NATASA-SXOLIASMOS MUSICCORNER

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
ntimhs
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ntimhs »

Καλά εντάξει τώρα ο καθένας ότι θέλει λέει μου φαίνεται...
Άμα το χε πει η Κατερίνη Στανίση το "Μεθυσμένη μου καρδιά" θα είχε άλλη ερμηνεία και άλλο ύφος.
Δεν λέω πως όλα του Καρβέλα ή όλα του Φοίβου είναι ευκαιριακά σουξέ αλλά όπως και να χει αλλιώς ακούς ένα λαϊκό τραγούδι από την Γλυκερία πχ και αλλιώς όταν ακούς το Νυχτολούλουδο (που μου παν βάλε ένα ζεϊμπέκικο σε ένα κλαμπ που έπαιζα και πήγα να το βάλω και μου λένε όχι αυτά τα ψευτοφλώρικα ρε)
Ε συγνώμη όσο και αν μ'αρέσει η Δέσποινα και η Άννα και όλες δεν τραγουδάνε σοβαρά τραγούδια.
Πχ μια χαρά τσιφτετέλι είναι και το Σύνδρομο Στέρησης αλλά ακούστε και το "Ναύτης Βγήκε στην Στεριά" και θα καταλάβετε τι σημαίνει σοβαρό λαϊκό τραγούδι... μη λέμε και ότι θέλουμε τώρα!
hakkinen έγραψε:Ντίμη, άστο καλύτερα... :lol: :lol: :lol:

@νδρέας
Γιατί να το αφήσω? Επειδή πέσαμε στην λούμπα της φλωριάς των τραγουδιών της μετά 2000 εποχής ? Επειδή φτάσαμε στην εποχή που σκηνοθετεί λαϊκό πρόγραμμα της Θεοδωρίδου ο Κουβατσέας που τότε είναι που τρίζουν τα κόκαλα του Καζαντζίδη?
Άμα οι αυθεντικά λαϊκοί έβλεπαν αυτά τα σημερινά θα φώναζαν άλλα συνθήματα και σίγουρα όχι "Δε Δε Δέσποινα" και άλλα συναφή!
Ego

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ego »

ntimhs έγραψε:Καλά εντάξει τώρα ο καθένας ότι θέλει λέει μου φαίνεται...
Άμα το χε πει η Κατερίνη Στανίση το "Μεθυσμένη μου καρδιά" θα είχε άλλη ερμηνεία και άλλο ύφος.
Δεν λέω πως όλα του Καρβέλα ή όλα του Φοίβου είναι ευκαιριακά σουξέ αλλά όπως και να χει αλλιώς ακούς ένα λαϊκό τραγούδι από την Γλυκερία πχ και αλλιώς όταν ακούς το Νυχτολούλουδο (που μου παν βάλε ένα ζεϊμπέκικο σε ένα κλαμπ που έπαιζα και πήγα να το βάλω και μου λένε όχι αυτά τα ψευτοφλώρικα ρε)
Ε συγνώμη όσο και αν μ'αρέσει η Δέσποινα και η Άννα και όλες δεν τραγουδάνε σοβαρά τραγούδια.
Πχ μια χαρά τσιφτετέλι είναι και το Σύνδρομο Στέρησης αλλά ακούστε και το "Ναύτης Βγήκε στην Στεριά" και θα καταλάβετε τι σημαίνει σοβαρό λαϊκό τραγούδι... μη λέμε και ότι θέλουμε τώρα!
hakkinen έγραψε:Ντίμη, άστο καλύτερα... :lol: :lol: :lol:

@νδρέας
Γιατί να το αφήσω? Επειδή πέσαμε στην λούμπα της φλωριάς των τραγουδιών της μετά 2000 εποχής ? Επειδή φτάσαμε στην εποχή που σκηνοθετεί λαϊκό πρόγραμμα της Θεοδωρίδου ο Κουβατσέας που τότε είναι που τρίζουν τα κόκαλα του Καζαντζίδη?
Άμα οι αυθεντικά λαϊκοί έβλεπαν αυτά τα σημερινά θα φώναζαν άλλα συνθήματα και σίγουρα όχι "Δε Δε Δέσποινα" και άλλα συναφή!
To oti Karvelas-Foivos-Theofanous klp. exoun grapsei kirios monterno-laiko tragoudi, de simainei oti exoun grapsei MONO monterno laiko tragoudi. Esi to genikeuses legontas: "Kala laika tragoudia den exei pei oute i Vissi oute i Vandi! ".

