Akiniti - Makedonas
Akiniti - Makedonas
O Sfera paizei apoklistika to neo kommati tou Makedona me titlo "Akiniti". To kommati einai FO-VE-RO se mousiki Xatzigianni kai stixous Moraiti. Kata ti gnomi mou tha ginei megali epitixia.
P.S. Omologoumenos to refrain thimizei kapoio allo kommati alla den to leo gia na to akousete to kai peite ti gnomi sas mipos einai aplos i idea mou. MagicMusic pes ki esi.
P.S. Omologoumenos to refrain thimizei kapoio allo kommati alla den to leo gia na to akousete to kai peite ti gnomi sas mipos einai aplos i idea mou. MagicMusic pes ki esi.
Fannatics! Επίσημα πρώτο για την πρώτη!
Re: Akiniti - Makedonas
AN LAVOUME YPOPSIN OTI AUTOI OI DIO MAS EDWSAN TO DE FEUGW TOTE PREPEI NA EINAI POLY WRAIOEgo έγραψε:O Sfera paizei apoklistika to neo kommati tou Makedona me titlo "Akiniti". To kommati einai FO-VE-RO se mousiki Xatzigianni kai stixous Moraiti. Kata ti gnomi mou tha ginei megali epitixia.
Κι ύστερα ξύπνησε στο βλέμμα σου η νύχτα...
-
Re: Akiniti - Makedonas
Ego έγραψε:O Sfera paizei apoklistika to neo kommati tou Makedona me titlo "Akiniti". To kommati einai FO-VE-RO se mousiki Xatzigianni kai stixous Moraiti. Kata ti gnomi mou tha ginei megali epitixia.
Φίλε Ego θα πω κι εγώ τη γνώμη μου...
Δεν έχω ακούσει όμως ακόμα το κομμάτι... Όταν το ακούσω θα σου πω...
(Τον Sfera δεν τον πιάνω και πολύ καλά...)
"Energia" - New Mihalis Rakintzis 2008
-
"Ποιά με καταράστηκε" Μιχάλης ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ 2006!(μουσική,στίχοι,ενορχήστρωση του ιδίου)(Έχει ερμηνευτεί και στην slow επίσης μαγική του version το 1997 από τον Βασίλη Καρρά)
Tώρα χαμηλώστε τα φώτα
και διπλοκλειδώστε την πόρτα
Θέλω λίγο μόνος να μείνω
και τον εαυτό μου να κρίνω
Ίσως που σ'αγάπησα ήτανε λάθος,
αφού εσύ ζητούσες μονάχα το πάθος
Μα αυτά τα μάτια σου πως με ζαλίζουν
Πίσω με γυρνάνε και με αιχμαλωτίζουν
Σαν υπνωτισμένος σε θέλω με πάθος
και πάλι ξαναπέφτω στο ίδιο το λάθος
ΠΟΙΑ, ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΥΡΑΝNΙΕΜΑΙ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
Ν'ΑΓΑΠΑΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ
ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΥΡΑNΝΙΕΜΑΙ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
Όμως δεν τα βάζω μαζί σου,
κάνε ότι θες στη ζωή σου
ούτε θα σε κατηγορήσω,
τίποτα δεν θα σου ζητήσω
Άσε να τα βάζω με τον εαυτό μου,
ξέρω είναι όλο το λάθος δικό μου
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΜΑΓΕΙΑ! ΤΡΑΓΟΥΔΙ=ΥΜΝΟΣ
Ένας άθλιος τραγουδοποιός που αρέσκεται να μιμείται τον Ρακιντζή των αρχών των 90's δανείστηκε-επηρεάστηκε εώς κι έκλεψε πολλά από το παραπάνω άσμα!
Φυσικά, παρά την προσπάθειά του, το αποτέλεσμα είναι από μέτριο εώς πολύ κακό!
Τέτοια τραγούδια ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ κι ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ μόνο από τον Μιχάλη ΡΑΚΙΝΤΖΗ!!...!
Ο μικρούλης και ψευδός ερμηνευτής έδειξε τουλάχιστον ότι μπορεί να μην είναι τόσο καλός συνθέτης όμως ΞΕΡΕΙ να ακούει καλή μουσική!!
Όπως και ο συμπαθής Καρβέλας και ο επίσης συμπαθής Φοίβος που αρέσκονται να παίρνουν από ιδέες, μελωδείες μέχρι και αυτούσια παλιότερα κομμάτια του Μ.Ρακιντζή και να τα πλασάρουν για δικά τους...
