23/4/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Κερδίστε Προσκλήσεις!

Το Music Corner προσφέρει την ευκαιρία σε  1 τυχερό να κερδίσει  μια διπλή πρόσκληση .  Αν θέλετε να διεκδικήσετε πρόσκληση, στείλτε μας mail στο contest@musiccorner.gr με τίτλο “ΚΑΛΔΑΡΑΣ”.

Απαραίτητα θα πρέπει να γράφετε το ονοματεπώνυμό σας ενώ αν θέλετε, μπορείτε να γράψετε και τον αριθμό του κινητού σας, ώστε σε περίπτωση που κερδίσετε να ειδοποιηθείτε και με sms. Σε διαφορετική περίπτωση, οι νικητές θα ειδοποιηθούν μόνο με email.

Με απόλυτη επιτυχία εμφανίστηκαν  στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία, στις 19 και 20 Απριλίου… Λόγω της μεγάλης ζήτησης, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση και οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στον ίδιο χώρο και το Σάββατο 27 Απριλίου!

Ο Γιώργος Νταλάρας με την Γλυκερία συναντιούνται επί σκηνής μετά την τελευταία τους συνεργασία το 2004. Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα.  Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Μια συναυλία-ταξίδι στην ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου. Μια συναυλία περιπλάνηση στο λαϊκό τραγούδι, στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων μέσα από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και τόσων άλλων.  «Η Σμύρνη Μάνα Καίγεται», «Μεσ’ του Βοσπόρου τα Στενά», «Καμπάνα του Εσπερινού», «Βάρα Νταγιερέ», «Το Κορδελιό», «Γιορτή Ζεϊμπέκηδων», αλλά και τα μεγάλα λαϊκά «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι απ’ τα’ Αλγέρι», «Αχ ο μπαγλαμάς», «Η Φαντασία», «Μην Κάνεις Όνειρα Τρελά», «Όποια και να ‘σαι», «Ας παν στην ευχή τα παλιά».

ntalaras_glykeria_afisa_2013_04_01

Ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής Μικρασιάτικης παράδοσης και δημιουργίας και η Γλυκερία, που έχει ιδιαίτερα αγαπήσει και υποστηρίξει με τη φωνή της τα τραγούδια αυτά, συναντιούνται σ’ αυτό το ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Απόστολο Καλδάρα και με την αγάπη και την εμπειρία τους ζωντανεύουν τα μεγάλα τραγούδια του συνθέτη.

Τους συνοδεύουν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί:
Γιώργος Παπαχριστούδης πιάνο, Θανάσης Σοφράς μπάσο, Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, Ντάσσο Κούρτι ακορντεόν, Αποστόλης Βαγγελάκης πνευστά, Πέτρος Κούρτης κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης τύμπανα.

Μπουζούκι:  Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας
Βιολί: Λευτέρης Ζέρβας

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη.
Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου και του Αντώνη Ζαχόπουλου.  Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.

Σάββατο 27 Απριλίου
Ώρα έναρξης:  21:00

«ΘΕΑΤΡΟΝ» / Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 2540300 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ .ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΦΥΞΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ
    ΚΑΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΥΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ .
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΡΑΤΖΟΛΕΣ ,ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΛΑΘΟΥΜΕ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΑΣ.
    ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ,ΚΑΛΔΑΡΑ,ΘΟΔΩΡΑΚΗ,ΡΙΤΣΟ,ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ,ΛΟΥΝΤΕΜΗ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΝ ΚΑΒΑΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ.
    ΣΤΑ ΑΞΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ .
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΣΣΚΟΛΕΣ ΣΥΓΚΟΙΡΙΕΣ ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ, ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥΣ ,ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Η ΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
    ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here