EXOUN PEI kala laika tragoudia. Gi' auto pires kai toses apantiseis sxetikes. Den exoun pei MONO kala laika tragoudia, alla exoun pei kai tetoia.
Fannatics! Επίσημα πρώτο για την πρώτη!
antidoto

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

ntimhs έγραψε:πχ και αλλιώς όταν ακούς το Νυχτολούλουδο (που μου παν βάλε ένα ζεϊμπέκικο σε ένα κλαμπ που έπαιζα και πήγα να το βάλω και μου λένε όχι αυτά τα ψευτοφλώρικα ρε)
!
e koita isos aftoi eixan sto myalo tous asikoto vary zeimpekiko kai otan evales dv den tous ekatse. afto den simenei oti den ine zeimpekiko i oti den ine laiko kommati!!!!!
Παρε ανασα και παμε...
Άβαταρ μέλους
immortal
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από immortal »

Το φλώρο λαικο ειναι νέο ειδος? :lol:
in this mad mad world
ntimhs
Επικοινωνία:

Einai auto pou tragoudane oi pantes pia!
Άβαταρ μέλους
immortal
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από immortal »

Στο ντερτι fm δεν παιζει μονο "φλώρικα" και για αυτο παει καλα προφανως σε ακροαματικοτητα αυτος ο σταθμός
in this mad mad world
hakkinen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hakkinen »

ntimhs έγραψε:Einai auto pou tragoudane oi pantes pia!
Ωραία. Επειδή η Άννα όμως είναι στη δισκογραφία από το 73' κάτσε άκουσε τους δίσκους της και έλα πες μου ξανά ότι δεν έχει πει ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ λαϊκά τραγούδια.

Επίσης σαν άνθρωπος της μουσικής θα έπρεπε να ξέρεις ότι το αν ένα τραγούδι είναι λαϊκό, ροκ, τσιφτετέλι, τσάμικο ή καραγκούνα εξαρτάται από τον ρυθμό του, ούτε από το ύφος, ούτε από την ερμηνεία. Δηλαδή το "Βρέχει φωτιά" αν το είχε πει πρώτη εκτέλεση η Άννα (λέμε τώρα) δεν θα ήταν λαϊκό...

Να δω τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα και μάλιστα με περισπούδαστο ύφος φωτεινού παντογνώστη.

@νδρέας
Light a fire, drop a bomb
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

immortal έγραψε:Στο ντερτι fm δεν παιζει μονο "φλώρικα" και για αυτο παει καλα προφανως σε ακροαματικοτητα αυτος ο σταθμός
παίζει πολύ βαριά λαϊκά ώρες ώρες! κι όμως....σε ακροαματικότητα σκίζει!
Nothing lasts forever but the earth and sky
ntimhs
Επικοινωνία:

hakkinen έγραψε:
Ωραία. Επειδή η Άννα όμως είναι στη δισκογραφία από το 73' κάτσε άκουσε τους δίσκους της και έλα πες μου ξανά ότι δεν έχει πει ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ λαϊκά τραγούδια.

Επίσης σαν άνθρωπος της μουσικής θα έπρεπε να ξέρεις ότι το αν ένα τραγούδι είναι λαϊκό, ροκ, τσιφτετέλι, τσάμικο ή καραγκούνα εξαρτάται από τον ρυθμό του, ούτε από το ύφος, ούτε από την ερμηνεία. Δηλαδή το "Βρέχει φωτιά" αν το είχε πει πρώτη εκτέλεση η Άννα (λέμε τώρα) δεν θα ήταν λαϊκό...

Να δω τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα και μάλιστα με περισπούδαστο ύφος φωτεινού παντογνώστη.

