Φεβρουάριος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Τεχνότροπον Artway

Ο Γιώργος Ψυχογιός επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από 4 χρόνια, με ένα εντελώς προσωπικό και βιωματικό δίσκο… Η Τέχνη της Μελαγχολίας / The art of melancholy

Με 12 ολοκαίνουργιες συνθέσεις που αποτελούν ένα ενιαίο έργο και συνδέουν τον κόσμο της jazz με τον ιταλικό κινηματογραφικό – μουσικό νεορεαλισμό του ’60 και του ’70, καθώς και με τον κόσμο της κλασικής παράδοσης και κουλτούρας. Ένα jazz αριστούργημα γραμμένο για τη δύναμη της μελαγχολίας, αλλά και την προσωπική διαδρομή του καθένα από εμάς προς το φως, μέσα από την τέχνη.

Ο δίσκος συμπληρώνεται από δύο jazz standards, το My funny Valentine και το My foolish heart, που είναι διασκευασμένα με τέτοιο τρόπο από τον Γιώργο Ψυχογιό ώστε να δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο έργο.

Ο δίσκος περιέχει ένα κομμάτι (track 8) που ίσως αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές καταθέσεις στην ελληνική jazz δικογραφία και έγινε απόλυτα αυτοσχεδιαστικά στο studio, την ώρα της ηχογράφησης, με την συνδρομή των σπουδαίων καλλιτεχνών που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη νέα αυτή δισκογραφική πρόταση του Γιώργου Ψυχογιού.

Το “The art of melancholy” δεν είναι ένας ακόμα ελληνικός jazz δίσκος… Αποτελεί ένα μοναδικό προσωπικό ταξίδι μέσα από τη Μουσική που, πολλές φορές, ίσως να είναι δύσκολο αλλά στο τέλος αποδεικνύεται βαθιά λυτρωτικό και οδηγεί με ασφάλεια τον ακροατή που θα το εμπιστευτεί!!!

Στο δίσκο συμμετέχουν κορυφαίοι σολίστες και δύο εξαιρετικές φωνές.

Κατά αλφαβητική σειρά, είναι οι:
Χρήστος Ασωνίτης – τύμπανα
Δημήτρης Βασιλάκης – σαξόφωνο
Γιώργος Κοντραφούρης – hammond
Μάνος Λούτας – κοντραμπάσο
Τάκης Μπαρμπέρης – ηλ. Κιθάρα
Σώλης Μπαρκή – κρουστά, ocean drum & ήχους πουλιών
Σεραφείμ Μπέλος – τύμπανα
Μίμης Πλέσσας – πιάνο (ο οποίος συμμετέχει και στα τρία c.d. του Γ. Ψυχογιού…!)
Νίκος Τερζάκης – ηλεκτρο – ακουστική κιθάρα
Γιώργος Ψυχογιός – πιάνο, Fender Phodes, σύνθεση, ενορχήστρωση.

Στα φωνητικά η νεαρή και πολύ ταλαντούχα σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, ενώ τo jazz standard “My funny Valentine” ερμηνεύει εκφραστικά η Πηνελόπη Τζανετάκη.

Η “Τέχνη της Μελαγχολίας” του Γιώργου Ψυχογιού έφτασε στο επίπεδο που θα διαπιστώσετε, γιατί είχαμε, άλλη μια φορά, τη στήριξη του Νίκου Αυξεντιάδη και της εταιρείας Πληροφορικής Syntax, αποδεικνύοντας, άλλη μια φορά, πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της χορηγίας, για να αναδειχθούν σημαντικά έργα νεότερων δημιουργών.

Το c.d. βρίσκεται στον Ιανό και σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here