Πάντα φιλικά και με όλη την καλή διάθεση,
ο magicmusic...
Tώρα χαμηλώστε τα φώτα
και διπλοκλειδώστε την πόρτα
Θέλω λίγο μόνος να μείνω
και τον εαυτό μου να κρίνω
Ίσως που σ'αγάπησα ήτανε λάθος,
αφού εσύ ζητούσες μονάχα το πάθος
ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΥΡΑΝNΙΕΜΑΙ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
Όμως δεν τα βάζω μαζί σου,
κάνε ότι θες στη ζωή σου
ούτε θα σε κατηγορήσω,
τίποτα δεν θα σου ζητήσω
Άσε να τα βάζω με τον εαυτό μου,
ξέρω είναι όλο το λάθος δικό μου
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ
ΜΑΓΕΙΑ! ΤΡΑΓΟΥΔΙ=ΥΜΝΟΣ
Ένας άθλιος τραγουδοποιός που αρέσκεται να μιμείται τον Ρακιντζή των αρχών των 90's δανείστηκε-επηρεάστηκε εώς κι έκλεψε πολλά από το παραπάνω άσμα!
Φυσικά, παρά την προσπάθειά του, το αποτέλεσμα είναι από μέτριο εώς πολύ κακό!
Τέτοια τραγούδια ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ κι ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ μόνο από τον Μιχάλη ΡΑΚΙΝΤΖΗ!!...!
Ο μικρούλης και ψευδός ερμηνευτής έδειξε τουλάχιστον ότι μπορεί να μην είναι τόσο καλός συνθέτης όμως ΞΕΡΕΙ να ακούει καλή μουσική!!

Όπως και ο συμπαθής Καρβέλας και ο επίσης συμπαθής Φοίβος που αρέσκονται να παίρνουν από ιδέες, μελωδείες μέχρι και αυτούσια παλιότερα κομμάτια του Μ.Ρακιντζή και να τα πλασάρουν για δικά τους...

Πάντα φιλικά και με όλη την καλή διάθεση,
ο magicmusic...
-
ntimhs έγραψε:mipos ta paralete sto thema antigrafes...?? emena dn mou thymizei tipota sygkekrimeno apla mou einai gnwrimos o ixos tou...
To ρεφρέν έχει ακριβώς τον ίδιο ρυθμό με το "Ποιά με καταράστηκε" των Ρακιντζή-Καρρά του 1997!!
Σε αυτή μάλιστα την slow version ερμηνεύει την κομματάρα αυτή ο Ρακιντζής και στις live εμφανίσεις του!!
Μην σου πω ότι το αρχικαραγκιοζάκι (ο Χατζηγιάννης) που τον ξέρουν και τα 12 εκατομμύρια Ελλήνων της Ελλάδος και της Κύπρου λόγω της παράνομης κατ'εμέ και αρρωστημένης προβολής από όλα τα κανάλια ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ(!!!) εκτός από το ρεφρέν που είναι σχεδόν ολόιδιο με το "Ποιά με καταράστηκε",έκλεψε και το κουπλέ που μοιάζει επίσης πολύ!!!
ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ κι αυτό γιατί έχουν γραφεί από άλλον...
Το τραγούδι λοιπόν "Ακίνητη" που ερμηνεύει ο καλός ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας έχει απλά ωραίο ρυθμό ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΡΑΚΙΝΤΖΗ!!!...!
Ο ΣΤΙΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΗΔΙΑ ΚΑΤ'ΕΜΕ!!
Άντε τώρα να συγκριθεί το νόημα του στίχου "Ακίνητη" με τον ύμνο "Ποιά με καταράστηκε"!
Ευθύνη όμως έχει και ο Μακεδόνας γιατί αποκλείεται να μην έχει καταλάβει ότι ερμηνεύει κλεμμένη μελωδία γι'αυτό έπρεπε να αρνηθεί να πει το εν λόγω κομμάτι!
Τραγουδιστής είναι και γνωρίζει πολύ καλά και το "Ποιά με καταράστηκε" του 1997 που είχε πουλήσει πάνω από 60.000 κομμάτια και τη νέα κυκλοφορία του Ρακιντζή το 2006 "Made In Greece"!!!...!
Ένα έχω να πω...
Η ανωτερότητα του Ρακιντζή σε καλλιτεχνικό πάντα επίπεδο αποδεικνύεται από μόνη της...
Όλοι οι άλλοι Έλληνες συνάδελφοί του είναι πολύ μικροί μπροστά του!
