18/11/2010
www.musiccorner.gr

ROCK & LACE
(σε …meeting με τον Νίκο Παπανικολάου)

Ομολογώ πως δεν τους ήξερα. Τους έμαθα περιμένοντας να βγουν οι Pavlov’s Dog στη σκηνή. Support group οι Rock & Lace. Μία μπάντα που ακόμα είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά μελλοντικά δείχνει πως έχει τα φόντα να καταφέρει να ξεχωρίσει. Ελληνική μπάντα με ξένο στίχο, ροκ ήχος παλιάς κοπής, αυθεντικός, πολύ ενέργεια, τρομερές μελωδίες, εξαιρετική φωνή.

Είχα την περιέργεια να μάθω περισσότερα γι’ αυτά τα παιδιά. Σήμερα σας τους παραδίδουμε να τους μάθετε κι εσείς! Αξίζει να τους γνωρίσετε, να τους ακούσετε και σε πρώτη ευκαιρία να τους δείτε…!

 Music Corner: Καταρχάς ποιοι είναι οι Rock And Lace;
Rock And Lace: Είμαστε ο συνδυασμός 5 “τυχαίων” μουσικών. Η Gale Petrou ή Κάλλια στη φωνή, ο Βασίλης Σαμαράς και ο Μίλτος Αργυρίου στις κιθάρες, ο Χρήστος Μπέλλος στο μπάσο και ο Χρήστος Σιαφάκας στα τύμπανα. Έχουμε γίνει μια αχώριστη παρέα η οποία “πέτυχε, δεν έτυχε” και κάπως έτσι αποφασίσαμε να ονειρευόμαστε περισσότερο. Όλοι μας έχουμε μεγαλώσει σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, να φανταστείς η τραγουδίστρια μας η Gale είναι από την Αυστραλία και όμως συναντηθήκαμε στα όμορφα Τρίκαλα! Επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία – σύνθεση και ενορχήστρωση – της δικής μας μουσικής, δουλεύοντας πάνω σε νέες ιδέες, τις οποίες παρουσιάζουμε στο κοινό σε live εμφανίσεις. Η αγάπη και το πάθος που έχουμε για τη μουσική, όπως και η τρέλα είναι εμφανή σε κάθε μας συναυλία.

 Music Corner: Γιατί επιλέξατε τη ροκ μουσική και όχι κάποιο άλλο είδος;
Rock And Lace: Όλοι στην μπάντα έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας ροκ μουσική σε όλες τις εκφάνσεις και το εύρος της οπότε θα ήταν αδιανόητο να γράφουμε και να παίζουμε κάποιο άλλο είδος που δεν μας εκφράζει. Πιστεύουμε ότι το ροκ ως μουσική αλλά και σαν τρόπος ζωής δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Αγγίζει πολλούς ανθρώπους και αυτό θελουμε να κάνουμε και εμείς κάποια μέρα μέσα από το στίχο και τη μουσική μας. Γι’αυτό και εμείς : “We live on the rock side of life”!

Music Corner: Πως τα βλέπετε τα πράγματα στον χώρο της μουσικής ως τώρα;
Rock And Lace: Θα σου πούμε πως τα βλέπουμε τα πράγματα στον χώρο μας ακριβώς: Η μουσική έχει καταντήσει ένα βιομηχανοποιημένο προϊόν χωρίς ψυχή όπου ο παραγωγός έχει γίνει ένας Product Manager που αντιγράφει συνεχώς πετυχημένες συνταγές. Ο μουσικός πλέον αποτελεί τον αδύναμο κρίκο και παράλληλα τον πιο υποτιμημένο και όλα γίνονται από υπολογιστές και software. Τα περισσότερα που γίνονται στον χώρο της μουσικής γίνονται για το “εύκολο χρήμα” και την παροδική δόξα. Ευτυχώς μέσα σε όλη τη μαυρίλα υπάρχουν και κάποιες ευχάριστες εξαιρέσεις…

Music Corner: Τι μουσική ακούτε στον ελεύθερο χρόνο σας;
Rock And Lace: Η μουσική που ακούμε διαφέρει ανάλογα με τη διάθεσή μας. Δεν σνομπάρουμε κανένα είδος μουσικής και πιστεύουμε πως όλα τα είδη έχουν κάτι να προσφέρουν σε έναν μουσικό για να διευρίνει τους ορίζοντές του και να εμπλουτίσει την εμπειρία του σε άλλα ακούσματα. Κάποιοι από εμάς ακούμε κυρίως Classic Rock, Hard Rock and Metal σαν τους Pink floyd, τους Ac/Dc, την Janis Joplin, τους Rolling Stones, τους Dream Theater κτλ. Έχουμε λάτρεις όμως και του Jazz, Funk και Blues σαν τους Fleetwood Mac, τον Ray Charles, την Αretha Franklin, τον Gary Moore, τον Jimi Hendrix κτλ.

