4/6/2014
www.musiccorner.gr

Το Bread and Roses διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής με τίτλο Omonoia Jazz Festival στις 13-14 Ιουνίου 2014.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στον ακάλυπτο χώρο στη στοά της Πανεπιστημίου 64 στην Ομόνοια.

2 ήμερες, 29 μουσικοί, 7 μουσικά σχήματα, της σύγχρονης ελληνικής jazz σκηνής, σ’ ένα φεστιβάλ που ξυπνάει στην καρδιά της Αθήνας!

Η κάθε ήμερα ολοκληρώνεται με ένα ολονύχτιο πάρτι με τους μουσικούς να γίνονται  οι dj’s της jazz που αγαπάμε.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σεραφείμ Μπέλλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
Ώρα έναρξης: 21:00

FROOTS SALAD
THODORIS KOTSUFAS TRIO
LES TROIS FΕMMES
LEONIDAS SARANTOPOULOS TRIO
JAZZPARTY με dj set από τον κοντραμπασίστα Κίμωνα Καρούτζο

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
Ώρα έναρξης: 21:00

CAMARILLO TRIO
THE WALKING HATS
PROTOGENES PLEONASMA 69
JAZZPARTY με dj set από τον SeraX

BREAD AND ROSES
Η collectiva Bread and Roses στεγάζεται στη στοά της οδού Πανεπιστημίου 64, στην Ομόνοια, σε κτίριο δείγμα της μοντέρνας αστικής αρχιτεκτονικής των ‘50s. Εστιατόριο με χαλαρή διάθεση από το πρωί και μία μυστικήταράτσα έκπληξη για ποτό, φαγητό και μουσική από νωρίς μέχρι αργά,χώρος συνάντησης και έκφρασης μουσικών, μουσικόφιλων,αναζητητών,καλοφαγάδων,όσων αγαπούν την αυθεντική όψη της αστικής Αθήνας και αναζητούν την ζεστασιά της ανθρώπινης επαφής.

omonoia_jazz_festival_logo_2014_06

GROUPS

FROOTS SALAD
Πενταμελής μπάντα – κολλεκτίβα μουσικών που συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 2012 κατόπιν πρωτοβουλίας του μουσικού Πέτρου Βάρη.Το κύριο μελημα της μπάντας είναι η συγχώνευση των Δυτικό-Αφρικάνικων παραδοσιακών και δημοφιλών μουσικών ιδιωμάτων και ειδών, με το ευρύ ρεπερτόριο του Άφρο-Αμερικάνικου ήχου αλλά και των μουσικών ειδών της Αφρικάνικης Διασποράς στη Δύση.Ο ήχος των FRoOTs SaLaD είναι εν μέρει ηλεκτρικός και επηρεασμένος απο σύγχρονα group που θεμελίωσαν τον ήχο της μοντέρνας Jazz, αλλά ταυτόχρονα γήινος και αρχέγονος, καθότι τα Αφρικάνικα κρουστά και grooves πρωτοστατούν στο μοναδικό ιδίωμα της μπάντας, που συνεχώς αντλεί από το παρελθόν, τιμώντας τις “Ρίζες” -(F)roots- που γεφυρώνουν τα μοντέρνα στυλ της Δύσης, με την λατρευτική μουσική της Μαύρης Ηπείρου. Η μπάντα έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και bars εντός και εκτός Αθήνας, και έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με πολλούς Αφρικανούς μουσικούς (Νιγηρία,Σιέρα Λεόνε,Σενεγάλη), δίνoντας έτσι μιά νέα πνοή στην World Fusion και World Beat. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, καθώς ηχογραφούν δικές τους συνθέσεις, καθώς και διασκευές γνωστών και μη, κομματιών.

Pavlos Maragkos: Bass & FX
Orestes Steele:Guitar & FX
Niko Ba:Alto Sax
Manolis Kabouris
:African Percussion
Peter Varis
: Drums

THODORIS KOTSUFAS TRIO
Ο Θοδωρής Κότσυφας σπούδασε στοJazzτμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου από όπου αποφοίτησε το 2009. Το 2011 μετακομίζει στην Αθήνα όπου αρχίζει να συνεργάζεται με κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής όπως: Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Τσάκας, J.D. Walter, Olivie Temime κ.α. Είναι μέλος των Next Step Quintet και εμφανίζεται με διάφοραgroupsστην Αθήνα και άλλες πόλεις. Το standards trioτου είναι ένα από τα groups που εμφανίζεται τα τελευταία δύο χρόνια, με βασικό άξονα το ρεπερτόριο τηςjazz.

