο μου φάνηκε λίγο πεσμένη η προσέλευση σε σχέση με την προηγούμενη. Όποιος γνωρίζει μπορεί να μας πει.Tsachno21 έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 1:29 pmΑπό κόσμο πως ήταν αυτό το 2ημερο;jdarmody έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 11:01 amΚαι χθες ήταν «βαρύς»..Όσο πάει και χειροτερεύει.ns626 έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 12:54 am Είπε και το "Εγώ τραγούδαγα" εχθές.
https://instagram.flux1-1.fna.fbcdn.net ... af7605f071
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
-
Το εγω ηταν καλο κλιπ, το Οπως, το Δινει τα φιλια. Μη τα ισοπεδωνουμε ολα. Απλως ειναι αυτο που ειπες ο Νοτης πλεον σκεφτεται οτι εκανα εκανα. Θα τραγουδησω 6 7 χρονια ακομα ή οσο αντεξω με δυνατες συνεργασιες και θα βγαλω ακομα 2 με 3 δισκους. Εγω πιστευω οτι θα κλεισει δισκογραφικα με ζωντανο δισκο.jdarmody έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 3:04 pmΠροφανώς και δεν περιμένουμε πια από τα ραδιόφωνα να παίξουν Νότη. Απλά μου φαίνεται περίεργο πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρεία να μην έβγαλε ένα ωραίο κλιπ ο Νότης. Μια ωραία, συνολικά προσεγμένη, παραγωγή. Που έχει και μια χ απήχηση. Και το κάνουν για τον κάθε άσχετο.eptapsuxos έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 2:35 pmΕ οταν δηλωνεις οτι δεν αντεχεις το καπνο εισαι εναντια στον καπνο αρα αντικαπνιστης. Με αυτη την εννοια το λεω, οχι οτι απαγορευει το καπνισμα στους θαμμωνες.jdarmody έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 12:35 am Άσχετο, αλλά τόσα χρόνια ήταν ο Νότης σε Universal-Cobalt τέτοια προσεγμένη παραγωγή όπως στο νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα δεν έκαναν. Τι να πεις..Μέχρι και στο δελτίο του Aντ1 έγινε αναφορά, ενώ τα κομμάτια του Νότη δεν έπαιζαν ούτε στα ραδιόφωνα.
Πότε δήλωνε αντικαπνιστής ο Νότης; Ότι τον ενοχλούσε ο καπνός έλεγε, και γενικά έχει πει ότι κάπνιζε από μικρός μέχρι τα 28 του. Δεν ξέρω, εμένα μου δίνει την αίσθηση ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καριέρα του. Σου λέει ότι κάναμε, κάναμε. Ίσως να έχει επαναπαυτεί και στις συνεργασίες που κάνει πλέον.
Τα ραδιοφωνα εχουν γραμμη να μην παιζουν Νοτη εκτος απο ορισμενα που παιζουν και κυριως στην επαρχια. Στο Ηρακλειο Κρητης ακουγα 1.5 ωρα Ντερτι πριν μερες και δεν εβαλε Νοτη. Πολυ περιεργο μου φανηκε γιατι πιο παλια εβαζε 2 3 τραγουδια του την ωρα. Για τις συνεργασιες τωρα σιγουρα φερνουν πολυ κοσμο τα μεγαλα ονοματα. Μονο η Ζηνα την δευτερη φορα δεν εφερε τον αναμενομενο.
ΥΓ. Σας ενοχλει που παιζει καργα το Ενα γραμμα στο ραδιο απο την Ζηνα? Εμενα ναι.
- SFAKattack10
Το μονο που θυμιζε εποχες μινος και αρεσε σε ολους ηταν το Μα ειναι η σκεψη μου τρελη.eptapsuxos έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 16, 2020 8:21 pm Το εγω ηταν καλο κλιπ, το Οπως, το Δινει τα φιλια. Μη τα ισοπεδωνουμε ολα.
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
-
Πολλες φορες σκεφτομαι αν το 2002 παρεμενε στη Μινος αν θα συνεχιζε να ειχε τοσο μεγαλη απηχηση ή αν και παλι επεφτε καπως. Ειναι ολοφανερο οτι οι Γιατρας Χρυσοβεργης σταματησαν να του γραφουν τραγουδια γτ εγραφαν μονο για τη Μινος και ειχαν συμβολαιο. Θεωρω οτι αν εμενε εκει θα συνεχιζοταν η συνεργασια. Αρα ο Νοτης λογικα θα ειχε 5 6 υμνους ακομα οχι οτι δεν εχει βεβαια τωρα. Παντως οσους ξερω σου λενε μ αρεσει ο Νοτης αλλα τα παλια του. Τι σημαινει αυτο? Ο κοσμος λατρεψε το Νοτη του 90 2000 και μετα τα τραγουδια που εβγαλε δεν ειχαν την ιδια απηχηση. Γτ εγινε αυτο? Πολλα. Για μενα φταιει η εταιρια που δεν προωθουσε σωστα τους δισκους. Επισης η επιλογη τραγουδιων δεν ηταν σωστη. Τελος η συντονισμενη επιθεση που δεχτηκε ο Νοτης απο τα ΜΜΕ.
