22/5/2014
Συνέντευξη στον Μάριο Γκούβα
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η Ελένη Πέτα με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους το Φλεβάρη στον Ιανό με «Τραγούδια στην οθόνη», αποφάσισαν να συνεχίσουν όλο το καλοκαίρι σε μια τουρνέ που δεν έχει ξαναγίνει!

Με οδηγό το concept του Ιανού, με αλλαγές στο ρεπερτόριο και πολλές προσθήκες, ο ταλαντούχος συνθέτης και η καταξιωμένη ερμηνεύτρια καταθέτουν μια ξεχωριστή πρόταση για το φετινό «Καλοκαίρι στην Αθήνα».

Συναντήσαμε τους δύο καλλιτέχνες στο σπίτι του Γιάννη, μια πολύ όμορφα διακοσμημένη μονοκατοικία στο Μοσχάτο, για να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά τους. Παρόλο που διακόψαμε την πρόβα τους, μας υποδέχθηκαν χαμογελαστοί και ευδιάθετοι λίγες μέρες πριν την πρώτη τους παράσταση στην κεντρική αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» στο κέντρο της Αθήνας στις 27 Μαΐου.

peta_xristodoulopoulos_interview_2014_05_015

MusicCorner: Είχαμε το «Τραγούδια στην οθόνη» πριν λίγο καιρό στον Ιανό και τώρα ετοιμάζετε ένα «Καλοκαίρι στην Αθήνα» την ώρα που όλοι φεύγουν απ’ την Αθήνα…!
Ελένη Πέτα: Ναι, εμείς κάνουμε τη διαφορά (γέλια). Δε φεύγουν όλοι απ’ την Αθήνα, πλην του Αυγούστου που αδειάζει, αλλά η σκέψη μου πάντα ήταν για ποιο λόγο να υπάρχει μόνο ένας συγκεκριμένος τρόπος διασκέδασης στην Αθήνα το καλοκαίρι και γιατί να μην υπάρχει ένας χώρος που θα φιλοξενεί άλλου είδους προγράμματα για τον κόσμο που θέλει ν’ ακούσει καλή μουσική, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί με όμορφο τρόπο και γι’ αυτό θα τολμήσουμε αυτό το εγχείρημα φέτος.
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Γιατί να είναι μόνο συναυλίες ή τα μαγαζιά της παραλιακής και να μην υπάρχει κάτι άλλο; Είναι μια διαφορετική – εναλλακτική πρόταση για το καλοκαίρι στην Αθήνα. Μου αρέσει πάρα πολύ η Αθήνα το καλοκαίρι και επιδιώκω να βρίσκομαι στην Αθήνα. Τον Αύγουστο ειδικά που αδειάζει είναι απολαυστική!

MusicCorner: Ποιο είναι το concept στην παράσταση που ετοιμάζετε; Πόσο μοιάζει σ’ αυτό που παρουσιάσατε το Φλεβάρη;
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Το «Τραγούδια στην οθόνη» ήταν ένα διαφορετικό project με αμιγώς κινηματογραφικά τραγούδια και κομμάτια από τηλεοπτικές σειρές, με λίγα κομμάτια δικά μας, αλλά αυτή η παράσταση δε βασίζεται εκεί. Παρόλο που θα παίζουμε σε θερινούς κινηματογράφους η βάση μας είναι αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, απ’ αυτά που δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα έχουμε αγαπήσει, να μην τα τραγουδάμε στο δρόμο…

peta_xristodoulopoulos_interview_2014_05_006

MusicCorner: Κάποια παραδείγματα;
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: «Χάρτινο το φεγγαράκι», «Τα θερινά τα σινεμά», «Εγώ μιλάω για δύναμη», «Το πάτωμα» του Κραουνάκη, τραγούδια δικά μας, όπως το «Εγώ αυτό που ξέρω» της Ελένης…
Ελένη Πέτα: …τα καινούρια μας «Να μείνεις εδώ» και φυσικά το «Καλοκαίρι στην Αθήνα» του Γιάννη που δανείζει τον τίτλο και θα συνοδεύσει όλη την περιοδεία.
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Θέλουμε να δώσουμε ένα «χάδι» στο κοινό. Να περάσουμε ένα αίσθημα ζεστασιάς, αυτό που υπήρχε στην παλιότερη Αθήνα μέχρι τη δεκαετία του ’90. Μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα που θα παρουσιαστεί σε θερινά σινεμά μέσα στο λεκανοπέδιο.
Ελένη Πέτα: Αφού δεν υπάρχουν χώροι για να φιλοξενήσουν αυτό το concept θα το παρουσιάσουμε σε θερινούς κινηματογράφους. Τα «Τραγούδια στην οθόνη» μας οδήγησαν στα θερινά τα σινεμά, αλλά όχι με τα τραγούδια της οθόνης.
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Ο θερινός κινηματογράφος είναι μέρος της καλοκαιρινής διασκέδασης στην Αθήνα. Και σκεφτήκαμε να πάμε εμείς σ’ αυτούς.

