5/12/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Κατερίνα Κούρου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Κυριακή είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε τη Μάρθα Φριντζήλα με τους Kubara Project σε ένα πρόγραμμα που παρόμοιό του, δεν έχετε ξαναδεί! Στο Άνοδος Stage είχε συγκεντρωθεί από νωρίς ο κόσμος για να απολαύσει αυτό το ιδιαίτερο μουσικο-θεατρικό πρόγραμμα. Με τραγούδια από σχεδόν κάθε μεριά του πλανήτη και με τις αυτοσχεδιαστικές αφηγήσεις της Μάρθας Φριντζήλα, αυτή η παράσταση κατέληξε σε μία καλλιτεχνική περιπέτεια για όσους είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν!

frintzila_live_2013_12_20

 Το πρόγραμμα άνοιξε ο Άλεξ, ο Μυστηριώδης Καλεσμένος, με ένα ρώσικο τραγούδι.. Λίγο αργότερα η Μάρθα Φριτζήλα είπε από το μικρόφωνο σχετικά με τη γνωριμία της με τον Άλεξ: “Γνώρισα τον Αλέξανδρο, το Μυστηριώδη Καλεσμένο, το 1957 στην Αβάνα.. Από τότε κάναμε πολύ μεγάλη καριέρα μέχρι τώρα.. Το 1972 κάναμε μία πολύ μεγάλη επιτυχία, την οποία θα σας τραγουδήσουμε τώρα..”. Σε αυτό το κωμικό και θεατρικό ύφος κινήθηκε όλη η βραδιά. Ακολούθησαν πολλά κλασικά και αγαπημένα τραγούδια, όπως το “Parole parole” της Mina και το “It’ s now or never”, το οποίο, όπως μας είπε η Μάρθα Φριντζήλα από σκηνής, αφού το καθιέρωσε η ίδια ως επιτυχία, “κάποια στιγμή το τραγούδησε και ο Elvis Presley”!

Δεν έλειψαν φυσικά και τα δικά της τραγούδια, όπως το “Νάνι” αλλά και ένα μάλλον ακυκλοφόρητο τραγούδι εμπνευσμένο από τον “Καραγκιόζη αστροναύτη”. Ακούσαμε ακόμη τραγούδια σε σύνθεση του Θανάση Παπακωνσταντίνου, όπως ο “Διάφανος” και η “Περσεφόνη”, αλλά και του Μίκη Θεοδωράκη, όπως το “Χιονίζει μέσα στη νύχτα” και το “Santiago”. Επίσης, λίγο πριν τραγουδήσει το “Υστερόγραφο” του Δημήτρη Αποστολάκη, μας είπε συνοπτικά την ιστορία του τίτλου! Ονομάστηκε “Υστερόγραφο” το τραγούδι επειδή ήταν bonus track στο album και δεν ήξεραν πώς αλλιώς να το συμπεριλάβουν.. Κάπως έτσι επέλεξαν αυτόν τον τίτλο. Μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του live ήταν η ερμηνεία του αντιρατσιστικού τραγουδιού, “Un Angel Negro”. Λίγο πριν το live, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές ερωτήσεις στη Μάρθα Φριντζήλα..

frintzila_live_2013_12_06

Music Corner: Το Kubara Project επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια! Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτό που θα δούμε;
Μάρθα Φριτζήλα: Δεν περιγράφεται με λέξεις! (Γέλια). Θα δείτε ένα ..φαντασμαγορικό υπερθέαμα από αυτήν την ομάδα που συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να ακολουθεί καμία πεπατημένη και κανένα νόμο. Κι έτσι αυτό το πρόγραμμα, είναι τραγούδια που αγαπάμε πάρα πολύ, που τα τραγουδούσαμε πάντοτε στα πάρτι μας, στις παρέες μας και στο σπίτι! Από κλασικά μέχρι λαϊκά! Και τώρα, ας πούμε, τα κοινοποιούμε στον κόσμο..

MC: Θα είναι ελληνικό το ρεπερτόριο;
Μάρθα Φριντζήλα: Όχι, από όλα! Ρώσικα, ιταλικά, ισπανικά, εβραϊκά, γερμανικά, αραβικά, ελληνικά πάρα πολλά, παλιά λαϊκά, καινούρια! Συνειρμικά!

MC: Ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν την ομάδα εκτός από εσάς και τον Άλεξ;
Μάρθα Φριντζήλα: Στην ομάδα είναι ο Αλέξανδρος ο Ηλιάκης, ο Παναγιώτης ο Τσεβάς, ο κουμπάρος μου, που παίζει ακορντεόν και πιάνο, ο Αντώνης ο Μαράτος παίζει μπάσο, ο Κώστας ο Νικολόπουλος στις κιθάρες, ο Βασίλης ο Ματζούκης τύμπανα, ο Αντώνης ο Ανδρέου τρομπόνι και ο Φώτης Σιώτας βιολί. Και βέβαια, τραγουδούν όλοι!

frintzila_live_2013_12_02

MC: Εκτός από τραγουδίστρια, είστε ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αυτήν την περίοδο είστε δραστήρια σε σχέση με αυτές τις ιδιότητές σας;
Μάρθα Φριντζήλα: Ναι, βέβαια. Συνεχίζω τη δουλειά που ξεκινήσαμε πέρσι με το Άττικο Σχολείο Αρχαίου Δράματος. Φέτος, έχουμε αφιέρωμα στο Σοφοκλή και θα κάνουμε τον “Αίαντα” το καλοκαίρι. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις πρόβες μας για τον “Αίαντα” του Σοφοκλή.

MC: Θέλετε να προσθέσουμε κάτι σε σχέση με όσα κάνετε αυτήν την περίοδο;
Μάρθα Φριντζήλα: Όχι.. Να πούμε ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε και έχουμε πολλή αγωνία και ανυπομονησία! Και ξέρουμε ότι, εμείς, περνάμε πολύ καλά σε αυτό που κάνουμε και θέλουμε πολύ να περνάει και ο κόσμος ωραία μαζί μας!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here