ΥΓ. Σκεφτειτε ποσες επιτυχιες εχει κανει ο Νοτης απο το 2005? Ζητημα να ειναι 7 8 σε 15 χρονια. Το διαστημα 91 με 99 ειχε 40 υμνους που τους ηξεραν ολοι και το διαστημα 2000 2020 εχει 10 επιτυχιες. Αυτο μπορει καποιος να το καταλαβει απο το προγραμμα που κανει ο Νοτης. Το 80% του προγραμματος ειναι υμνοι του 90. Κι οταν αρχιζει ο Νοτης και βγαζει υμνους του 90 και λεει τραγουδια του 2000 και μετα ο κοσμος αντιδρα( Χαρε, Εγω και η μοναξια κ.α).
ΥΓ. Σκεφτειτε ποσες επιτυχιες εχει κανει ο Νοτης απο το 2005? Ζητημα να ειναι 7 8 σε 15 χρονια. Το διαστημα 91 με 99 ειχε 40 υμνους που τους ηξεραν ολοι και το διαστημα 2000 2020 εχει 10 επιτυχιες. Αυτο μπορει καποιος να το καταλαβει απο το προγραμμα που κανει ο Νοτης. Το 80% του προγραμματος ειναι υμνοι του 90. Κι οταν αρχιζει ο Νοτης και βγαζει υμνους του 90 και λεει τραγουδια του 2000 και μετα ο κοσμος αντιδρα( Χαρε, Εγω και η μοναξια κ.α).
Έχεις ένα δίκαιο όμως η πτώση μετά την δεκαετία του 90 είναι γενικότερη στην ελληνική μουσική και παρόλα αυτά ο Νότης ακόμη και μετά έβγαλε τραγούδια διαχρονικά όπως τα γενέθλια το τσιγγανακι δίνει τα φιλια ταξίδεψε με όλα τα σαγαπω δώσε ένα τέλος μη με ρωτάτεeptapsuxos έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 2:34 pm Πολλες φορες σκεφτομαι αν το 2002 παρεμενε στη Μινος αν θα συνεχιζε να ειχε τοσο μεγαλη απηχηση ή αν και παλι επεφτε καπως. Ειναι ολοφανερο οτι οι Γιατρας Χρυσοβεργης σταματησαν να του γραφουν τραγουδια γτ εγραφαν μονο για τη Μινος και ειχαν συμβολαιο. Θεωρω οτι αν εμενε εκει θα συνεχιζοταν η συνεργασια. Αρα ο Νοτης λογικα θα ειχε 5 6 υμνους ακομα οχι οτι δεν εχει βεβαια τωρα. Παντως οσους ξερω σου λενε μ αρεσει ο Νοτης αλλα τα παλια του. Τι σημαινει αυτο? Ο κοσμος λατρεψε το Νοτη του 90 2000 και μετα τα τραγουδια που εβγαλε δεν ειχαν την ιδια απηχηση. Γτ εγινε αυτο? Πολλα. Για μενα φταιει η εταιρια που δεν προωθουσε σωστα τους δισκους. Επισης η επιλογη τραγουδιων δεν ηταν σωστη. Τελος η συντονισμενη επιθεση που δεχτηκε ο Νοτης απο τα ΜΜΕ.
Και επίσης το 90
Έβγαζε δίσκο με 30 και βάλε τραγούδια λογικό να έβγαιναν και περισσότερες επιτυχίες
στο χώμα σου Ελλάδα μα εσυ δεν είσαι εδώ
-
Μια φορα εβγαλε μεγαλο δισκο τις εφταψυχες. Οι αλλοι ειχαν 16 τραγουδια οσα εχει και τωρα δηλαδη. Το ιδιο πραγμα λεμε. Εγραψες 6 τραγουδια και γω ειπα οτι απο το 2000 εχει 10 ραδιοφωνικες επιτυχιες. Με το ονομα που εχει καθε δισκος επρεπε να εχει 2 κομματια να ακουγονται παντου αλλα λογω των παραπανω που εγραψα δεν συμβαινει αυτο.GiannisGr έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 4:21 pmΈχεις ένα δίκαιο όμως η πτώση μετά την δεκαετία του 90 είναι γενικότερη στην ελληνική μουσική και παρόλα αυτά ο Νότης ακόμη και μετά έβγαλε τραγούδια διαχρονικά όπως τα γενέθλια το τσιγγανακι δίνει τα φιλια ταξίδεψε με όλα τα σαγαπω δώσε ένα τέλος μη με ρωτάτεeptapsuxos έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 2:34 pm Πολλες φορες σκεφτομαι αν το 2002 παρεμενε στη Μινος αν θα συνεχιζε να ειχε τοσο μεγαλη απηχηση ή αν και παλι επεφτε καπως. Ειναι ολοφανερο οτι οι Γιατρας Χρυσοβεργης σταματησαν να του γραφουν τραγουδια γτ εγραφαν μονο για τη Μινος και ειχαν συμβολαιο. Θεωρω οτι αν εμενε εκει θα συνεχιζοταν η συνεργασια. Αρα ο Νοτης λογικα θα ειχε 5 6 υμνους ακομα οχι οτι δεν εχει βεβαια τωρα. Παντως οσους ξερω σου λενε μ αρεσει ο Νοτης αλλα τα παλια του. Τι σημαινει αυτο? Ο κοσμος λατρεψε το Νοτη του 90 2000 και μετα τα τραγουδια που εβγαλε δεν ειχαν την ιδια απηχηση. Γτ εγινε αυτο? Πολλα. Για μενα φταιει η εταιρια που δεν προωθουσε σωστα τους δισκους. Επισης η επιλογη τραγουδιων δεν ηταν σωστη. Τελος η συντονισμενη επιθεση που δεχτηκε ο Νοτης απο τα ΜΜΕ.
