Νικόλας- Λούκας
Τα φαβορί του X-Factor στην τελευταία συνέντευξη πριν τον τελικό
X-Factor
Σε λίγες ώρες κάποιος από τους δυο (εκτός εκπλήξεων) θα υπογράψει ένα χρυσό δισκογραφικό συμβόλαιο και θα ξεκίνησει να ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια. Τα δύσκολα για τον Νικόλα και τον Λούκα τώρα ξεκινούν...
Αυτήν την Παρασκευή κάποιος από τους δύο είναι ο νικητής του X-Factor, τι θα κάνετε;
Νικόλας: Θα ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ. Από την παραγωγή, που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι στο παιχνίδι, μέχρι την κυρία Γκαγκάκη, τους κριτές, την οικογένειά μου και τους φίλους μου για τη στήριξη. Είναι όλοι τους πολύ σημαντικοί για μένα.
Λούκας: Θα κάνω το σταυρό μου και θα ευχαριστήσω τον Θεό. Και να μη βγω πρώτος, δεν με νοιάζει. Θα χαρώ εξίσου όποιος και να βγει νικητής, όλοι για μένα είμαστε νικητές σ’ αυτό το παιχνίδι.
Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στο παιχνίδι;
Νικόλας: Το να προσαρμοστώ με τη νοοτροπία της τηλεόρασης, της κάμερας, του ακουστικού στο αφτί. Όλα αυτά τα τεχνικά δεν τα γνώριζα.
Λούκας: Πολλές φορές η ψυχολογία μου είχε διακυμάνσεις. Υπήρχαν στιγμές που έπεφτα ψυχολογικά, γιατί βρισκόμουν μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους, μακριά από την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Από την άλλη, όμως, προσπαθούσα να δουλεύω πάρα πολύ και οτιδήποτε αρνητικό να το αποβάλω. Κυρίως αυτά που με δυσκόλευαν είχαν να κάνουν με εμένα και όχι με το παιχνίδι.
Τα σχόλια που ειπώθηκαν για σας είναι, σε μεγάλο βαθμό, εξαιρετικά. Ακούσατε κάτι άσχημο;
Νικόλας: Προσωπικά, δεν έχει έρθει κάποιος να μου πει κάτι αρνητικό. Αλλά αρνητικά σχόλια υπάρχουν για όλους. Όσο καλός κι αν θεωρείσαι, πάντα θα υπάρχει κάτι για να βελτιώσεις. Τα περισσότερα πάντως που ακούω, όταν έρχονται κάποιοι για να μου μιλήσουν είτε για τη φωνή είτε για τα τραγούδια μου, είναι πολύ καλά.
Λούκας: Άκουσα και αυστηρά σχόλια. Και μάλλον θα σου έλεγα ότι αυτά με βοήθησαν περισσότερο από τα καλά. Κυρίως αφορούσαν κάποια κομμάτια που δεν απέδωσα καλά ή όταν έπρεπε να έχω μεγαλύτερη ενέργεια επάνω στη σκηνή. Ευτυχώς πάντως που υπήρχαν!
Περιμένατε ότι θα φτάνατε μέχρι τον τελικό;
Νικόλας: Ποτέ δεν σκέφτηκα τον τελικό από την αρχή του παιχνιδιού. Σκεφτόμουν πάντα το κάθε live σαν να είναι ο τελικός και έλεγα πάντα «Να πάω στο επόμενο live». Είναι σαν να έχω κάνει έντεκα επιτυχημένους μικρούς τελικούς μέχρι τώρα. Χαίρομαι πάρα πολύ που έφτασα μέχρι εδώ και τα κατάφερα.
Λούκας: Ένα θα σου πω: Όταν μιλούσα
με φίλους μου, τους έλεγα «Άντε, θα κάνω ένα δύο live και μετά να με περιμένετε πίσω στην Κύπρο».
Σας έχει γίνει πρόταση από τον Γιώργο Θεοφάνους για συνεργασία;
Νικόλας: Επισήμως όχι. Γίνονται πολλές κουβέντες, μιλάμε πολλές φορές με τον κύριο Θεοφάνους, λέμε διάφορα, αλλά κάτι δεσμευτικό δεν έχει ειπωθεί. Θα θεωρούσα πάντως τιμή μου να συνεργαστώ με συνθέτες όπως είναι και ο κύριος Θεοφάνους, ο πιο καταξιωμένος μοντέρνος Κύπριος συνθέτης αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.
Λούκας: Το μυαλό μου είναι στον τελικό, τίποτα δεν έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα πέρα από αυτό. Όλα τα άλλα θα τα πούμε την επόμενη μέρα.
Σας ενδιαφέρει μια καριέρα στην Ελλάδα ή θα θέλατε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας και στο εξωτερικό;
Νικόλας: Για να σου πω την αλήθεια, με ενδιαφέρουν και τα δύο, ίσως γιατί αγαπάω και τον αγγλικό στίχο. Ίσως μάλιστα μπορώ να τραγουδήσω καλύτερα τον αγγλικό στίχο. Θα μ’ ενδιέφερε κάτι στο εξωτερικό, αλλά η Ελλάδα είναι ο πιο κοντινός μου στόχος.
Λούκας: Η καριέρα δεν πουλιέται στο περίπτερο. Χρειάζονται πολλές ώρες δουλειάς για να καταφέρει κάποιος κάτι σημαντικό, ίσως μάλιστα χρειαστεί να αρνηθεί και πολλά από την προσωπική του ζωή. Αυτό που κατάλαβα εγώ μέχρι σήμερα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε πρώτα καριέρες ως άνθρωποι και μετά ως επαγγελματίες. Η καριέρα στο εξωτερικό, για την οποία μας ρωτάς, το ξέρουμε όλοι, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;
Νικόλας: Να βλέπω ταινίες, να χαλαρώνω με την κιθάρα μου και να παίζω τένις.
Λούκας: Θέλω να είμαι μόνος μου και να ηρεμώ. Ή να κρατάω την κιθάρα μου και να τη γρατσουνάω.
Περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί.
http://www.yupi.gr/gossip/c7369/Nikolas-_Loykas.html
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ...Ο ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΤΑ 'ΒΡΟΝΤΗΞΕΙ' ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ...