Απρίλιος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Heaven

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η  Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μια κορυφαία συναισθηματική στιγμή μας  χαρίζουν τραγούδια και μουσικές, ήχους και αρμονία από την Ελλάδα μέχρι  την Ανατολή.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον πιοσυγκινητικό και διεισδυτικό τρόπο μεταφέρει την ψυχή της σε 12  τραγούδια, μέσα από τις μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τα λόγια  των σπουδαίων στιχουργών Μιχάλη Γκανά, Άρη Δαβαράκη, Ελένης Ζιώγα, Ρεβέκκας Ρούσση, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου. Ο  απόλυτος συνδυασμός της  μουσικής μαγείας στο νέο τους cd με τίτλο “ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΣ ΕΛΠΙΔΑ»

«Ό, τι μας συγκίνησε έγινε τραγούδι» αναφέρει χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο σημείωμα της στην έκδοση του cd. «Εικόνες του σ’ αγαπώ, εικόνες και αλήθειες της εποχής, της φαντασίας διαδρομές  σαλπάρουν».

Η μουσική ένωση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με την Ευανθία Ρεμπούτσικα ξεκίνησε στη σκηνή, με την παράσταση «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του χειμώνα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μία παράσταση που μάγεψε και  ξεσήκωσε  κυριολεκτικά το κοινό!

Η συνάντηση στο στούντιο  ήταν φυσικό επακόλουθο… « Πάντα έψαχνα το αηδόνι της ανατολής και πάντα το γύρευα μακριά. Το βρήκα στην φωνή της Άλκηστης» σημειώνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα. « Ένα αηδόνι που περιέχει τον παλιό κόσμο του Ελληνισμού μαζί με τον δυναμισμό του σύγχρονου. Με αφορμή τη φωνή της, μουσικές μου που γεννήθηκαν μέσα σε ταινίες βρήκαν τα λόγια τους, πήραν σάρκα και οστά και γίνανε τραγούδια»

Μία πρώτη ονειρική γεύση από τα νέα τραγούδια της μοναδικής αυτής συνεργασίας έχουμε ήδη πάρει, με τα τραγούδια «Το γλυπτό» σε στίχους Άρη Δαβαράκη και «Πέντε χρόνια σε ερωτεύομαι» σε στίχους Μιχάλη Γκανά, που αγαπήθηκαν πολύ από τα ραδιόφωνα και τον κόσμο, ενώ αυτές τις ημέρες ακούμε στα ραδιόφωνα το «Λυπάμαι για αύριο» σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση.

«Οι μελωδίες της Ευανθίας με έκαναν, έστω και για λίγο, να πετάξω τόσο διαφορετικά πάνω από τη θολή πραγματικότητα» δηλώνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και μας προσκαλεί σε αυτήν την μοναδική μουσική πτήση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here