Και επίσης το 90
Έβγαζε δίσκο με 30 και βάλε τραγούδια λογικό να έβγαιναν και περισσότερες επιτυχίες
Φίλε μου έτσι όπως είναι στημένα τα πράγματα στο Ελληνικό ραδιόφωνο αν δεν το "κυνηγήσεις" με θεμιτά και αθέμιτα μέσα δεν πρόκειται το τραγούδι σου να παίξει.. Είναι αποδεδειγμενο αυτό.. Ο Νοτης είναι γνωστό ότι σε αυτόν τον τομέα είναι αδύναμος (από επιλογή του) οπότε δεν θεωρώ ότι παίζουν μεγάλο ρόλο οι δίσκοι και το πόσα τραγούδια βγάζει..eptapsuxos έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 5:43 pmΜια φορα εβγαλε μεγαλο δισκο τις εφταψυχες. Οι αλλοι ειχαν 16 τραγουδια οσα εχει και τωρα δηλαδη. Το ιδιο πραγμα λεμε. Εγραψες 6 τραγουδια και γω ειπα οτι απο το 2000 εχει 10 ραδιοφωνικες επιτυχιες. Με το ονομα που εχει καθε δισκος επρεπε να εχει 2 κομματια να ακουγονται παντου αλλα λογω των παραπανω που εγραψα δεν συμβαινει αυτο.GiannisGr έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 4:21 pmΈχεις ένα δίκαιο όμως η πτώση μετά την δεκαετία του 90 είναι γενικότερη στην ελληνική μουσική και παρόλα αυτά ο Νότης ακόμη και μετά έβγαλε τραγούδια διαχρονικά όπως τα γενέθλια το τσιγγανακι δίνει τα φιλια ταξίδεψε με όλα τα σαγαπω δώσε ένα τέλος μη με ρωτάτεeptapsuxos έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 2:34 pm Πολλες φορες σκεφτομαι αν το 2002 παρεμενε στη Μινος αν θα συνεχιζε να ειχε τοσο μεγαλη απηχηση ή αν και παλι επεφτε καπως. Ειναι ολοφανερο οτι οι Γιατρας Χρυσοβεργης σταματησαν να του γραφουν τραγουδια γτ εγραφαν μονο για τη Μινος και ειχαν συμβολαιο. Θεωρω οτι αν εμενε εκει θα συνεχιζοταν η συνεργασια. Αρα ο Νοτης λογικα θα ειχε 5 6 υμνους ακομα οχι οτι δεν εχει βεβαια τωρα. Παντως οσους ξερω σου λενε μ αρεσει ο Νοτης αλλα τα παλια του. Τι σημαινει αυτο? Ο κοσμος λατρεψε το Νοτη του 90 2000 και μετα τα τραγουδια που εβγαλε δεν ειχαν την ιδια απηχηση. Γτ εγινε αυτο? Πολλα. Για μενα φταιει η εταιρια που δεν προωθουσε σωστα τους δισκους. Επισης η επιλογη τραγουδιων δεν ηταν σωστη. Τελος η συντονισμενη επιθεση που δεχτηκε ο Νοτης απο τα ΜΜΕ.
Και επίσης το 90
Με Γιατρά αν το καλοσκεφτείς από το 1998 τα είχαν ψιλοσπασει δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την εταιρεία...eptapsuxos έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 2:34 pm Πολλες φορες σκεφτομαι αν το 2002 παρεμενε στη Μινος αν θα συνεχιζε να ειχε τοσο μεγαλη απηχηση ή αν και παλι επεφτε καπως. Ειναι ολοφανερο οτι οι Γιατρας Χρυσοβεργης σταματησαν να του γραφουν τραγουδια γτ εγραφαν μονο για τη Μινος και ειχαν συμβολαιο. Θεωρω οτι αν εμενε εκει θα συνεχιζοταν η συνεργασια. Αρα ο Νοτης λογικα θα ειχε 5 6 υμνους ακομα οχι οτι δεν εχει βεβαια τωρα. Παντως οσους ξερω σου λενε μ αρεσει ο Νοτης αλλα τα παλια του. Τι σημαινει αυτο? Ο κοσμος λατρεψε το Νοτη του 90 2000 και μετα τα τραγουδια που εβγαλε δεν ειχαν την ιδια απηχηση. Γτ εγινε αυτο? Πολλα. Για μενα φταιει η εταιρια που δεν προωθουσε σωστα τους δισκους. Επισης η επιλογη τραγουδιων δεν ηταν σωστη. Τελος η συντονισμενη επιθεση που δεχτηκε ο Νοτης απο τα ΜΜΕ.
