27/4/2012
Γράφει η Ρόζα Βασιλάτου
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr

Tα τραπέζια έγιναν, τα αρνιά σουβλίστηκαν, η μαγειρίτσα συνέχισε να προκαλεί αντίρροπα συναισθήματα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έμεινε μεζές της μάνας μου που να μην φαγώθηκε!

Αφού γυρίσαμε όμως από το νησί, άξιζε η αναβολή της ξεκούρασης από το ταξίδι για λίγο ακόμα, καθώς το Σάββατο 21 Απριλίου εμφανιζόταν η Μελίνα Ασλανίδου στον χώρο του Passport, στον Πειραιά.

Έτσι, λοιπόν, βρέθηκα να κάθομαι και να παρακολουθώ από ψηλά τον κόσμο να έρχεται σιγά σιγά γεμίζοντας τον μαγαζί και να επικρατεί η συνηθισμένη μουρμούρα που υπάρχει πάντα πριν εμφανιστεί ο καλλιτέχνης…

Οι μουσικοί και οι συνεργάτες της Μελίνας εμφανίζονται πρώτοι στην σκηνή. Ξεκινάει ο Ανδρέας Καραντίνης στο μπουζούκι που παίζει σε τρομακτικά γρήγορους ρυθμούς και ο Ανδρέας Σίκκης στα κρουστά που εκπλήσσει με την εκτέλεσή του τόσο στο “Φεύγω” όσο και στην “Αρετούσα” του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Γίνεται μια παύση και εδώ μπαίνει η Μελίνα με την δυνατή υποστήριξη του κόσμου. Περπατάει στην σκηνή με χαλαρές μπούκλες στα μαλλιά και ένα φθαρμένο τζιν και απευθύνεται χαρούμενα στο κοινό της. Τραγουδάει “Δι’ευχών” και γλυκά ευχαριστεί τον κόσμο που ήρθε, καθώς και τους συνεργάτες της (μαζί και το “Αηδόνι”, όπως λέει γελώντας η ίδια, για τον Ανδρέα Σίκκη!). Χαμογελάει ντροπαλά με την υποστήριξη του κόσμου και παίρνει δυο λεπτά από το πρόγραμμά της για να αποχαιρετίσει τον Δημήτρη Μητροπάνο και να γίνει σιωπή πριν “ξεκινήσει δυνατά το live και με διάθεση για ζωή όσο είχε και ο ίδιος”.

Έτσι και έκανε, καθώς αμέσως μετά άρπαξε το ντέφι της και το χτυπούσε ρυθμικά τραγουδώντας “Ναι θα πω” και “Άλλη μια φορά” ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Κάνει αναφορά στις σχέσεις που “άλλες φορές τις κάνουμε καλά ενώ άλλες όχι”, και με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζει για το επόμενο τραγούδι που δεν είναι άλλο από το “Μέτρησα”.

Διακρίνεται από μια τρομερή αμεσότητα με το κοινό που φαίνεται τόσο από την στάση του σώματος της όσο και από τον τρόπο φυσικά που μιλάει.

Αφιερώνει σε όλες τις γυναίκες το τραγούδι “Ψηλά τακούνια”, αν και πήγε να το προσπεράσει η …ανδροκρατούμενη παρέα που την συνόδευε!

Το κλίμα της μουσικής εδώ αλλάζει λίγο με εναλλαγές ανάμεσα σε ερμηνείες τραγουδιών από Κίτρινα Ποδήλατα, Ονιράμα, Αγγελάκα, και συνέχισε με Ισπανικό ήχο “Malo” , ύστερα πηγαίνει στην “Κιβωτό”, στο “Βενζινάδικο”, και ξεσηκώνει το κοινό της με “Το μηδέν” και “Τα πιο ωραία λαϊκά”!

Παίζει με τους συνεργάτες της και συμπληρώνει στο τραγούδι “Αν σ’αρνηθώ αγάπη μου” τον στίχο “Σιγά που θα πεθάνω!” Ο κόσμος φυσικά προτιμά την δική της εκδοχή και επαναλαμβάνει μετά από αυτήν κάθε φορά που στρέφεται το μικρόφωνο σε αυτούς!

Εδώ έγινε το διάλειμμα και ενώ τα κεράκια πάνω στα τραπέζια σιγά-σιγά άρχισαν να σβήνουν και ο κόσμος χαλάρωνε, εμφανίστηκαν και πάλι στην σκηνή τα όργανα, και αυτή την φορά αφού παίξουν κομμάτια όπως “Το ζεμπέκικο της Ευδοκίας”, “Γιατί καλέ γειτόνισσα” και “Περασμένες μου αγάπες”, θα ξεκινήσει το τραγούδι ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης τιμώντας την πατρίδα του, το Ρέθυμνο Κρήτης, με την “Μπαλάντα του Κυρ Μέντιου”. Θα συνεχίσει με αναφορά στην μέρα, την Μαύρη Επέτειο, τραγουδώντας “Την ρωμιοσύνη μην την κλαις” και αφού μαγέψει με την φωνή του θα δώσει την σκυτάλη στην Μελίνα, η οποία επιστρέφει ακόμα πιο δυνατά, τραγουδώντας και χορεύοντας με το ντέφι, τρελαίνοντάς μας με το πρόγραμμα και τις αλλαγές της, και φτιάχνοντας την βραδιά για μια ακόμη φορά! Λέει “Μίλα μου”, “Οι ελεύθεροι και ωραίοι”, “Παραπονεμένα λόγια”, “Τι σου έκανα και πίνεις”, “Αχ Ελλάδα σ’αγαπώ” και ο κόσμος ξεσπάει στο ένα μαζικό χειροκρότημα μετά το άλλο! Στην αποκορύφωση έφτασε το πρόγραμμα με την επιτυχία της “Το λάθος”, όπου εκτός από τα κεράκια που ήδη υπήρχαν στα τραπέζια, μπορούσε να διακρίνει κανείς και αναπτήρες που άναψαν προς τιμήν του τραγουδιού!

Δυστυχώς όμως, αφού είπε την “Πριγκηπέσα” και ενώ το live συνέχιζε στα ίδια επίπεδα, αναγκάστηκα να φύγω γιατί ήταν ήδη αργά και έπρεπε να “ταξιδέψω” από τον Πειραιά στο σπίτι μου.

Η Μελίνα Ασλανίδου, αφού αποχώρησε από το γκρουπ “Απέναντι”, ξεκίνησε μια σόλο καριέρα και με σταθερά βήματα έδωσε στο κοινό τον εαυτό της, δημιούργησε και εγκαθίδρυσε το προσωπικό της στυλ στον καλλιτεχνικό χώρο. Έχει κάνει σπουδαίες συνεργασίες και αυτό δικαιολογημένα, καθώς είναι από τις λίγες ερμηνεύτριες που ακόμα και στα live τους καταφέρνουν να βγάλουν ένα τόσο καλό αποτέλεσμα όπως αυτό που βγαίνει στα CD. Έχει μια δυνατή και καθαρή φωνή που καταφέρνει όταν τραγουδάει να ενσωματώνει σε αυτήν και την ψυχή της!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here