Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
J&B

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

Δεν τον αποπήρα τον Scorpion εγώ ίσα ίσα του είπα να μας μεταφέρει ότι και αν ακούσει... :lol:
Προφανώς και δεν σημαίνει ότι πχ. ο Λ. Παπαδόπουλος θα του δώσει τραγουδάρες, όπως λέει και ο jdarmody είδαμε και με τον Ελευθερίου ότι δεν έγινε η υπέρβαση, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Δήμας και οι λοιποί έχουν "ταβάνι" στις δημιουργίες τους μη τρελαθούμε, δεν πρόκειται ποτέ να γράψουν τραγούδια άνω του μετρίου...
Καλώς ή κακώς ο Νότης στήριξε την καριέρα του στις δημιουργίες των Χρυσοβέργη-Γιατρά-Μουκίδη, δυστυχώς και οι 3 τους έχουν χάσει την έμπνευση που είχαν... γιατί κακά τα ψέματα και η μίνι επανασύνδεση των Γιατρά-Χρυσοβέργη με την "Πλατεία" δεν ήταν αντάξια των παλαίοτερων τραγουδιών τους...

Επίσης πιο πάνω που λέει ο filcolins ότι κουραστήκαμε, δεν ισχύει...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Πάντως υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα που με ''εκνευρίζει'' στο Νότη και ίσως είναι και μια αιτία που δεν ακούγονται τα τραγούδια του ή δεν πουλάει τόσος δίσκους. Είναι πολύ πιθανό να είναι ο τραγουδιστής με τις λιγότερες συναυλίες αναλογικά με τα χρόνια καριέρας του. Ε δε μπορεί το κάθε βλαχαδερό κάθε χρόνο να οργώνει όλη την Ελλάδα και μετά να λέμε γιατί ο κόσμος ζητάει τα τραγούδια του. Δεν μπορείς να αποκόπτεσαι από τόσο μεγάλη μερίδα του κόσμου και να περιορίζεσαι μόνο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εγώ πιστεύω ότι η τεράστια επιτυχία που έκαναν οι Νότες είναι εφτάψυχες και το Ενθύμιον, ως ένα βαθμό οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε τραγουδήσει όλα αυτά τα τραγούδια σε όλη την Ελλάδα. Η καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσε να κάνει στον δίσκο του θα ήταν μια περιοδεία. Άλλα οκ είπαμε δεν είναι παιδάκι πια και τα σχετικά.
Καταλήγω ότι η πιο ρεαλιστική προσδοκία που θα μπορούσα να έχω από το Νότη είναι ένα δεύτερο Ενθύμιον, ένα live που θα έχει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, σε άριστη εκτέλεση και όχι σαν το εκτρωματικό Νύκτες Μαγικές. Πιστεύω ότι ειδικά κάποια τραγούδια πρέπει να ακουστούν οπωσδήποτε σε live εκτέλεση, πχ. ο Νταβατζής κ.α.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
J&B

Δεν νομίζω ότι είναι εκτρωματικός δίσκος οι Νύκτες Μαγικές απλά δεν έχει καλή ροή (ειδικά ο πρώτος δίσκος), πράγμα φυσιολογικό όταν ο δίσκος ηχογραφήθηκε Μάρτιο και κυκλοφόρησε ένα μόλις μήνα μετα τον Απρίλιο του '07, προχειρότητες δηλαδή... Τέσπα αυτά είναι παρελθόν...
Θεωρώ, ότι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών στην δισκογραφία (αν δεν κάν λάθος η Πρώτη Φορά κυκλοφόρησε 10/06/1991) θα μπορούσε να κάνει μια εορταστική συναυλία εδώ Αθήνα (τόσοι χώροι υπάρχουν, Κατράκειο κτλ...), ή ένα mini tour, να ηχογραφηθεί και να μαγνητοσκοπηθεί. Αρκεί να συμπεριλάβει όλα τα τραγούδια που ξεχώρισαν από την καρίερα του...
Μία άλλη ιδέα είναι να κυκλοφορήσει ένα 3πλο και 4πλο (είμαι αχόρταγός το ξέρω :lol: ) live κασετινα με ζωντανές ηχογραφήσεις από όλη την διάρκεια της καριέρας του, αν θυμάστε το χειμώνα ένα παιδί ανέβασε στο Youtube κάποιες ηχογραφήσεις από το μακρινό 1995, από το αρχείο του pazuzu, άρα υλικό υπάρχει και είμαι σχεδόν βέβαιως ότι υπάρχει και υλικό μαγνητοσκοπημένο...
Και να βγάλει νέο studio album το 2017...
Γενικά, θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα και να δώσει και λίγο τροφή στους fans, γιατί αυτή η επανάληψη: Αθήνα, Θεσ/νική, Κώς, δίσκος κάθε 18 μήνες και φτού και απ' την αρχή καταντάει κουραστικό... επίσης, πρέπει να σκεφτεί ότι μια μερίδα του κόσμου δεν έχει πια την δυνατότητα να επισκέπτεται τα κέντρα που εμφανίζεται, είναι απαράδεκτο το ότι έχουν περάσει 10 χρόνια και δεν έχει μαγνητοσκοπήθει κάποιες εμφανήσεις του...
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