Από το 2005 και μετα που λες, λογικό είναι η δισκογραφία μας άφησε χρόνους το 2005 σε συνδυασμό ότι ο Νότης είχε πάνω από δεκαετία στην πρώτη γραμμή και προφανώς δε μπορούσε να συνεχίσει να παίζει στο ραδιόφωνο όπως έπαιζε τα προηγούμενα χρονιά...
Εγώ πάντως δεν έχω παράπονα με την δισκογραφία του... Το μόνο μου παράπονο είναι η συχνότητα που βγάζει δίσκους πλέον...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
- SFAKattack10
Καλά και ο Γιατρας τι ύμνους έβγαλε μετά το 2001 για να πούμε ότι είναι κρίμα που δεν συνεργάζεται με τον Νότη;
-
Το ακουσα του Οικονομο, κατασταση εκτακτου αναγκης θα τα ελεγε ο Νοτης σιγουρα και 3 4 καλα ακομα του Νικου.SFAKattack10 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 11:48 pm Καλά και ο Γιατρας τι ύμνους έβγαλε μετά το 2001 για να πούμε ότι είναι κρίμα που δεν συνεργάζεται με τον Νότη;
- SFAKattack10
Τετοια τραγουδια δεν ειπε και στην universal? Υμνους οπως το '90 δεν ξαναεγραψε.
-
Αυτα τα 2 αν τα ελεγε ο Νοτης θα ειχαμε αποτελεσμα περιπου σαν το Παραλληλα. Τωρα για να ξαναεγραφαν το Σωμα μου και Αετο ε δεν ειναι ευκολο. Παντως ο Νοτης με καλο ψαξιμο και αν ο Χρυσοβεργης εχει εμπνευση θα μπορουσε να βγαλει νεο υμνο.SFAKattack10 έγραψε: ↑Τρί Φεβ 18, 2020 1:43 am Τετοια τραγουδια δεν ειπε και στην universal? Υμνους οπως το '90 δεν ξαναεγραψε.
- SFAKattack10
Το κατασταση εκτακτου αναγκης το ειχε γραψει απο το '90 αρα λογικα τοο ειχε απορριψει απο τοτε ο Νοτης και λογικο γιατι δεν ειναι για Νοτη το τραγουδι.
Το ακουσα καλο ειναι , θα ταιριαζε στον Νοτη. 3 χρονια πριν ειχε βγαλει μεγαλο σουξε το Παρ' τον δρομο. Αλλα με σωστες κινησεις της universal σε εκεινο το δισκο. Ομως αν το ακουσα ηταν στον επομενο δισκο που η universal δεν εκανε τιποτα, θα χανοταν και το τραγουδι.
Απο την αλλη και παλι μιλαμε για 2 - 3 τραγουδια .
Το ακουσα καλο ειναι , θα ταιριαζε στον Νοτη. 3 χρονια πριν ειχε βγαλει μεγαλο σουξε το Παρ' τον δρομο. Αλλα με σωστες κινησεις της universal σε εκεινο το δισκο. Ομως αν το ακουσα ηταν στον επομενο δισκο που η universal δεν εκανε τιποτα, θα χανοταν και το τραγουδι.
Απο την αλλη και παλι μιλαμε για 2 - 3 τραγουδια .
- Scorpion86
Δηλαδή στην μετά Νότη εποχή έγραψαν το "Ακουσα" το "Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" που αμφιβάλλω εάν ποτέ θα ταίριαζε στο ύφος του δικού μας και 3-4 ακόμα αξιόλογα και αυτό επηρέασε την καριέρα του Νότη μετά την ΜINOS EMI? Από το 2002 μέχρι σήμερα ο Νότης είπε ορισμένα τραγούδια που έκαναν μεγάλη επιτυχία και άλλα που αγαπήθηκαν αρκετά παρότι δεν έγιναν ούτε κλιπ ούτε προωθήθηκαν σε σταθμούς, αλλά θα είναι διαχρονικά όπως:eptapsuxos έγραψε: ↑Τρί Φεβ 18, 2020 1:07 amΤο ακουσα του Οικονομο, κατασταση εκτακτου αναγκης θα τα ελεγε ο Νοτης σιγουρα και 3 4 καλα ακομα του Νικου.SFAKattack10 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 11:48 pm Καλά και ο Γιατρας τι ύμνους έβγαλε μετά το 2001 για να πούμε ότι είναι κρίμα που δεν συνεργάζεται με τον Νότη;
Αγάλματα - Για σένα Φοβάμαι - Δίνει τα φιλιά - Ταξίδεψε με - Πρόβατα - Γενέθλια - Ολα τα Σ' αγαπώ - Για μένα - Εξω Βρέχει - Δένδρο - Πάρτο δρόμο - Το ομορφότερο ψέμα - Φθινοπώρινη βροχή - Ενθύμιο πολέμου - Κι αν με βρεις - Αστέρι μου - Η ψυχή μου περιμένει - Διεφθαρμένη συνουσία - Χάνομαι καρδιά μου - Μην πλησιάζεις - Το σύστημα - Αράχνη - Τα Κλεμμένα - Μόνο για σένα - Δεν είμαι σαν τους άλλους - Σκοτεινέ μου έρωτα - Ακουσε με καλά - Δεν υπάρχεις - Ενα Τσιγγανάκι είπε - Αν θα σε χάσω - Δώσε ένα τέλος - Εσύ η Θάλασσα - Μα εγώ είμαι Έλληνας και δεν βάζω "Τα πιο μεγάλα σ' αγαπώ" που πιστεύω όπως και το "Με την πλάτη στον τοίχο" επειδή έχει 90's αύρα θα είναι σημείο αναφοράς και τα επόμενα χρόνια.
