22/9/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Δημήτρης Λαντζούνης
www.musiccorner.gr

Στο κλίμα των ημερών, το οποίο έχει οδηγήσει στην ακύρωση πολλών συναυλιών τελευταία, φτάσαμε το βράδυ της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα με υγρασία και τον ουρανό να προμηνύει βροχή, για να παρακολουθήσουμε τη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα που σε λίγο θα ξεκινούσε.

aggelakas_live_2014_09_001

Ο καλλιτέχνης ανέβηκε στη σκηνή περίπου στις 21:30 και ξεκίνησε το live με μία διασκευή του τραγουδιού «Πρωθυπουργοί» του Μάρκου Βαμβακάρη. Η συνέχεια ήρθε με δικό του κομμάτι το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο πραγματικά καθήλωσε τον κόσμο, καθώς μιλάμε για το κομμάτι του «Άγγελος» όμως δεν σταμάτησε εκεί περνώντας στο «Γλέντι» και κάνοντας τον κόσμο να παραληρεί. Αξίζει να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι ο Αγγελάκας έχει ένα από τα πιο «φανατισμένα», με την καλή σημασία του όρου, κοινά που θα βρει κανείς σε έλληνα τραγουδοποιό. Πραγματικά είχαμε καιρό να δούμε το θέατρο Βράχων τόσο ασφυκτικά γεμάτο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

aggelakas_live_2014_09_002

Η συνέχεια δόθηκε με το τραγούδι «Γιαννάκης», το οποίο ο Αγγελάκας συνέδεσε με το μήνυμα του για την επέτειο θανάτου του Παύλου Φύσσα (Killah P) και το αντιναζιστικό του μήνυμα. Μάλιστα, αποδοκίμασε το κοινό του όταν αυτό άρχισε να τραγουδά επιθετικά μηνύματα, αντιφασιστικού περιεχομένου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό καταλάβατε από ό,τι είπα;» Θα επιμείνω στο κοινό λέγοντας ότι πέρα από τον μεγάλο αριθμό και την άψογη γνώση τους στους στίχους όλων των τραγουδιών, ήταν όλων των ηλικιών.

aggelakas_live_2014_09_013

Σε όλη τη διάρκεια του live μουσικοί και κοινό έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό ασταμάτητα. Οι μουσικοί εκτελώντας πολύ καλά τα τραγούδια του προγράμματος και έχοντας μία υποδειγματική για το είδος σκηνική παρουσία και το κοινό τραγουδώντας κάθε στίχο κρεμάμενο πραγματικά από τα χείλη του τραγουδιστή. Επίσης ακούσαμε πολλά αγαπημένα κομμάτια όπως το «Τρένο» από την εποχή με τις Τρύπες, το «Αιρετικό», το «Δεν χωράς πουθενά» και το «Ακούω την αγάπη».

aggelakas_live_2014_09_011

Μας ταξίδεψε επίσης με κομμάτια άλλων καλλιτεχνών διασκευασμένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, «Σαν να ήταν δικά του» -κάτι που είναι από τους λίγους που το πετυχαίνουν με τις διασκευές.

aggelakas_live_2014_09_020

Τέλος, μας ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η τελευταία του εμφάνιση -τουλάχιστον με την παρούσα μορφή-, για λίγο καιρό θα αποσυρθεί και θα επιστρέψει, ίσως με κάτι διαφορετικό, κάποια στιγμή αργότερα. Ευχαρίστησε πολύ τον κόσμο που τον στήριζε τόσα χρόνια και τον στηρίζει ακόμα και αποσύρθηκε από τη σκηνή.

aggelakas_live_2014_09_025

Ο Αγγελάκας αντιπροσωπεύει έναν από τους τελευταίους ενεργούς εναπομείναντες της ελληνικής ροκ σκηνής. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι ήταν η τελευταία του εμφάνιση και με την ποιότητα του προγράμματος, καθιστά κατά τη γνώμη μου τη συναυλία ως ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα για τους fans του είδους.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here