Δεν ήταν έκτρωμα ο δίσκος ρε παιδία αλλα κάποια κομμάτια απογειώθηκαν(δε σε χρειάζομαι πχ) αλλά χαντακώθηκαν..Απλά δεν είχε τη ροή και την αίσθηση ότι όντως ακούς live δίσκο...Κατά τα άλλα δε νομίζω ότι χρειάζεται άμεσα νέος ζωντανός δίσκος ίσως μετά τον επόμενο studio δίσκο μαζέψει υλικό και μαζί με κάποια κομμάτια που δεν υπήρχαν σε παλιότερους βγει ένα διπλό live αντάξιο των προσδοκιών..
Άβαταρ μέλους
jdarmody

J&B έγραψε:Δεν νομίζω ότι είναι εκτρωματικός δίσκος οι Νύκτες Μαγικές απλά δεν έχει καλή ροή (ειδικά ο πρώτος δίσκος), πράγμα φυσιολογικό όταν ο δίσκος ηχογραφήθηκε Μάρτιο και κυκλοφόρησε ένα μόλις μήνα μετα τον Απρίλιο του '07, προχειρότητες δηλαδή... Τέσπα αυτά είναι παρελθόν...
Θεωρώ, ότι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών στην δισκογραφία (αν δεν κάν λάθος η Πρώτη Φορά κυκλοφόρησε 10/06/1991) θα μπορούσε να κάνει μια εορταστική συναυλία εδώ Αθήνα (τόσοι χώροι υπάρχουν, Κατράκειο κτλ...), ή ένα mini tour, να ηχογραφηθεί και να μαγνητοσκοπηθεί. Αρκεί να συμπεριλάβει όλα τα τραγούδια που ξεχώρισαν από την καρίερα του...
Μία άλλη ιδέα είναι να κυκλοφορήσει ένα 3πλο και 4πλο (είμαι αχόρταγός το ξέρω :lol: ) live κασετινα με ζωντανές ηχογραφήσεις από όλη την διάρκεια της καριέρας του, αν θυμάστε το χειμώνα ένα παιδί ανέβασε στο Youtube κάποιες ηχογραφήσεις από το μακρινό 1995, από το αρχείο του pazuzu, άρα υλικό υπάρχει και είμαι σχεδόν βέβαιως ότι υπάρχει και υλικό μαγνητοσκοπημένο...
Και να βγάλει νέο studio album το 2017...
Γενικά, θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα και να δώσει και λίγο τροφή στους fans, γιατί αυτή η επανάληψη: Αθήνα, Θεσ/νική, Κώς, δίσκος κάθε 18 μήνες και φτού και απ' την αρχή καταντάει κουραστικό... επίσης, πρέπει να σκεφτεί ότι μια μερίδα του κόσμου δεν έχει πια την δυνατότητα να επισκέπτεται τα κέντρα που εμφανίζεται, είναι απαράδεκτο το ότι έχουν περάσει 10 χρόνια και δεν έχει μαγνητοσκοπήθει κάποιες εμφανήσεις του...
Συμφωνώ απόλυτα. Το ''εκτρωματικός'' ήταν λίγο υπερβολικό, αλλά κυρίως υπό την έννοια ότι είχε πολλά τραγούδια που δεν τις λες και κλασσικές επιτυχίες του Νότη. Για να το συνοψίσουμε το κακό με το Νότη σε απλά λόγια είναι ότι λειτουργεί σαν να μην έχει διάθεση να κάνει όλα όσα χρειάζεται να κάνει ένας καλλιτέχνης για να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ειδικά για το μαγνητοσκοπημένο υλικό καημό το έχω κι εγώ..
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

