9/12/2011
Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Στο bar Secreto παρακολουθήσαμε το live των Blonka, ενός τετραμελούς συγκροτήματος που πριν λίγους μήνες παρουσίασε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Puerta del sol” με πολύ dance και καλοκαιρινή διάθεση.

Συναντήσαμε τα παιδιά πριν την έναρξη του live και μιλήσαμε με τον «πυρήνα» του συγκροτήματος. Τον Στέλιο και την Αλεξάνδρα, από τους οποίους ζητήσαμε να μας μιλήσουν λίγο για το συγκρότημα και τη δουλειά τους.

Music Corner: Blonka, το όνομα του γκρουπ. Έχει σχέση με την ξανθιά;
Στέλιος: Η ξανθιά κι ο …μελαχρινός (γέλια).

Music Corner: Blonka, τελικά, τι σημαίνει; Πως προέκυψε;
Στέλιος: Η …πριγκηπέσα να μας πει!

Music Corner: Η πριγκηπέσα, λοιπόν…
Αλεξάνδρα: Το “Blonka” είναι μία έννοια η οποία αιωρείται. Δε σημαίνει κάτι συγκεκριμένο σε κάποια γλώσσα, αλλά ουσιαστικά είναι μία έννοια που συνδυάζει διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Είναι κάτι που μπορεί να είναι αιθέριο αλλά παράλληλα και σκοτεινό. Συνδυάζει αντιθέσεις. Κι αυτές οι έννοιες αιωρούνται. Έχει μεγάλο νόημα στο βάθος. Γι’ αυτό ας κρατήσουμε το “Blonka”. Είναι πιο απλό έτσι… (γέλια)

Music Corner: Πότε ξεκινήσατε;
Στέλιος: Το project αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και σιγά σιγά πήρε μια περίεργη μορφή. Αγαπάμε πολύ τη dance μουσική, αλλά και την ποπ και την punk και θέλουμε να κάνουμε ένα συνδυασμό όλων αυτών των ειδών που μας αρέσουν και αγαπάμε, να τα παρουσιάζουμε live και να γράψουμε τα δικά μας τραγούδια, εμπνεόμενοι από τους ανθρώπους γύρω μας.

Music Corner: Το πρώτο σας single πάει πολύ καλά. Πώς προχωράτε;
Στέλιος: Ξεκινήσαμε με το “Puerta del sol” με τη MINOS-EMI, μια μεγάλη και πολύ καλή εταιρεία. Το κομμάτι έχει κυκλοφορήσει, παίζεται ήδη στα club και το έχουμε παρουσιάσει με την Αλεξάνδρα live σε αρκετά μαγαζιά. Τώρα είμαστε στη φάση που η μπάντα είναι όλη μαζί και θα κάνουμε κάποιες εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόρεια Ελλάδα.

Music Corner: Το live είναι ένας καλός τρόπος γνωριμίας με το κοινό;
Στέλιος: Το live αυτή την περίοδο είναι ίσως ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό. Λεφτά δεν υπάρχουν λόγω της κρίσης οπότε η προώθηση γίνεται πλέον σε πιο φιλική βάση και με συνεργασίες. Ας μην ξεχνάμε το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει». Και από εκεί ξεκινάμε.

Music Corner: Δισκογραφικά τι ετοιμάζετε;
Αλεξάνδρα: Ακόμα σκοπός μας είναι η προώθηση του “Puerta del sol”. Προέχει για μας να παίξουμε το τραγούδι όπου μπορούμε, στοχεύοντας να το κάνουμε ακόμα πιο γνωστό. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλό κομμάτι, πολύ διασκεδαστικό και πολύ «ανεβαστικό». Νομίζω ότι αυτόν τον καιρό μας χρειάζεται μια αισιοδοξία. Κι αυτό το κομμάτι το πετυχαίνει αυτό. Φυσικά, ήδη υπάρχουν σχέδια για ένα νέο τραγούδι το οποίο θα είναι ακόμα πιο δυνατό. Θα είναι πάλι σε dance ρυθμό γιατί σκοπός μας είναι η διασκέδαση του κόσμου. Περιμένετε. Έρχεται κάτι πολύ καλό.

Music Corner: Δηλαδή το πάτε κομμάτι-κομμάτι; Δε λειτουργείτε με τη λογική να συγκεντρώσετε υλικό και να κυκλοφορήσετε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ;
Στέλιος: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καν δισκοπωλεία για να πουλήσουν τα άλμπουμ. Η μουσική πάντα άλλαζε και πάντα θα αλλάζει, πάντα θα τροποποιείται σε κάτι. Εμείς θα είμαστε εκεί, με ανοιχτά αυτιά και σίγουρα δεν θέλουμε να ακολουθούμε «συνταγές». Κάθε τραγούδι που γράφουμε θα προσπαθούμε να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, και οπωσδήποτε διαφορετικό. Δεν θα στηριχτούμε σε μία «συνταγή».