Ναι όσο κυλούσαν τα χρόνια οι μετέπειτα επιτυχίες δεν ήταν του μεγέθους του "Αετού" του "Παράλληλα" του "Θελω να σε ξαναδώ", "Ενα γράμμα" "Μήπως είμαι τρελός" αλλά γενικότερα δεν υπήρχαν οι επιτυχίες των 90's από το ξεκίνημα των 00's και κυρίως μετά το 2004-2005. Για όλους τους καλλιτέχνες υπήρξε αυτή η "πτώση". Εδώ βλέπεις κάνουν επιτυχία με στίχους όπως "Κι ανοίγω τέρμα τη φωνή που λέει τέρμα", "Στο τρελοκομείο, στο τρελοκομείο, δε θα πάει ένας θα μας πάνε και τους δυο" και "40 βαθμοί, λιώνει το κορμί".

Γενικά μην γινόμαστε αφοριστικοί. Ναι δεν έβγαλε μετά το 2002 του ίδιου μεγέθους τις επιτυχίες αλλά και πριν έβγαζε 16αρια δίσκους και έπαιζαν τρελά τα 4-5 κάθε δίσκου και τα υπόλοιπα τα ήξεραν μόνο οι Νοτικοί και όσοι έπαιρναν τους δίσκους. Γι' αυτό και πολλά από αυτά που τότε ήταν στην σκιά των 5-6 μεγάλων επιτυχιών κάθε δίσκου, τα ακούμε τώρα και λέμε "κοίτα τι διαμαντάκια υπήρχαν που πέρασαν στα ψιλά επειδή έπαιζαν οι ύμνοι κάθε δίσκου". Διότι π.χ. για κάθε "Αετό", "Παράλληλα" υπήρχε κάποιο "Θέλω να ζήσω", "Δεν θα πετάξουμε ποτέ", "Εικόνες" που στην μάζα (όχι στους Νοτικούς) δεν είχαν ποτέ την απήχηση που θα του άξιζε.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Καλημέρα φίλοι νοτικοί. Η συζήτηση περί της δισκογραφίας μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Γενικά συμφωνώ με πολλά από αυτά που διάβασα παραπάνω και ακόμη περισσότερο με αυτό περί της γενικότερης πτώσης της δισκογραφίας ποιοτικά, αν θέλετε και ποσοτικά. Λέω ποσοτικά γιατί σήμερα δεν υπάρχει ουσιαστικά δισκογραφία. Ενδεικτικό ότι ο δικός μας με εφτάρι δίσκο, με ολομέτωπο πόλεμο από όλο το γνωστό σύστημα, με τραγούδια που κανείς μας πιθανότατα δεν θα τοποθετούσε στα κορυφαία της καριέρας του, με παράπονα όσον αφορά την παραγωγή του δίσκου πούλησε περισσότερο στα καταστήματα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο. Λέω ποσοτικά γιατί για μένα η δεκαετία του 90 και αρχές 00 ήταν η χρυσή εποχή του ελληνικού τραγουδιού. Πήγαινες στο δισκοπωλείο και εκτός από τα αριστουργήματα του Νότη έβρισκες Μητροπάνο,Τερζή, Καρρά (ναι, τότε ακουγόταν πιο ευχάριστα παιδιά...) και τόσους άλλους στο prime τους. Αλλά ακόμη και αυτοί που ασχολούνται ακόμη και σήμερα με τη δισκογραφία έβγαζαν καλύτερα τραγούδια. Όσο απεχθής και αδιάφορος και να μου είναι ο Ρέμος πλέον, μήπως κι αυτός δεν έβγαζε τότε καλύτερα τραγούδια; Τα ''πραγματικά'' τραγούδια του Μαζωνάκη δεν είναι από εκείνη την περίοδο; Του Καρρά οι ύμνοι από πότε είναι ως επί το πλείστον; Επιπλέον, τη συζήτηση που κάνουμε εμείς για τα ''νεότερα'' τραγούδια, ότι δεν είναι σαν τα ''παλιά'', την κάνουν όλοι ανεξαιρέτως και οι φαν των υπολοίπων καλλιτεχνών. Από τον κοντινό μου κύκλο το ακούω/άκουγα αυτό για τον Πλούταρχο και για τον Τερζή πριν αυτός φυσικά αποσυρθεί. Λέω ποσοτικά γιατί γενικότερα το είδος της λαϊκής (πόσο δε μάλλον της ποιοτικής λαϊκής) μουσικής υπηρετείται από όλο και λιγότερους καλλιτέχνες και τείνει να εξαλειφθεί από τη δισκογραφία