jdarmody έγραψε:Ε δε μπορεί το κάθε βλαχαδερό κάθε χρόνο να οργώνει όλη την Ελλάδα και μετά να λέμε γιατί ο κόσμος ζητάει τα τραγούδια του.
Εμενα δεν με χαλαει γιατι μενει σταθερος στο οτι "δεν εχω πλεον αναγκη απο τα λεφτα των συναυλιων και θα κανω συναυλιες οταν θα υπαρχει και καποιος συμβολισμος) οπως ειχε πει 15χρονια πριν.
Δεν θελω να τον βλεπω καθε χρονο οπως τον Ρεμο και τον Πλουταρχο που εχουν παει σε ολες τις ραχουλες της ελλαδας.
bebest έγραψε: όπως πολύ σωστά είπε ένας φίλος ο Μητροπάνος έκανε μια στροφή στα τελευταία χρόνια του με μεγάλη επιτυχία...
Απλα ο Νοτης δεν ακολουθει την τακτικη Μητροπανου (που σε αυτο ειχα βαλει το χερι του ο Μπενετος), αλλα ακολουθει την τακτικη Διονυσιου οπου δεν ξεφυγε απο το στυλ του λαικου (αν και ο Νοτης τραγουδαει τα παντα).
J&B έγραψε: Καλώς ή κακώς ο Νότης στήριξε την καριέρα του στις δημιουργίες των Χρυσοβέργη-Γιατρά-Μουκίδη
Παντως στο θεμα του Μουκιδη , ο ιδιος του ειχε παει τραγουδια το 1994, αρεσαν στον Νοτη και τα εβαλε στον δισκο. θελω να πω οτι δεν ηταν θεμα εταιριας αρα ετσι και τωρα ισως βρει σε νεα παιδια καλα τραγουδια.
Άβαταρ μέλους
Dimitris96

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimitris96 »

γεια χαρά παιδιά!
καταρχήν συμφωνώ σχεδόν σε ολα όσα λέτε περη Νοτη της τελευταίες μέρες. Απο της δικές μου πηγές θελω να σας πω οτι κατα μεγαλη πιθανότητα ο Νοτης φέτος ΔΕΝ θα τραγουδισει ! δεν ειναι φυσικά 100% σίγουρο, ομως ετσι φαίνεται μέχρι στιγμής. Ο Νοτης κουράστηκε και βαρέθηκε παιδιά, φαίνεται οτι τα τελευταία 10 χρονια δεν έκανε μια Συναυλία στην Ελλαδα !
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Μετά τις 7 συναυλίες που έκανε το 2005, έχει κάνει μονό μία στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο στις 11/6/2008!
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Ενταξει εχει κανει 2 χρονιες εμφανισεις στις Αναδρομες στην κρητη.
Dimitris96 έγραψε: Απο της δικές μου πηγές θελω να σας πω οτι κατα μεγαλη πιθανότητα ο Νοτης φέτος ΔΕΝ θα τραγουδισει !
Οι ιδεα και οι επαφες για Χατζηγιαννη ειχα γινει ή ηταν φημες?
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Το έλεγα από την αρχή και το θεωρώ κι απολύτως φυσιολογικό να μην εμφανιστεί κάπου φέτος ή και για μεγαλύτερο διάστημα ο Νότης. Εκτός του ότι δεν έχει να παρουσιάσει κάτι καινούριο, υπάρχουν δύο σημαντικότερα στοιχεία. Πρώτον, ότι και ο ίδιος μεγάλωσε-βαρέθηκε-κουράστηκε-δεν έχει το ίδιο μεράκι με παλιά και, δεύτερον, μετά από 25 χρόνια συνεχών εμφανίσεων λογικό είναι κάποια στιγμή και ο κόσμος να πάψει να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον, εγώ αντιλαμβάνομαι έναν κορεσμό και από τις δύο πλευρές. Αυτός ο μονόπατος, μοναχικός δρόμος στη σημερινή κατάσταση δε μπορεί να λειτουργήσει για κανέναν καλλιτέχνη όσο μεγάλο κοινό και να έχει.
Επίσης, επειδή και ο ίδιος αλλά και πολλοί δε το έχουν αντιληφθεί κι ελπίζω να γίνει επιτέλους κυρίως από το Νότη, οι επίμαχες δηλώσεις του πριν το σχήμα στο Έναστρον του έχουν κοστίσει πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα. Δεν γίνεται εμείς σαν ''φανς'' ας πούμε να προσδοκούμε πράγματα από το Νότη, κι εκείνος να μην έχει καμιά διάθεση να συμπεριφερθεί ως καλλιτέχνης. Τα τελευταία δύο χρόνια το παράκανε και καλώς ή κακώς ίσως αυτό φέρει πιο γρήγορα και ένα σχετικό ''τέλος'' σε κάποια πράγματα. Σε κάθε περίπτωση κι απλοϊκά να το δει κανείς, ε δε χάθηκε και ο κόσμος αν δεν τραγουδήσει φέτος.
filcollins