Music Corner: Δηλαδή θα χρησιμοποιήσετε το Internet για την προώθηση της δουλειάς σας;
Στέλιος: Το Internet αυτή τη στιγμή βοηθάει πάρα πολύ. Αρκετές μουσικές ιστοσελίδες στις οποίες ο κόσμος μπαίνει και αναζητά νέους καλλιτέχνες. Μπορεί να βρει και οικονομικά live στα οποία μπορεί να πάει με ελεύθερη είσοδο. Αυτό κοστίζει σε μας λίγο παραπάνω, αλλά δεν πειράζει! Μας κάνει λίγο πιο σκληροτράχηλους και το χρειαζόμαστε.

Music Corner: Στην αρχή αναγκάζεσαι να κάνεις κάποιες εκπτώσεις;
Στέλιος: Οι Blonka δεν κάνουν εκπτώσεις στη δουλειά τους.

Music Corner: Εννοώ σε οικονομικό επίπεδο…
Στέλιος: Μόνο σ’ αυτό επειδή είναι μαζικό το πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς οι τέσσερις.

Music Corner: Θέλετε κάτι να προσθέσετε;
Στέλιος: Ελπίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα.
Αλεξάνδρα: Υπομονή, οι δύσκολες μέρες θα περάσουν. Πάντα περνάνε…!

Εκτός από τον Στέλιο, που παίζει κιθάρα, και την Αλεξάνδρα στα φωνητικά, το συγκρότημα συμπληρώνεται από τον Γιάννη στα ντραμς και τον Alex στο μπάσο.

Λίγα λεπτά αργότερα, τα μέλη του γκρουπ πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή και ξεκίνησαν με το “Paradise City” των Guns ’n’ Roses, δίνοντάς μας το στίγμα του τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Μια συνέχεια που είχε πολλές εκπλήξεις, καθώς τα παιδιά έχουν στήσει ένα πρόγραμμα που, παρά τις επιφανειακές «ασυμβατότητες», δένει κλασικές ροκ μελωδίες με σύγχρονους ρυθμούς, όπως το Pink Panther Theme με Paparazzi, και ένα πλήθος άλλων συνδυασμών που μας εντυπωσίασαν τόσο ως σύλληψη όσο και ως εκτέλεση.

Από τα πάμπολλα τραγούδια που ακούσαμε θα αναφέρουμε τίτλους των πιο γνωστών : Light My Fire, Νεοέλληνας, I Kissed A Girl, Hot ’n’ Cold, Umbrella, One Way or Another, Roof is on fire, Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, Καλοκαιράκι, Σαν να μην πέρασε μια μέρα, Άννα, Θα χαθώ, Single Ladies, I Love Rock ’n’ Roll, Girlfriend, On the floor, Sex Machine, Funky Music, La Bamba, Besame Mucho, Yanka, Speedy Gonzales, Like a prayer, Βασιλιάς της σκόνης, Jailhouse rock, Born to be wild, Pulp Fiction, Smells like teen spirit και φυσικά το Puerta del sol αλλά και τη διασκευή τραγουδιού του Michael Jackson την οποία τα παιδιά τιτλοφορούν «Μπύρες».

Το πρόγραμμα κύλησε με πολύ κέφι και πολύ χορό από τους θεατές, την ώρα που οι Blonka στη σκηνή άλλαζαν ρυθμούς και στιλ με συνεχή ροή που ανέβαζε κάθε τόσο το επίπεδο διασκέδασης. Η Αλεξάνδρα, εκτός από καλή φωνή μας έδειξε ότι διαθέτει εξαιρετική σκηνική παρουσία. Οι εκφραστικές της κινήσεις σε κάθε κομμάτι ήταν οι αρμόζουσες και τα χορευτικά της ήταν άψογα. Ο Στέλιος εκτός από εξαιρετικός στην κιθάρα έχει και πολύ καλή φωνή, ο Γιάννης στη «μικροσκοπική» ντραμς πρέπει να ζορίστηκε, χωρίς όμως να κάνει κάποιο λάθος, αλλά η αποκάλυψη της βραδιάς ήταν ο Alex! Ένας πολύ καλός μπασίστας που διαθέτει εξαιρετικό ταλέντο, αλλά και …φωνητικές χορδές που του επιτρέπουν να «αντικαθιστά» πνευστά όργανα επί σκηνής, όπως έκανε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ! Αν δεν βλέπαμε ότι δεν υπήρχε τρομπόνι μεταξύ των μουσικών, θα …ορκιζόμασταν ότι ήταν εκεί!

Συμπερασματικά πρέπει να πούμε ότι οι Blonka, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν έχουν ακόμα δική τους δισκογραφία, είναι ένα πολύ καλό συγκρότημα που μπορεί να χαρίσει αρκετές ώρες διασκέδασης χρησιμοποιώντας αγαπημένες μελωδίες και ρυθμούς από το παρελθόν και το παρόν της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Και σίγουρα υπόσχονται ένα σημαντικό μέλλον…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here