7/9/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και ένας ένας οι χώροι που φιλοξενούν βραδιές live μουσικής ανοίγουν τις πόρτες τους. Ένα αγαπημένο μου μέρος λοιπόν έτυχε να είναι και το πρώτο στο οποίο θα πήγαινα στη νέα σεζόν που ξεκινάει. Το Nueva Trova, στο στενάκι της οδού Βλαχάβα, στο Μοναστηράκι, είναι ένα μικρό φιλόξενο μπαράκι με υπέροχη διακόσμηση και ζεστή ατμόσφαιρα. Πολλές φορές μάλιστα έχει τύχει να περνάω απ’ έξω και να πετύχω κάποιο live που πάντα μου τραβάει την προσοχή.

Παρ’ όλα αυτά χθες δεν πέρασα τυχαία αλλά πήγα πολύ συγκεκριμένα για να δω την Ισμήνη Πεπέ, ένα κορίτσι που με είχε κερδίσει από πέρυσι. Μαζί της ήταν και οι Avogadro τους οποίους δεν είχε τύχει να ακούσω στο παρελθόν. Γύρω στις 23.00 λοιπόν εγκαταλείψαμε τα ξύλινα σκαμπό στο πεζοδρόμιο και μπήκαμε στο μαγαζί (το οποίο παρεμπιπτόντως γέμισε αμέσως!) για να απολαύσουμε την Ισμήνη και τους φίλους της.

Ξεκίνημα με τη «Λευκή Καταιγίδα» του Παύλου Παυλίδη, ένα τραγούδι το οποίο ερμηνεύει υπέροχα αυτό το αεικίνητο κορίτσι. Όπως μας είπε μάλιστα το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει αποτελείτο από μερικά δικά της και κυρίως από αγαπημένα τραγούδια όλων των παιδιών, τα οποία συνέπεσαν και με πολλά δικά μου αγαπημένα. Εναλλαγές ανάμεσα σε αγγλόφωνο punk rock, brit pop και ελληνικό rock και έντεχνο με το «Personal Jesus» να δείνει τη σκυτάλη στον «Τηλεφωνητή» του Θάνου Μικρούτσικου και μετά στο «Read my mind» των Killers, όλα με μια ηλεκτρική και έντονη μουσική υπόκρουση (πραγματικά πολλά μπράβο στους Avogadro οι οποίοι κυριολεκτικά τα έδωσαν όλα). Από τα δικά της τραγούδια η Ισμήνη επέλεξε για αρχή να μας πει τις «Άδειες ώρες», το «Δήθεν» αλλά είχαμε και την τιμή να ακούσουμε και το πρώτο καινούργιο της κομμάτι με τίτλο «Δε θέλω να σου πω» το οποίο έχει γράψει η ίδια! Με ακόμα μία δυνατή ερμηνεία της Ισμήνης στο «Lovesong» των Cure πήγαμε ως το διάλειμμα.

Μιχάλης Κεχαγιάς από τους Lexicon Project, Joanna Drigo, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Γιάννης Μπάκος από τα «Σιγανά Ποταμάκια» και Νικόλας Αδέσποτος από τους «A des Potes» έδωσαν το παρόν στο live. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος μάλιστα τους είδαμε όλους επί σκηνής.

Μετά από μια ευχάριστη ανάσα δροσιάς στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου του μαγαζιού είχε έρθει η ώρα για τη συνέχεια. Μελαγχολήσαμε λίγο με την πρώτη επιλογή αλλά όλοι τραγουδήσαμε μαζί με την Ισμήνη «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου»; Αμέσως μετά ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης μας ταξίδεψε με το «Τράβα μια γραμμή» και ο άξιος εκπρόσωπος των Lexicon Project, Μιχάλης Κεχαγιάς μας παρότρυνε να «Κάνουμε τη νύχτα μέρα». Μαζί με το Γιάννη Μπάκο και το μουσικό τους ντουέτο Lego, ως άλλοι ρεμπέτες συνείδησης μας τραγούδησαν για δυο «Ζηλιάρικα μάτια» ενώ στο ίδιο πνεύμα η Joanna Drigo, με το τεράστιο χαμόγελο όπως πάντα, μας χάρισε τον «Απόκληρο» του Βασίλη Τσιτσάνη αλλά και τη δική της «Αλλεργία στις δεσμεύσεις», ένα τραγούδι με το οποίο όλοι έχουμε ταυτιστεί κάποια στιγμή! (Οι παρευρισκόμενοι μάθαμε και σε ποιον αναφέρεται!)