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filcollins »

Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες σας (κάτι που δεν επιθυμώ), ελπίζω,τουλάχιστον, η περίοδος που ξεκινά να μην έχει ''ανομβρία'' σχετικά με νέο δίσκο. Ας απουσιάσει, αν έτσι νιώθει, για φέτος αλλά ας μας δώσει νέα τραγούδια. Το οφείλει στους θαυμαστές αλλά και την ιστορία του. Ας περιμένουμε όμως διότι είναι άνθρωπος αυθόρμητος και με καλή αντίληψη για το τι συμβαίνει. Εχω γίνει γραφικός αλλά θα'θελα να ξέρω πόσο έχει πουλήσει το <<ΜΑΖΙ>>..Ζητάω πολλά;; Ρε Scorpioooooon;;;;;;
Άβαταρ μέλους
J&B

filcollins έγραψε:Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες σας (κάτι που δεν επιθυμώ), ελπίζω,τουλάχιστον, η περίοδος που ξεκινά να μην έχει ''ανομβρία'' σχετικά με νέο δίσκο. Ας απουσιάσει, αν έτσι νιώθει, για φέτος αλλά ας μας δώσει νέα τραγούδια. Το οφείλει στους θαυμαστές αλλά και την ιστορία του. Ας περιμένουμε όμως διότι είναι άνθρωπος αυθόρμητος και με καλή αντίληψη για το τι συμβαίνει. Εχω γίνει γραφικός αλλά θα'θελα να ξέρω πόσο έχει πουλήσει το <<ΜΑΖΙ>>..Ζητάω πολλά;; Ρε Scorpioooooon;;;;;;
Στο chart της ifpi έχει κάνει καλή πορεία, παρόμοια με τις 16ΑΙ και ας μην ακούγεται πουθενά...
jdarmody έγραψε:Το έλεγα από την αρχή και το θεωρώ κι απολύτως φυσιολογικό να μην εμφανιστεί κάπου φέτος ή και για μεγαλύτερο διάστημα ο Νότης. Εκτός του ότι δεν έχει να παρουσιάσει κάτι καινούριο, υπάρχουν δύο σημαντικότερα στοιχεία. Πρώτον, ότι και ο ίδιος μεγάλωσε-βαρέθηκε-κουράστηκε-δεν έχει το ίδιο μεράκι με παλιά και, δεύτερον, μετά από 25 χρόνια συνεχών εμφανίσεων λογικό είναι κάποια στιγμή και ο κόσμος να πάψει να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον, εγώ αντιλαμβάνομαι έναν κορεσμό και από τις δύο πλευρές. Αυτός ο μονόπατος, μοναχικός δρόμος στη σημερινή κατάσταση δε μπορεί να λειτουργήσει για κανέναν καλλιτέχνη όσο μεγάλο κοινό και να έχει.
Τα τελευταία χρόνια έχει απομονωθεί σχεδόν από παντού και πριν από τις δηλώσεις του για ΧΑ. Επιλογή του προφανώς, ίσως να θεωρεί ότι μοναδικό κριτήριο επιτυχίας είναι οι ζωντανές εμφανίσεις του. Ίσως και μεις να μην πρεπει να περιμένουμε πολλά και να αισθανόμαστε και τυχεροί που δεν εμφανίζεται μια φορά στο τόσο όπως έλεγε πριν κάποια χρόνια...
bebest

Noμίζω κλασσικά τέτοια εποχή ο Νότης δε έχει κλείσει σχήμα και αρχίζουν και σκάνε οι φήμες ότι σκέφτεται την αποχή αλλά στο τέλος τραγουδάει..Πάντως εγώ σκέφτοαμαι και το άλλο να ξεκινήσει αρχές του 16 όπως είχε κάνει πριν 5-6 χρόνια και να έχει προλλάβει να κυκλοφορήσει κάποια τραγούδια από νέα δουλεία..Αν απέχει τελείως,αφήσει και το νέο δίσκο τότε θα μιλάμε για την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για το Νότη..
filcollins