***:roll: Θυμήθηκα τώρα πέρσι σε εμφανίσεις που είχε κάνει ο Ρακιντζής στο Skies-Oriental όπου χαμήλωναν τα φώτα και ο κόσμος με αναμμένα κεράκια κι αναπτήρες άκουγε τον Μάγο να ερμηνεύει τον ύμνο "Ποιά με καταράστηκε"...
"Τώρα χαμηλώστε τα φώτα
και διπλοκλειδώστε την πόρτα...
... Ποιά ποιά με καταράστηκε στη ζωή μου έτσι να τυραννιέμαι
ποιά ποιά με καταράστηκε ν'αγαπάω να μην αγαπιέμαι..."
Πωωωω...ωωω Τί έγραψε και τί ερμηνεύει ο άνθρωπος!!!
Και άσε τους άλλους να μένουν "Ακίνητοι" από την καλλιτεχνική ανωτερότητα του Ρακιντζή!

Μεγάλη διαφορά να είσαι μουσικός επειδή το γουστάρεις και σου αρέσει τρελά με το να είσαι μουσικός-επαγγελματίας που βασικό σκοπό έχει το κέρδος!!
ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ = Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ Ή ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!!
ΠΡΟΒΟΛΗ = 100 ΒΑΘΜΟΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ
ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ, ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ...

hrema magic! mhn ton les karakiozaki... arxizeis na ksepernas ta oria...
afto to ... karakiozaki... egrapse tragoudia gia merikous apo tous megaliterous tragoudistes (opws i arvanitaki) enw einai o monos kallitexnis STIN ELLADA SHMERA ME TO TERASTIO PROVLIMA TIS PEIRATIAS o opoios KAT EKSAKOLOUTHISIN kanei 3ples platines! Ara mhn ton ipovivazeis epeidi eklepse (kai edw den diafwnw) ena tragoudi. san kallitexnis exei apodeiktei giati egrapse polla kala kommatia (px to akseperasto DEN FEVGW, AN MOU TILEFWNOUSES etc).
Kai ta tragoudia tou aresoun ston kosmo giati osi piesi kai na dexomastan apo ton OTE vlakies na htan ta tragoudia den 8a diatirountan TOOOSO kairo psila sta airplay...
Ara polloi 8a i8elan na htan tetoia karakiozakia...
Note: gennika den eimai poli fan tou alla den mporw na akouw tetoies paraloges dilwseis... akou karakiozaki...
afto to ... karakiozaki... egrapse tragoudia gia merikous apo tous megaliterous tragoudistes (opws i arvanitaki) enw einai o monos kallitexnis STIN ELLADA SHMERA ME TO TERASTIO PROVLIMA TIS PEIRATIAS o opoios KAT EKSAKOLOUTHISIN kanei 3ples platines! Ara mhn ton ipovivazeis epeidi eklepse (kai edw den diafwnw) ena tragoudi. san kallitexnis exei apodeiktei giati egrapse polla kala kommatia (px to akseperasto DEN FEVGW, AN MOU TILEFWNOUSES etc).
Kai ta tragoudia tou aresoun ston kosmo giati osi piesi kai na dexomastan apo ton OTE vlakies na htan ta tragoudia den 8a diatirountan TOOOSO kairo psila sta airplay...
Note: gennika den eimai poli fan tou alla den mporw na akouw tetoies paraloges dilwseis... akou karakiozaki...
Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα 'ρθουν καλύτερες μέρες!!!
-
Entek έγραψε:hrema magic! mhn ton les karakiozaki... arxizeis na ksepernas ta oria...
Οκ, φίλε Entek...
Εννοούσα καλλιτεχνικό καραγκιοζάκι (κάτι που είναι σχεδόν όλοι οι πολυπροβαλλόμενοι δίπλα στον Μιχάλη ΡΑΚΙΝΤΖΗ πάντα...)...
Ο Μιχαλάκης ο Χατζηγιάννης δίπλα σε άλλους (Τσαλίκης, Ζήνα κλπ.) θεωρείται λίγο καλύτερος μια και ξέρει έστω και λίγο ... να γράφει μουσική να παίζει κανένα μουσικό όργανο κλπ...
Φυσικά δίπλα στον Ρακιντζή είναι αν όχι καλλιτεχνικό σκουπιδάκι είναι απλά ένα καλλιτεχνικό καραγκιοζάκι...
Δεν τον προσβάλλω σαν άνθρωπο (δεν τον ξέρω άλλωστε) απλά λέω την άποψή μου και τον κρίνω σαν καλλιτέχνη...
Όσο για τις πωλήσεις...
Ένα θα σου πω φίλε μου Entek...