και το ραδιόφωνο. Η ανάγκη για ''φρέσκα'' πρόσωπα και ήχο τι ακριβώς έχει παράγει; Ποιοι ακριβώς και με τι μουσική κάνουν αυτά τα εκατομμύρια views; Εξαιρουμένου του Οικονομόπουλου, ο οποίος επίσης παλαιότερα κινούταν σε πιο λαϊκά μονοπάτια, οι υπόλοιποι νέοι τι έχουν να προσφέρουν; Το πουλέν ο Αργυρός τα καλά χρόνια δεν θα ήταν ούτε δεύτερο όνομα (μπορώ να αναφέρω άλλους που θα στέκονταν πολλοί καλύτερα τότε)... Για να μη σχολιάσω κάτι Φουρέιρα και Ζοζεφίν (ναι, βαράνε εκατομμύρια views, φτιαχτά βέβαια αλλά ακούγονται), όταν κάποτε είχες Βίσση και Γαρμπή για όσους ασχολούνταν φυσικά. Για να μην μιλήσω για το νέο φαινόμενο της τραπ
Καταλήγοντας φυσικά στον Άρχοντα, πρέπει να σημειώσουμε ότι ακόμη και σε αυτή την πιο πεσμένη εποχή έχει προσφέρει πολλά αξιόλογα τραγούδια, ορισμένα εκ των οποίων μια χαρά άρεσαν και στους μη σκληροπυρηνικούς Νοτικούς. Απλώς λόγω της συχνότητας που ο δικός μας βγάζει δίσκους, ειδικά τα τελευταία χρόνια, τείνουμε να το λησμονούμε αυτό. Όσον αφορά την απήχηση, αν βάλετε στην εξίσωση τις πολιτικές δηλώσεις που ενόχλησαν, τον πόλεμο από το γνωστό σύστημα, την ηλικιακή ωρίμανση του ίδιου του κοινού του Νότη και την κατεύθυνση που έχει πάρει γενικότερα η δισκογραφία θα συνειδητοποιήσετε ότι θα ήταν αδόκιμο να συγκρίνουμε το ''τότε'' με το ''σήμερα''. Αλλά ακόμη κι έτσι η συνεισφορά του Άρχοντα (δεν θα επαναλάβω τίτλους τραγουδιών, το έκανε ο Scorpion με πολλή μεγάλη ακρίβεια
) είναι πολύ αξιόλογη, ειδικότερα δε αν τη συγκρίνουμε με την ''κατάσταση εκτάκτου ανάγκης'' που βασιλεύει στην εγχώρια δισκογραφία εδώ και πολλά χρόνια. Ναι, δεν έχει ξαναβγεί (και μάλλον ούτε πρόκειται), Αετός, Σώμα μου, Παράλληλα, Θέλω να σε ξαναδώ, αλλά άμα το δούμε γενικότερα δεν έχει επίσης βγει Ρόζα, Μια στάση εδώ, Παλιόκαιρος, Άφησε με μόνο, Και με πιάνουν τα κλάματα, Όλα σε αγαπάνε, Έτσι ξαφνικά, Είσαι το λάθος μου το τελευταίο, Ανήκω σε εμένα, Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις, Αγάπε με, Φοβάμαι πως, Αν είσαι η αγάπη, Συχώρεσε με (Αλκαίος) και τόσα αλλά. Άλλες εποχές, άλλες καταστάσεις... Οπότε παιδιά το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε τον Νότη για όσο αυτός συνεχίσει, διότι ακόμη και έτσι είναι μια κατηγορία από μόνος του! Καλημέρα σε όλους!

Καταλήγοντας φυσικά στον Άρχοντα, πρέπει να σημειώσουμε ότι ακόμη και σε αυτή την πιο πεσμένη εποχή έχει προσφέρει πολλά αξιόλογα τραγούδια, ορισμένα εκ των οποίων μια χαρά άρεσαν και στους μη σκληροπυρηνικούς Νοτικούς. Απλώς λόγω της συχνότητας που ο δικός μας βγάζει δίσκους, ειδικά τα τελευταία χρόνια, τείνουμε να το λησμονούμε αυτό. Όσον αφορά την απήχηση, αν βάλετε στην εξίσωση τις πολιτικές δηλώσεις που ενόχλησαν, τον πόλεμο από το γνωστό σύστημα, την ηλικιακή ωρίμανση του ίδιου του κοινού του Νότη και την κατεύθυνση που έχει πάρει γενικότερα η δισκογραφία θα συνειδητοποιήσετε ότι θα ήταν αδόκιμο να συγκρίνουμε το ''τότε'' με το ''σήμερα''. Αλλά ακόμη κι έτσι η συνεισφορά του Άρχοντα (δεν θα επαναλάβω τίτλους τραγουδιών, το έκανε ο Scorpion με πολλή μεγάλη ακρίβεια

