21/2/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου

Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς, σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο από την περασμένη Δευτέρα, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε νέα επιδείνωση. Είχε μάλιστα διακόψει εδώ και δέκα μέρες  τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», μαζί με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αναφέρει: «O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».

zouganelis_mpoulas_xatzigiannis_event_2012_10_05

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Παρόλο που ο οικογενειακός του περίγυρος τον προόριζε για δικηγόρο, τον ίδιο τον κέρδισε η μουσική και η ηθοποιία. Πολύπλευρη προσωπικότητα υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού Καφενείου με το όνομα «ούσουρο» μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό, Περικλή Χαρβά, Ισιδώρα Σιδέρη, Φλέρυ Νταντωνάκη και το συγκρότημα Σπυριδούλα, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.

Η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά ήταν το 1977 στον “Μεγάλο Ξεσηκωμό” της κρατικής τηλεόραση. Σειρές στις οποίες συμμετείχε και γνώρισαν τεράστια επιτυχία ήταν το «Δέκα λεπτά κήρυγμα», οι «Σαββατογεννημένες» και φυσικά το «Πενήντα-Πενήντα». Αξιόλογη πορεία είχε και στον κινηματογράφο.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά είναι το «Μπουλάς-Ελλάς» το 1986, δίσκος που μας χάρισε το «Φλασάκι», αγαπημένο τραγούδι και του ίδιου. «Το έγραψα ένα βράδυ, σε φάση που ήμουν πολύ μελαγχολικός αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα αισιόδοξος. Εκφράζει ψυχική κατάσταση. Απλό και σημαντικό μαζί. Και μου βγήκε με τη μία, το έγραψα μέσα σε μία ώρα

 lakis_papadopoulos_live_2012_06_49_mpoulas

Ως τραγουδιστής, έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους: «Μπουλάς-Ελλάς» (1986), Σάκης Μπουλάς (maxi single) «Ali Baba» (1987), «Ας πρόσεχες» (album) (1987), «Ζαμανφού» (1992), «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000).

Έχει τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα και Διονύση Σαββόπουλο. Έχει γράψει στίχους για τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, καθώς και πολλά που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.

Προσπάθησε δύο φορές να κάνει οικογένεια, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της ανάγκης του για ανεξαρτησία! Ο ίδιος δήλωνε  ελεύθερο πνεύμα. Έλεγε χαρακτηριστικά: «Κάτι παθαίνω με τις δεσμεύσεις και τους αιώνιους όρκους αγάπης».

Ο ίδιος είχε αναφερθεί σε συνεντεύξεις του για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. «Όταν είχα τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου, το 2005, δεν τρόμαξα, δεν φοβήθηκα καθόλου. Είχα την αίσθηση ότι θα πέσω και θα κοιμηθώ, θα ξεκουραστώ.»

Σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, ξεκουράστηκε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here