MusicCorner: Και παρά την κρίση, τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να «αναβιώσουν» τα θερινά σινεμά, εκσυγχρονίστηκαν, άλλαξαν διαρρύθμιση, με τα τραπεζάκια, και είναι πόλος ψυχαγωγίας.
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Ακριβώς. Υπάρχουν υπέροχοι χώροι στην Αθήνα και αυτό θέλουμε να «εκμεταλλευτούμε».

MusicCorner: Το πρόγραμμα των εμφανίσεων είναι έτοιμο;
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Όχι ακόμα. Δουλεύουμε για τον «Παρνασσό» στις 27 του μηνός, που θα είναι η avant premiere του «Καλοκαίρι στην Αθήνα», και μόλις τελειώσουμε θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε χώρους και ημερομηνίες. Ακόμα βρισκόμαστε στη φάση που κλείνουμε τις συμφωνίες με τους χώρους. Θα ξεκινήσουμε από μέσα Ιουνίου και θα φτάσουμε μέχρι Σεπτέμβρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων.
Ελένη Πέτα: Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα εγχείρημα που δεν έχει ξαναγίνει και, για να είμαστε ειλικρινείς, αποτελεί ένα ερωτηματικό. Εμείς θέλουμε να πάει καλά, δουλεύουμε πολύ για να έχει επιτυχία, πιστεύουμε ότι έχουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που θα προκαλέσει και νοσταλγία στους ανθρώπους που θα έρθουν να μας ακούσουν. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο και ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί.

peta_xristodoulopoulos_interview_2014_05_001

MusicCorner: Στα δισκογραφικά σας πώς είστε;
Ελένη Πέτα: Προσωπικά κυκλοφόρησα το «Να μείνεις εδώ» που μου έγραψε ο Γιάννης πριν λίγους μήνες. Πολύ θα ήθελα να κάνω μια ολοκληρωμένη δουλειά καθώς δεν είμαι και πολύ σύμφωνη με τη νοοτροπία που επικρατεί, να βγαίνει κάποιο κομμάτι τώρα ένα άλλο μετά τρεις μήνες κλπ. Δε νομίζω, άλλωστε, ότι ανήκω σ’ αυτήν την «ομάδα» καλλιτεχνών. Γι’ αυτό σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να βγάλω μια ολοκληρωμένη δουλειά, με συγκεκριμένο ύφος. Με το Γιάννη συνεργαζόμαστε σε live από πέρυσι και είχε την ιδέα να μου γράψει κι ένα τραγούδι. Γνωριζόμαστε κοντά στα δέκα χρόνια, έχω δουλέψει δικό του υλικό και θα ήθελα να κάνω ένα δίσκο μαζί του.
Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Γιατί όχι; Κι εγώ είμαι της άποψης να κυκλοφορεί μια δουλειά ολοκληρωμένη και οι περισσότερες συνεργασίες μου μέχρι τώρα είναι σε ολοκληρωμένα άλμπουμ. Το άλμπουμ είναι μια ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχεις όλη την αισθητική, όλο το ύφος. Αυτό που γίνεται με τα singles είναι μία λογική που υπάρχει και στο εξωτερικό. Κυκλοφορεί ένα single και ο καλλιτέχνης βλέπει την πορεία του. Κι αν έχει επιτυχία συνεχίζει. Ωστόσο αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι τα singles που μπορεί να κυκλοφορήσουμε να τα εντάξουμε, τελικά, σε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Από την πλευρά μου, δημιούργησα ένα label με όνομα “Solo” στην Feelgood και λειτουργώ με τη λογική των παλιών 45αριών. Δηλαδή βγαίνουν κομμάτια που στο τέλος θα ενταχθούν σε ένα άλμπουμ. Πρώτο βγήκε το «Δυο ψυχές» με την Τάνια Τσανακλίδου που έχει πολύ καλή ανταπόκριση, σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει κι άλλο ένα single με δύο νέους hot καλλιτέχνες. Όλα τα κομμάτια που θα βγουν, στο τέλος θα ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ.

MusicCorner: Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.
ΕΠ – ΓΧ : Εμείς ευχαριστούμε και θα χαρούμε να σας δούμε το «Καλοκαίρι στην Αθήνα».

peta_xristodoulopoulos_interview_2014_05_011

Κάπου εκεί ολοκληρώσαμε τη συζήτησή μας με την Ελένη και τον Γιάννη και παραμείναμε για να παρακολουθήσουμε ένα μέρος από την πρόβα τους. Τα δύο κομμάτια που ερμήνευσαν ενώπιόν μας, μας έπεισαν ότι αυτό το concept θα προσφέρει πραγματική ψυχαγωγία σε όσους το παρακολουθήσουν, προσφέροντας νοσταλγικές στιγμές που, μέσα στα θερινά τα σινεμά, θα μας κάνουν να αναπολήσουμε παλιές καλές εποχές.

Λίγο αργότερα χαιρετήσαμε τους δύο καλλιτέχνες και τους αφήσαμε να συνεχίσουν ώστε να είναι 100% έτοιμοι στην πρώτη τους παράσταση στον Παρνασσό…

——————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here