25/6/2012
www.musiccorner.gr

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου χρόνια. Ήταν ακριβώς εκείνη η περίοδος κατά την οποία ο Γιώργης Χριστοδούλου άρχισε να μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Βαρκελώνης, καθώς προετοίμαζε και ηχογραφούσε το πρώτο του ισπανό-γαλλόφωνο άλμπουμ του “flâneur“.

Ξαφνικά λαμβάνει στο e-mail του ένα πρωτότυπο δώρο από τη Μάρω Μαρκέλλου και τον Πάνο Σουρούνη: “Γιώργη, γράψαμε αυτό το τραγούδι και σκεφτήκαμε ότι θα ήσουν ο ιδανικός ερμηνευτής. Πώς σου φαίνεται;

Μία ακρόαση και μόνο ήταν αρκετή. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε αμέσως στο ρεπερτόριο των ζωντανών εμφανίσεων του Γιώργη και γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις ξεσηκώνοντας κάθε φορά το κοινό σε χορό.

Ένας λάκκος, μια ύποπτη φάβα, αστέρια που δε πιάνονται έτσι, στα καλά καθούμενα, απειλές και τρυφερές κουβέντες, μαζί και μια ολοζώντανη μελωδία είναι τα συστατικά που έκαναν το Γιώργη – όχι μόνο να μη σταματήσει να παίζει ζωντανά αυτό το χαρούμενο τραγούδι, αλλά να το διασκευάσει και να του δώσει έναν ρυθμό που πολύ αγαπάει: το swing!

Σε ύφος manouche, αυτό το χορευτικό swing κομμάτι, ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στην Αθήνα και τη Βαρκελώνη από έλληνες και ισπανούς μουσικούς – μέλη της ελληνικής και της αντίστοιχης ισπανικής μπάντας του Γιώργη που τον ακολουθεί στις περιοδείες του στο εξωτερικό.

Οι δημιουργοί Μάρω Μαρκέλλου και Πάνος Σουρούνης ανταποκρίθηκαν θετικά στην ιδέα να «χαριστεί» αυτή η ηχογράφηση μέσω διαδικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον τραγουδοποιό, η «Φάβα» αποτελεί μια δημιουργική αφορμή να ξανατραγουδήσει στα ελληνικά – λίγο πριν αρχίσει να ηχογραφεί το ερχόμενο φθινόπωρο το νέο του ισπανόφωνο άλμπουμ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here