Θοδωρής Κότσυφας: ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Γεωργιάδης: κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς: ντραμς

LES TROIS FΕMMES
Ερμηνεύουν Jazz Standards του Μεσοπολέμου (20′-40′) διασκευασμένα για τρεις γυναικείες φωνές, με τη συνοδεία ηλ. κιθάρας και κοντραμπάσου.

Tραγουδίστριες: Ειρήνη Αραπατζή, Μύρτα Σακελλάριου, Μαντώ Παπαντωνάκη

Μάρκος Παπασηφάκης: κιθάρα
ΚώσταςΜαυρίδης: κοντραμπάσο

LEONIDAS SARANTOPOULOS TRIO
Πειραματική μουσική και συνθέσεις του εξαιρετικού αυτοσχεδιαστή φλαουτίστα της νέας γενιάς, Λεωνίδα Σαραντόπουλου.

Λεωνίδας Σαραντόπουλος: φλάουτο
Σεραφείμ Μπέλλος: τύμπανα
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο

CAMARILLO TRIO
Ο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος συναντά δυο νέους ανερχόμενους μουσικούς, τον Αλέξανδρο Καρκαβέλια στο πιάνο και τον Κίμωνα Καρούτζο στο κοντραμπάσο, σε ενα straight-ahead πιανο trio. To σχήμα επηρεασμένο απο την mainstream jazz του ‘50 και του ‘60, και το bebop, βασίζεται πάνω στα τριο του Red Garland και του Wynton Kelly, δημιουργώντας έναν δικο του ήχο, βασισμένο στην παράδοση της τζαζ, καθως και μια δικιά του μοναδική ενέργεια.

Αλεξανδρος Καρκαβέλιας: πιάνο
Κίμων Καρούτζος: κοντραμπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος: τύμπανα 

THE WALKING HATS
Ένα δυναμικό σχήμα το οποίο απευθύνεται στο ευρύ φάσμα τηςjazzμουσικής και όχι μόνο, καθώς επιχειρεί και πειραματισμούς στον ευρύτερο χώρο του swing, τηςsoulαλλά και της bossa-nova.Τρείς νέοι μουσικοί, μόλις 20 με 25 χρονών ο καθένας τους, οι οποίοι διασκευάζουν τα jazz standards με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο καθώς και πειραματίζονται με αγαπημένα κομμάτια (από όποιο μουσικό χώρο και αν προέρχονται) και τα «φέρνουν» στα μέτρα τους. Προερχόμενοι απο ένα ακουστικό  τρίο ονόματι Leni & The Cookies, τώρα κάνουν ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα με τη Μαρίζα Νειάδα στα φωνητικά και με το νέο τους όνομα: The Walking Hats.

Μαρίζα Νειάδα: Φωνή
Κωνσταντίνος Χειμαριός
: Κιθάρα
Γιώργος Βαρδάκης
: Πιάνο

guests:
Νίκος Κυριακάκης: Τύμπανα
Ανδρέας Ρουφαγάλας: Ηλεκτρικό Μπάσο
Πάνος Καμαλάκης: Άλτο & Τενόρο Σαξόφωνο

PROTOGENES PLEONASMA 69
Ένα νεοσύστατο γκρούπ με βασικό πυρήνα τη mainstream jazz και την αναβίωση του Great American Songbook, μέσα από gospel και hard bop επιρροές. Το γκρουπ αποτελείται τόσο από νέους ανερχόμενους μουσικούς, καθώς και από έμπειρους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής. Το βασικό τους στοιχείο, η ενέργεια. Το κοινό τους στοιχείο; The will to swing!

Ξένια Ντάνια: φωνή
Κωνσταντίνος Στουραϊτης: κιθάρα
Γιώργος Βούρος: πιάνο
Κίμων Καρούτζος: κοντραμπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος: τύμπανα

BREAD AND ROSES
Πανεπιστημίου 64 (εντός στοάς), Ομόνοια, τηλ. 210 3802898
Σταθμός Mετρό: Ομόνοια

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here