-
To Νοτιανοτολικα εγβαλε Και δεν μπορω Να ξαναρθεις Ερωτα ειναι κ.α. Το 5 βημα ολα τα τραγουδια ειναι υμνοι πλην 2 με 3 που δεν τα ξερει ο κοσμος. Ειναι ο δισκος με τις περισσοτερες πραγματικες πωλησεις του. Τελος οι Επταψυχες εβγαλαν 1 2 13 υμνους Στελλα Σμυρνια, Παραλληλα, Μηπως ειμαι τρελος, Θελω να σε ξαναδω, ενα γραμμα, γυφτισσα μερα. καλοσυνη σου, τι μου κανεις, παπαρουνα, σηκω και φυγε! Μη λεμε οτι θελουμε αυτοι 3 δισκοι καθιερωσαν τον Νοτη ως αρχοντα. Μετα αυτοι οι δισκοι αποτυπωθηκαν στο Ενθυμιον μαζι με παλια κλασικα λαικα και ειχαμε αυτο το αποτελεσμα. Απο κει και περα ο Προαγγελος εβγαλε νεους υμνους(Αγαπη τι δυσκολο πραγμα). Το Πολυχρωμα για μενα ετσι και ετσι αλλα εβγαλε Παρε με Καψε Δεν μπορω να καταλαβω. Απο και και περα αν εξαιρεσουμε το Ας μιλησουν τα τεαγουδια που εβγαλε 3 υμνους οι επομενοι δισκοι ηταν καθαρα για Νοτικους και φανατικους αν εξαιρεσουμε 2 τραγουδια που εβγαιναν προς τα εξω χωρις να γινονατι υμνοι εκτος απο τα Γενεθλια, Παρ τον δρομο, Τσιγγανακι και Δωσε ενα τελος που ακουστηκαν παρα πολυ. Τα υπολοιπα τωρα πολυ καλα τραγουδια οπως αυτα που γραφεις ναι μεν εμεις τα ξερουμε αλλα μεγαλη μεριδα κοσμου δν τα ξερει. Μεγαλη ευθυνη εχει η εταιρια που δεν τα προωθουσε καταλληλα αλλα και ο ιδιος ο Νοτης για κακες επιλογες τραγουδιων και κακιστες ηχογραφησεις(16 Αυτ ιστοριες).Scorpion86 έγραψε: ↑Τρί Φεβ 18, 2020 3:03 amΔηλαδή στην μετά Νότη εποχή έγραψαν το "Ακουσα" το "Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" που αμφιβάλλω εάν ποτέ θα ταίριαζε στο ύφος του δικού μας και 3-4 ακόμα αξιόλογα και αυτό επηρέασε την καριέρα του Νότη μετά την ΜINOS EMI? Από το 2002 μέχρι σήμερα ο Νότης είπε ορισμένα τραγούδια που έκαναν μεγάλη επιτυχία και άλλα που αγαπήθηκαν αρκετά παρότι δεν έγιναν ούτε κλιπ ούτε προωθήθηκαν σε σταθμούς, αλλά θα είναι διαχρονικά όπως:eptapsuxos έγραψε: ↑Τρί Φεβ 18, 2020 1:07 amΤο ακουσα του Οικονομο, κατασταση εκτακτου αναγκης θα τα ελεγε ο Νοτης σιγουρα και 3 4 καλα ακομα του Νικου.SFAKattack10 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 17, 2020 11:48 pm Καλά και ο Γιατρας τι ύμνους έβγαλε μετά το 2001 για να πούμε ότι είναι κρίμα που δεν συνεργάζεται με τον Νότη;
Αγάλματα - Για σένα Φοβάμαι - Δίνει τα φιλιά - Ταξίδεψε με - Πρόβατα - Γενέθλια - Ολα τα Σ' αγαπώ - Για μένα - Εξω Βρέχει - Δένδρο - Πάρτο δρόμο - Το ομορφότερο ψέμα - Φθινοπώρινη βροχή - Ενθύμιο πολέμου - Κι αν με βρεις - Αστέρι μου - Η ψυχή μου περιμένει - Διεφθαρμένη συνουσία - Χάνομαι καρδιά μου - Μην πλησιάζεις - Το σύστημα - Αράχνη - Τα Κλεμμένα - Μόνο για σένα - Δεν είμαι σαν τους άλλους - Σκοτεινέ μου έρωτα - Ακουσε με καλά - Δεν υπάρχεις - Ενα Τσιγγανάκι είπε - Αν θα σε χάσω - Δώσε ένα τέλος - Εσύ η Θάλασσα - Μα εγώ είμαι Έλληνας και δεν βάζω "Τα πιο μεγάλα σ' αγαπώ" που πιστεύω όπως και το "Με την πλάτη στον τοίχο" επειδή έχει 90's αύρα θα είναι σημείο αναφοράς και τα επόμενα χρόνια.