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filcollins »

Aκουσα την εισαγωγη ενος τραγουδιου του Μουκιδη με τιτλο "Πουθενα" που προοριζεται κατα τα φαινομενα για τον Νοτη..η μελωδια του για αυτα τα 40 δευτ/τα ειναι πολυ καλη..σε καθε περιπτωση,εχω την αισθηση οτι ηδη εχει δοθει σημα απο τον παραγωγο του να συγκεντρωθει υλικο για ακροαση.
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fylakas_aggelos »

Το ντουέτο με Πέγκυ "Πόσο σ'αγαπώ" ηχογραφήθηκε,ξέρουμε?Πάντως δεν νομίζω να είναι ούτε στο δίσκο της Πέγκυς.
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
bebest

To συγκερκιμένο φωνάζει Νότης μου κάνει ζεμπέκικο στο στυλ δεν υπάρχεις...Επίσης έχει υλικό από Σαπουτζάκη όπως έιχε πει πριν καιρό σε συνέντευξη ας ελπίσουμε να κάνει κάτι πριν το 18μήνο...
Άβαταρ μέλους
J&B

Η εισαγωγή :
https://www.facebook.com/video.php?v=10207951444850830 (ελπίζω να παίζει)...

Το ρεφρέν του τραγουδιού:

"Πουθενά πια δεν γράφει για σένα,
πουθενά δεν υπάρχεις για μένα,
κι όσα κάνεις πηγαίνουν χαμένα....τώρα πιά.......
Οπου θές κι όπως ξέρεις να ζήσεις,
το κενό με κενά να γεμίσεις,
και για μένα να πείς μην τολμήσεις.....πουθενά....."

Οι στίχοι και η θεματολογία πάντως είναι σχεδόν ίδια με το "Δεν υπάρχεις", δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό...

Την τελευταία βδομάδα έχω δει κάποια sites που είναι για κρατήσεις σε κέντρα να αναφέρουν ότι ο Νότης αναμένεται να εμφανιστεί στο Βοτανικό, δεν ξέρω κατά πόσο ισχυεί, απλά το αναφέρω...
bebest

Aυτό ακριβώς είπα και εγώ στυλ δεν υπάρχεις το κομμάτι..Από τη μια δεν με είχε ξετρελάνει το συγκεκριμένο από την άλλη δεν έχει βγάλει και κάποιο ανώτερο ζεμπέκικο από τότε και μετά...Συνεπώς με δεδομένο ότι μπορεί να γίνει και χιτ καλώς να τραγουδήσει..
YΓ:Eίδα και εγώ διάφορες δημοσιεύσεις που τον θέλουν να έχει κλείσει στο Βοτανικό..Δε θέλει πάντως και πολύ φαντασία τα μόνο μαγαζία που δεν έχουν κλείσει και μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιο όνομα είναι αυτό και η Ιερά οδός..
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απέχει παιδιά.Όντως έχει κουραστεί και έχει μεγαλώσει αλλά υπάρχει τεράστιο κοινό που περιμένει καρτερικά κάθε κίνηση του.Δεν θα είναι ωραίο να μας αφήσει στα κρύα του λουτρού.Όσο για το νέο δίσκο άποψη μου είναι ότι φέτος θα πρέπει να βγει κάτι σε live(που αντικειμενικά είναι το μεγάλο ατού του,ακόμα και κουρασμένος γαζώνει στην πίστα... :071: )έτσι ώστε να μην κάψει το ''Μαζί'' και ταυτόχρονα να τον σπρώξει βάζοντας δυο τρία κομμάτια απ'αυτόν.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

bebest έγραψε:Noμίζω κλασσικά τέτοια εποχή ο Νότης δε έχει κλείσει σχήμα και αρχίζουν και σκάνε οι φήμες ότι σκέφτεται την αποχή αλλά στο τέλος τραγουδάει..
Ακριβώς αυτό. Ειδικά πέρσι τον Αύγουστο υπήρχαν ανθρώποι από το περιβάλλον του (μέχρι και συνεργάτης του) που έλεγε με σιγουριά ότι δεν θα τραγουδήσει χειμώνα. Είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία 3 χρόνια επειδή ο Νότης πάντα καθυστερεί να κλείσει σε μαγαζί. Δεν βιάζεται.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Απάντηση