Και όπως μου είχε πει η Ισμήνη στην αρχή τα καλύτερα ήρθαν στο τέλος. Όντας μεγάλη θαυμάστρια τόσο του Tom Waits όσο και του Φοίβου Δεληβοριά ποτέ δεν πίστευα ότι θα άκουγα σε άλλη εκτέλεση το «Χάλια» και θα μου άρεσε τόσο όσο αυτή που ετοίμασαν η Ισμήνη και οι Avogadro. Και ποιος θα περίμενε τη συνέχεια… «Ξημερώνει πάλι» ένα από τα πιο ετερόκλητα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, το οποίο έγινε γνωστό με την ερμηνεία του Γιώργου Μαζωνάκη. Τελικά ταμπέλες στη μουσική δεν υπάρχουν, όσο υπάρχει καλή διάθεση, γούστο και πειραματισμός. Αν και λίγο πιο μακριά από το rock ύφος του πρώτου μέρους, αλλά προσαρμοσμένα στην ίδια αισθητική, και κάποια διακριτικά σχόλια για την κοινωνικοπολιτική μας πραγματικότητα, με τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Νίκου Ξυλούρη και τη «Φαντασία στην εξουσία» που κάποτε είχε πρωτοπεί ο Παύλος Σιδηρόπουλος, η Ισμήνη μας καληνύχτισε. Το πάρτι βέβαια συνεχίστηκε με το Νικόλα Αδέσποτο και το Μιχάλη Κεχαγιά στη σκηνή σε ένα αυτοσχέδιο πρόγραμμα, από αυτά που μόνο στο Trova γίνονται!

Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα σε αυτό το μικρό χαριτωμένο “νεραϊδάκι” ονόματι Ισμήνη Πεπέ και στους νέους αγαπημένους μας Avogadro και περιμένουμε να ακούσουμε μουσικά νέα τους πολύ πολύ σύντομα! Όσο για σας, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους δείτε στο επόμενο live τους και δεν θα μείνετε παραπονεμένοι σε καμία περίπτωση!

Μίνι συνέντευξη με την Ισμήνη Πεπέ

MC: Γεια σου Ισμήνη!
Ι.Π.: Γεια σου!

MC: Ξεκίνημα της φθινοπωρινής σαιζόν στο Trova. Τι μας έχεις ετοιμάσει για απόψε;
I.Π.: Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με διάφορες διασκευές και δικά μου τραγούδια, άλλα ήρεμα, άλλα δυνατά, τραγούδια που αγαπάω πολύ και ήθελα πολύ να πω!

ΜC: Είσαι μαζί με μια νέα μπάντα φέτος, τους Avogadro.
Ι.Π.: Ναι με τους Avogadro είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι, λίγο μετά το Σταυρό, να κάνουμε πρόβες όχι live, έχουμε παίξει 2-3 φορές στο After Dark και στο Στάβλο στο Θησείο, αλλά ουσιαστικά δεμένα και καλά και μόνοι μας παίζουμε απόψε πρώτη φορά.

MC: Δισκογραφικά ετοιμάζεις κάτι καινούριο;
I.Π.: Τώρα μόλις βγήκαμε από το studio και έχουμε στα χέρια μας ένα καινούριο τραγούδι που έχει κάνει την παραγωγή, την επιμέλεια και την ενορχήστρωση ο Μιχάλης ο Κεχαγιάς από τους Lexicon Project. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτό το τραγούδι και θα αρχίσουμε να το τρέχουμε σιγά σιγά. Σίγουρα θα βγει στα i-tunes, σαν digital single. Σαν δίσκος δεν ξέρω αν θα βγει ακόμα, σαν single πάντως θα βγει σίγουρα τώρα.

MC: Πως τα βλέπεις τα πράγματα φέτος; Πιο αισιόδοξα ή πιο απαισιόδοξα;
I.Π.: Κοίτα, να σου πω κάτι; Πρέπει να τα βλέπεις πιο αισιόδοξα. Αν και στην πραγματικότητα όλο και χειρότερα είναι. Αλλά ελπίζουμε, γι’ αυτό άλλωστε κάνουμε και αυτή τη δουλειά.

MC: Ε ναι, αν δεν ελπίζουν κι οι καλλιτέχνες…
I.Π.: Μετά άφησέ το καλύτερα, παράτα το!

MC: Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν;
I.Π.: Τίποτα, είμαστε τελείως ανοιχτοί ακόμα!

MC: Καλή αρχή και καλή επιτυχία!
I.Π.: Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here