22/2/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr

Την Τσικνοπέμπτη επέλεξε η Πωλίνα για να εμφανιστεί στο αγαπημένο μας Small Cafe του Πειραιά, οπότε παρατήσαμε τα …κοψίδια και σπεύσαμε να την ακούσουμε, καθώς είχαμε αρκετό καιρό να μάθουμε νέα της.

Φτάσαμε στο μαγαζί την ώρα που ακόμα έκανε sound check και περιμέναμε να ολοκληρώσει τις ετοιμασίες με τους συνεργάτες της για να την πλησιάσουμε και να της μιλήσουμε. Σ’ αυτό το διάστημα, διαπιστώσαμε τα τρελά κέφια που είχε, καθώς δεν έχανε ευκαιρία να αστειεύεται και να πετάει ατάκες. Λίγο αργότερα καταφέραμε …να την απομονώσουμε και να της θέσουμε κάποιες ερωτήσεις.

Music Corner: Προσωπικά σ’ έχω χάσει λίγο τον τελευταίο καιρό.
Πωλίνα: Έχεις χάσει τα έξι χρόνια που ήμουν με το Σταμάτη Κραουνάκη στην Αθηναΐδα, που έγιναν συγκλονιστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, έχεις χάσει τους θεατρικούς μονολόγους μου, έχεις χάσει όλο το χαμό που έγινε στην Αθηναΐδα και που κάποια στιγμή θα ξαναγίνει. Είναι μια ιδιαίτερη σελίδα της ζωής μου, πολύ σημαντική και αυτός ήταν και ο λόγος που θέλησα και πάλι να ξανακάνω θέατρο και μουσική.

 

Music Corner: Σε ενέπνευσε να επιστρέψεις;
Πωλίνα: Όχι ακριβώς. Μάλλον με έριξε στα βαθιά νερά και ήταν η ευκαιρία να αποδείξω κάποια πράγματα και να προχωρήσω πιο πέρα. Να μην αναμασάμε τα ίδια πράγματα. Να κάνουμε πράγματα καινούρια, τα οποία δεν γνωρίζαμε αν θα έχουν επιτυχία. Ευτυχώς είχαν τεράστια επιτυχία.

 

Music Corner: Πώς «μπήκες» στα live σε μικρούς χώρους;
Πωλίνα: Ξεκίνησε από μια ιδέα στον Κεραμεικό στο ΑΛΑΣ. Έκανα εκεί πέντε live με την παράταση και είχαν τεράστια επιτυχία. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει κάτι τέτοιο. Σήμερα είμαι στο Small Cafe όχι μόνο επειδή ο Ανδρέας (ο ιδιοκτήτης) είναι παλιός φίλος από τον ΣΚΑΪ, αλλά επειδή βλέπω ότι ο κόσμος γουστάρει να είναι σε μικρούς χώρους και να έρχεται σ’ επαφή άμεσα μ’ αυτό που ακούει. Με τον καλλιτέχνη. Στην αρχή νομίζεις ότι δε μπορείς, ότι δε σου πάει, ότι δε θα ’χει επιτυχία ή ότι δε μπορείς να το κάνεις, αλλά τελικά «εκπαιδεύεσαι». Μάλλον είναι από τεμπελιά όλα αυτά ή στο «κόλλημα» του μυαλού. Όλα γίνονται όμως. Κι όταν γίνονται με ευπρέπεια, με σωστή δουλειά και οργάνωση, ο κόσμος ανταποκρίνεται.

Music Corner: Πριν από ένα μήνα περίπου, μίλησα με τον Κώστα τον Μπίγαλη που μου αποκάλυψε ότι ετοιμάζετε ένα θα το λέγαμε “super group”.
Πωλίνα: Κάνουμε ένα “back to ’80’s” σχήμα με πιο οργανωμένη ορχήστρα για τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί περιμένουμε κάποιες απαντήσεις γιατί εμπλέκεται το δημόσιο και αναμένουμε να ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά. Αν τελικά τα καταφέρουμε, θα ξεκινήσουμε μετά το Πάσχα. Το προγραμματίζουμε για το θέατρο του Hyatt, θα είναι κάτι ωραίο και θα συμμετέχει αρκετά ο κόσμος. Με τον Κώστα είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία το 1993 στο «Αχ Μαρία», μία από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχω κάνει πριν αρχίσω να δουλεύω με το Σταμάτη και χαρήκαμε πολύ που ξαναβρεθήκαμε.

 

Music Corner: Βλέπω αρκετά ονόματα της δεκαετίας του ’80 να επιστρέφουν στο προσκήνιο. Τι πιστεύεις ότι συμβαίνει;
Πωλίνα: Ο κόσμος αγαπάει αυτά τα κομμάτια. Αγαπάει αυτή την αθωότητα που υπήρχε που πλέον έχει περάσει μέσω της τεχνολογίας λίγο «πίσω» και η επανάληψη τύπου fast-food που υπάρχει σήμερα έχει κουράσει. Το κοινό θέλει να ξανακούσει αυτά τα τραγούδια.