"ΑΝ ΕΒΑΖΕ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ) ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΠΟΤΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ CD "ΜΑDE IN GREECE" EINAI MAΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ CD ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ!!!...!" Προσωπικά πιστεύω ότι θα ξεπερνούσε τις 500.000 κομμάτια (12-13 πλατίνες)!! Κι ας φαίνεται αυτό που λέω υπερβολή!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...
Συγγνώμη, αν παρεκτράπηκα ...
Ο όρος "καραγκιοζάκι" είναι μεταξύ σοβαρού κι αστείου και πάντα είναι κριτική καλλιτεχνική και όχι κριτική που προσβάλλει χαρακτήρες ανθρώπων ή προσωπικότητες...
Κλείνοντας να πω και κάτι ακόμα για να αποφορτίσω και το κλίμα...
"Μιχαλάκηδες υπάρχουν πολλοί, ΜΙΧΑΛΑΡΑΣ Ρακιντζής όμως είναι μόνο ΕΝΑΣ!!...!"
1. Prosexe pos ekfrazesai.magicmusic έγραψε:Μην σου πω ότι το αρχικαραγκιοζάκι (ο Χατζηγιάννης)
2. To kommati einai fovero. Thimizei to palio tou Karra alla DE SIGKRINETAI, einai poli kalitero kai to kommati kai i fonara tou Makedona!!!!
Gia eksiga to ligo auto. To "MATHIMATIKA VEVAIO" thelo na katalavo!magicmusic έγραψε:ΑΝ ΕΒΑΖΕ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ) ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΠΟΤΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ CD "ΜΑDE IN GREECE" EINAI MAΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ CD ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ!!!...!"
To kommati KENTAEI!!! Akou me!!! Tora gia to Rakitzi kakos apantisa kai mallon kakos apantises. Propaganda ksekinaei pali iper tou magikou album.antidoto έγραψε:Πωωωω...ωωω Τί έγραψε και τί ερμηνεύει ο άνθρωπος!!!
afto leo kai egw gia ta teleftea 5 cd tou rakintzi!!
latrevo makedona kai ime sure oti tha m aresei
XATZIGIANNIS FOREVER!!!!

Ego έγραψε:To kommati KENTAEI!!! Akou me!!! Tora gia to Rakitzi kakos apantisa kai mallon kakos apantises. Propaganda ksekinaei pali iper tou magikou album.antidoto έγραψε:Πωωωω...ωωω Τί έγραψε και τί ερμηνεύει ο άνθρωπος!!!
afto leo kai egw gia ta teleftea 5 cd tou rakintzi!!
latrevo makedona kai ime sure oti tha m aresei
XATZIGIANNIS FOREVER!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Παρε ανασα και παμε...
-
Ego έγραψε:1. Prosexe pos ekfrazesai.magicmusic έγραψε:Μην σου πω ότι το αρχικαραγκιοζάκι (ο Χατζηγιάννης)
2. To kommati einai fovero. Thimizei to palio tou Karra alla DE SIGKRINETAI, einai poli kalitero kai to kommati kai i fonara tou Makedona!!!!
Άκου και τη αλήθεια τώρα φίλε Ego για να ξέρουμε και τι λέμε:
1. Εκφράζομαι συγκρίνοντας απλά καλλιτεχνάκια που σκοπό έχουν το κέρδος με τον Μέγα Έλληνα Καλλιτέχνη που ΔΕΝ γνωρίζει τί εστί προβολή παρά μόνο καλά τραγούδια!
2. Το κομμάτι "Ακίνητη" είναι μια καθαρή κλεψιά από τον Μιχάλη ΡΑΚΙΝΤΖΗ και φυσικά ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το "Ποιά με καταράστηκε"!
Από τη μιά η μελωδία είναι κλεμμένη, ο στίχος του "Ποιά με καταράστηκε" είναι εξαιρετικός και πολύ ανώτερος και η ερμηνεία του Ρακιντζή είναι μαγική!!! Ο ίδιος το έγραψε για τον εαυτό του και γι'αυτό και το συναίσθημα της ερμηνείας δεν μπορεί να το πλησιάσει ούτε στο μισό ο όντως πολύ καλός ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας! Φυσικά και στη slow version o Kαρράς ερμηνεύει πολύ ωραία το κομμάτι αν και προσωπικά πιστεύω ότι ο Ρακιντζής εκφράζει το κομμάτι και εκφράζεται από αυτό όσο κανένας άλλος! Το ερμηνεύει ΜΑΓΙΚΑ!!...!