7/2/2013
Γράφει η Μάριελ Μπόμπα
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ένα πολύ όμορφο, γεμάτο μουσική και συναίσθημα Σαββατόβραδο έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στο Ρυθμό Stage στις 02/02. Ο Χρήστος Θηβαίος, έχοντας στο πλευρό του τους ανερχόμενους και πολύ ταλαντούχους “Mr Highway Band” έδωσε ένα ιδιαίτερο και ανατρεπτικό live, που ξάφνιασε το κοινό πολύ ευχάριστα!

Φτάνοντας στο μαγαζί, αρκετά νωρίτερα από την επίσημη ώρα έναρξης του live, δεν ξαφνιαστήκαμε ιδιαίτερα βλέποντάς το, να είναι ήδη γεμάτο. Τόσο το πάνω, όσο και το κάτω μέρος ήταν κατακλυσμένο από κόσμο, πράγμα που ήταν μάλλον αναμενόμενο, αφού ο Χρήστος Θηβαίος είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ δημοφιλής καλλιτέχνης, με ένα καθιερωμένο και σταθερό κοινό, που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Το δικό της fun club είχε όμως και η μπάντα, η οποία αν και νέα στο χώρο, έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα. Όπως φάνηκε και μέσα από το live, έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει. Με ήχους που κινούνται ανάμεσα σε rock, country και blues, τα μέλη του γκρουπ έδωσαν μια διαφορετική προσέγγιση στα τραγούδια του αγαπημένου καλλιτέχνη, ενώ παρουσίασαν και δικά τους κομμάτια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Is that myself”.

“Song Blues” ήταν το τραγούδι που ακούσαμε πρώτο με το Χρήστο Θηβαίο να ανοίγει το live από κοινού με τους “Mr Highway Band”. Οι καλλιτέχνες πότε μοιράζονταν τη σκηνή και πότε εναλλάσσονταν, ερμηνεύοντας τραγούδια τόσο του καλλιτέχνη, όσο και της μπάντας. Στο πρώτο μέρος ακούσαμε ακόμη  «Ξημέρωμα στην Εθνική», «Μέρες αδέσποτες», «Θα ΄θελα να ‘σουν εδώ», “Overdose”, όπως επίσης και τα πολύ γνωστά και αγαπημένα «Ημερολόγιο» και «Ο Άμλετ της σελήνης». Αίσθηση προκάλεσε επίσης το “I ‘m gonna give you love”, αλλά και το “Train to north” και πιο συγκεκριμένα to Θεσσαλονίκη όπως μας πληροφόρησαν τα μέλη του γκρουπ για τη δημιουργία του γκρουπ.

Στη συνέχεια απολαύσαμε “Tonight today”, «Δεν είμαι άλλος», «Αγάπη», «Μείνε», “Blues on the road”, “Story of my life”, “Should I stay or should I go?”, «Αν ακούς» και «Εσύ η Πόλη μου». Η συμμετοχή του κοινού θερμή, ενώ ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει τη νέα, διαφορετική εκδοχή των γνώριμων κομματιών του καλλιτέχνη, αλλά και να εντυπωσιάζεται από την πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα μουσική των “Mr Highway Band”.

Ένα live που κατά τη γνώμη μας τα είχε όλα: ένταση, δυναμισμό, πρωτοτυπία, χορό, έκπληξη, αλλά και σίγουρα μια δόση μελαγχολίας και έντονου συναισθηματισμού… Πράγμα μάλλον αναπόφευκτο, λόγω των χαρακτηριστικών ερωτικών τραγουδιών του καλλιτέχνη.

Η ελληνική μουσική σκηνή έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και νέους ήχους, γι αυτό και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς καταξιωμένους καλλιτέχνες να δίνουν βήμα στους νεώτερους και να τους προσφέρουν ευκαιρίες. Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ένας από αυτούς… Τόλμησε το διαφορετικό και αυτό είναι κάτι που μας κάνει να τον εκτιμούμε ακόμη περισσότερο. Όσον αφορά τους “Mr Highway Band” η αρχή έχει ήδη γίνει και μάλιστα πολύ δυναμικά. Μένει μόνο να δούμε την εξέλιξη τους και να περιμένουμε με αγωνία τι καινούριο ετοιμάζουν για εμάς…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here