 

Music Corner: Τα κομμάτια αυτά έχουν γίνει «κλασσικά» και εκτός από εμάς τους παλιότερους, τα ακούει και η νεολαία.
Πωλίνα: Ναι, είναι τραγούδια που αγαπήσαμε. Βλέπω νεολαία «περίεργη», δηλαδή 20 – 25 ετών, που όταν βγήκαν αυτά τα τραγούδια ήταν πιτσιρίκια και ψάχνουν στο διαδίκτυο και τα «κατεβάζουν» και γουστάρουν να τ’ ακούσουν live. Κι έτσι γίνεται μια «ανακύκλωση» κόσμου σε κομμάτια αγαπημένα κι αυτό το εισπράττω. Αυτή τη στιγμή δεν κάνω αυτά που έκανα με το Σταμάτη, ο Σταμάτης ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της καριέρας μου, κάνω κάτι διαφορετικό. Δουλεύω με τα παλιά κομμάτια επειδή τ’ αγαπάει ο κόσμος. Βέβαια μέσα στο πρόγραμμα παρουσιάζω και κομμάτια του Σταμάτη και άλλων καλλιτεχνών, όλα τραγούδια αγαπημένα.

 

Music Corner: Δισκογραφικά περιμένουμε κάτι;
Πωλίνα: Δισκογραφικά ετοιμάζουμε κάτι με τον Ανδρέα τον Λάμπρου, έναν νέο καλλιτέχνη που έχουμε κάνει το «Κλασσικά Εικονογραφημένα», το οποίο πρέπει ν’ ακούσεις, που μιλάει και για τα κλασσικά εικονογραφημένα που διαβάζαμε πιτσιρικάδες, το Μίκυ Μάους, αλλά μιλάει και λέει ότι τα κλασσικά εικονογραφημένα είσαι εσύ. Είναι αυτά που έχουν γίνει πάγιες καταστάσεις στη ζωή μας. Οι φίλοι μας, οι αγάπες μας, οι παλιοί μας έρωτες, οι εκδρομές μας, οι αλήθειες μας. Τα νιάτα μας…

 

Music Corner: Σ’ ευχαριστούμε Πωλίνα, καλή επιτυχία απόψε και καλή συνέχεια σε ό,τι προγραμματίζεις!
Πωλίνα: Σε περιμένουμε στα live μας στη Θεσσαλονίκη και σ’ ευχαριστώ για τη συνέντευξη…

Στη συνέχεια η Πωλίνα έπιασε το μικρόφωνο ενώ ο Μάριος Χριστόπουλος την συνόδευε με φλάουτο και σαξόφωνο και ο Δημήτρης Κίγκλης στα πλήκτρα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τις «Επτά Πεθερές» από την ομώνυμη σειρά και συνεχίστηκε με το διαχρονικό «Όλοι τα παίρνουνε». Στη συνέχεια η Πωλίνα τραγούδησε μια σειρά από τις επιτυχίες της. «Ράδιο αγάπη μου», «Φοβερό», «Καλή επιτυχία», «Μπιρίμπα», «Κυκλοφόρησε», «Ροζ μπικίνι», «Push ups”, «Κόντρες» και «Σεϋχέλλες».

Στο δεύτερο μέρος -η Πωλίνα δεν έκανε διάλειμμα- η τραγουδίστρια επέλεξε αρκετά τραγούδια άλλων ερμηνευτών και λίγα δικά της. «Για μένα εγώ», «Άδωνις», «Φίλα με ακόμα», «Η σωτηρία της ψυχής», «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ», «Μοίρες», «Ουσίες», «7 τραγούδια θα σου πω», ενώ τη σκυτάλη πήρε με το «Μπαρμπαγιαννάκης» ο Δημήτρης Κίγκλης. Λίγο αργότερα είχαμε και μια αποκάλυψη. Η Αιμιλία Κίγκλη, αδελφή του Δημήτρη, πήρε το μικρόφωνο και ερμήνευσε άψογα τα «Νύχτα στάσου» και «Μια χαμένη Κυριακή». Ο Δημήτρης συνέχισε με το «Δε ζω χωρίς εσένα» και η Πωλίνα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με το «Ιστορία μου, αμαρτία μου» και το “Dream A Little Dream Of Me”.

Η τραγουδίστρια από τα 80’s μας θύμισε αγαπημένες μελωδίες των νεανικών μας χρόνων και θυμήθηκε και η ίδια το παρελθόν της. Όσο κι αν τα χρόνια πέρασαν από τότε, η φωνή της παραμένει αναλλοίωτη. Το κέφι της, όμως, πιστεύουμε ότι έχει «ανέβει» καθώς σε κάθε περίσταση πέταγε κι από μια ατάκα και συνομιλούσε με τον κόσμο που είχε γεμίσει το μαγαζί.

Αιμιλία Κίγκλη

Στο τέλος πλησιάσαμε και την Αιμιλία Κίγκλη για να την συγχαρούμε και να τη ρωτήσουμε αν ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο όπως ο αδελφός της. Η Αιμιλία μας είπε ότι παρότι είχε στο παρελθόν προτάσεις, προτιμάει να τραγουδάει μόνο όταν εκείνη έχει διάθεση. Κι όταν σχολιάσαμε ότι με τέτοια φωνή θα μπορούσε να κάνει καριέρα στον χώρο, απλά μας ευχαρίστησε σεμνά κι ευγενικά…

Συγχαρήκαμε την Πωλίνα και τους μουσικούς της και αποχωρήσαμε από το Small Cafe με το μυαλό μας στο σχήμα που ετοιμάζει η τραγουδίστρια με τον Κώστα Μπίγαλη και πόσο θα θέλαμε να προχωρήσει και να μην «κολλήσει» στη γραφειοκρατία. Αλλά να έρθει και στην Αθήνα. Οk;

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here