Ναι όσο κυλούσαν τα χρόνια οι μετέπειτα επιτυχίες δεν ήταν του μεγέθους του "Αετού" του "Παράλληλα" του "Θελω να σε ξαναδώ", "Ενα γράμμα" "Μήπως είμαι τρελός" αλλά γενικότερα δεν υπήρχαν οι επιτυχίες των 90's από το ξεκίνημα των 00's και κυρίως μετά το 2004-2005. Για όλους τους καλλιτέχνες υπήρξε αυτή η "πτώση". Εδώ βλέπεις κάνουν επιτυχία με στίχους όπως "Κι ανοίγω τέρμα τη φωνή που λέει τέρμα", "Στο τρελοκομείο, στο τρελοκομείο, δε θα πάει ένας θα μας πάνε και τους δυο" και "40 βαθμοί, λιώνει το κορμί".![]()
Γενικά μην γινόμαστε αφοριστικοί. Ναι δεν έβγαλε μετά το 2002 του ίδιου μεγέθους τις επιτυχίες αλλά και πριν έβγαζε 16αρια δίσκους και έπαιζαν τρελά τα 4-5 κάθε δίσκου και τα υπόλοιπα τα ήξεραν μόνο οι Νοτικοί και όσοι έπαιρναν τους δίσκους. Γι' αυτό και πολλά από αυτά που τότε ήταν στην σκιά των 5-6 μεγάλων επιτυχιών κάθε δίσκου, τα ακούμε τώρα και λέμε "κοίτα τι διαμαντάκια υπήρχαν που πέρασαν στα ψιλά επειδή έπαιζαν οι ύμνοι κάθε δίσκου". Διότι π.χ. για κάθε "Αετό", "Παράλληλα" υπήρχε κάποιο "Θέλω να ζήσω", "Δεν θα πετάξουμε ποτέ", "Εικόνες" που στην μάζα (όχι στους Νοτικούς) δεν είχαν ποτέ την απήχηση που θα του άξιζε.
-
Δειτε για παραδειγμα τι εγινε το 2013 στις Α.Ι. Αυτος ο δισκος αν ειχε βγει το 99 θα ειχε 200 χιλιαδες πωλησεις και 6 σιγουρες επιτυχιες, Το 2013 οταν βγηκε με την ηχογραφηση που εγινε, με τον τροπο ερμηνειας, με τον πολεμο που δεχτηκε ο Νοτης εκεινη τη χρονια πηγε απατος ενω ειχε διαμαντια μεσα. Αυτο αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι ζωντανα απο αυτο το δισκο πλεον λεει μονο το Αν θα σε χασω κι αυτο οχι παντα.
- Scorpion86
Ο λόγος που το 99 πουλούσαν 200 και 300.000 αντίτυπα και τώρα όχι είναι ότι τότε υπήρχαν δισκάδικα και μόνο μέσω του δίσκου και του ραδιοφώνου άκουγες τα κομμάτια. Με το άνοιγμα και την ραγδαία εξάπλωση του διαδικτύου πλέον κάποιος μπορεί να ακούσει όποιο κομμάτι θέλει όποτε γουστάρει στο κινητο του ή τον υπολογιστή του. Σε πολλές περιπτώσεις κομμάτια έχουν πρώτα "καεί" στο διαδίκτυο και μετά έχουν βγει στο ραδιόφωνο και στα "δισκοπωλεία". Ποια δισκοπωλεία βέβαια να μου πεις. Δεν υπάρχουν πλέον δισκοπωλεία. Τα Public θεωρούνται δισκοπωλείο για παράδειγμα? Δισκοπωλείο για να μιλήσω για την περιοχη μου (Πειραιά) ηταν το Metropolis. Πολύ μεγάλο δισκοπωλείο. Ενδεικτικό ότι πλέον στις πλατίνες μετράνε τόσο οι ψηφιακές πωλήσεις όσο και τα views των τραγουδιών στα επίσημα κανάλια των δισκογραφικων.eptapsuxos έγραψε: ↑Τρί Φεβ 18, 2020 2:42 pm Δειτε για παραδειγμα τι εγινε το 2013 στις Α.Ι. Αυτος ο δισκος αν ειχε βγει το 99 θα ειχε 200 χιλιαδες πωλησεις και 6 σιγουρες επιτυχιες, Το 2013 οταν βγηκε με την ηχογραφηση που εγινε, με τον τροπο ερμηνειας, με τον πολεμο που δεχτηκε ο Νοτης εκεινη τη χρονια πηγε απατος ενω ειχε διαμαντια μεσα. Αυτο αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι ζωντανα απο αυτο το δισκο πλεον λεει μονο το Αν θα σε χασω κι αυτο οχι παντα.
Οποτε το να συγκρίνουμε το 99 με το 13 και το 18 είναι τελείως λάθος. Κι εν μέρει οι ηχογραφήσεις είναι τόσο μέτριες για όλους τους καλλιτέχνες διότι πλέον το προιον έχει πέσει σε πωλήσεις αντιτύπων και έχει γίνει αρκετά φθηνο (με 10 ευρώ) άρα μοιραια θα ειναι φθηνο και το αποτέλεσμα. Κι έτσι όλοι ρίχνουν πλέον το βάρος στο να φτιάξουν ένα καλό κλιπ και να προωθήσουν-πουλήσουν μέσω της εικόνας τον ήχο τους. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή της εικόνας και όχι του ήχου. Πιο πολύ μετράει αν κάνεις καλό κλιπ παρά αν το τραγούδι είναι σωστά ηχογραφημένο. Τώρα για τα παραπάνω κομμάτια που σου ανέφερα ενδεικτικά ότι μου λες ότι τα ξέρουν μόνο Νοτικοί, εντάξει είναι άποψη σου. Δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο. Για σένα είναι μεγαλυτερη επιτυχία το "Ερωτας ειναι Ερωτας" από το "Δεν είμαι σαν τους άλλους". Δηλαδή θα πας σε 10 μη Νοτικούς και θα τους βάλεις αυτά τα δύο κομμάτια και θα ξέρουν οι περισσότεροι το πρώτο? Βέβαια άποψη σου, σεβαστή.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...