@νδρέας
Μα εγώ δεν διαφώνησα με την ερμηνεία ενός τραγουδιού ή με την καλλιτέχνιδα που το λέει! Απλά τα τραγούδια που βγαίνουν πλέον στις μέρες μας είναι τόσο "λίγα" μπροστά στα αντίστοιχα του παρελθόντος!
Δεν με αφορά η συνολική δισκογραφία είτε της Βίσση είτε της Βανδή, το θέμα είναι πως τα τραγούδια έχουν άλλαξει ακόμα και το πως χαρακτηρίζουμε ένα τραγούδι λαϊκό! Δηλαδή αν χαρακτηρίζουμε λαϊκό την Αυλή του Παραδείσου, το Άσε τον άλλον του Καρρά τι είναι?
Δείτε πόσο διαφορετικό είδος "λαϊκού" είναι το καθένα!
Ego

ntimhs έγραψε: Μα εγώ δεν διαφώνησα με την ερμηνεία ενός τραγουδιού ή με την καλλιτέχνιδα που το λέει! Απλά τα τραγούδια που βγαίνουν πλέον στις μέρες μας είναι τόσο "λίγα" μπροστά στα αντίστοιχα του παρελθόντος!
Δεν με αφορά η συνολική δισκογραφία είτε της Βίσση είτε της Βανδή, το θέμα είναι πως τα τραγούδια έχουν άλλαξει ακόμα και το πως χαρακτηρίζουμε ένα τραγούδι λαϊκό! Δηλαδή αν χαρακτηρίζουμε λαϊκό την Αυλή του Παραδείσου, το Άσε τον άλλον του Καρρά τι είναι?
Δείτε πόσο διαφορετικό είδος "λαϊκού" είναι το καθένα!
Akrivos gi' auto to logo diavases edo gia to "Na' sai kala" kai to "Travma" kai oxi gia to "Fevgo" kai to "Mov". Otan les stis meres mas ennoeis ti dekaetia ton 00s? E, gi' auton akrivos to logo sou eipe o Antreas na koitaksei palioteres douleies tis Anna prin to genikeuseis! :wink:
Ego

hakkinen έγραψε:

@νδρέας
+1
antidoto

e oxi merikoi pantognwstes lene stous allous na min to pezoun pantognwstes

to thrasos den exei oria 8) 8) 8) 8) 8)
Παρε ανασα και παμε...
hakkinen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hakkinen »

antidoto έγραψε:e oxi merikoi pantognwstes lene stous allous na min to pezoun pantognwstes

Θράσος ή έχεις ή δεν έχεις. Για να μην αιωρούνται διάφορα, δεν το αναλύεις λίγο; Δεν θες τα μέλη του MC να μένουν με απορίες, θέλεις;

@νδρέας
Light a fire, drop a bomb
antidoto

hakkinen έγραψε:
antidoto έγραψε:e oxi merikoi pantognwstes lene stous allous na min to pezoun pantognwstes

Θράσος ή έχεις ή δεν έχεις. Για να μην αιωρούνται διάφορα, δεν το αναλύεις λίγο; Δεν θες τα μέλη του MC να μένουν με απορίες, θέλεις;

@νδρέας
giati emena ta meli tou MC me afisan edw kai 5 xronia me para polles apories me diaforous grifous. to atomo gia to opio milw, to epiase to noima. ara ousiastika den aiwreite tipota.
Παρε ανασα και παμε...
ntimhs
Επικοινωνία:

Πάλι λοιπόν καταλήξαμε στο αν η Βίσση και η Βανδή βγάζουν διαχρονικά τραγούδια!
Εγω απορώ με τα κολλήματα κάποιων...
Το μόνο που επιμένω να λέω είναι πως τα τελευταία 15 χρόνια δεν βγαίνουν τραγούδια αυθεντικά λαϊκά! Και δεν το λέω μόνο για μία τραγουδίστρια! Όλοι το ίδιο κάνουν...
Ένα περίεργο είδος λαϊκού που λαϊκοφέρνει μεν σαν ύφος αλλά έχει τόσο μοντέρνα ενορχήστρωση που χάνει την λαϊκή του ουσία.
Ένα αξιόλογο κομμάτι κατά την γνώμη μου που βγήκε τα τελευταία χρόνια με καθαρά λαϊκά στοιχεία είναι το "Αυτή" της Καίτης Γαρμπή.
Ούτε κορώνες, ούτε υπερβολές στην ερμηνεία, απλά μεστά λόγια και άψογη λαϊκή ενορχήστρωση.

