9/7/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

7 Ιουλίου και οι Γκαγκαντίν, δηλαδή ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιριτσας και ο Πάνος Μουζουράκης, κάνουν την πρώτη εμφάνιση για την καλοκαιρινή τους περιοδεία, στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά και το MusicCorner δεν θα μπορούσε να λείπει!

Βρεθήκαμε στο χώρο στις 9 η ώρα και μετά από λίγο εμφανίστηκαν στη σκηνή οι τρεις καλλιτέχνες με τους μουσικούς τους. Η είσοδος τους ήταν θεαματική, γεμάτη ένταση και κέφι. Ξεκίνησαν με μία μικρή εισαγωγή, κυρίως ορχηστρική, η οποία εμπεριείχε και φωνητικά κομμάτια, κατά κύριο λόγο παραλλαγές γνωστών κομματιών στο πνεύμα των Γκαγκαντίν. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της εισαγωγής ο Σαββόπουλος χόρευε με πολύ κέφι, καθώς και ότι το τελευταίο κομμάτι της ήταν το «Μπανάκι Μανάκι», προφανώς προς τιμήν του Σάκη Μπουλά, ο οποίος τον χειμώνα που πέρασε, και πριν από τον πρόωρο θάνατό του, ήταν ένας από τους Γκαγκαντίν. Μόλις η μουσική και το πάρτι της εισαγωγής σίγησαν, ο Διονύσης Σαββόπουλος πήρε το λόγο για να μας καλωσορίσει και να παρουσιάσει την ορχήστρα.

savvopoulos_maxairitsas_mouzourakis_live_2014_07_001

Μετά τον χαιρετισμό, ο Διονύσης Σαββόπουλος αποχώρησε από τη σκηνή παρέα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αφήνοντάς μας με τον Πάνο Μουζουράκη. Αυτός ξεκίνησε με πρώτο τραγούδι του το «Μαντάμ Μαντάμ», κατά τη διάρκεια του οποίου πήδηξε από τη σκηνή και τραγούδησε στα γόνατα μπροστά σε ένα κοριτσάκι που τον κοίταγε. Ο Πάνος Μουζουράκης, όπως θα περίμενε κανείς, δεν έμεινε στιγμή στάσιμος. Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το performing… Ο καλλιτέχνης δεν σταμάτησε να χορεύει και να δραματοποιεί τα τραγούδια του, κάνοντας το κοινό να τον αποθεώνει –και όχι άδικα. Ακούσαμε επίσης πολλά άλλα τραγούδια του καλλιτέχνη με κορυφαίες στιγμές, σε ό,τι αφορά την αντίδραση του κόσμου, τα «Σαλάμι» και «Σονατά σε ντο μείζονα για πιάνο (4 χέρια και φωνάρα)».

savvopoulos_maxairitsas_mouzourakis_live_2014_07_012

Σειρά είχε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ο οποίος ανεβαίνοντας στη σκηνή προέτρεψε τον Μουζουράκη να μείνει να τραγουδήσουν παρέα. Οι δύο καλλιτέχνες τραγούδησαν μαζί τα τραγούδια «Σαν Αμερικάνος» και «Έτσι κι αλλιώς». Με την αποχώρηση του Μουζουράκη από τη σκηνή, ο Μαχαιρίτσας ξεκίνησε να τραγουδάει το «Πόσο σε θέλω». Ο κόσμος έδειξε εντυπωσιακή ανταπόκριση στα τραγούδια του, ξέροντας όλους τους στίχους και τραγουδώντας ασταμάτητα. Μετά από τα πρώτα 2-3 τραγούδια ο καλλιτέχνης προέτρεψε τον κόσμο να σηκωθεί από τις θέσεις και να πλησιάσει τη σκηνή για να συμμετέχει περισσότερο. Όλα τα τραγούδια που τραγούδησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ήταν εξαιρετικά και πασίγνωστα και αυτό δικαιολογεί τη λατρεία που του έδειξε ο κόσμος.

savvopoulos_maxairitsas_mouzourakis_live_2014_07_017

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη σειρά του εμφανίστηκε στη σκηνή και μας ταξίδεψε σε μία άλλη εποχή με το τραγούδι «Στη συγκέντρωση της ΕΦΕΕ», παρέα με τον Μαχαιρίτσα. Ο καλλιτέχνης μας τραγούδησε αρκετά από τα τραγούδια του, τα περισσότερα από αυτά πολύ γνωστά, όπως τα «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια», «Άγγελος Εξάγγελος», «Δημοσθένους Λέξις» και πολλά άλλα αγαπημένα. Στο θέατρο βρισκόταν μάλιστα ένα παιδάκι 6 χρόνων το οποίο στο τέλος κάθε τραγουδιού φώναζε «Μπράβο ρε Νιόνιο!» δύο φορές!

savvopoulos_maxairitsas_mouzourakis_live_2014_07_028

Καιρός ήταν μετά από λίγη ώρα να εμφανιστούν στην σκηνή και οι άλλοι δύο καλλιτέχνες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Σαββόπουλο για ένα εξαιρετικό κλείσιμο. Τραγούδησαν παρέα πάρα πολύ γνωστά τραγούδια του Σαββόπουλου και του Μαχαιρίτσα με μία ενέργεια μαγευτική. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά τα τραγούδια «Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας και η Γυναίκα», « Συννεφούλα», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι» και «Σαν τον Καραγκιόζη», με φόβο όμως πως αδικώ τα υπόλοιπα.

Κάπου εκεί έκλεισε η συναυλία οι τρεις καλλιτέχνες μας αποχαιρέτησαν και αποχώρησαν μαζί με την μπάντα τους. Ο κόσμος απαίτησε όμως encore με ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα που έχουν δει ποτέ τα μάτια μας, και έτσι η τριάδα των Γκαγκαντίν επέστρεψε για να μας τραγουδήσει τρία ακόμα τραγούδια: «Φίλα με ακόμα», «Ήτανε μια φορά» και το «Κανείς εδώ δεν τραγουδά», με τον Σαββόπουλο στον μπαγλαμά!

savvopoulos_maxairitsas_mouzourakis_live_2014_07_050

Εν κατακλείδι, παρακολουθήσαμε, κατά τη γνώμη μου, την καλύτερη συναυλία που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό, από όλες τις απόψεις. Η ορχήστρα ήταν εξαιρετική και εκτέλεσε με τρόπο μαγικό όλα τα κομμάτια. Οι καλλιτέχνες έδειχναν να έχουν μία όρεξη πρωτοφανή και αυτό φάνηκε στη σκηνική τους παρουσία και στην ενέργεια που έβγαλαν στον κόσμο. Ο ήχος ήταν υποδειγματικός και χωρίς προβλήματα, τα τραγούδια όλα πασίγνωστα και αγαπημένα. Πιστεύω πως οι fans του είδους πρέπει οπωσδήποτε να δουν αυτή την παράσταση!

savvopoulos_maxairitsas_mouzourakis_live_2014_07_034

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here