Music Corner: Ποιο είναι το κρυφό σας όνειρο;
Rock And Lace: Αν στο πούμε δεν θα είναι κρυφό!! Χαχαχαχα! Όλοι μας έχουμε διαφορετικά όνειρα, μια κρυφή μας επιθυμία όμως είναι να περάσει στον κόσμο αυτό που κάνουμε και να γίνουμε γνωστοί μέσα από τη μουσική και τον στίχο μας.

Music Corner: Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της, μέχρι τώρα, πορείας σας;
Rock And Lace: Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας μας ήταν οι εμφανίσεις σε αξιόλογες μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και φυσικά στον Ζυγό με τους Pavlov’s Dog. Μέσα από αυτές τις συναυλίες όλο και περισσότερος κόσμος γνώρισε τη μουσική μας αλλά και εμάς σαν προσωπικότητες και έτσι γίνεται βήμα βήμα η αρχή για μεγαλύτερα πράγματα.

Music Corner: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Rock And Lace: Καταρχήν έχουμε τελειώσει την ηχογράφηση του πρώτου μας Demo, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του. Όταν ολοκληρωθεί σίγουρα θα θέλαμε μια καλή συνεργασία με μια σοβαρή εταιρεία. Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι συναυλίες, συναυλίες, συναυλίες… στην Ελλάδα και αν προκύψει και στο εξωτερικό, στις οποίες θα παρουσιάσουμε ζωντανά το υλικό μας.

Music Corner: Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλές ελληνικές μπάντες με ξένο στίχο να κάνουν την εμφάνιση τους. Υπήρχε ανάγκη για αλλαγή;
Rock And Lace: Κοίταξε να δεις: Βασικά η Gale (Κάλλια) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία και είναι αυτή που γράφει τους στίχους, οπότε της είναι πιο οικείο και εύκολο να εκφραστεί στη γλώσσα της, πράγμα το οποίο και εμείς γουστάρουμε. Δεν έχουμε και άλλη επιλογή βλέπεις! Τα αγγλικά γενικότερα είναι διεθνή, μπορούν να τα καταλάβουν όλοι και να αγγίξουν όλον τον κόσμο γι’ αυτό και πολλά συγκροτήματα τα χρησιμοποιούν πλέον. Ένα ζήτημα με τη ροκ μουσική και τον ελληνικό στίχο είναι ότι ελάχιστοι καλλιτέχνες έχουν καταφέρει να τα συνδυάσουν πετυχημένα, χωρίς να γίνονται γραφικοί. Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής αλλά καλό θα ήταν να ξεκολλήσουμε από τα ίδια και τα ίδια και να προχωρήσουμε μπροστά.

Music Corner: Στη συναυλία των Pavlov’s Dog ακούσαμε μερικά δικά σας τραγούδια. Ποιο έχετε ξεχωρίσει ως τώρα και γιατί;
Rock And Lace: Στη συναυλία των Pavlov’s Dog δεν παίξαμε όλα τα τραγούδια μας λόγω περιορισμένου χρόνου αν και το θέλαμε πολύ.
Για το γεγονός αν έχουμε ξεχωρίσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι είναι σαν να ζητάς από έναν γονιό να ξεχωρίσει κάποιο από τα παιδιά του! Αν όμως επιμένεις θα σου πούμε το “Sorry”, που ήταν το πρώτο τραγούδι που γράψαμε μαζί σαν συγκρότημα. Με αυτό το κομμάτι δέσαμε μουσικά και βρήκαμε το στυλ που μας ταιριάζει.

Music Corner: Τι σημαίνει μουσική για εσάς;
Rock And Lace: Μουσική για εμάς σημαίνει: Ελευθερία, Έμπνευση, Έκφραση Συναισθημάτων και ΤΕΡΑΣΤΙΑ Υπομονή. Χωρίς τη μουσική απλά δεν ζούμε, δεν υπάρχουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here