Υ.Γ. 'Ακουσα προσεκτικά και το τραύμα, που είναι ντροπή να το λέμε καθαρόαιμο λαϊκό κομμάτι με τις στριγκλιές στα κουπλέ, και το να σαι καλά που ακολουθεί αυτή την μπαλαντοειδή έκδοση λαϊκού τραγούδιου που ναι μεν έχει λαϊκά στοιχεία αλλά κάπου το χάνει στην ουσία.
gouperman

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gouperman »

θα σου πω τρια καθαροαιμα λαικα του φοιβου φετος :)

πετρελης-λαθος
μαζωνακης-εννοια σου
βανδη-προβλεψιμος 8)

τι ειναι αυτα??? :shock: δεν ειναι σκυλε στυλ αυλης :lol:
antidoto

Kaiti Garbi - Sa maxairi me karfwnei

afto pistevw oti ine katharoaimo laiko tragoudi
Παρε ανασα και παμε...
ntimhs
Επικοινωνία:

gouperman έγραψε:θα σου πω τρια καθαροαιμα λαικα του φοιβου φετος :)

πετρελης-λαθος
μαζωνακης-εννοια σου
βανδη-προβλεψιμος 8)

τι ειναι αυτα??? :shock: δεν ειναι σκυλε στυλ αυλης :lol:
O Φοιβος λόγω των ενορχηστρώσεων που κάνει δεν παράγει αμιγώς λαϊκά κομμάτια!
Σοβαρευτείτε λίγο! Δεν λέω, λατρεύω τον Φοίβο και έχω ακούσει τα εξ'αμάξης για αυτή μου την επιλογή αλλά έχω συνειδητοποιήσει τι είδους τραγούδια ακούω!
Καθαρόαιμο λαϊκό τραγούδι πρόσφατο του Μαζώ πχ είναι τα Κρυφά Μονοπάτια! Όχι του Φοίβου τα τραγούδια!
pianist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pianist »

ntimhs έγραψε:Πάλι λοιπόν καταλήξαμε στο αν η Βίσση και η Βανδή βγάζουν διαχρονικά τραγούδια!
Εγω απορώ με τα κολλήματα κάποιων...
Το μόνο που επιμένω να λέω είναι πως τα τελευταία 15 χρόνια δεν βγαίνουν τραγούδια αυθεντικά λαϊκά! Και δεν το λέω μόνο για μία τραγουδίστρια! Όλοι το ίδιο κάνουν...
Ένα περίεργο είδος λαϊκού που λαϊκοφέρνει μεν σαν ύφος αλλά έχει τόσο μοντέρνα ενορχήστρωση που χάνει την λαϊκή του ουσία.
Ένα αξιόλογο κομμάτι κατά την γνώμη μου που βγήκε τα τελευταία χρόνια με καθαρά λαϊκά στοιχεία είναι το "Αυτή" της Καίτης Γαρμπή.
Ούτε κορώνες, ούτε υπερβολές στην ερμηνεία, απλά μεστά λόγια και άψογη λαϊκή ενορχήστρωση.

Υ.Γ. 'Ακουσα προσεκτικά και το τραύμα, που είναι ντροπή να το λέμε καθαρόαιμο λαϊκό κομμάτι με τις στριγκλιές στα κουπλέ, και το να σαι καλά που ακολουθεί αυτή την μπαλαντοειδή έκδοση λαϊκού τραγούδιου που ναι μεν έχει λαϊκά στοιχεία αλλά κάπου το χάνει στην ουσία.
To Aυτή δεν είναι καθαρόαιμο λαϊκό κομμάτι, να μου 'λεγες το Έχω στα μάτια ουρανό, ναι.
Όπως επίσης προσπερνάς, το Να' σαι καλά και μιλάς για το Τραύμα που είναι ένα τραγούδι φτιαγμένο για τη Βίσση.

Ένας άνθρωπος της μουσικής, κρίνει τα τραγούδια ανεξάρτητα από τον τραγουδιστή. Και την Αχάριστη του Τσιτσάνη έχουμε ακούσει σε ένα σωρό διασκευές αλλά το κομμάτι ήταν είναι και θα είναι λαϊκό.
just feel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από just feel »

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΟΥ 80..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ!
ΔΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΝΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΣΣΗ!!ΕΛΕΟΣ!
Η ΒΑΝΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΣΚΥΛΟΤΡΑΓΟΥΔΑ!!
ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ!
Κλειδωμένο